Регистрация
Публикувано на 12.02.2019 / 10:35

МАРИН РАЙКОВ: ПОЖИЗНЕН ПОСЛАНИК В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА ИЛИ ГЕНЕРАЛ-ГУБЕРНАТОР В СЯНКА

МАРИН РАЙКОВМарин Райков отива посланик в Лондон в нарушение на Закона за дипломатическия служител, забраняващ „прескачане“ от един посланически пост на друг и налагащ престой поне от две години в МВнР.

Този, който в качеството си на външен министър предложи на служебния премиер, сиреч на себе си, да стане посланик в Италия, днес публично се гаври с институциите. Този, който като служебен премиер се самоназначи за посланик в Рим, днес отново гази законите.

Но и това не е всичко: През 2001 година, в последните дни на кабинета „Костов“, Райков бе изпратен за посланик във Франция. В нарушение на всички дипломатически норми, недопускащи повтаряне на посланически мандат в една и съща страна, през 2010 година кабинетът „Борисов“ го изпрати за втори път посланик във Франция.

Това са факти, които не подлежат на опровержение. Те сочат, че цялата дипломатическа кариера на Райков е низ от брутални нарушения на правилниците на МВнР, на законите в страната и на световната дипломатическа практика.

Да не забравяме друга интригуваща страница в биографията на вечния посланик: През 2013-та служебният премиер на Плевнелиев организира предсрочните избори след оставката на Бойко Борисов. Оглавяваният от Райков Министерски съвет избра точно костинбродската печатница „Мултипринт“ за отпечатване на изборните бюлетини. Съвсем случайно нейният собственик се оказа кадър на ГЕРБ. Райков бе разпитван в прокуратурата по гръмкото дело „Костинброд“, но изобщо не се притесни и самоуверено заявяваше, че аферата е „пълно фиаско на политически сценарий и ще спихне като суфле…”

Че имаше едни незаконно отпечатани 350 000 бюлетин в Костинброд, които е трябвало да отидат до урните, това изобщо не притесни държавното обвинение, което набързо ги обяви за „технологичен брак“. Естествено, отговорните лица в Министерския съвет бяха оневинени, в резултат на което бившият главен секретар Росен Желязков днес е транспортен министър, а Райков – с пореден посланически мандат.

Ясно е като бял ден: Има един бивш служебен премиер, на когото настоящата власт дължи и властта си, и чистото си съдебно минало!

След като Райков е над законите и пред него коленичат всички институции, налагат се три логични въпрос:

Премиерът ли е шеф на един посланик или обратно?

Външният министър ли е принципал на ръководителите на дипломатическите ни мисии в чужбина или обратно?

Президентът ли издава указите на посланиците или обратно?

Отговорът е пред очите ни, но като слепи и глухи обитатели на колонията не го виждаме: Имаме генерал-губернатор в сянка, дърпащ дистанционно конците на държавата от посолствата ни в Париж, Рим и Лондон. Генерал-губернаторът се връща в подмандатната територия само в кризисни ситуации, за да поеме тежкия кръст на служебен премиер и осигури поредната служебна победа на ГЕРБ.

Всъщност не е ли време за конституционна промяна, узаконяваща пожизненото посланичество на едно лице?

Велизар Енчев

Коментари 32 за
“МАРИН РАЙКОВ: ПОЖИЗНЕН ПОСЛАНИК В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА ИЛИ ГЕНЕРАЛ-ГУБЕРНАТОР В СЯНКА”

 1. Самоназначането на М.Р за посланик в Рим е христоматия за използване на служебно положение за лични облаги. ПРОКУРАТУРА? тц.
  А кой ще го замести в Рим? Зам. Министър Тодор Стоянов – виден столичен масон.

  1. ..a na Tzvinokio,,,goljamata,,DASHTERJA,,V ,,Svetovnata banka,PRI KRISTALINA…Ili,,indulgencijata ,,e dadena,,otvan,,zaradi,,Bokova,,..Zaradi takavanaglost v EU i USA,,padat pravitelstva,,..ama kato ,,Shumkarjat,,e ot ,,shoplako,,..

 2. В Лондонската амбаса баи Марин сменя досегашния посланик К.Д член на костовата ДСБ К.Д известен с факта че преди години е хванат от лондонската полиция /бобита/ сьс свалени гащи да НАТИСКА и надупва и извьршва блудствени хомодеиствия с мурагав младеж от арабски произход в WC на Лондоското метро ,при проверка на документите от бобита К.Д вади ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПАСПОРТ с които се легитимира и така успява да се измькне от глоба и нощувка в ареста но факта e ДОБРЕ описан в архивите на New Scotland Yard
  Каква Дипломация кво НЕЩО при ГЕРБ всичко до квот са докоснат е супер издьнка

 3. От снимката-здраво ръкостискане от страна на ББ, сведена глава и вперен поглед. Интересно на кой се кланя ББ? И кой стои зад Райков? Предположения?

  1. Марин Райков е вербуван за агент на ЦРУ преди по-вече от 30 г. и е един от най-важните им агенти в България и по света където работи!
   А , колкото до баща му , той е бил двоен агент-и наш и на ЦРУ!
   Има мнго такива по света и по принцип!

 4. „Първо плъховете взеха да напускат кораба. Бъчварова, най-вярното куче на Борисов, бяга в Израел. Московски вече изчезна към Черноморската банка. Някой си Лъчо, наричан Мозъка, се изтеглял към Софийския университет. Професор щял да става. Ако и Цветанов потегли като посланик към Париж, може спокойно да сдъвчете партийния си билет от ГЕРБ.
  Второ, от ГЕРБ разпространяват феноменалното прозрение, че очаквали руска намеса в изборите. Разбирай – в тяхна вреда. Т.е. те не само знаят, че падат, но и че ще загубят следващите избори. И вече са подготвили обяснението за загубата. Причината за поражението може да изглежда инфантилно поднесена, но сигурно ще бъде приета за правдоподобна от по-лековерната членска маса.“Васил Василев, Фейсбук

  1. ..Lacho Mozaka,beshe edin ot glavnite ,,svodnici,,v GERB/Borisov 1,2..Sreshtu ,,uregdane,,po farm.firmi i,,predstavitelstva,,kolko ,,ambiciozni seljanki,,,,[email protected],,na ,,gerb/deputati i,,generali,,..Kolkoto do,,nauchnijat mu prinos,,/ne e ,,praktikuval,,s godini,,,GOTOV PLAGIJAD,,!

  2. Aaa.. METO/MVR/to pri KARO V jOHANESBARG,SA,LI SHTE ZAMINE,DA MU MIE KOLITE ILI SHTE,,PAZI,,PARKINGA,,,NA RESTORANTA NA GENA MU SVETLA..

 5. Назначаването на М.Райков за посланик е скандално. Скандално е и евентуалното назначаване на провалилата се в политиката и станала за смях социоложка Румяна Бъчаварова за посланик в Израел. След служебното правителство на Радев, което възмути избирателите му, подобни негови решения за посланици, ще отблъснат хората, гласували за него. На всички ни омръзна политиците да се подиграват с вота на тези, на които те дължат постовете си! Стига лицемерие и задкулисни игри!!!

 6. „Миньор е моят татко.
  Миньор ще стана аз.
  Ех, само да порасна…“

 7. ВЕЧНАТА Амбьр на бг дипломация МАРИН РАИКОВ роден вьв ВАШИНГТОН ДЦ-САЩ в семеисвото на Раичо Николов ТОП ШПИОНИН ДСагент псевдоним “Виноградов“ понеже имал слабост кьм скьпи ресторанти и вина сьщо
  щатен КГБ агент
  секретен сьтрьдник на РУМНО от НАИ-високо засекретено ниво
  Като КГБ агент Раиков старши успява да ВЕРБУВА ФРЕНСКИ министьр на ОТБРАНАТА Шарл Ерно/1981-1985 год заемал този пост/
  Шарл Ерно ИЗДАВАЛ важни секретни военни таини на РУСНАЦИТЕ и КГБ и заслугата за това е на Раиков -старши
  Пьрвообраз на шпионина на КГБ агент Виноградов дори попада в книгата и филмите за оо7 Джеимс Бонд

  1. И на Марс да е роден, Маринчо си е най-обикновен цигански ауспух. Много нагъл, като всеки мангал с образование и власт. С това цИганско ДС българията процъфтява, вече 70г.

 8. Аз тъй и тъй съм вече гражданин на Сомалия ,да ме назначат посланник и ще отговарям за кражбата на кораби с помоща на ЧСИ ,тая идея има нужда от развитие .

 9. дуфалак, дуфалак - вчера аках днеска пак (О. Гержиков) каза:

  Туй лайно Райкоф е основният виновник за съдбата на нашите медици в Либия

 10. Агентите на ЦРУ в Англия се увеличават с още един!
  Това значи , че наистина ще има Брекзит!
  А , снимката е интересна-вгледайте се в погледите на двамата!
  Личи си , че началника е Райков , вижте как сервилно го гледа Тиквата!

 11. Вечният посланик, който „прелита“ от столица в столица. Решаваща роля за кариерата на Райков има баща му Райко Николов, работил над 30 години в посолствата по света, висш кадър на Първо главно на ДС. Ако Радев е подписал назначението значи влиза в играта и далаверите и всичките му приказки за стожер на закона са кьорфишек…

 12. Наистина небивала наглост! Вечният посланик Райков, потомствен при това. Но не е той най-голямото зло, а онези господа и госпожи Никой, дето ги пращат по посолствата да ни излагат. Не проумяха, че дипломацията се учи, а после се катери по стълбицата дълго и бавно, докато се стигне до посланическия пост. Това по партийна линия не става.

  1. Става, става, точно по партийна линия се прави. Ако не си партиец, ще видиш такъв пост през крив макрон.

   1. M.R e ,,chovek ,,na ZADKULISIETO,koeto ,,slaga vseki,kadeto/mu/trjabva,,..v oshtarb na ,,nacionalni,,i v,,polza,,na ,,chugdi,,i,,sobstveni,,interesi..

  2. Те всичките са потомствени, бе човек. Боковица каква е? А другата ромска метла, другарката Пръмова?

   1. Защо забравяте за брата на Бокова, мършата Филип, Пирински, Станишев и много,много други търтей,по всички посолства по света?Защо крадлата Поптодорова е на свобода? Срам, срам за нашити предатели политица!

 13. НАЙ-КОРУМПИРАНОТО И С НАЙ-НЕКАДЪРЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪСТАВ Е БЪЛГАРСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ. ТАМ Е НЕОБХОДИМА ГОЛЯЯЯЯМА МЕТЛА. СЪЩОТО Е И НОМИНИРАНЕТО ЗА ПОСЛАНИК НА КРАВАТА МИГЛЕНА ПЛУГЧИЕВА ДИРЕКТНО ОТ ШВЕЙЦАРИЯ ЗА ЧЕРНА ГОРА. НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ. НЕКАДЪРНИ ЛАПАЧИ!

  1. Но пък е добра в лова и в гьон – суратлъка. Първото – с Първанов, второто – с Борисов. Кадърност не се изисква при ловни и унижаващи умения, вариант в матрицата за некадърност ‘дипломация.бг. Не е само едновалентният, но пробивен и наказателен разврат, проявен при Надка Михайлова -Нейнска. При нея е драстичен абсудр на некадърност: вина за затваряне на два блока на АЕЦ ‘Козлодуй’, за трагедията с медицинските сестри в Либия, за неизбирането на Петър Стоянов за втори мандат за Президент, за сасипването на СДС. За тия и заслуги Надка Нейнска след период на затишие поради непригодност бе наградена от Борисов под натиска на главорезкото лоби на неграмотната, но излъскана соросидно жид-ка, с поста Посланик в Турция.

   Отделно е кражбата-възпозлване с гаражите на ЦК на БКП, които Надка Михайлова заграби като синя фурия. Демократ!-да заграбиш от комунистите и да се ‘боришщ с тях!

   За всяко от изброените деяния Надка Нейнска би трябвало да е обвинена и съдена, но не, отновоработи част от матрицата на бг ‘демокрация’ и ‘дипломация’ – престъпниците и метресите са акламирани, пазени и инсталирани за представители на България. Триумф на разврата и корупцията в ‘полза роду’. Държава??????

   1. Тогавашният и съпруг, Камен Михаѝлов бе ,,закупил“ гаражите ,аз лично работих в тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>