Публикувано на 27.10.2008 / 19:01

Корупция до шия – знаеш всичко за мафията, няма на кого да кажеш

 

 

Наркодилър. Средностатистически.

Варненец.

Има си неприятности с друг колега. Последният го мачка. Първият отива в полицията и търси две ченгета, които работят точно по наркотиците. Жалва се така да се каже. Ченгетата са изключително любезни и решават да му окажат съдействие, съветвайки го веднага щом бъде притеснен от “колегата” да им звъни по телефоните.

Има едно условие обаче – до 17 часа, понеже тогава им свършвало работното време.

След срещата с ченгетата обаче, внезапно “колегата” престава да звъни на лицето през деня и го прави единствено след 20 часа вечерта. На всичкото отгоре му изръмжава директно – ей, внимавай, какво правиш, показвайки, че знае за свързането му с полицията.

Познайте от първия път кой го е предупредил.

Едното от тези две ченгета е жена. Тя си има много контакти с улични типове. Такава и е работата. Понякога танцува кючек с тях. Друг път други танци. Както дойде.

В момента, ако питате някое ченге в морската столица как вървят нещата, той ще се ухили доволно – хванахме мафията.

Иван Славков, който бе арестуван като бос на проституцията и наркоразпространението барабар с въоръжена група, наистина е зад решетките.

Неговата “вип”група обаче работи. И пушек се вдига.

Няма човек от улицата, който да не знае как протича пълната схема.

Имена, часове, хора, пари, отчитания.

Няма на кого да бъде даден обаче сигнал. Няма и кой да го отработи.

В момента, в който ченгетата биват сигнализирани мястото, часът и човекът на срещата ще бъдат променени. И най-много да арестуват онези, които са дали сигнала.

Пробивът е катастрофален.

И отчайващ.

Разработки, такива, каквито трябва да бъдат направени – с изпипване и нюхане във времето, няма. По-простото е – да хванеш и да натиснеш някой да напише жалба срещу друг. Няколко сересета за разкош, от които обикновено нищо не излиза в съда.

Впрочем, куките изобщо не се интересуват какво точно ще произлезе по-късно в съда от великите им разследвания. Важното е, че отчитат резултати и стъкмяват статистиката.

И после, според отчетите излиза, че сме преборили цялата мафия.

Да, ама мафията бачка навън, докато босът и е вътре. Това не е болка за умиране, защото Европа вече трябва да е чула полицейските тъпани за разкриване на тежки организирани групи.

Ако човек можеше да си направи у нас частна полиция, то в 100 процента от случаите ефективността и щеше да е по-висока от затлъстелите душевно оперативни, които или броят дните до пенсия, че да си вземат 20-те заплати накуп, или гледат да минат по тънката лайсна, белким не ги набутат в някои по “обществено значими” случаи, че да не го отнесат.

Вчера премиерът и главният прокурор отчетоха, че повече от половината престъпни групи, които били набелязани в края на миналата година, вече били преустановили дейността си.

Не са виновни нито премиерът, нито главният прокурор. Те просто се позовават на данните, които им слагат върху бюрата министри и подчинени.

В сводките пише някакви числа и имена. Зад тях – кухо пространство.

В същите тези сводки не пише как така си хванал бос на мафията, а пък хората му са на свобода и продължават без им мигне окото да не променят и на йота схемата на дейността си.

В сводките не пише и как така уж си разбил престъпна групировка, пък всичките и “вип” членове си свиркат под прозорците на полицията.

38 случая на корупция, от които седем по високите етажи на властта, са отчели в Брюксел главният прокурор Борис Велчев и министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова. По отношение на борбата с корупцията Велчев бе категоричен, че усилията трябва да са систематични и да имат повече от едно проявление. Според него не трябва да бъде подценявана корупцията на по-слабо забележимите ниски и средни равнища. Там се случва истинската корупция, подчерта главният прокурор.

Браво на главния прокурор. Прозрял е къде е заровено кучето.

Имам само един въпрос.

Аз ли да ги заловя тия всички варненски ченгета “по-слабо забележими на ниски и средни равнища”, вкупом с шефовете им.

И къде да отидат онези, които искат да говорят срещу мафията?

В същата тази полиция ли?

По-добре всички да хванем каруците към Силистра, например.

Там може и да ни защитят като свидетели.

Все пак е родно място на Маджо.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Корупция до шия – знаеш всичко за мафията, няма на кого да кажеш”

 1. къде си си изписал името?!? правиш се интелигентен а си неграмотен!!!

 2. Нарко-дилърите могат да бъдат спрени, ако се намали търсенето на наркотици. Такъв е пазара – хората търсят наркотици – и трева, и бонбони, и кока. Търсенето е огромно и никакви репресивни мерки не могат да го потушат. Така е защото наркотиците са забранени, но рекламата им НЕ е. Пълно е с филми и клипове, където разни готини хора смъркат едно готино бяло нещо и това било много гот.

 3. Считам, че просто се правите на велика. Изписал съм си името, но Вие дори не сте съобразила и това да видете. Почвам да си мисля, че и раследванията Ви и писанията ви са изградени на същия принцип. Само слухове и то донесени ви на ухо от подземните типове. Очаквах, че ще направите нещо сериозно, ама явно на вас в главата ви е само параноя да не ви следят ченгета. На всеки ъгъл ченгета ви се привиждат. Извинявайте но ме губите като читател. Въздух под налягане сте докато не докажете обратното

 4. Ако напиша конкретните данни, лица и места, г-н Анонимен гражданин, нали се сещате, че направо ще направя неоценима услуга на извършителите. Що се отнася до това, че ще ги задържите, първо си напишете името и тогава се правете на войвода. И пак прочетете текста – става дума за патовата ситуация – корумпирана полиция, която не е в състояние на приеме какъвто и да е сигнал без да го изпорти. Ако зад анонимността Ви се крие полицейска шапка – сори, в ОДП – Варна има купища сигнали от afera.bg които надлежно бяха предадени на бандитите!

 5. Само бясна гражданска война сте спаси страната от Червената чума и неините производни….засто тихомълком не се избива по една гад ,все сте изчезнат след време….

 6. Имаме право на граждански арести. Напишете имената тук и местата на срещите. Аз ще организимрам хората си и ще ги задържим. Ако не изнесете информация обаче ще смятам че просто се правите на велика и нямата никакво покритие. Очаквам отговорът ви на старниците на иначе уважавания от мен сайт

 7. Г-жо Томова!Много искам престъпленията да си намерят наказанието.Знам,че не сте наивница.Но още веднъж,за кой ли път ,ще повторя – в България,когато на силните на деня не се вписва в джобната схема ,няма разкриване на престъпленията.Тогава всички,от които зависи възмездието за престъпленията срещу българския народ,оглушават,онемяват и ослепяват.КОИ СМЕ НИЕ,ПЛЕБЕИТЕ, ДА НАРУШАВАМЕ ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИТЕ ИМ СДЕЛКИ??? Но нека имаме търпение-идват избори – всички ще видим бясната надпревара -кой от кого е мноооооого по-„добър“ за да се докопа отново до „неизчерпаемата “ народна любов.От нас зависи!!!

 8. Трийсет и пет високопоставени държавни служители в Мексико са били арестувани от юли тази година за това, че са продали информация на наркокартелите. Това съобщи главният прокурор Едуардо Медина Мора, цитиран от Франс прес.

 9. Бивщи служители на „РУМНО“ и „ДС“ кадруват в МВР и ДАНС. Отглеждат зависими, некомпетентни и комплексирани служители – слуги, за които да оближат някой задник е върха в кариерата. Това е положението в България, която е собственост на МАФИЯТА.

 10. Не само във Варна полицията е слугинаж на мафията.Още през деветдесетях години тогавашните престъпни групировки
  поставиха на ръководните длъжности в МВР,прокуратурата
  следствието и съда свои послушници.Това стана под контрола на властта . ВСС е само параван зад ,които се пази статуквото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *