Публикувано на 09.03.2009 / 8:53

Костов взел $ 200 000 от Чорни, ген. Атанасов направил Поли Пантев нещатен сътрудник

 

 

Преди седмица Филипов каза, че Костов е агент на руското разузнаване. Днес Васил Филипов каза още, че Иван Костов не е десен лидер, а пробутан човек на левия Андрей Луканов. „Чорни е собственик на руски пари и ги разпределя по руски указания, а уж говорим, че Костов го бил изгонил от България, а за какво тогава получава долари”, коментира Филипов.
Преди две години и половини в ресторант в София Костов и бившият председател на Комитета по енергетика Иван Шиляшки са засечени с един мъж да го убеждават да стане директор на “Овъргаз инк”. Това е офшорка на руската “Газпром” и въпросът е кой го оторизирал и за кого работи този уж лидер на десницата в България, попита Филипов. Според него Костов по схема е изтеглил от металургичния комбинат “Кремиковци” 35- 45 млн. долара кеш.
„Присвоявани са пари от Иван Костов, когато беше министър на финансите, а негов учител беше Андрей Луканов. После имаше намеци от други хора, но от името на Костов, когато беше премиер, да започна да крада, той сам не смееше да влезе в пряк двубой, чакаше си времето, сееше раздори и подготвяше моето отстраняване”, разказа Филипов. Той обаче  отказал да влезе в подобни схеми и си  подал оставката.

Филипов си обяснява кампанията срещу него така: „От една страна от Костов и тогавашния директор на НСС Атанас Атанасов, а от друга – от Москва. Атанасов пет години търсеше компромати срещу мен, Иван Костов връща 9 финансови ревизии, но нищо не откри, защото в “Булгаргаз” нямаше корупция”.
Васил Филипов коментира, че не може да приеме за нормално директор на контраразузнаването, какъвто е бил Атанасов, да назначи за нещатен служител престъпен бос, който се занимава с наркотици. Това беше Поли Пантев, който беше убил заради изчезнали пари от кокаин, уточни Васил Филипов.

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Костов взел $ 200 000 от Чорни, ген. Атанасов направил Поли Пантев нещатен сътрудник”

 1. Стига де стига вече сте му лапали пишката на другарая Костов тя вече стана демократично синя от смукане то не остана място по вонящият му гъз който да не е целунато от вас но както казва този Апостол на Корупцията нама друга Алтернатива затова и такива като вас си дават дупето без вазелин с надежди говежди някой ден да ви забележи и даде парички за сладолет за добро поведение а във Татко Карло простете Костов те са винаги в наличност та останали място от където да не е взел за да дава на такива като вас уважаеми дупедавци да му чешите одавна падналото политическо достоинство……

 2. а защо никой не се пита кой е филипов и защо излиза един ден преди конференцията на сдс да ги говори тия непроверими неща за костов? ами господин филипов е уволнен пре1998г. -ясно от кого, ами ясно , че отмъщава….защо е мълчал досега? ами ковунстите освен помия друго не могат да ви сервират.

 3. Приказките на този и онзи – без доказателства – се вземат на сериозно само от онези, които така или иначе не обичат Костов.
  Всичко е на принципа – Питай бете!
  Преди време един разправяше, че пред него и още един/починал вече/ – за това как Ал Луканов изпратил Костов в СДС. И пребваше да му верваме.
  Сега този московски хрантутник – без никакви доказателства плещи глупости. Същата е и сторията с кипърската офшфорка.
  Не верваме веки!
  Всички твърдят, че Костов е свършил политик,
  а го лаят като за световно.

  Тук не е селски мегдан с дементирали пенсионери, а място за мислещи хора!

 4. Съименница? Колко интересно. И аз като нея мисля, че тече режисура с платен актьорски състав. Но бих поставила по-точно пунктуационните знаци. :))) Всеки път, когато наближат избори, ченгесарницата атакува Костов. Само този факт ми е напълно достатъчен, за да гласувам за него.

 5. Можеби единственият литературен герои със който можем точно Иван Костов това е Дон Кихот и неговият съратник по съдба ген-Атанас Атанасов – Българският Санчо Панса със когото заедно постоянно водят битки със Вятърните Мелници на Българската политическа сцена и търсейки сексуален контакт със своята стара приятелка СДС – Дулсинея която е изправена пред избора да им пусне ли или да ги остави да си бият чикий сами и на тези избори….
  Кога наи накрая тези двама героя с неустановена сексуална ориентация ще престанат да гонят Вятъра на промените който отдавна ги е отвял далече, далече от Реалноста..

 6. стига с тоя циганин костов.на кой му пука за него.
  аман от стари мутри!

 7. щом Костов е човек -според откачалкатаВасил-на Москва значи от там са му наредили – на Костов-да даде въздушно пространство зо американските самолетида летят към Белград,или да изгони от страната ни като мръсни котета самия Чорни ,още двама руски мекерета, или от Москва са му наредили да сключи изгоден за България газов договор с Русия ,който беше предсрочно прекатен от Р. Овч. или от Москва …

 8. Абе стига стесе чесали с Костов .Много ви е страх от него бе плювки.!

 9. Васил Филипов е назначен за изпълнителен директор на “Булгаргаз” по време на
  служебното правителство на Стефан Софиянски в началото на 1997 г. и е освободен през 1998 г. от Иван Костов и предаден на прокуратурата.
  …………….
  В края на 1996 г. химическите ни заводи „Химко“ – Враца, „Неохим“ – Димитровград, „Агрополихим“ – Девня, и „Агробиохим“ – Стара Загора, изпадат в криза. Причината е високата цена на природния газ, която оскъпява продукцията на заводите. Това я прави непродаваема на и без това наситения международен пазар. На вътрешния също няма кой да я купи поради слабото платежоспособно търсене. Заводите нямат оборотни средства, дълговете им към „Булгаргаз“ растат като лавина, която може да помете цялата държава.
  В тази ситуация през 1997 г. за шеф на „Булгаргаз“ е назначен Васил Филипов. Дружеството сключва договор с американската фирма „Хардланд Инвестмънт“ ООД за покупко-продажба на газ.
  Схемата е проста: „Булгаргаз“ купува суровината на румъно-украинската граница и я продава на „Хардланд“. Това става преди количествата газ да постъпят на територията на България, където действат цени, определени от Министерския съвет. Суровината влиза в общата газопроводна система на страната на режим „временен внос“, учреден от химическите заводи, срещу обратен износ на тяхната продукция за „Хардланд“. Фирмата от своя страна намира най-добрите купувачи в чужбина.
  На 24 август 1998 г. срещу Васил Филипов е образувано дело. Той е обвинен, че като изпълнителен директор на „Булгаргаз“ през 1997 г. съзнателно е сключил неизгодна сделка с „Хардланд“ и от това са произлезли значителни вреди за дружеството.
  Междувременно срещу него е образувано още едно дело за други договори на „Булгаргаз“. По него Филипов е обвинен в особено тежък случай на престъпление по служба.

 10. НЕ ЗНАМ КАКВО ВИ Е НАПРАВИЛ костов, НО С ПУБЛИКУВАНЕТО НА ШИЗОФРЕНИИТЕ НА в.филипов ВЕЧЕ ПРЕКАЛИХТЕ .САМО ЧОВЕК ЗАВИСИМ ОТ дс,МОЖЕ ДА ИМА ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ .ПИШЕШ КАК костов Е КРАЛ .ТАКА МОЖЕ ВСЕКИ. КАКВО Е ОТКРАДНАЛ – ПОКАЖИ .
  ЗАЩО КРИЕШ ИСТИНАТА ?МРАЗИШ костов ,ЗАЩОТО ПРЕДПОЧИТА елена ,А НЕ ТЕБ.
  НЯКЪДЕ ПРОЧЕТОХ ЧЕ НЯКОЯ СИ томова Е ПЕДОФИЛКА. ДА НЕ СИ ТИ? И МЕН ЛИ ЩЕ ЗАСТРЕЛЯШ ,КАКТО СЕ КАНЕШЕ В ЕДИН ДРУГ ПАСКВИЛ.
  И МЕН МЕ РАЗОЧАРОВА костов ,КАТО СЕ НАВЕДЕ НА МУТРАТА б.борисов ,НО ИСТИНАТА Е ЧЕ ФИРМАТА В КИПЪР НЯМА НИЩО ОБЩО С чорни . ТИ ГО ЗНАЕШ ОМРАЗАТА НЕ ТИ ПОЗВОЛЯВА ДА ПИШЕШ ИСТИНАТА

 11. Цъкам си с дистанционното тази сутрин и хоп – изведнъж гледам Васко – Шашавото ме гледа от екрана ! Заслушах се какви ги дърдори пък сега , послушах малко и… го прехвърлих на канала с Том и Джери. Там с малкия ми син гледахме как се гонят котката и мишлето и ВЕРВАЙТЕ МИ ! беше доооста по-забавно от смехориите на Васко – Шашавото…
  А този прякор му бил останал още от училище – така ми каза после баща ми.
  Така , че другари моля ви измисляйте някакви все пак поне малко „по-така“ автентично звучащи на електората измишльотини когато скалъпвате компроматче срещу г-н Иван Костов ! Скукаа… !!!

 12. Уважаеми,
  Някои личности не живеят в реалността!
  Васил Филипов и КГБ?!
  Не ме карайте да се смея!
  Ангела Меркел,
  Саркози,
  Буш Старши,
  Младши,
  Берлускони…контактуват ли с Владимир Путин?
  Да!
  Той бивш слушител ли е от КГБ?
  Да!
  Ако следваме Вашата логика,
  всички държавни ръководители,
  които са
  чували за КГБ
  или директно
  са контактували
  с президента,
  премиера Путин,
  са агенти на КГБ?!
  Няма логика!
  Елементарно мислене!
  Ниво-
  Ане Янев,
  ген Атанасов!

  Казах!!!!!

 13. Васил Филипов е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ в периода 1997-1998 г. Назначен е от служебния премиер Стефан Софиянски. Тогава време се сключват споразумението за цените на газа с „Газпром“ с активното участие на вицепремиера Евгений Бакърджиев. За краткото си управление на държавния доставчик на газ срещу Васил Филипов са образувани две следствени дела, впоследствие обединени в едно. Първото е за доставка на газ за производство на торове на ишлеме на фирмата „Хардланд“. Второто е за продажбата на метали по занижени цени. Разследването се води от следователката Елена Цакова в Националната следствена служба. Докато тече проверката срещу Васил Филипов на 30 юли 2000 г., тя е пребита във входа на дома си. Противоречивият газов шеф е оправдан през април 2006 г., като прокуратурата не е обжалвала оправдателната присъда.

  Вижте какъв е бил по комунистическо време.

  Васил Филипов е роден в ломското село Черни връх през 1953 г. Първо започва работа в МВР и след това работи дълги години в „Програмни продукти и системи“. По време на служебния кабинет на Стефан Софиянски той става изпълнителен директор на „Булгаргаз“ в периода 1997 -1998 г. По негово време се сключва споразумението за цените на газа с „Газпром“ с активното участие на вицепремиера Евгений Бакърджиев

 14. У-ми,
  Non olet!
  И-тор Веспасиан въвел данък
  върху общ.тоалетни!
  Синът му Тит възразил,
  но когато видял първата събрана сума,
  бащата:
  -Миришат ли?
  -Не!,-отговорил Тит!
  -Нима,та те са от данъка върху тоалетните?
  Почти така е протекал този ист.разговор!
  Изводът:
  Парите не миришат!
  Премиерът Костов е взел пари от мултимилиардера Чорни! Дали ги е върнал?
  А лихвите?Ако са с 2% на ден!
  Разказах за една история с мой познат!
  Кой на кого е учител,ученик,не е важно!
  За Луканов- DE MORTIUS AUT BENE,AUT NIHIL!
  Но за премиера Костов-
  най-подходящ за Лидер вдясно!
  Мартин Димитров-Не!
  Много е „ЗЕЛЕН“!

 15. На този гнусен мизерник Васил Филипов му се плаща за да говори тези неща. Нали знаете ,че ако е истина това което дрънка този човек ,Костов сега щеше да е в затвора.Аз ще гласувам отново за него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *