Регистрация
Публикувано на 14.02.2018 / 10:55

ЛУКАВО ЕКСПЛОАТИРАТ ИМЕТО НА ДОБРИЯ ЧОВЕК. НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПО-ДЕБЕЛИ ОТ НАШИТЕ СВЕЩЕНИЦИ, НИТО РАЗБИРАМ КАК СЛЕД ТОЛКОВА „ПОСТИ“ СТАВАТ ВСЕ ПО-ДЕБЕЛИ И ЛЪСНАТИ

БАЙ ДОБРИ„…грабят от народът гладен,

граби подъл чорбаджия,

за злато търговец жаден

и поп с божа литургия!“ Христо Ботев

Истина боли, зная! Никак, обаче, не е чистоплътно да се ползва физическата смърт на дядо Добри, за личен пиар на ядро от ченгета, облечени като свещеници. Така мисля аз, без да искам да бъда съдия на никого. Лично дядо Добри ми е казвал, че е много грешен човек и има причина за своя начин на живот и че той не желае да бъде наричан „светецът от Байлово“. Не така стоят нещата за православните скотове, в лицето на миряните и клира, които в свободното си време си разменят шамари. Оказва се, че това е твърде доходно занимание за загладили косъм творчески безделници.

Дядо Добри не беше живият светец между нас и точно това го превръща в светъл лъч. Впрочем, този човек беше унижаван, арестуван, бит и подиграван от държавни институции, полиция, включително от много свещеници и политици. Смятаха го за умствено неразвит индивид, който няма реална оценка за заобикалящия го свят. Луд, който прави неразбираеми жертви, в името на химери.

Да, дядо Добри е луд, колкото и всички ние сме такива. Луд от любов към Бог и неговото творение – човекът. Луд, следствие на заобикалящия го полудял свят на несправедливост, непочтеност, пороци и лицемерие. Лудост, следствие на робска бедност, нищета, недохранване, мизерен начин на съществуване и много дълъг списък от болести, за които нямаш средства да се погрижиш навреме. Това беше истинското лице на дядо Добри!

Не съм виждал по-дебели от нашите свещеници, нито разбирам как след толкова годишни „пости“ стават все по дебели и лъснати. Толкова лъснати, че да се возят дежурно в правителствения самолет, в компания на политици – богоборци и да твърдят с православните си уста, че луксозните ауди и мерцедес са неделима част от православното войнство.

Дядо Добри беше превърнат в особен вид спонсор на този очеваден духовен разврат и отиде на небето без луксозна лимузина. За разлика от тези, които лукаво експлоатират името му и след смъртта на добрия човек, ще продължат да го правят…

НИКОЛАЙ МАРКОВНиколай Марков

Коментари 8 за
“ЛУКАВО ЕКСПЛОАТИРАТ ИМЕТО НА ДОБРИЯ ЧОВЕК. НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПО-ДЕБЕЛИ ОТ НАШИТЕ СВЕЩЕНИЦИ, НИТО РАЗБИРАМ КАК СЛЕД ТОЛКОВА „ПОСТИ“ СТАВАТ ВСЕ ПО-ДЕБЕЛИ И ЛЪСНАТИ”

 1. Цитат от дописката „Не съм виждал по-дебели от нашите свещеници, нито разбирам как след толкова годишни „пости“ стават все по дебели и лъснати. Толкова лъснати, че да се возят дежурно в правителствения самолет, в компания на политици – богоборци и да твърдят с православните си уста, че луксозните ауди и мерцедес са неделима част от православното войнство.“

  Преди години видях сръбския патриарх Павле, който предвождаше някакави протести, вече не помня – дали против американските бомбардировки, или против Милошевич, Приличаше на Дядо Добри, слаб, изпит човек, облечен в просто расо, върху него кръст. Дори атеистите ревяха и свеждаха глава, видяла съм го с очите си).

  Когато патриарх Павле почина, ,цяла Сърбия плачеше и сведе глава, оцениха го. Хора с достойнство!

  1. плаче ми се от твоите думи за поклона към дядо Павле…

   защото ако нас ни бяха бомбандирали, по улиците щяхме да видим дебелите мазни в черно облечени и злато накичени чучела да влачат и пренасят ценности към ханчетата си…

 2. И дядо Дбре можеше да си купи 6 апартамента с тези пари а държавата направила го просяк сега го нарича светец.Ба си държавата на министри и депутати.

 3. Светла му памет и царство небесно на този свят човечец дядо Добри!
  А иначе да попитам наште попове: пичове, блажите ли, блажите ли?Нагъвате ли свинско и винско?

 4. Светла му памет!
  Но телевизиите прекалиха да излъчват цяла сутрин ту от Байлово, ту от Ал.Невски! Както прекаляват вече и с материалите за детските градини и домовете за деца, за Истанбулската конвенция! Но всичко е целенасочено, за да не се коментират темите с доходите, образованието, здравеопазването и най-вече какви ги вършат нашите управляващи!
  Ето например, депутатските заплати ще се вдигнат с цели 300 лв.! Което е нагло и цинично! А пенсиите с 6 лв., и то от 1 юли!

 5. „Лудите и пияниците са единствените светци на тази епоха“ Чарлс Буковски

 6. Дарявайте на Александър Невски пък накрая за Мерси
  Ви изпращат в Байлово………

  1. Кой „назначи“ както главния прокурор , неговото име е …Неофит…За другите да не говорим….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>