Публикувано на 19.12.2008 / 20:35

Костов, целият в бяло, флиртува с… “Атака” и ДПС

 

 

Вече е скроил план за „бляскавото" си завръщане на авансцената на политиката, търси се само белият кон.
Какъв е планът? Прост и безкористен. Трябва само да стъпи на гърбовете и на главите на няколко партии, които някак, в обща коалиция, да го избутат да прескочи заветната четирипроцентова бариера. Защото днес процентите на формацията му са в рамките на статистическата грешка.
ЕксКомандирът се оглежда за други партньори, след като дясното е разпарчетосано, не без неговия ценен принос. И изненада! Откри… "Атака". И не просто я откри, а съгради небивала конструкция: Ще създаде „Обединена опозиция за Европа, за пълноправно европейско членство", в която да влязат всички опозиционни сили, „Атака" дори! Това ако не е дървено желязо – единствената откровена антиевропейска партия да влиза в общ проевропейски фронт с десницата!
Костов и хората му усилено мишкуват през последните дни. Обикалят парламентарните кьошета и си търсят партньори измежду старите муцуни. Резултатът е уникален документ – проект за декларация, който потресе опозиционерите. В него ДСБ предлага да се създаде Координационен съвет на ОБЕДИНЕНАТА ПРОЕВРОПЕЙСКА ОПОЗИЦИЯ, с цел – прекратяване на мандата на тройната коалиция и предсрочни парламентарни избори.
В нея да влязат (по азбучен ред):
1. „Атака"
2. БНД,
3. БНС
4. ДСБ
5. СДС
6. независимите депутати
Записани са дори правилата, по които бъдещата коалиция ще взема решенията си – с мнозинство от две трети от броя на опозиционните депутати. А решенията ще са, какви общи действия ще предприеме опозицията и дали тя ще бойкотира работата на парламента.
Сидеров, ако го влече, може да изиграе ролята на „белия кон" на Костов и да се лиши от повече от половината си електорат. Така ще направи и неоценима услуга на Европейската народна партия, която ще бъде принудена да се освободи от партията на екскомандира и да я остави да се развива свободно при европейските националисти. Но дори Сидеров отряза Костов и му припомни „подвизите" от времето на неговото управление.
Остава въпросът, ще се уловят ли на въдичката представителите на най-младата политическа партия – Българска нова демокрация, която, за добро или лошо, социолозите така и не успяват да „уловят" в изследванията си. Новодемократите влязоха в парламента през царските листи и управляваха мандат и половина – първо в правителството на НДСВ и ДПС, а после и в тройната коалиция. На кого изневерява паметта – на Пламен Панайотов, на Николай Свинаров, на Лидия Шулева? Или на самия Костов, който твърдеше, че те олицетворяват "най-корумпираното управление"?! Как и защо сега ще прави проевропейски общ фронт с тях?! Ако бившите царски министри и депутати са си загубили гордостта и могат да преглътнат обидите, си е техен въпрос. Но по-добре е да не губят здравия си разум, защото коалиция с екскомандира, вместо да ги издърпа в следващия парламент, ще ги потопи безвъзвратно.
Още едно странно движение направи Костов и постигна своеобразен връх в политическото жонгльорство. Целият в бяло, направи мили очи на… Движението за права и свободи. Честити от парламентарната трибуна Курбан Байряма на всички мюсюлмани, а след това призова ДПС да напусне коалицията и да върне мандата, защото един от приоритетите на движението бил евроатлантическата ориентация.
Това вече е върхът на политическата фантастика – Доган и Сидеров в общ фронт, ръководени от Иван Костов в името на европейското бъдеще!
Излиза, че ДПС вече не е „проклятие за България", както вече десетилетие твърди бившият Командир. Забравил е как е оплювал движението години наред с най-цветисти фрази. В неделя, когато лансира новия си кротък курс пред БНР, Костов припомни приноса на ДПС – за финансовата стабилност, за валутния борд, за членството в НАТО и ЕС…
От миналата седмици НДСВ също не е „най-корумпираното" за Костов. Наопаки, той препоръча първо на царистите да напуснат коалицията. Естествено, нито ДПС, нито НДСВ са склонни на политическо харакири, препоръчано не от кого да е, а от този, който най-много ги е ругал.
Кого ли ще започне да ухажва Костов идната седмица, след като вече пофлиртува с цялата опозиция в Народното събрание, с либералния вектор и с Бойко Борисов, когото също е наричал с какви ли не имена? На ред остана единствено Сергей Станишев. Впрочем, с неадекватните си действия, „силният демократ" прави неоценима услуга на БСП и утвърждава поразклатеното единство на тройната коалиция.
Така че, спокойно – предсрочни избори няма да има, а Костов ще се радва на депутатско битие чак до лятото…

 

Милена Бояджиева

В. “Политика”

 

Коментари 0 за
“Костов, целият в бяло, флиртува с… “Атака” и ДПС”

 1. А бе то братчеда Иван Костов за друго го не бива освен да краде. Атака да внимават, че ако пуснат братчедо Костов у коалиция че им окрадне и фюрерчето.

 2. ДСБ и Атака са от един дол дренки, но ще го духат скоро. ДСБ ще го духа от Българския избирател, а Атака ще го духат от Америка. И Костов и Сидеров са мекерета на руснаците, но руснаците сега си имат свои проблеми. Дупе да им е яко.

 3. А бе не мога да разбера какво толкова често пишат за един един бандит като Иван Костов. Ами то около него освен малоумници, бандити и корумпирани паразити други не останаха. Вижте само кои останаха около него: боклуци като пишман-доктора Камбуров, шмекера-тарикат Мемо Игнатов, мафиот-готвач-банкера Славчо Христов, крадец-фармацевта Стойчо Кацаров, и все подобна измет, половината от която като изпаднат от парламента, ще сменят адреса си с този на пандиза. Пишман докторите в ДСБ да осигуряват вазелина, че пандизчиите от сега им се точат да им обърнат хемороидите с хастара навън. ДСБ, а?

 4. Този мангасарин Костов от самото начало си беше подставено лице на руската мафия, каквото е и комплексарчето Воленчо Сидеров, пардон, фюрерчето. Някога руските комунисти и хитлеровите националсоциалисти започнаха 2-рата световна война като съюзници в плячкосването на Полша, а сега техните потомствени изчадия Иван Костов, който по поръчка на Партията разсипа дясното в Б-я и Сидеров, който започна като гл.редактор на в.Демокрация, ще плеснат и ще се прегърнат, та всички да разберат кои са те всъщност. Мекерета на руската мафия- ето това са Костов, Сидеров и техните зомбирани поддръжници.

 5. http://forum.imoti.net/read.php?6,163139
  ================================================== 🙂
  Анкета: Кой ще ни извади от блатото на кримитализма ?
  38.10 % – [url=http://www.dsb.bg/] ДСБ [/url]
  23.81 % – [url=http://www.gerb-bg.com/] ГЕРБ [/url]
  11.90 % – [url=http://www.zns.bg/] ЗНС [/url]
  7.14 % – [url=http://www.ataka.bg/] АТАКА [/url]
  2.38 % – [url=http://www.sds.bg/] СДС [/url]
  2.38 % – [url=http://www.ssd.bg/] ССД [/url]
  0.00 % – [url=http://pbs-d.bg/] БС, СДМС [/url]

  11.90 % – [url=http://www.bsp.bg/] БСП [/url]
  2.38 % – [url=http://www.ndsv.bg/] НДСВ [/url]

 6. Бас хващам, че статията е писана в тоалетната при особено упорита форма на констипация(упорит хроничен запек).
  Така е като се прекарват по 16 часа дневно върху ледения мрамор на Позитано..

 7. Uvaema drugarko Boiadjieva, jalkite Vi opiti za hudojestveni sachinenia uchudvashto mnogo napomniat za utopichni-fantastichnite poslania ot vremeto na SIV.

 8. като гледам „с езика на тялото костово“ виждам глава с луд поглед на мусолини, и флегметичен жест като на чърчил,но до тук!две протягания не правят едно е..не нали?

 9. Тази госпожа Милена Бояджиева много се е напъвала -за да изходи такъв „шедьовър“-кога Костов е искал да направи коалиция с Доган И Атака ? Тази статия е обида за българския читател. Българина винаги е бил такава подлога-Алеко Константинов го е казал преди повече от 100 години
  http://publicistika.blogspot.com/2007_12_02_archive.html
  уводната статия на в. «Мир» от 16 декемврий, са до такава степен възмутителни и тъй оскърбяват най-светите чувства на българския народ, щото могат да излязат само от перото на хора, нравствено окапали в сферата на лакейското раболепие, хора, които са в състояние

 10. Да!
  Само той може да обедини всички опозиционни партии от Центъра и вдясно!
  Веднъж го направи през 1996г.-1997г.
  Правителството на Иван Костов беще успешно!
  Още през юли 2008г. заявих, че опозицията трябва да се обедини, ако иска да спечели изборите или поне да има достатъчно депутати,които да предлагат рационални решения!
  ГЕРБ не иска! Разчита на Бойко!
  Атака също не! Разчита на Волен!
  А останалите трябва да се обединят,защото ще изпаднат от Политическата сцена!
  Всеки политик допуска грешки!
  Може да се качва и да слиза от сцената!
  Големите политици го могат!
  Малките само говорят!!!

 11. слава Богу в БГ не всички ползват и-нет иначе чичо ще се побърка-на кого да вярва.на х.. си или на тъпана, че булката била честна!какъв компромис бе стоянчо.просто тая милена си припомни СТАНАЛИ неща,СЛУЧИЛИ СЕ!АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА МАТЕРИАЛА НАПИШИ ПО-ХУБАВ!ама не можеш за умрелия нали знаеш-по добре нищо.съживен труп се нарича ЗОМБИ от ФАНТАСТИТЕ.пък доган ще го изхвърлим с гласуване не свитошки габарлък

 12. Скъпа милена политиката е изкуство на компромиса и дневния ред…А дневния ред е,4е царистите наистина не са най-корумпираните-сравнени с шайката на пирински,р.ов4,запалката или казано БСП са света вода ненапита,които пък от своя страна са много по тарикати от ал4ността на бисеров ,цонев,доган ,дал/да не себърка с дали-салвадор/…Така 4е махни БСП и ДПС и др. умират сами…Ло6ото е,4е те го знаят и си плащат на корумпирани журналисти да пишат подобни неща

 13. Милена твоят патрон Ахмед ще спре да бъде на власт и ще му останат слугите, като теб.
  А Костов е единствения, който не го допусна до власта и единствения, който може и ще го свали а ти си повръщай друго като не можеш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *