Регистрация
Публикувано на 25.09.2017 / 21:12

КОЙ СКРИ КЪРВАВОТО ЗАВЕЩАНИЕ НА БОРИСЛАВ МАНДЖУКОВ

борислав манджуковКакто стана печално известно, пропагандно шумната „акция“ на МВР, ГДБОП и прокуратурата, начело с бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, известен като „Гелосаното“, понастоящем изживяващ се като политик, крепящ пеша на Волен Сидеров, свързана с „разкритие“ на „варненските килъри“, които „убили и поръчали“ Борислав Манджуков, приключи, прогнозирано от АФЕРА от първия ден на оповеставянето и – с пълно фиаско.

Обвиненията към „варненските килъри“ се спукаха като балон, поради факта, че още от самото начало нямаше и едно читаво, и дори елементарно доказателство, че са свързани с убийството на Борислав Манджуков.

И така – поръчителите и изпълнителите на убийството на варненския бизнесмен Борислав Манджуков продължават да се подвизават на свобода и нито ГДБОП, нито МВР имат очевадно желание да ги заловят. Имаха  „по –важна работа“ досега – да си измислят „килъри“ за пред медиите, обществеността и за пред Европата – как ловят „килъри“ на килограм и „борят“ организираната престъпност.

милен райковПрез това време бившият съдружник на Борислав Манджуков – собственикът на дискотеките във Варна “ПРЕМИУМ” и ”ПРЕМИУМ БИЙЧ”, известни  и с  компрометиран  алкохол и пребити клиенти по мутренски – Милен Райков, син на небеизвестния от близкото  минало барман в бар „АСТОРИЯ“  Димитър Райков-Мушо, върти сериозен бизнес с развлекателни заведения, строителство и хотелиерство в град Варна, както и  в Истанбул.

Възходът му започва в краят на 90 – те. Младото  момче, с празен джоб, но с  амбиции за успех се завърта около вече успелия Борислав Манджуков, с когото са делили един чин в класната стая. Приятелството и отношенията им са повече от добри. Борислав Манджуков помага на Милен Райков със  средства и му дава определени ежедневни задачки с цел да изкара някой лев.

Първите стъпки в съвместния им бизнес започват през  2000 – та година. Тогава Милен Райков  става управител на откритото от Борислав Манджуков заведение с култуво име „БУЛГАРИ” в морската столица. За кратко време заведението става хит във Варна. С годините Милен Райков печели доверието на Манджуков. След избиването на вложените от страна на Манджуков средства, Милен Райков става негов официален партньор в заведението.

Напред във времето двамата доразвиват отношенията си. През 2009 година Милен Райков става фиктивен собственик на два  хотела  - хотел „Еделвайс“ и хотел „Астория“, намиращи се в к.к Златни Пясъци – част от активите на Манджуков. По – късно и на трети хотел „Роял Парк”- Банско. И други дружества фиктивно са прехвърлени на Милен Райков, както и на хора около него, по нареждане на Борислав Манджуков.

Нещата им вървят добре, докато един ден Борислав Манджуков пада убит. През 2014 година Борислав Манджуков е разстрелян пред кооперацията в която живее в град София. Най – вероятно поръчката за убийството идва от неизвестни негови „симпатизанти”, с които има бизнес отношения. Трета година нито ГДБОП, нито МВР, нито „Криминална“ са установили кой е дръпнал спусъка, още по-малко кой е поръчал убийството.

След смъртта на Борислав Манджуков, Милен Райков се оказва крупен бизнесмен и собственик на редица активи на стойност милиони левове. Хотелите, симулативно дошли при него, след 2014 година се прехвърлят по няколко пъти и собствеността бива променяна. Като например хотел „Роял Парк–Банско“ бива  закупен от майката на Райков, на цената на един апартамент в центъра на Варна.

Организират се фиктивни заеми на хотелите към фирми, като фирмите заемодатели са собственост на офшорни компании, зад които дали стои Милен Райков е въпрос разследващите да проверяват, още повече, че има съмнения, че това се прави с цел защита за пред семейството на Борислав Манджуков, ако си поиска правата по завещанието.

Със семейството на убития Борислав Манджуков, Райков контактува доста дейно по времето, в което дейно върви в началото разследването по убийството. Според данни от семейството, той е диктувал правилата и съветвал как да протичат разговорите пред органите на МВР.

По негово настояване към майката на Борислав Манджуков, Милен Райков получава информация за бизнес и финансови контакти на свързаните с Манджуков лица.

Използвайки тази информация, Милен Райков инкасира за собствени нужди активи, дружества  и финансови средства, които не са били негова собственост,  а част от наследството на Борислав Манджуков. Наследството на Манджуков  прехвърля на свои близки и роднини.

Всички нови придобивки около семейството му и неговия кръг са след месец март 2014 година.

През цялото време на близостта му  със семейстовото на Борислав Манджуков, Милен Райков внушава  как определени   групи от ъндърграунда във Варна имали интереси да заграбят  имането на Борислав Манджуков, като гарантирал, че е в състояние да ги неутрализира. Райков уверявал и изпадналата в тежко психическо състояние от преживения стрес майка на Борислав Манджуков, че единствено той може да и гарантира, и да защити интересите и.

След продължило повече от година прехвърляне на имоти, средства ,фирми и други активи, се оказва, че наследството на Борислав Манджуков е усвоено и придобито от Райков и негови близки. При запитване от страна на майката  на Борислав Манджуков какво се случва, Райков е рязък, че няма какво да търсят, защото Манджуков бил негов длъжник и той си  прибирал нещата.

На практика семейстовото на Борислав Манджуков е оставено без бизнеси и без средства. Некоректното отношение стига и дотам, че са отнети автомобилите на майката и сестрата  на Манджуков, закупени на лизинг и изплащани от тях, като Милен Райков категорично отказва да прехвърли собственоста им, тъй като се водят на негово дружество. Той ги отнема и ги продава.

И докато по телевизите ексглавният секретар на МВР „Гелосаното“, заедно със служби и прокуратура, тръбят как били разкрили „варненските килъри“ на Манджуков, Милен Райков забогатява рязко.

Три години след убийството на Манджуков вече е ясно, че килърите не са открити, а „разкритите“ „варненски килъри“ нямат нищо общо с убийството.

грета генчеваЧрез близката до Борислав Манджуков приживе Грета Генчева, собственичка на Фирма „ЕЛЕГАНТИСИМА-КА” ЕООД, която  е участвала за проект  с  Борислав Манджуков  по програма за развитие на селското спопанство от Държавен фонд земеделие за финансиране и изграждане на база за рафиниране на олио с проект номер УТ 23.2-14, през 2014 година (малко след смъртта на Борислав Манджуков) по сметката на фирма „ЕЛЕГАНТИСИМА-КА” ЕООД постъпва сумата от 1,820,000 лева.

Одобреният проект с отпуснати средства обаче така и не се случва. Сумата се усвоява чрез различни фиктивни плащания под контрола на  Милен Райков, след което Фирма „ЕЛЕГАНТИСИМА-КА” ЕООД сменя собствеността си на няколко пъти.

Разплащателната агенция осъщестява контрол, но не вижда нищо „нередно” и не взима мерки за разследване относно въпросния проект.

Пред лица от „ъндърграунда” на Варна, Милен Райков показно декларира, че бил в перфектни отношения и имал подкрепата на известна варненска икономическа групировка, като един от лидерите и и до ден днешен се водел на адресна регистрация на адреса на  баща му. Дали е хаберлия обаче въпросният лидер на икономическия холдинг, не е много ясно.

Запознати твърдят и че съществуват проблемни взаимоотношения със силови структури от бившата ОНД, с които има наличие на неуредени финансови отношения.

За да гарантира своята сигурност, Милен Райков се движи с последен модел брониран поръчков мерцедес S-класа за 200 000 евро с култовия номер Х3000ХХ. Колата е собственост  на неговия брат Невен Райков. Движи се със солидна охрана, както  и постоянна охрана по местоживеене на кооперацията в местност Евсиноград.

Това лято името на Милен Райков изскочи и от „ресторанта“ на Морска гара, който се вдига с кран във въздуха на 30 метра, напоително платено рекламиран в сутрешно предаване на bTV.

Андрей Червенков

На снимките: Борислав Манджуков, Милен Райков и близката приживе на Манджуков Грета Генчева

Коментари 12 за
“КОЙ СКРИ КЪРВАВОТО ЗАВЕЩАНИЕ НА БОРИСЛАВ МАНДЖУКОВ”

 1. ЗНАЕХ СИ ,ЧЕ ТАКА ЩЕ СТАНЕ, !НЯМАМ ДУМИ !!! ГЛАВАТА МИ НЕ ГО ПОБИРА ???НАГЛОСТ НАГЛОСТ , ??

 2. Нормално !!! Умрелия си е умрял, !!! Съдружника му харчи парите , !!! Милене имам само един въпрос КАК СПИШ ?? НЕ ТЕ ЛИ Е СТРАХ ОТ ВЪЗМЕЗДИЕ ,,Защото вижда се ,че не са ти чисти ръцете, ??¿??

 3. ТРЯБВА ПРОКУРАТУРАТА ДАНС ВЕДНАГА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ ,ТОВА НЕЕ ШЕГА !!!!! Г ЖЕНАТА НА СНИМКАТА КОЯТО СЕ КАЗВА ГРЕТА ИМА МНОГО ИМОТНИ ИЗМАМИ УБЕДЕН СЪМ ,ЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ГОЛЯМ ЗАЕК,,ДА ВИДИМ КОЙ СТОЙ ЗАД ГЪРБА И ????????

 4. БОБИ БОБИ Незнам За кой пьт препрочитам сратията ,гледам снимките МИЛЕН доволен усмихнат,станал;;БИЗНЕСМЕН ;;;Казвахме ти че това еподло човече, като го гледам с тая усмивчица, на снимката Веднага ми излиза картината във хотела;;ЕДЕЛВАЙС ;;как крещеше по работниците биеше ги и не им плащаше гонеше ги чудо невиждано СЕГА обаче много му пречи твоя зет АНТОН непрекъснато хвърля помия по него мисля си прав е защото ако не беше АНТОН щеше по лесно да се справи с майкати и сестрати ,НО всички знаем истината,и тя е ,че МИЛЕН те ограби, и жестоко се подигра със семейството Всеки който е прочел статията казва това се очакваше защото във ВАРНА се коментира много,

 5. МИЛЕНЕ ПРЕДИ МЕСЕЦ ИМАШЕ СТАТИЯ ВЪВ ЕДИН ВЕСТНИК ,ИЛИ И ТОВА НЕ Е ВЯРНО, ЗАЩО ТЪРСИШ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ ВАРНА НЕ Е ГОЛЯМ ГРАД ВСИЧКИ СЕ ПОЗНАВАТ ЗНАЕ СЕ КОЙ БЕШЕ МАНДЖУКОВ КОЙ СИ ТИ И СЪМ УБЕДЕНА ,ЧЕ ВСИЧКО ВЪВ ТАЗИ СТАТИЯ ЕВЯРНО ЗАЩОТО СЕ ГОВОРИ КАК СИ ОБРАЛ СЕМЕЙСТВОТО САМО ТИ НЕ ИСКАШ ДА ЧУЕШ ИСТИНАТА ,НЕДЕИ ДА УПРЕКВАШ ТОЗИ И ОНЗИ АФЕРА ВИНАГИ ПИШЕ ИСТИНАТА И ПРОВЕРЕНИ НЕЩА ,БЕДНИ МИ ЧОВЕЧЕ !!!!!!!! ,

 6. Зета Антон Оризаров е човека който реално заграби всичко!https://mobile.frognews.bg/article/128147/ Иска да дезинформира обществото с глупостите които тиражира, но да не се притеснява рано или кьсно ще го потърсят за да връща борчовете! Иначе цяло лято искарал на Френската Ривиера и от там контролираше месокомбината и многото имоти на Борислав който дават под наем! Зет като мед!

 7. Миленчо ,майка ти не ти ли е казвала като малък поговорката за Бог забавя , но не забравя моето момче ?
  Лошо,лошо Милене,лошо…

 8. Всички се наиграват рано или късно, особенно такива пишман бизнесмени забогатяли на чужд гръб и окрали всичко до каквото се докопали.

 9. ТАРИКАТ ОТ ВАРНА ЩЕ ГРИЗНЕ ДЪРВОТО РАНО ИЛИ КЪСНО ,ПЪЛНА ОТВРАТ…

 10. Типична „родна картинка“. Мисля, че и този новоизлюпен „богаташ бизнесемен“, щом е взел такива предохранителни мерки, няма да се радва дълго на богатството „си“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>