Публикувано на 21.05.2008 / 15:56

Край на владичеството на ГДБОП, влиза в “Криминална полиция”

 

 

Дознанието ще изгради в страната структура на три нива – на ниско ниво, където полицаи, които не са юристи, ще могат да разследват леки престъпления, на областно равнище и на централно ниво, което ще ръководи методически и ще контролира дознателите. Министър Миков ще настоява пред управляващата коалиция да се осигури финансов ресурс, така че заплатите на дознателите и тези в ДАНС, и в съдебната система да нямат такава драстична разлика. Миков заяви, че с постановление на Министерски съвет трябва да се опишат точно функциите на ГДБОП, която дирекция ще остане единна структура, но ще е мобилна и ще могат да й се възлагат задачи и по дела, които не са свързани с организираната престъпност.

Главен секретар на МВР ще бъде фигура, която ще има заместници, които ще са секретари на МВР, но все още не е определен броя им.

Миков е приел и оставките на Весилин Петров и Валентин Петров.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Край на владичеството на ГДБОП, влиза в “Криминална полиция””

  1. Най добре е рзследващите полицаи отново да ги прехвърлят в следствието.Те и без това са с юридическо образование и са с по няколко нива по напред умствено от полицейските си началници.

  2. като ги знам кви момиченца и момченца на по три -четири годинки работя като дознатели и как си „взимат“ какво очаквате да разкриват престъпления ли? помощна служба която я гласят да стане по-мощна. Скъпо платени машинописки

  3. И пак няма да има кой да се бори с престъпността, защото е знайно – дознател не разкрива престъпления, той само ги документира и хич не му пука дали има престъпност или няма. Да му мисли полицията – нали те не са от ДАНС и съдебната система, могат и без заплати. Те ще си ги докарват наджобно от нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *