Публикувано на 13.07.2008 / 21:32

Командосите щурмуват властта: “Боят настана!”

 

 

В събота, на 12 юли на Оборище в 12 часа бе учредена новата партия “Обединение на българските патриоти” (ОБП). Инициативата принадлежи на част от членовете на Съюза на българските командоси, чийто  служебен статус не противоречи на изискванията на Закона за политически партии, и на много граждани. До един месец новата партия ще се регистрира по закона за партиите.

Над 800 души от градове и села от цялата страна – София, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Панагюрище,  Велико Търново, Габрово, Монтана, Враца, Варна, Бургас, Благоевград, Ботевград, Несебър, Поморие, Сливен, Ямбол, Самоков, Сандански и други, пристигнаха с автобуси и коли на Оборище. В дълга колона, със знамена, те се изкачиха пред паметника на Оборище. Бяха поднесени цветя и десетки венци в знак на благодарност пред патриотите, събрали се тук на 14 април 1876 година като делегати на Първото българско велико народно събрание, обявили Априлското въстание. Пространството и гората пред Паметника посиняха от  знамената  на Съюза на българските командоси. Учредителите на партията се заклеха пред Черешовото топче, което е емблема на новата партия, пред знамето на Република България, Знамето на Райна Княгиня, пред камата, револвера и кръста, пред знамето на Обединение на българските патриоти, да отдадат всички свои сили единствено и само в интерес на своя народ.

Учредителите приеха Устава на партията. За Председател на новоучредената партия единодушно беше избран академик, проф. д-р Юлий Абаджиев. Гласуван и избран беше и 9-членен Централен комитет.

“От това свято за всеки българин място, Оборище, ние отправяме последен апел за събуждане и обединение на истински български патриоти, на работници, селяни, интелигенцията, на младежи, на всички малки и големи патриотични формации, на военни от резерва на МО и БА, на бивши служители на МВР, на преуспели българи от средния и малък бизнес и на отрудени пенсионери – в името на просперитета и благоденствието на Родината“, заяви председателят на партията проф. д-р Юлий Абаджиев. 

“България е изправена пред национална катастрофа, която ще има не само икономически и социални последствия. Заплашена е самата българска идентичност. Страната се разяжда от бедност, корупция и престъпност, угасване на българския дух. На всичко това трябва да бъде сложен край не чрез омраза и разединение, а само и единствено чрез обединение на всички патриоти на България. Това е нашата мисия, да се съберем и отправим един последен апел от Оборище, и пукотът на едно черешово топче да събуди и обедини всички нас, за да докажем, че сме достойни чеда на майка България – сега, тук и навсякъде по света. Славата и бъдещето на нашето Отечество е в нашето мъжество, чест и всеотдайност – днес, утре и во веки веков…”

Основните цели на партията ще се реализират чрез разработена „Национална стратегия за геополитическо и геоикономическо развитие на България през XXI век“.

“Ние не създаваме лидерска партия – за всяка наша стъпка, и особенно по всички решаващи за България въпроси във вътрешната и външната политика, ние ще се допитваме до народа. Като български граждани сме готови да поемем нашата отговорност за държавата, и имаме воля и сили за това. Бъдещето на Отечеството е в нашите общи ръце – в ръцете на обединените български патриоти! С учредяването на партията „Обединение на българските патриоти“ за нас това време настъпи. Боят настана!” подчерта проф. Юлий Абаджиев.

От партията заявиха, че във всеки град ще има войвода, който да структурира привържениците на идеята като ще се привличат и бивши полицаи и военни, които несправедливо са били изхвърлени от системата за да може да се противодейства с крути мерки срещу организираната престъпност и мафията у нас. “Командосите са готови и на крайни мерки при гнусни престъпления като това с отвличането на съпругата на Ангел Бончев”, коментираха от щаба на партията.

 

Яна Маринова

Коментари 0 за
“Командосите щурмуват властта: “Боят настана!””

 1. Приказвайте си приказките, смотаняци! Разбирате от политика, колкото и всеки друг пиян безделник. Всеки има право да прави политика, ако не е доволен от сегашната ситуация. А в ОБП работят усилено, за да се подобри ситуацията дори и за вас, скапани безработни простаци!

 2. КОМАНД – оси? От командване и партийност РАЗБИРАТ, НО ОТ ДЪРЖАВНОСТ НЕ!
  Да „оправят“ техните си бивши командири и идеолози без вазелин – ДА!
  Но цялата държава,егати нахалството! 20 години какво правихте бре,командоси?
  Червени демагози !Не им се връзвайте! Това са поредните манипулации на олигарсите…Те вече нямат цвят! ! ! Избори се задават…
  Пробват ви пулса момчета…

 3. И аз като вас не му вярвам на този „командосин“ !
  Спасението ни е да повярваме на един лидер и да тръгнем цял народ след него на избори, за да му развържем ръцете за законно действие.
  МНОГОТО ПАРТИИ СА ПРЕВЪПЛАЩЕНИЕ НА СТОЛЕТНИЦАТА, а тези които не мислят като мен
  само вредят на Отечеството.
  НА КОГО ДА СЕ ДОВЕРИМ ?
  КОЙ НЯМА ДА НИ ПРЕДАДЕ ?
  Волен или някой от наследниците на пострадалите от системата !?
  ДА НАМЕРИМ НУЖНИЯ НИ ЛИДЕР, БРАТЯ, а не
  тези, дето ни ги сервират ! Да си помогнем сами, та и Господ да е с нас.
  ОТВОРЕТЕ ОЧИ и СЪРЦЕ, иначе няма да ни има като народ !!!

 4. Така е поговорката, още по зле е, като чета скудоумията на пезевенци и предатели на Бълария , скрили се под крилото на турската партия ДПС.Да Ви дам пример ли? ОК! В Поморие етнически грък от Созопол родом Аргир Христофоров е член на ДПС, а дъщеря му е общиски съветник от ДПС. Е, натова му викаме……… И защо командосите да не поемат властта, след като повече от 330 партии се лигавят от 20 години-омръзнаха ни познатите им физиономии и меркантилни слова.
  Времето е разделно-стига сме плакали и е време да отдидем всички до урните. Първо да елиминираме ДПС и второ, България на българите!

 5. Гей Юлий, какъв ли не се е представил още.. Неистов стремеж към власт.. Очевидно все още има баламурници, които се надяват, че ако това се случи, някой от тези които са му дали пари ще си ги види или пък ще се нареди до него… Той е готов да го лапне на всеки само и само да стигне до парламента.. Жална ни майка още един измамник и престъпник ни говори за патриотизъм и е готов със събраната лепта от наивниците да си купи нов кенеф…

 6. Всички сигурни са забелязвали как ято птици лети и в един миг от него се откъсва по-малко ято отлита нанякъде и внезапно пак се завръща.Разбира се понякога се отделя и повече не се завръща, т.е. продължават своето оцеляване сами, но биологически те са устроени така че за няколко години могат да увеличат численоста си многократно. При човека този закон е заложен и е естествено да се опитват подобни начини за оцеляване, само че от дъртаци и пенсионирани командоси едва ли може да се очаква някакво биологично възпроизводство. По-скоро тия, коите се отделят ще поставят под-въпрос оцеляването си.

 7. Доста интересно. Изключително универсална членска маса. Може би е подходящо да се изработи емблема : кокошка която кукурига или петел който сняся яйца.

 8. Звучи добре, патриотично, като офицер от запаса се радвам, но в този съюз не се ли караха за едно луксозно биде преди две години по медиите:))
  Поредните гладници:))

 9. не това не е наци-партия, това е поредния опит на бекапето да „хваща“ избиратели, след като разбира, че вариантите бесепе, депесе, ендесеве са достигнали критичен минимум, а атака и герб вече устремно вървят надолу. та още един сателит, още един „партньор“ никога не е излишен. в края на краищата никой не знае от коя трънка ще изкочи заек, нали така?! 800 гласа, 1500 гласа, няколко хиляди гласа, дай боже, заедно с машинациите обикновено извършвани при изборите и – изборен успех на нова НАША коалиция. може и да изглежда фантастично, но кукловодите опитват всякакви варианти.

 10. Аз предлагам да се приеме закон ченгета и военни след уволнение да бъдат пенсионирани задължително и да им се забрани да работят, че само за себе си влачат. Държавата пропищя от такива. И сега ни управляват ченгета и военни. За какво е всичкия този шум.

 11. Защо ли това ми прилича на студената 1933 когато се създаде национал-социалистическата германска работническа партия….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *