Публикувано на 23.02.2009 / 22:45

„Куцият кон“ на Евровизия. А кое беше „куцото магаре“ на „Пей с мен“?

 

 

За поредна година българската "Евровизия" се превърна в цирк. БНТ съсипа за няколко години един доказан в цяла Европа фестивал. То не бяха скандали, то не бе чудесия… Сякаш и самите хора вече очакват този конкурс с единствена нагласа да се посмеят от сърце на аматьорите, които напират да пеят, след което да се нагледат и на сеира на загубилите във финала.
Колкото и учудващо да е, това се случи и тази година. Да започнем с това, че за пореден път на конкурса се явиха посредствени изпълнители с посредствени песни. Победител стана "човекът-глас" Краси Аврамов с песента си "Illusion", който спечели с над 50 % от гласовете на зрителите.
Някои от звездите в родния ни хайлайф днес буквално изригнаха срещу победителят и изсипаха тонове помия върху главата му.
Самият Миро от "Каризма" стана журналист след като пусна днес по медиите протестно писмо, в което нарече Краси Аврамов "куц кон" и "бай Ганьо". Миро обещава в статията си да изхвърли телевизора си през терасата май месец, когато е финалът на "Евровизия" в Москва. Бившата дуетна половинка на дует "Каризма" обяви, че победата на Аврамов е купена и това си е чиста доза "мутровщина".
Аз бих запитал Миро: "Ако Краси Аврамов е "куцият кон" на Евровизия, кое беше "куцото магаре" на "Пей с мен"? Където още преди старта на шоуто се говореше, че именно Миро ще спечели наградата от приятеля си Слави Трифонов? На когото Миро се измоли наскоро да го вземе на турнето си?
Какво спечели с тези си писани глупости "новият идол" на българската поп музика?
Лошото е, че освен него и хора като Найден Андреев, Стоян и Елица и Тони Димитрова се включиха в кампанията срещу Краси Аврамов.
А къде бяха тези "светила" на родната сцена на първата българска "Евровизия", когато никому неизвестните група "Кафе" по идентичен начин обраха зрителските гласове? Защо Миро не прописа след конкурса миналата година, когато "връзкарката" Йоана
(майка и работи в БНТ) спечели с "удивителното" си пеене, заедно с "Deep zone"?
Защо всички, които наскачаха сега не разбират, че не са виновни Йоана, група "Кафе", Краси Аврамов и т.н??? А е виновна БНТ, че за пореден път не сменя регламента, по който трябва да се гласува? Че не може да се справи с този конкурс, както другите страни?!
Толкова ли не им ражда акъла, че докато може да се оценяват песните по този начин ще печели този, който си купи най-много СИМ карти?!
Но Миро и компания решиха да се обединят, за да лобират за приятелката си Поли Генова, която е бег-вокалистка в "Шоуто на Азис". Стигнаха до абсурда да пускат петиция?!
Няма смисъл да се споменава, че песента на Поли Генова се оказа кавър на песен на Селин Дион. Или може
би трябва да пратим Дани Милев в Москва с още по "страхотната" си песен?! За поредна година "Евровизия" предложи посредственост и слаб подпор на песни. Дори самите изпълнители не осъзнават какво трябва да представят, а се явяват с "клозетни" песнички! На фона на всичко Красимир Аврамов предложи модерна и различна песен, каквато се очаква да отиде в Москва. Модерен поп, примесен с опера и мотиви от народни фолклор.
Лошото е, че вместо да се обединят още преди години "поп звездите" ни срещу начинът, по който БНТ провежда фестивала, днес те решиха да изсипят няколко тона помия, съчетани с комплексарщината си върху Краси Аврамов. Човек, който е печелел призът „Суперзвезда на годината” на музикалните награди в Лос Анджелис през 2005. Красимир е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в престижния Кодак Театър – мястото, където връчват Оскарите. Последният му албум „POPERA” пък му носи признанието за основоположник на нов стил в музиката –
своеобразна симбиоза между поп и опера.
И един такъв човек, който е бил оценен по света бе наречен днес "куц кон"?! И то от някакъв комплексар със съмнителна сексуална ориентация! Защо? Защото Аврамов просто участва и спечели по правилата, които му бяха поставени.
Та в този ред на мисли, Миро и останалите "експерти", които изведнъж се присетиха да търсят сметка за организацията на конкурса, да се хванат под ръчичка и да ходят да стачкуват пред БНТ и да търсят истинските виновници за пародията, наречена "БГ Евровизия". И дано не съжаляват после, ако "куцият кон" дотича сред първите на финала в Москва.

Георги Стоянов

Коментари 0 за
“„Куцият кон“ на Евровизия. А кое беше „куцото магаре“ на „Пей с мен“?”

 1. Тони,
  Какво е това!
  Вие сте в компанията на грачещите?
  Аз,
  който слушам песните Ви с удоволствие!
  Не вярвам на очите си!
  Господи,
  Я се осъзнайте,
  ВИЕ,
  „титани“ на българската естрада!
  Една Паула стига!
  „На Запад слушаха Бийтълс,
  а в България военни маршове!“
  Свещена глупост!
  Щурците,Сигнал,Тоника,Домино ..да са свирили военни маршове?
  Лили,Мими,Боги,Васко…да пеят военни маршове?
  Тони,
  Ако финалът на „Евровизия“ не е в Москва,
  а в Чикаго,Ню Йорк,
  нямаше ли да крещите от радост,
  че Краси Аврамов има идеален глас?
  Или и Лили пя маршове в „Олимпия“ в Париж?
  Тони!
  Разочарован съм!
  Жалко!

 2. Потресен сьм от лекотата с която се омаскарявате един друг. Най-вече живеещите в Л.А. Кутиков и С. Васи, които не са поели грам от вьзпитанието и толерантността на хората тук. К.Аврамов не пее от вчера, известен е от БГ с изключителния си глас, всички бьлгари знаем какво постигна в Л.А.без никаква подкрепа и вьпреки жестоката конкуренция, докато Кутиков компилира парчета от чужди песни на компютьра, а С. Васи плете шалове. Единствената грешка на Аврамов е, че с деликатния си характер се потопи в вихрещата се злоба на неудачниците и некадьрниците останали в БГ. Срам ме е !

 3. Много ми хареса оригинала на песента и клипа към нея.Не можах да си отговоря на въпроса защо на финала К.Аврамов пя толкова фалшиво.Не искма да казвам лоши думи за него,но честно казано бях изумена от фалшивото му пеене.

 4. да не би да ти е стъпил слон на ушите ? или да имаш по рождение проблеми със слуха ?
  Прехваления Аврамов пя феноменално фалшиво и некадърно , от раз изпревари оная дебела крава с „Кен лии “ от Мюзик Айдъл !!
  Сори ама това си беше нечовешко виене и нищо общо няма с музиката !

 5. всяка година гледам Евровизия ,задължително….стигнах до извода ,че нивото е доста ниско…успокояваме факта ,че доста по -напреднали страни от нашата се представят с невероятно тъпи и ексцентрични песни….но да пратим световно неизвестния -дори и за България К.Аврамов да ни представя е супер глупаво….аз лично не гласувам ,защото отдавна съм установил ,че там манипулацията е ОГРОМНА….но все си мисля ,че имаше поне 5 по-достойни песни от тази на Краси Аврамов.

 6. Смешно е някои от тези „певци“ да има основание и самочувствие да претендира че е прецакан.В Булгария НЯМА музика – всичко е изсмукване от пръстите,пеенето е смесица от собствени безвкусни идеи смесени със идеите на чуждестранните идоли на наще Бг „певци“. Какво има досеа Графа – 100г кариера и само една слушаема и интересна песен – Най-Щастливия Човек .Мария Илиева – 100г кариера и само една „Лунен Сън“. Миро – 100 песни и само първата му с Галя – „Колко Ми Липсваш“ беше хубава.Авамов – тоя човек пък е известен само с това че Е БИЛ У ЧУЖБИНАТА- уау-РИИЛИ? Това ли са певци?Глупави мегаломани.

 7. То БГ.се опозори във целия свят,е нека се опозори и в Евровизия/от сега зная,че ще станем посмешище през цяла Европа.А кой е златния хит на тоя Краси и кой го познава,аз живея в чужбина и за пьрви пьт го чувам и виждам.

 8. Още ли се вълнувате от един отдавна загубил значението си фестивал? В Западна Европа са го забравили. Австрия и Италия не само, че не участват, но не го и предават. „Еровизия“ е вече на нивото на „Златния Орфей“. Останаха само „братски“ държави да се състезават.

 9. Аз съм от Добрич. Познавам Миро, както и сестра му. Съжалявам, че е паднал толкова ниско, за да стигне до там та да експертира точно пък Красимир Аврамов. Лично аз се чувствам много по-засегната, когато той излезе и пее на плейбек. Трябва нашенците да внимават с изказванията и коментарите си, защото иначе просто показват, че всичко е провокирано от злоба.

 10. Невероятният глас на Краси Ангелов! Българите от „казана“ в сполучливият пак български виц, „дръпнаха“ надолу по-способния, за да не проявява индивидуалност! Властта разглези и творците“ ни в литературата, озлуството… И се помислиха за Богове,различни от общия „материал“.Кой е станал пророк в собственото си село? Няма такъв! Един разглезен не знае как се пише сбогом,но стана министър на същата тази „Култура“.Парадокс след парадокс!

 11. Песента е добра, просто Краси е трябвало да
  остави изпълението на ИСТИНСКА оперна певица!!!
  Нищо лично, всеки мъж може да извади това, което
  той показва на живо, това НЕ Е пеене!!! Няма един
  чист цял тон! Това е имитация на женски вокал!!!
  Повтарям – песента не е лоша, просто изпълнителя
  трябва да приеме, че неможе и да даде на истинска
  певица (оперна) да пее! Жалко …

 12. слиси, на краси аврамов беше единствената песен, в която бяха вкарани фолклорни мотиви.чуй хубаво цялата песен. вярно, че виенето му на моменти е в повече, но точно това ще се хареса на европа. нещо ново и различно. а не дани милев и графа с блудкавите си песни

 13. добре бе краси, добре бе аврамов – имаш глас, чухме. спечели, спечели – ти си знаеш как /митко-пайнера и него си го бива/, ама мъката ми е – що нямаш българско звучене? кво като си евро, то нали на еврото трябва да личи и националното, а ти допринасяш за цялостното ни обезличаване – евала. ако искаш можеш да се оттеглиш – ще те разберем.

 14. На „Пеи с мен“на финала два пъти пуснах Sms-и за Кали,но и двата не ги приеха.Така че разбрах,всичко беше нагласено.Миро да не иска цял живот да бъде навсякъде лансиран.Магарето се присмяло на куция кон.

 15. А МИРО ПЪК КАКЪВ ПЕВЕЦ Е, ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ? ПРИ НЕГО ПЕЕ КОМПЮТЪРА, А НЕ ГЛАСА МУ!
  ТОВА Е ТИПИЧНАТА БЪЛГАРСКА ЗАВИСТ, НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *