Публикувано на 27.12.2008 / 14:34

Кушлев, Отворко, провери откъде тези двамата имат толкова пари!

 

 

Кушлев, отворко, провери откъде тези двамата – Ирена Кръстева (бивш изпълнителен директор на спортния тотализатор) и синът и Делян Пеевски (заместник-министърът на извънредните ситуации от квотата на ДПС) имат толкова много пари. Двамата искат да купят ПФК "Ботев" (Пд). Вече купиха
"Телеграф", "Монитор", "Експрес" (заедно с едноименния интернет сайт), "Меридиан мач", седмичника "Политика" (80%), телевизия TV7 и канала "Спорт 7", регионалния вестник "Борба" (В. Търново), заедно с печатницата. Заради това депутатът от "Атака" Митко Димитров обяви, че е изпратил сигнал с искане за проверка на произхода на капитала на Кръстева и Пеевски до главния прокурор, шефовете на ДАНС, НАП, Комисията за финансов надзор и парламентарната комисия "Антимафия" и до Стоян Кушлев от Комисията за установяване на имущество, придобито по незаконен път.
Сделка за "Ботев" (Пд) засега няма. Общото акционерно събрание на 18 декември вдигна уставния капитал на ПФК "Ботев 1912" АД от 1 млн. на 1.7 млн. лв. По реда на член 193 от Търговския закон бе гласувана нова емисия от 70 000 поименни акции, всяка от които с номинална стойност 10 лева и емисионна стойтост по 12 лева. Те бяха записани изцяло на името на вносителя Димитър Христолов с ЕГН 500608…. срещу направена от него непарична вноска. Така уставният капитал на ПФК "Ботев" (Пд) стана 1 милион и 700 000 лева разделен на 170 000 поименни акции по 10 лева.
Председателят на събранието даде думата на г-н Кънчев, който попита решението няма ли да повлияе на сделката с новите собственици – Кръстева и синът и. Г-н Кущински призова Христолов да обмисли това решение и поиска да види съгласувано ли е с новите събственици в подписания предварителен договор на 16 декември. Христолов оттовори, че всичко до запетая е записано в предварителния договор. Предсетателят на събранието Ангел Ванчев предложи гласуването да стане АН БЛОК.
"За" гласуваха 84 996 акции, "Против" – 7678 от акциите – или 84,99 % срещу 7,67 %, пише в прокола на събранието изпратен на мейла на "Варна спорт".
По неофициална информация самата сделка е за 2 млн. лв. В декларация разпространена от Кръстева намекна, че споразумението е пред провал, тъй като Христолов не е спазил думата си да предостави на нотариус акциите на "Ботев". Христолов отвърна, че е готов да направи това веднага след като излезе съдебно решение от общото събрание. Според него се търси формален повод да не се финализира сделката. Той изрази готовност да покаже предварителния договор, за да се види, че е направил отстъпки.
Говорителят на ДАНС Зоя Димитрова заяви пред "Сега", че агенцията все още не е получила сигнал от "Атака". "Те обявиха в медиите, че ще поискат проверка на Ирена Кръстева, но тъй като още не са го направили, ние не сме образували нищо", обясни тя.
В декларацията Кръстева споменава и любопитния факт, че "холдингът изпълни всички задължения по предварително споразумение и оказа необходимата финансова помощ за издръжката на клуба и футболистите." Най-вероятно става въпрос за покриване на текущи дългове и плащане на заплати към футболистите. Самите те получиха пари в средата на октомври, но оттогава не им е плащано друго и им се дължат по 1 заплата и 3 премии. Повечето играчи се заканиха да разтрогнат договорите си на Арбитраж в БФС в началото на януари. Отделно дълговете на "Ботев" към момента са 200 000 лв. плюс още към 500 000 лв. осигуровки на служители и футболисти, които се изплащат разсрочено.

Вижте ги тези хубавци – майка и син. Откъде мислите, че имат пари? От заплати на чиновници ли? Не! Спомняте ли си за големия джакпот в тотото и колко седмици вие давахте своите стотинки с надеждата, че ще вземете милиона. Парите обаче не са във вашия джоб. Отворкото професор Стоян Кушлев има ли дупе да започне проверка на хубавците?

 

www.varna-sport.com

Коментари 0 за
“Кушлев, Отворко, провери откъде тези двамата имат толкова пари!”

 1. За какъв чеп ни са Министерства на Културата, Спорта, Околната среда и водите,Бедствия и авариии не мога да се сетя какво още, като всички те могат да бъдат обединени в едно или разпределени като отдели по другите с намален на половина поне щат?! Имате ли представа колко народ суче в тях от Държавния бюджет след като и баба Пена чистачката е с личен секретар и служебна кола! Как може Министри в развити Европейски държави да ходят на работа с метрото, а нашите да прескачат на шопинг до Гърция например със служебните?Или пък министърката на бедните МаЗларова да се разхожда накичена като фараон!?

 2. Първо интересно ми е как се става на 21 год. шеф на борда на директорите в най големия пристанищен комплекс у нас?! На тази възраст неговорим само за липса на ценз, ами и за липса на какъвто и да е опит! Второ до тука май станаха двама зам. министри/ барабар с оня мангал Александър-какъв-беше, който сега се разследва за далавери/ от квотата на ДПС. Като сложим и още по двама за останалите партии в коалицията стават една глутница безполезни лапачи в министерство което на практика не работи! ЗАЩО???? Защо е тази раздута администрация, че и тя с министерсво!?

 3. По – скоро синнът – трол и мама – трол. Ето от къде Толкин е взел някои идеи за книгите си. О, свещена гнусотия!!!

 4. Дебелаците хрупат парите на всички ви, а вие, и ние като цяло сме ЖаЛки пред ДебеЛите им МаЗни паржоли, СЛави Трифонов––NO MErcY
  СЛУШАЙТЕ да ЗемЕм да ПоуМнеем ли кво….

 5. ТОЗИ ТЮФЛЕКИ ,МОГАТ ДА ГО ВЗЕМАТ ДА УЧАСТВА В БОЛИВУДСКИ ПРОДУКЦИИ С АРТИСТИЧНО ИМЕ , ГНУС ЛИЙ !

 6. . Според закона за съдебната власт за това е нужен задължителен 2-годишен стаж, какъвто Пеевски няма. Но в същия закон пише, че може да има и изключения.

  Младежът става изключение и 25 най-висши магистрати гласуват през май той да стане следовател. След приключване на кариерата му на следовател Пеевски е назначен за зам.-министър в Министерството на бедствията и авариите от квотата на ДПС.ОТ 28.12.2007г.до 6.1.2008г.,като заместник на Етем,която замества Станишев и излиза в отпуск,“великият ДИДО“ фактически ръководи Българската Държава.ХВАЛА на ТАКВАЗ ДЪРЖАВА!!!! ХВАЛА!!!!

 7. отвратена и омерзена съм от положението в държавата ни,от липсата на всякакви морални принципи в голяма част от народа,от изтъпяващата селяния и простотия,от моралната и физическа мърсотия !!! ГНУС !!! а тези двамката просто бих ги изправила(а и още много други) директно до стената!!!

 8. Пеевски е семеен приятел на Васил Иванов-Лучано и другар по игри на Росен Дичев – син на личния прессекретар на царската фамилия Галя Дичева. Пеевски е истинско отроче на ерата „Сакскобургготски“.
  Когато царят дойде на власт, Лучано пое Агенцията за младежта и спорта и направи майката на младежа – Ирена Кръстева, шеф на Спортния тотализатор.Междувременно младежът сколасва да завърши висшето си образованиеПрез април 2005 г. във Висшия съдебен съвет е внесено предложение Пеевски да стане следовател в Столичната следствена служба, в стопански отдел.

 9. Идването на НДСВ на власт през 2001 г. завари Пеевски на 21 години. Втори курс в юридически факултет. Липсата на висше образование не му попречи да стане парламентарен секретар на транспортното министерство и да оглави жълтия комсомол. Същата година застана начело на борда на директорите на пристанището във Варна. Остана там до 2003 г., когато царски депутати вдигнаха скандал за управите на държавните дружества и най-после някой във властта се впечатли, че Пеевски няма нужния образователен ценз.

 10. Или аз съм много глупуф или не знам как биха могли да се направят далавера с тези топчета за тенис. Друг е въпроса ако посочените типове изнудват печелившите

 11. Бая са се угоили тези шопари.Прасе с гердан и брадато прасе не бях виждал още.

 12. Tezi dvamkata da si kajat ,koi im dava parite i im kazva kakvi sdelki sa izgodni i dobri!!!!DA SI ZADADAT VAPROSA OT PROKORUTARATA ILI OT DANS KOI STOI ZAD TEHNITE INTERESI I ZA I PRI KOGO RABOTI SINCHETO,!!!!KAK GO VARNAHA NA RABOTA I S PROTEKCIITE NA KOYA MNOGO VLIYATELNA GOSPOJA OT DPS!!! ?????

 13. Боже, каква „интелигентност“,каква „одухотвореност“ струи от лицата на тези двама представители на бизнеса в България?!?!?!Блазе ни с такива „бизнесмени“!!!За морала им трябва ли да се коментира?!?Жалко за България и за нас – българите!!!

 14. Този дебелак синът на Кръстева доколкото знам е на 27-28 години. Ей трябва да е много кадърен та да стане зам. министър. А, да! Голяма му е устата.Моя син е на 30 години, владее 6 езика, икономист и бакалавър по адимнистрация и управление. С конкурс измежду 100 души работи 3 години в Мисията ни в Брюксел. След това не му продължиха командировката, защото на негово място назначиха 2 жени на по 50 и кусур години, всяка от които познайва по един език, та да се допълват.

 15. Според мен едва ще ги накарат да проверят нещо само с външна намеса или изключителен медиен шум и пак ще го потулят с болни адвокати и давностни срокове.Щом започнаха да съдят и гл. прокурор чужди съдилища/германско/ за какво правосъдие говорим.

 16. Господа прокурори,Господин Главен прокурор,самосезирайте се,проверете произхода на доходите им.

 17. Как ще прави проверка тази комисия бе?Те се занимават само с безвредни невинни хора.Ами нали като се напъхат да правят проверка на тези двамата ще им издърпат ушите и ще им спрат заплатите!Да не се заблуждава обществото-то сигурно тези двамата са в роднински връзки с комисията „Кушлев“.

 18. как може да показвате такива грозни и антипатични твари все пак и малки деца го четът и разглеждат този сайт

 19. Не знам защо се чудите
  ще има ли възмездие?
  Нима сте веч забравили,че двамцата грухтят
  в свинарника на тройната коалиция и то
  в кочината на Доган?
  А преди това не бяха ли в кочината
  на Мадридския свинар?
  Свинята -майка бе наложена в Тотализатора
  от Симеоновата подлога-сладкаря Лучано,
  а малкото прасенце бе пастир на стадото пра-
  сенца на НДСВ.
  А от коя копаня лочи измисленият
  професор Кушлев?
  А нищо чудно да скочат и в кочината
  на „Позитано“.
  Така,че ще има да чакате-ДАНС,прокурор,
  че и Годо!Свинята кочината сменя,
  но свинарника си-не!!!

 20. Mnogo mi se iska da vidia kakva 6te bude reakciata na fenovete[ultrasite]na Loko Pd.,kogato razberat,4e istinskiat sobstvenik na lubimia otbor e gadniat FES Dogan!
  Kak iskam da prisustvam na tazi „mila“sre6ta!!!!

 21. На тия двамата хубавци само за физиономиите им трябва да им лепнат поне 15 години ефективна присъда !!!

 22. Кушлев, вчера, някой си,някъде по света спечелим една не много голяма сума от лотария. Паднала му се ей така, късметче! Дарил половината на напълно непознати нему бедни хорица, от състрадание може би. Само че… не е българин! Кога мастити /в буквалния смисъл на думата/ „бизнесмени“ ще направят нещо за някого?! Ако пък случайно решат, пак ще е, за да покажат колко са благородни,не за друго. А комисията спи ли? И изобщо защо я има? Амиии…и те за… ПАРИ!

 23. Рядко срещани противни физиономии /мутри/. Коледа е, а мноооого българи имат в хладилниците си по няколко яйца, маргарин, кисело мляко и…май нищо друго! Въпреки че работят!!!! Тези чудовища могат да виреят и размножават само в милата ни Родина! Защото всички си затварят очите,защото няма закони,валидни за всички и защото ние сме с робска психика-обладани от страх,насаждан от векове! Дано Бог вижда!!! Ще пожелая на този тандем и на такива като тях,Новата 2009 да им донесе насита най-после.

 24. Тези двамата имат пари от кражби, измами и далавери. За да го разбереш, ти стига само да погледнеш в пълните им с омраза към живота шопарски очи.

 25. Може би техни!С тези доходи,които получава един обикновен българини, трудно се купува такава собственост! Това е четиво без коментар.
  Народът казва: „От туршия шия не става!“
  Жьлко, това са нашите пари, парите на българина,който мълчи, защото няма закрила за нищо! Има закони, които не се прилагат в ежедневието. Жалко за тази толкова богата и красива страна, която бавно и безропотно загива!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *