Публикувано на 28.02.2009 / 12:33

Маргарита Михнева: Спечелих дело срещу прокурор с жълта книжка

 

 

– Марги, най-после спечели делото за апартамента на пл. "Народно събрание" и то не срещу кого и да е, а срещу маститите социолози Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. След колко години му се видя краят?
– След 8 г. най-после спечелих делото срещу Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Когата взех жилището на пл.”Народно събрание”, купих го с пари от кредит, националната телевизия, бТВ и Нова телевизия обърнаха за първи път внимание на моята физиономия. 3- минутни репортажи имаше в новините!? Миролюба Бенатова в бТВ, Димитър Цонев в БНТ, в Нова, май беше Дойнов…Ужасни репортажи. Обвиняваха ме, че съм грабела, мошеничка съм била, фалшификаторка на подписи и т.н. Цяла кампания срещу мен. Сега, когато след 8 години спечилих делото, от нито една телевизия, от нито един от вестниците не ме потърсиха. Първият, който ме търси, си ти от “ШОУ”. Кажи ми, това дело след 8 г. не може ли да съсипе човек? Кънчо Стойчев и Андрей Райчев имат пари, имат фондации и са всеки ден на екрана на същите телевизии, които ме оплюха?! Осъдиха ги на 4 лв. това били разноските.
Как с личен пример да стимулирам хората да си търсят правото и да бъдат смели?! Затова няма журналистически разследвания и ги е страх от съдебни процеси.
– Спечелила си и делото срещу прокурора със жълтата книжка от Несебър?
– Човекът си имал проблеми. Попитах главния прокурор може ли човек с жълта книжка да бъде прокурор?! При което този човек, луд, луд, ама ме даде на съд за 30 000 лв. Спечелих делото. Отидох лично при Борис Велчев и го попитах: ”Г-н Велчев, как може този човек, който има жълта книжка, да напише обвинителен акт? Този акт автоматично ще отпадне в съда. Прокурорът се казва Мариан Чернаев от Несебър. Намерихме му жълтата книжка в диспансера в Раднево. Без злоба към него. Нямаше да изнеса в публичното пространство тази жълта книжка, ако той по време на лечението си в Раднево не беше излязъл, за да дойде да си купи мерцедес в София. След което се връща пиян в бара в Несебър и беше заснет от мен със скрита камера. Кара пиян, в бара пиян и вдига скандали на таксиметровите шофьори. Нямаше да изнеса информация за тази жълта книжка, ако не беше дошъл до София да си купи мерцедес, а да се води на лечение, т.е. по това време се лекува. А районната прокуратура няма реален прокурор. После пак се връща на работа в районната прокуратура!? И този човек ме дава на съд, че съм му засегнала достойнството и честта. Отидох при главния прокурор и му казах:”Г-н Велчев, недопустимо е такива хора да работят!” При което Велчев повдигна рамене и нищо не направи. Велчев ми казва, че щяло да бъде неморално да го отстрани. И сега, когато делото приключи и аз съм невинна, какво ще стане? Този човек продължава да е на работа?!
Чува се, че Бойко Борисов щял да те връща в БНТ?! Има ли такова нещо?
– Клюката не е лоша. Задаваш ми нe толкова лишен от логика въпрос. Дано да е истина. След като 8 пъти ме уволняват всички министър-председатели от коя ли не телевизия, няма лошо ако Бойко Борисов стане министър-председател и ме върне в телевизията. Ако прочете във вестник “ШОУ” дано да се подсети за това. Всички все ме уволняват. Дано се намери един пък, който да ме върне.
Навремето лично Тодор Живков ме уволни и лично той ме върна. Бойко Борисов като близък с Тодор Живков може да поеме инициативата и да постъпи като него.
– В телевизионните среди се говори, че и на шоуто на Димитър Цонев, а и на самия него му гласят смени. Щели да го сменят с Игор Марковски? Говори се и за завръщане на екран на “Всяка неделя” на Кеворкян?
– Мисля, че е по-разумно Кеворкян и Янчо Таков да се върнат заедно в телевизията вместо да върнат Маргарита Михнева. Могат да се помирят всичките. Сега като гледам всички са врагове. Тя историята е интересна. Както чувам и Янчо Таков – младши ще се жени за дъщерята на Митко Цонев. България е малка държава.
Ти са правистка и при теб всичко е подплатено с документи. Наскоро ми каза, че знаеш от кога започва източването на парите от БНТ?
– Това източване започва още през 1980 г. Пръв източва телевизията Кеворк Кеворкян. Цитирам ген. Петър Стоянов, който е работил в 6-то управление на ДС. Наблюдавал е и в ЦК на БКП “Всяка неделя” и въобще телевизията. Пише доста нелицеприятни неща и за Янчо Таков, и за Атанас Тасков, както и за Кеворк Кеворкян. Тогава той отклонява средства от договорите с предприятия за пусканите в програмното време на “Всяка неделя” реклами. Средствата, още тогава, през 1980 г., не минавали през счетоводните отдели но телевизията, а се получавали, лично на ръка. ДС тогава преценява, че не трябва много да се вдигат скандали. Да не се разбере това от обществеността, защото става въпрос, примерно за 2000 лв., когато хората вземат тогава по 80 лв. заплата. Извикват Иван Славков и му казват, че получават информация за тези пари получавани на ръка. Не се стигна до процес. Цитирам: “Ако бяха един или два случая сигурно нямаше да бъдат хванати, но ДС лично се занима с този въпрос и практиката беше прекъсната.” Източването на телевизията започва още тогава чрез външните продукции. Това, което става сега с всички външни продукции, не е ново. Кеворк е лидер в това отношение. Сега под формата на външно и вътрешно предаване се опаткват 100 милиона лева, които са субсидията на държавната телевизия. Не мога да разбера защо БНТ трябва да се издържа от данъкоплатците със 100 милиона?! Кеворк повтаря същата работа през 2002 г. когато съди телевизията и понеже главният прокурор на Републиката – Филчев, му е близък, той осъжда телевизията да му заплати 6 милиона. Този процес беше скандален. Лично шефът на Конституционния съд – проф. Живко Сталев, Бог да го прости, казваше, че това е скандален случай.
Наскоро приключи делото на рекламния бос Красимир Гергов с Кеворк Кеворкян пак около рекламен договор? Кеворкян обвиняваше Гергов, че се опитал да подкупи шефа на телевизията Кирил Гоцев, за да лобира за него.
– Кеворкян говореше всякакви неща против Красимир Гергов. Сега обаче, като спечели делото Красимир Гергов, не се намери една медия да пише каква е истината?! Нима Кеворк Кеворкян е спечелил от трудова дейност парите си? Естествено, че не може с трудова дейност да ги спечели. Той ги печелеше от рекламите. Още през 1980 г., още от миналия век, той си знае как от рекламите, от външни продукции и от спонсорства се печелят пари. Още тогава от 6-то управление са го разследвали за такова нещо. Само поради факта, че той е бил ченге, не се е стигнало до съд и до разтръбяване на нещата.
– Основният свидетел, Кирил Гоцев, този път е казал в съда, че не е виждал запис на заповед, с която да го подкупват?
– Забележете кой къде работи и с какви пари разполага! Кирил Гоцев работи в телевизия на Петър Манджуков. Мисля, че вече са я купили шведи. Забележи само, Краси Гергов не само е консултант на тази телевизия, а е и шеф на Кирил Гоцев! За Кирил Гоцев не е проблем да се отметне. Ако не се беше отметнал от думите си, щеше да загуби поста си. Нали? Но все пак в този процес на Красимир Гергов спечели правото.Независимо от това, че според мен, спечелиха парите. В съда е едно ЕООД. Не мога да разбера как Кеворк печелеше всички дела в съда благодарение на приятелството си с Върховния Касационен съд.Лично мен ме осъди за това, че съм го обидила, че е ченге и кредитен милионер. Делото беше в 16 ч. в понеделник. Във вторник бяха качени 16 стр. Мотиви към него в Интернет. Кеворк имаше страхотни връзки благодарение на близостта си с Никола Филчев. Сега го няма Никола Филчев и процесът се обърна.
– Какво ще кажеш за това, което е казал Бойко Борисов в Чикаго?
– Ще ти кажа друго. За нещо преди Чикаго. Навремето, когато Ахмед Доган е бил аспирант в АОНСУ, където председател беше Лилов, а заместник Нора Ананиева, дипломната работа, защитата на дисертацията на Доган, е била точно как да се сменят имената на турците. Това, като лично предложение го е направил и на Тодор Живков. Освен, че тази негова работа се пази в архивите на АОНСУ има и свидетели, живи хора, от това време. Единият е Гюнер Тахир. Той е отличникът на АОНСУ по български език. Той е свидетел и на предложението на Доган как да се сменят имената на турците на окончанията “ов” и “он” и т.н.
Какво общо има с това Бойко Борисов?!
– През 2008 г. Бойко Борисов го повтаря това нещо едно към едно. Същото нещо. Даже Гюнер Тахир се чуди, защо когато по идеята на Ахмед Доган, Тодор Живков е прекръстил тогава турците, когато през 2008 г. Бойко Борисов повтаря това нещо едно към едно и излезе по-черен от дявола?! Тогава Тодор Живков, който хич не е бил глупав, извиква Гюнер Тахир, Ахмед Доган, извиква по-първите турци, да види за какво става въпрос. Вика и българските ченгета. Идеята за прекръстването и Голямата екскурзия на Ахмед Доган, Тодор Живков приема с отворени обятия. Защо думите на Доган през 1985г. се повтарят от Бойко Борисов през 2008 г.? Веднъж когато идеята излиза от Ахмед Доган той е гениална личност, а втория път, когато ги повтаря Бойко Борисов излиза, че е тъпанар?! Не мога да разбера това нещо!
– Бойко Борисов не може ли да се възползва от тези материали, за да се защити?
– Чудя се защо ли не го прави. Спомням си много добре как във в. "Йени Яшък" / Нова светлина/, сегашните лидери на ДПС се радваха, че им сменят имената и благодаряха на Тодор Живков и на Партията. През 1988-89г. всеки ден по един от лидерите на ДПС казваше колко е велик Тодор Живков и колко са доволни от това, че са им сменили имената? Единственият, който се изхитри тогава, беше Вежди Рашидов – той се прекръсти на Веждю Радишов и мина малко между капките. Учудвам се как хората си превъртат мнението.
– Гледам, че много обществени личности се хвърлиха в кампанията срещу рака на гърдата? Водещата Гала, например, си снима голата гърда по този повод, но тя си я има за разлика от теб? Теб не те ли поканиха в тази офанзива?!
– Не участвам и никога няма да участвам. Отново тази кауза е абсолютно подменена. Първо, там нямат моралното право да участват жени, които не са претърпели тази история! Гледам и Искра Радева?! Не знам, тя претърпяла ли е такава история, за да виси на всички плакати?! Гледам Гала която не знам дали знае за какво става въпрос? Аня Пенчева преживяла ли е рак на гърдата? Защото и тя се снима в тая…
На теб не са ли ти предлагали да те снимат, когато се разболя и впоследствие те оперираха!?
– Когато мен ме оперираха от рак, ми предложиха да ме снимат в едно популярно еротично списание и то срещу заплащане. Това беше в момент, в който аз нямах пари да си купя лекарства. Искаха да ми снимат операцията на първа страница, за да си направят реклама. Отказах въпреки, че нямах пари за лекарства. А сега те се снимат с гърдите си. Не са преживели нищо. Те не знаят за какво става въпрос. Запозната съм много надълбоко с тези неща. Там също има далавери. Не ме търсят, защото аз много знам.
– И във фондациите за борба с рака ли има далавери?!
– Искам да знам, например, кой ги финансира тези фондации? С какви пари? Какви имоти купуват!? Колко дела се водят в съда? Кой се явява в съда да защитава тези жени? Кой плаща, от коя фондация? Сега например Теодора Захариева активизира всички жени да съдят държавата. Тези жени плащат страшно много пари и понякога се получават доста унизителни процеси. Тези жени плащат на фондацията. Теодора Захариева живее заедно с нейния приятел в жилище, купено от тези пари на фондацията. Аз имам моралното право да участвам в такива кампании. Но не желая да участвам в кампании, за които знам много добре за какво става въпрос. На тези жени им плащат, за да си снимат гърдите, от парите, отпуснати за лекарства. От нашите пари! Доколко е морално, вие преценете.

Жоро Захариев

В. “Шоу”

Коментари 0 за
“Маргарита Михнева: Спечелих дело срещу прокурор с жълта книжка”

 1. Г-жо Михнева,гледам Ви(това си е комплимент при толкова стотин телевизии).Продължаваите.Трябва да ги затрупаме с думи.Планини от думи.Вселена от думи.Докато небосводът се срути и думичките ги затрупат.“Те“ от `Демокрация` не разбират,със`Сила`не трябва да се омърсяваме.Остава Словото.Ако някой знае друг начин-да го сподели!

 2. Странно, или госпожата или Жоро журналиста имат сериозен проблем с българската граматика. Иначе материала е интересен и показва борбата между фракциите в БСП и ДС.

 3. Дерзай Маргарита,нямам думи да изразя възхищението си от теб.Обичам те,обичат те и моите приятели.Да ти дава Господ живот и здраве и да остри перото ти.

 4. Поздравления за Маргарита Михнева, че е спечелила срещу черните души, гьобелсовите в същността си комунистически пропагандатори и лъжци райчев и кънчев!

 5. Уважаема г-жо Михнеда,дедите ни навремето още са казали:“По-добре е да си на хората в устата,отколкото в краката!“Така че, горе главата – Вие сте доказали достатъчно,че освен професионален журналист,сте и достоен човек!Затова сте като трън в очите на тези,срещу които се борите Вие и цялото ни ообщество!Това недвусмислено показва,че сте на прав път!

 6. Андрей Райчев, искам да ти заявя – ти си дребен, много дребен човечец пред Маргарита! Как не те е срам да продължаваш да се съдиш с тази жена, като знаеш, че е болна от рак!? Когато разбрах за това преди време много се натъжих, но за щастие всичо е наред както разбирам.
  Тази жена буквално сама ви прави всичките кретени на пълни маймуни, изнесла е толкова факти – обаче тук за акулите правосъдие няма! Отвсякъде я изгониха защото е неудобна, добре че Сашо Диков е човек с достойнство и морал и тя може да работи в неговата ТВ.

 7. Радвам се за теб Маргарита! Ти спечели!
  Радвам се че си излекувана, макар и на висока цена. Постъпила си мъжки, като си отказала да те снимат!
  Ти си най-голямата журналистка в България, затова си толкова мразена…
  Бъди винаги силна!

 8. Уважаеми Господа!

  Една жена се удря само с Цвете!
  Една жена се обижда само с Целувка!
  Е, може и по ръката!
  Явно не сте от „Елита“,
  А от „Групичката“ от „Женския“ пазар,
  след изпити две-три бири…
  и ако слушате и Мара Отварачката…!

  Рядко има блондинки и то умни!

  А на възраст-
  значи Отлежало вино!

  Пийте си бирата и си слушайте Чалга!
  Може и с кебабче да си замезвате!
  Само че моят домашен любимец не го ще!
  Мирише му на препарирана котка!
  Наздраве!

  С уважение: Димитър Димитров

 9. M.MIXNEVA,KATO STAJANT SE E U4ILA OT NAI GOLEMITE S VRASKI,PRIBLIJENI DO B.K.P.LEGA6E S VSEKI ZA DA MOJE DA RASTE V SLUJBATA.AGENTURNO IME DOCENTKATA.

 10. Уважавам умните жени!
  Много,ако са и блондинки!
  Това за А Доган не е новост!
  Той
  и
  Т Живков искаха просто да възстановят правдата! Спомнете си“Време разделно“
  с участието на Великите актьори
  Йосиф Сърчаджиев,В Михайлов,Ст. Берова и др.
  Връщането на имената на насилствено ислямизираните българи изправи на нокти много люде у нас и в чужбина!
  Много си върнаха отново старите имена!
  Други си запазиха българските!
  Личен избор!
  Ето Емел Етем!
  Еmel-араб.-силно желание,мечта,цел,стремеж, Еtem-араб.-най-пълен,напълно съвършен!
  Името като жената!
  Така е!
  Синът й-с българско име!
  История!
  Казах!!!!!

 11. Вeie.rkd Томова е права. Попитайте Марги, както я наричате, и за други нещо от „кариерата “ й на безстрашен журналист. Няма да ви давам насоки. Сам потърсете и информирайте читателите на „Шоу“. Предварително благодаря, нищо, че не съм фен на изданието ви.

 12. Не и правете евала на тази кикимявка Михнева само защото Ви е поканила в предаването си. Това е едно корумпирано недоразумение н журналистиката- вижте нея кой я съди и за какво. Потърсете информация за това как открадна апартамента си на „Оборище“ от един австриец, който я съди, поинтересувайте се за апартамента и срещу Народното събрание. Защо давате поводи да се съмняваме във Вашата принципност заради една обикновена интригантка и лъжкиня, която заработва от поръчкова журналистика?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *