Публикувано на 01.10.2008 / 12:11

Костовистите привидяха ДАНС като бакалия, искат ревизия

 

 

ДСБ настоява за оставката на председателя на ДАНС Петко Сертов и ревизия в агенцията. Искането обяви пред журналисти в парламента депутатът и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов. Според ген. Атанасов били събрани са няколкостотин подписа в подкрепа на освободения директор на дирекция в ДАНС Владимир Писанчев, което е вот на недоверие срещу ръководителя на ДАНС. Подчинените на Сертов му нямат доверие, защото според тях той “иска да ги употребява в полза на управляващите”.
Елиана Масева от ДСБ пък каза, че има “диаметрална противоположност” между твърденията на Сертов и неговите подчинени.
“Заявихме още в началото на скандала, че се прави опит да се отклони общественото внимание, включително и на парламента, от един сериозен проблем – какви са отношенията на ръководни служители в ДАНС с ръководни служители в българските митници. Този въпрос е изключително важен, той стои на дневен ред. Ще направим всичко възможно да установим дали изнесената в медиите информация, че се установява контрол на действащите контрабандни канали от държавата, е вярна. Убедени сме, че е така, но искаме това да се установи по съответния ред”, каза още ген. Атанасов.

След цялата тази официална информация обаче е редно да се попитаме кой беше ген. Атанас Атанасов. Не беше ли същия Атанасов, който години наред “колеше и бесеше” в тогавашната НСС? Не беше ли същият Атанасов, чиито офицери от спецслужбата слухтяха и правеха разработки за неудобните на тогавашния вездесъщ Иван Костов? Нямаше ли по времето на ген. Атанасов тотална, жестока и нагла гилотина върху всички медии?

И колко от сегашните служители на НСС, влети в ДАНС, продължават да са близки с човека на Костов?

ДАНС нека я проверяват, но точно тези, които години наред държаха свободата на словото на каишка и мачкаха всеки, който бе “враг” на Костов, днес да пищят като заклани кокошки, срещу онова, което са вършили някога с охота, е не само смешно, но и неморално.

 

Afera.bg

 

Коментари 0 за
“Костовистите привидяха ДАНС като бакалия, искат ревизия”

  1. „Нямаше ли по времето на ген. Атанасов тотална, жестока и нагла гилотина върху всички медии?“- пита В. Томова и сама не си вярва. ИСТИНАТА: през 1998 г. при правителството на И. Костов България бе призната от Европа за страна с „ПЪЛНА СВОБОДА НА СЛОВОТО“. Като такава остана през цялото управление на ОДС. Едва през 2004 година, при Симеон, България беше извадена от този престижен списък. „Не беше ли същия Атанасов, който години наред “колеше и бесеше” в тогавашната НСС?“- Нека Томова даде поне едно име на заклан, или обесен. Близките до сърцето и Б. Бонев и К. Радев ли има пред вид? Чорни ли?

  2. Не ви отива да ръсите клевети без доказателства. Обикновено се справяте къде по добре като разследващ сайт, а сега изведнъж – много приказки от сорта на „всички знаят, че…“ 🙁

  3. KATO GO IZDUHATE NA KOSTOV. IZMIITE SI ZABITE I ELATE OA MI DUHATE NA MEN. CHERVENI PEDALI-Христо Бушев .няма значение I Mariana Mesitis

  4. Никога нащ.сем.не е симпатизирало на БКП иБСП.Гласужахме всички със синята бюлетина..Авантюрист,непрофесионасист и т.н. се опита да ни смаже,оставяйки ни без работа..Ей,народе,яки сме българите(вместо да ни извади очи,изписа ни вежди).Така Костов,нашия идол загуби 20-ина гласа от нащата челяд завинаги.Повече докато съм жив-не гласувам…

  5. Много бързо забравиха какви ги бяха надробили по време на техния мандат.Точно тези нямат никакво право да се обаждат.Като че ли те не подслушваха без санкции.Същите те въведоха тоталната корупция,тоталния контрол,контрабанда.Същите те обмениха парите и народа обедня още повече.Кому беше необходима тази смяна.Когато се знаеше,че влизаме в ЕС и еврото е на дни да ни стане обща валута,което се и случи.И сега са се загрижили за бедните!?Ами тогава да си преименуват партията на социалистическа или нещо подобно.Това не му е чуждо на И.К. тъй като той си е нов вид сталинист.Което е още по страшно.

  6. savsem na balaci ni napraviha sqkash naroda neznae koi varti dalaverite,ako nqkoi e zabravil da im napomnq kazva se IVAN KOSTOV…..narkotici,prostituciq,kurupciq i oshte mnogo podobni deinosti

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *