Публикувано на 16.02.2008 / 20:56

Маргините – омертата на курбана

 

 

И уж скандалът беше невъобразим, а никой не си отвори устата, като изключим подредените правилно свидетели, на които прокурорски бе обещано мило и драго за да осъществят делото на практика.

Делото, което се влачи само за да бъде отдалечен, колкото се може повече тоталния провал на същата прокуратура.

Маргините в паролата „Маджо вика Румен”

От средата на януари 2006г. външните емисари на братята Маргини се разшетват яко. Търсят бетонни позиции на съмишленици в съдебната система. Дават се 2 000 000 лв. за да бъде променена постоянната мярка за задържане под стража в по-лека. Т.е. Маргините да излязат на свобода. Номерът тогава не минава не защото съдиите са честни като сълза, нито пък защото не са намерени правилните подходи към тях, просто играта е с далеч по-голям залог от един огромен рушвет.

Ден след като Софийския апелативен съд за втори път отхвърля молбата за промяна на мярката на Красимир Маринов – Големия Маргин, в центъра на столицата зверски и показно е убит Иван Тодоров – Доктора. Един от списъка на нарочените за убиване от Маргините, заради което братята бяха задържани в края на 2005 година. И съдбата показва в прав текст, че наистина човек трябва да внимава изключително какво си пожелава. В случая, свободата.

Другите две мишени са Любен Гоцев и Никола Дамянов, свързан с групировката ТИМ. Доста по-късно, също така внезапно и изненадващо, от инфаркт в дома си ще умре и Никола Дамянов. Боговете май са полудели от ирония. Медийната шумотевица, която се вдига около задържането на братята Маргини наподобява досущ на тази по времето на Бойко Борисов в МВР, когато “суперченгето” хвана т.нар. „фабрика за убийства”. Резултатът от „ювелирната” акция обаче след време се оказа печален – баретите, уличени като фабриканти на убийства бяха оневинени от съда. Това обаче във вестниците можеше да се прочете в кратки информации с убийствено ситен шрифт.

И така, защо точно Маргините и защо точно това бе първата помпозна акция на МВР?

Още с встъпването си в длъжност новия вътрешен министър Румен Петков поисква от службите да предоставят на бюрото му разработка за братята Маргини.

Почти веднага в медиите изтича информация, че Румен Петков е бесен, че в НСБОП нямало нищо за Маргините. Малко по-късно, вкупом висшите шефове на НСБОП си отиват уж по собствена воля. Обидени, наскърбени, но и мълчаливи като партизани на разпит. През това време пак така в името на „добрата воля” от МВР си тръгва и главният секретар на МВР Бойко Борисов. Също обиден, пословично арогантен и заканващ се някой ден да се върне в МВР на бял кон.

В подземния свят обаче не е никаква тайна, че Бойко Борисов като бивш сикаджия клони повече към Маргините.

Дни след като на ченгеджийския манеж изгрява и новия главен секретар на МВР Илия Илиев се случва пак нещо знаково. За първи път в прав текст висш шеф в МВР посочва, че ще се работи по групировката ТИМ. Илия Илиев ги сочи като носители на организирана престъпност. В подземния свят още тогава краткия коментар за случката е: „Това си е чист рекет. Напомнят на тимаджии да си платят, за да не бъдат закачани”.

Месеци след гръмките изявления на главния секретар на МВР Илия Илиев, той млъква, престава да се показва пред медиите и ТИМ никъде и по никакъв повод не се споменава. С едно изключение. Изключението, наречено Маргините.

Една прекрасна сутрин България се събужда с произведената от МВР новина, че са арестувани братята Красимир и Николай Маринови – Маргините заедно с още пет съорганизатори за подготовка на поръчкови убийства на три фигури – Иван Тодоров – Доктора, Любен Гоцев и Никола Дамянов, свързан с групировката ТИМ. Това става в момент, когато Европа съска със змийски език срещу подготвеността на България да влезе в Европейския съюз, предвид корупцията и нефелната битка с организираната престъпност. Маргините са закопчани, МВР подхвърля информация на верните си медийни кучета – вацовите вестници с цел страната да цвили от удоволствие – хванахме босовете поръчители на убийства. Румен Петков се кълне, че имат брилянтни доказателства и Маргините ги чака цял живот затвор.

Оказва се обаче, че доказателствата се градят единствено на показанията на двама наркомани с куп висящи следствени дела.

И докато вътрешния министър твърди, че имат анонимен добре пазен свидетел, който знае всичко за подготвяните убийства, в столичен седмичен вестник с едри букви излиза името на същия анонимен свидетел с енигматичния прякор „Лъжеца”. Докато вниманието на обикновения българин се отвлича от глада и студената зима, а на европееца, че сме достойни с такава полиция да влезем в Европейския съюз,

висши представители на службите в неофициални разговори споделят, че няма как да се докаже това меко казано странното обвинение,

още повече, че е свързано с различни по интереси и преплетки фигури като Доктора, Любен Гоцев и Никола Дамянов. Новите червени „шерифи” в МВР обаче стигат и по-далеч, и услужливо пускат информацията, че Маргините можели да бъдат обвинени и в убийствата на Георги Илиев, и Емил Кюлев. И дори сериозните наблюдатели започват да се усмихват иронично, тъй като някой упорито и евтино иска да превърне сикаджиите в началници на манифактура за убийства. В същото време гуруто на БСП що се отнася до спецслужби Цвятко Цветков в прав текст казва, че няма поръчково убийство, което да може да се осъществи без участието на полицията.

Какво изпускат през това време още „независимите” полицейски източници? Според някои Маргините са влезли в контакт с ТИМ в началото на лятото на 2005г. и дори започнали общ бизнес-проект по Северното Черноморие. По същото време Красимир Маринов – Маргина и Георги Илиев също започват общ бизнес, като босът на ВИС проявява интерес и към проекта край Варна. Няколко месеца по-късно Георги Илиев е убит. На поклонението му идва Големия Маргин като с това се легитимира финала на войнствения роман между СИК и ВИС.

Други специзточници твърдят, че Георги Илиев е превел опити да закупи дялове от ДЗИ. Опити да придобие акции в ДЗИ правил и основния враг на Маргините – Младен Михалев – Маджо.

За посветените отдавна е ясно, че въпреки че преди повече от 10 години Маджо и Маргините са в основата на създаването на СИК, от пет години са основни врагове. И сближването на Георги Илиев с Големия Маргин го прави автоматично преживе враг на Маджо.

Според източници от подземния свят няма никаква логика Маргините и ТИМ да влизат първо в съдружие, а после братята да се готвят да убиват един от лидерите в сянка на тимаджии Никола Дамянов. Логиката, че Маргините стоят и зад убийството на Емил Кюлев би издържала единствено, ако братята са се ангажирали да премахнат конкурент на ТИМ, какъвто несъмнено е бил Кюлев. Това обаче звучи малко смехотворно, още повече, че въпреки че Георги Илиев не е хранел кой знае какви топли чувства към тимаджиите е бил в коректни отношения с тях.

„Маргините в момента са слаби и се опитват да им лепнат всичко що могат, но това заприличва на фарс”, коментира тогава висш представител на родните спецслужби.

Според източници от финансовото разузнаване, Големия Маргин има авоари зад граница на стойност около 300 000 000 евро. Твърди, се че бившият му приятел Маджо е по-богат. Бившият главен секратар на МВР Атанас Атанасов пък твърди, че сегашният вътрешен министър Румен Петков е назначен и контролиран от Младен Михалев – Маджо.

Дори в общественото пространство тръгва весел лаф: „Какво е МВР? Маджо вика Румен”

Маджо от дълго време пребивава в чужбина. Той контролира бившата Първаизточна международна банка, сега Асетбанк. Напоследък се чу, че е добил дял от голяма българска застрахователна компания. Инвестирал е в хотели по морето и в планинските курорти. В съдружие е и с бившия оръжеен търговец Младен Мутафчийски. Маджо натрупва много пари още по време на югоембаргото. И днес той контролира пазара на горивата „ на черно”, негови са бензиностанциите „Гея”, а фирмата „Бентойл”, която измества „Приста ойл”, също се контролира от хора на Маджо.

Според специзточници, през 2001г. Маджо влиза в конфликт с Големия Маргин заради противоречия за участието им в трафика на наркотици.

Маджо настоявал да поеме бизнеса с дрогата, докато Големия Маргин е бил твърдо против и не искал да се замесват. Запознати твърдят, че три месеца преди убийството на Емил Кюлев фирми на Маджо са започнали да изкупуват акции от ДЗИбанк. На 6 август 2005г. пък един от най-близките хора на Маджо Рахмат Сукра /Рашо/, който поема бизнеса на убития Стоил Славов и Георги Илиев влизат в остър конфликт и се сбиват в „Мултиплейс” на „Слънчев бряг”. Три седмици по-късно Георги Илиев напуска този свят.

Любопитен детайл изпъква и в едно от безконечните интервюта на Бойко Борисов докато е главен секретар на МВР. Той коментира бившият си съдружник Румен Николов – Пашата като не скрива бившите си връзки с него, но се разграничава от пътя, който бил поел. За посветените това е още един знак, че Борисов гравитира около Маргините, тъй като източници от подземния свят твърдят, че човекът, който представлява Маджо в България, докато той се подвизава в чужбина е именно Пашата.

След убийството на Иван Тодоров – Доктора е твърде елементарно да се каже, че Маргините са го похарчили от ареста.

Имат ли сметка от това убийство Маргините именно сега? И не е ли твърде елементарно като в холивудски екшън, те да го разпореждат от ареста за да се каже – виждате ли, ние сме в ареста по обвинение за подготвяне на убийства, седим си тук, а те ги чистят навън. А ако Маргините са просто един декор, зад който се крият истинските поръчители на знаковите убийства в България? И смее ли вътрешния министър Румен Петков да уличи истинският държавен и политически чадър над хора като Маргините и Маджо?

Защото контрабандните канали, контролирани от Доктора утре ще влязат в други ръце – ръцете на сегашните властници.

Така е било и така ще бъде. Всяко управление, идвайки на власт овладява потока на контрабандата и тихомълком се разбира с наркотрафикантите. Веднага след убийството на Доктора в общественото пространство се пусна и още една хрумка – че босовете на престъпния свят били предупредени от „най-високо” да напуснат България до 1 януари 2007 година. Като се имат предвид действията и „респектите” на новата власт и МВР, колкото и смешно да звучи това, в него може да бъде открито и зрънце истина. В тази посока нека посочим два интересни факта. След предупреждението известният Иво Гела продава целия си автопарк и се покрива. Перла в автопарка му е бронирано ”Ауди" с всякакви екстри против поставяне на бомби, взривове и прочие, бивше притежание на германския канцлер Шрьодер и закупен от Гела от Стоил Славов за 250 000 евро. За возилото си търси чорбаджия за 180 000 евро. Ортакът на Гела пък Антонио Тунджев изчезва трайно в чужбина с цялото си семейство.

Очевидно „посъветваните” се потапят.

Маджо също предимно се покрива навън. Румен Петков обаче е тук и обещава, че братята Маргини „са заковани” с неоспорими доказателства. На практика Маргините бяха изолирани от бизнеса, а когато дълго си изолиран от този специфичен бизнес, друг го поема. Или поне те свива в ъгъла. Колко са неоспорими доказателствата за поредната, този път червена „фабрика за убийства” ще видим може би някога в съда.

Най-вероятно резултатите, напечатани с най-дребния шрифт ще търсим с лупа в най-тиражните вестници.

Прокуратурата признава – делото "Маргини" е в патова ситуация

Делото срещу бившите босове на СИК братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, е в патова ситуация. Това признава и столичният прокурор Николай Кокинов. "Ние не заседаваме толкова по съществото на делото, колкото да установим кой е болен, кой е здрав, кой може да се яви и кой не може да се яви и на кого мярката следва да бъде променена, обясни той. – В момента не можем да си съберем подсъдимите". Процесът буксува месеци наред и най-лековатото обяснение е, че това е заради болестите на обвиняемите. След като интересът позатихна и Големият Маргин бе пуснат под домашен арест. Следващото заседание по делото е насрочено за 25 април, но то вероятно ще бъде отложено пак здравословни причини. Освен братята Маргини извън ареста са и Веселин Тошев и Светлин Карагеоргиев. Докато съдебната процедура се точи като кори за баница, единственият жив от нарочените мишени на Маргините остана ген. Любен Гоцев.
Любен Гоцев като един добродушен старец се явява в съда и още по-благо обяснява, че изобщо не си мисли, че Маргините са можели да го убиват, но пък ей така, между другото подхвърля, че още преди да ги арестуват висше спецченге го извикал и го предупредил, че може да бъде убит. Същата теория развива преживе и Иван Тодоров – Доктора. Как така и защо спецченгетата вместо да хукнат по горещите следи на сигнала и да спретнат разработки по случая са предпочели да предупреждават ЧАСТНО мишените, няма нужда да се коментира.

Версии по спектакъла

Според запознати преди убийството на Емил Кюлев службите са засекли контакти между Големия Маргин и Кирил Цветанов – Кирчо Малкия. Малкия твърди, че е установил връзка със сръбския килър Матея, на когото се носи славата на един от профитата-килъри на Балканите. Според антимафиотите самият Матея бил снайперист в югославската армия и единак. Никой не знае как изглежда, парите за поръчките се приемат чрез сложна схема от посредници. Тарифата му варира около 500 000 евро. Услужливо за някого, или не, се пуска слухът, че Маргините са наели Матея за да ликвидира Маджо. Маджо обаче не е вчерашен и дава нишан където трябва. Така до стената е притиснат Велин Добрев – Моториста, който топи Маргините за “черния им списък”. Какво и доколко е истина в показанията на Моториста, който е зависим от дрога, а и е с незавидно положение, което трябва да търгува, един Господ знае. И, разбира се, Маргините.

Велин Добрев разказва за свои близки познати, които според него имат отношение към планирани или извършени престъпления. Става дума за Димитър Вучев-Демби, Бисер Илиев – Били Лъжеца (с когото лежали заедно в затвора), и Стефан Рангелов (който също като него от 11 години е подсъдим за убийството на Валентин Алексиев-Лисицата и дори получава присъда по това дело). Показанията им, обаче част, от които излязоха в пресата повече приличат на откъс от черна комедия, отколкото за сериозен план за поръчкови убийства.

Така, макар и без преки доказателства за престъпна дейност, Маргините са тикнати в ареста. Съдебният процес срещу сикаджиите е дюшеш – индулгенция за управляващите преди влизането на България в Европейския съюз. Дори премиерът Сергей Станишев обявява в интервю пред немския в. „Билд", че босовете от СИК ще лежат дълго в затвора.
На 29 декември 2006 г. в официалния интернет сайт за сигнали за корупция, регистрирал се с ник priatelceto потребител, публикува следната информация:
„Съдия Лада Паунова неслучайно е избрана за съдия по делото на Маргините. Тя е бивш адвокат и председателят на Софийския градски съд Светлин Михайлов я върна като съдия. Назначаването й като съдия е за благодарност от съдия Стайков и съдия Михайлов. Това е корупционната благодарност на Маргините, че тя ще гледа делото. Никой преди това – нито Стайков, нито който и да е било, искаше да вдигне Лада Паунова за съдия в Софийския апелативен съд. Просто на Лада Паунова й е дадена поръчката да гледа делото срещу Маргините. И нищо няма да се случи. Няма да има присъда или нещо такова. Просто всичко е платено на Стайков и на Михайлов. Михайлов е личен приятел на Лада Паунова. Уговорката е, че Лада Паунова ще гледа и ще довърши делото и ще го реши в полза на Маргините, а съдия Михайлов и съдия Стайков ще получат остатъка от парите, защото те вече са получили предплата. Ето това е Корупция!"
Съдът наистина прекратява досъдебното производство срещу Маргините и още петима души заради влошеното здравословно състояние на единия от обвиняемите – Иво Карагеоргиев. Мярката за неотклонение на Маргините е променена от домашен арест в парична гаранция от по 20 000 лева.

И какво сега?

Маргините са смачкани откъм бизнес, което е и всъщност целта на занятието. Губят влиянието си в бизнеса, губят и процента “респект”, който им е плащан заради осигуряване на покровителство. След пускането им под гаранция Маргините седят по къщите си и не излизат никъде, научи afera.bg. Най-големият им враг Младен Михалев – Маджо пък ходи с охрана като че чака трета световна война и също избягва да се показва много навън. Според обективни юридически прогнози процеса ще се влачи още две години и накрая ще завърши с оправдателни присъди, просто защото няма никакви доказателства, че Маргините са поръчвали убийствата.

Дотогава обаче режисьорите на спектакъла вече ще си оплели кошницата. Хем хвърлихме прах в очите на Европейския съюз, че размазваме босовете на мафията в България, хем им взимаме териториите и парите, хем Маджо жив. На всичкото отгоре, единственият пропял против Маргините Велин Добрев, на когото ченгета и прокуратура се надпреварваха да пуснат името по медиите, въпреки че е защитен свидетел, се крие някъде в провинцията и трепери кой ще го опази. Ако нещо се случи на единственият свидетел срещу Маргините, делото окончателно отива в канала. Пука ли му на някого обаче за Лъжеца? Той вече си свърши работата за режисьорите, осигури им медийната пушилка и европейските ръкопляскания, сега – кучета го яли.

Нова свежа струя в екшъна

И за да не замре напълно публиката в дрямка, спецакция на ГДБОП гръмна като топче във второ действие. Целта беше тараш като във филмите в офисите на Маргините за да бъдат открити доказателства за контрабанда, пране на пари и трафик на каквото и да е. Като че ли братята Маргини са толкова тъпи да държат явни доказателства за мръсната си дейност в официалните си офиси. Още повече и когато са на такъв пангар и са превърнати в подобна мишена. Акцията се прави в ранния следобед, за да може да влезе във вечерните новини на телевизиите и да се побере в “графика” на тиражните вестници. На всичкото отгоре, всичко се случва точно в деня на празника на полицията. И както се казва: Брюксел е трогнат и очарован, а родната престъпност пълни гащите от страх.

Ефектът от акцията естествено е почти нулев. Но пък има акция, кой ти я дава?! Цялата система се стоварва пак върху двама братя, бивши борци от Смолян, за които ни бе казано, че са поръчители на убийци, но нито едно от убийствата не доказаха.

Крехкото обобщение

И така кои свидетели коват делото срещу Маргините: “тайният” свидетел Били Моториста, Стефан Рангелов, авер на Моториста и негов съпроцесник по делото за убийството на Лисицата, Бисер Илиев – дясна ръка на Рашо, бивш наркошеф при Самоковеца, а сега подчинен на Златко Баретата.

От подземния свят твърдят, че тези момчета са за мокри поръчки на Демби, Рашо, Баретата и Маджо и са от наследството на Клюна. Цялото дело срещу Маргините се държи от “защитения” свидетел Велин Добрев – Велата, който е хероиново зависим и пласьор. Според запознати държи района на училището в “Лозенец” на ул. “Милин камък”, с четири висящи дела – две за убийство, за опит за убийство и за притежание на огнестрелно оръжие.

И тук идва логичният въпрос – ако Маргините са толкова могъщи босове на ъндърграунда, точно това момче ли ще наемат да прави такива убийства и то срещу подобни крупни фигури?!

В същото време в подземния свят в момента има тотална забрана някой и да си помисля да направи нещо срещу Велин Добрев, защото това веднага ще се лепне на Маргините, а и самите му показания са толкова абсурдни, че той е необходим като слънцето и въздуха на братята в съдебния процес. Жив.

Братятя Маргини сигурно са престъпни босове. Цялата атака на съдебната системата и управляващата върхушка срещу тях обаче подозрително показа, че у нас могат да те хвърлят в ареста и да те държат там безкрайно дълго не по доказателства, а докато търсят доказателства. През това време услужливите медии ще са внушили на обществото две неща – колко мошен, гаден и отвратителен тип си, и колко бестрашна и силна е държавата.

И докато някои тънат в умиление и възхищение от цялата тази история, други броят не наградите за храброст заради залавянето на най-големите мафиотски босове, а пачките, които си осигуриха от изолирането им.

Финалът на тази история предстои. И той като всичко дотук ще остане омерта.

Веселина Томова

 

 

Коментари 0 за
“Маргините – омертата на курбана”

  1. когато се случи горе описаната случка с стефан петров стоянов в БОП СОФИЯ ОКРЪК ИЗПИСАХ 30СТР ЗА ЖИВОТА МИ КАКТО И ОПИСАХ СХЕМАТА НА СИК НО ГЛАСТ В ПУСТИНИЯТА.ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ГИ ПАЗЯТ ЗАЩОТО ТЕ СА САМО ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ТЯХНАТА МРЪСНА ПОЛИТИКА-ГЕНОЦИТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. КОИТО ИСКА НЕКА МИ ПИШЕ НА ИМЕИЛА НА ВСИЧКИ ЩЕ ОТГОВОРЯ И ЩЕ ИМ ПРЕДОСТАВЯ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ГОРЕ НАПИСАНОТО. БЛАГОДАРЯ ВИ.

  2. преди година имах досег С СТЕФАН ПЕТРОВ СТОЯНОВ ВЪВ ВРЪЗКА С БИЗНЕС ИНТЕРЕСИ. ТОГАВА ТОЙ МЕ ЗАПЛАШИ С ФИЗИЧЕСКА САМОРАЗПРАВА, НО КАКТО ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ ЗА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ НЕ СА В СИЛА СЪД ПРОКУРАТУРА И Т.Н ТЕ МОГАТ ДА УБИВАТ БЕЗНАКАЗАНО. ВСИЧКИТЕ ФИРМИ НА СТЕФАН ПЕТРОВ СТОЯНОВ СИН НА БИВШИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПЕТЪР СТОЯНОВ СА СВЪРЗАНИ С ГРУПИРОВКАТА СИК. ПРЕДИ 10ГОДИНИ АЗ РАБОТИХ В ТАЗИ ГРУПИРОВКА И ДОСТА ДОБРЕ ПОЗНАВАМ ТЕХНИТЕ ВРЪЗКИ С ТОГАВАШНАТА ВЛАСТ ПОВЯРВАИТЕ МИ НЕЩАТА НЕ СА СЕ ПРОМЕНИЛИ. ВЛАСТТА Е МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ А МАФИЯТА Е ИСТИНСКАТА ВЛАСТ. В МОМЕНТА ПИША ОТ АМЕРИКА ЗАЩОТО МЕ Е СТРАХ ЗА ЖИВОТА МИ

  3. НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ НЯМА КОИ ДА ОТГОВОРИ В ПРАВ ТЕКСТ , ЗАЩОТО КОРЕНИТЕ СА ЗАГНИЛИ И ПОКРАЙ ТЯХ ЗАПОЧВАТ ДА ЗАГНИВАТ И ТЕЗИ КОИТО ГИ ПОКРОВИТЕЛСТВАТ, А ЕДИН ДЕН ЗАГНИЛОТО ЩЕ ЗАМЕРИШЕ И ИНЕРЦИЯТА НА ЖИВОТА ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛИ НА ПОВЪРНХНОСТТА И ЩЕ ЗАСМЪРДИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ТОГАВА КАКВО ЩЕ ПРАВИМ КОИ ЩЕ ВИ СЪДИ И ПАЗИ В ЗАТВОРА ДА НЕ УМРЕТЕ ОТ ЗАГНИВАЩАТА ВИ ПЛЪТ.ОТНОСНО МАРГИНИТЕ ПРОВЕРЕТЕ ФИРМИТЕ ИМ С КОИ ФИРМИ СА СВЪРЗАНИ СЪС СИГУРНОСТ ВИ КАЗВАМ С ФИРМИТЕ НА СТЕФАН ПЕТРОВ СТОЯНОВ СИН НА БИВШИЯ НИ ПРЕЗИДЕНТ ПЕТЪР СТОЯНОВ.ТОВА ГО КАЗВАМ С ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗАЩОТО СЪМ ГО ПРОВЕРИЛА.

  4. ОЩЕ КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ЖИВЕЕМ В ЕДНА ДЪРЖАВА, КЪДЕТО ЯВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ВИДНИ ДОРИ ЗА ЕДИН СЛЕПЕЦ ЩЕ ОСТАВАТ БЕЗНАКАЗАНИ…КОИ СА ТЕ КОИТО СТОЯТ ЗАД ТЕХНИТЕ ГЪРБОВЕ ТА ТЕ ТАКА НАГРО ДЕЙСТВАТ В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО И ОСТАВАН НЕНАКАЗАНИ . ЗАЩО КОГАТО ОЧИБИНИТЕ ФАКТИ ГОВОРЯТ ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА МЪЛЧИ.. НАИСТИНА ЛИ ТЕМИДА Е СЛЯПА И СЛЕДСТВИЕ И ПРОКУРАТУРА И СЪД СА БЕЗПОМОЩНИ ПРЕД ШИРЕЩЕТО СЕ БЕЗАКОНИЕ А ПРАВИМ ПОКАЗНИ АКЦИИ И ТЪРБИМ ПРЕД МЕДИИТЕ КОИ КЛОШАР ХВАНАХ МЕ ДА БЪРКА НЕЗАКОННО В КОФАТА ЗА СМЕТ ДА ТЪРСИ ПРЕХРАНАТА СИ А ТЕЗИ КОИТО БЪРКАТ В КАЦАТА С МЕД ГИ ОСТАВЯТ ДА СЕ ОБЛИЗВАТ

  5. Ако попитате някои икономист какво е маргин или по точно марджин той ще ви отговори:
    Марджин търговия (Margin Trading)
    На пазара Форекс има възможност да се ползва марджин търговия (известна още и като маржин търговия). При марджин търговията се внася гаранционна сума, която дава възможност да се търгува със средства, които неколкократно превишават гаранционната сума (марджин депозит). Обикновено размерът на марджина е между 1% и 10% в зависимост от посредника, който сте избрали. Направете си извод откаде идва прякорът им и си помислете дали има някои зад тях.

  6. и какво излезе от тоя текст бойко борисов го финтят от играта, тъй ли, че как тъй? И каква е разликата от туй дето пускат по случая тиражните от нетиражните вестници…. бройката………… да не говорим за ползата или вредата- народа масово вика“ всички са маскари“ така че големите разкрития и подреждания на имена и връзки дали в тиражни или не тиражни надали ще ги трогнат. пък и те няма как да стигнат по-далече от първото стъпало. Тъй че – поредното писание. Но Веселина, признава ти се, че си подредена жена, това си е сценарий за филм!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *