Регистрация
Публикувано на 10.03.2018 / 18:47

КОЙ ПОЛИТИК Е С ОСТРА ПСИХОПАТОЛОГИЯ НА СЕКСУАЛНА ОСНОВА – СКАТОЛАЛИЯ

ПОЛИТИЦИГОВОРЕНЕТО НА МРЪСНИ ДУМИ И ОБИДИ Е ПАТОЛОГИЯ

Без да посочвам конкретен човек, за който би могло да става дума, по принцип ще кажа, че по външния вид (плагиоцефалия – деформиран череп, акутна алопеция – плешивост, физиогномични особености, антропология, телесна конституция, начин на обличане и др.) на една персона, както и по нейния говор (логопедични дефекти) осанка, жестикулации и миманс, а така също и по разсъжденията и мисловната продукция, предлагани в различен контекст – лично общуване и публични изяви, включително и по национални телевизии, – може да се разбере съвсем ясно и точно, дали не става въпрос за остра психопатология на сексуална и дегенеративна основа.

Един от характерните признаци за психични отклонения е говоренето на обиди, брутални квалификации, цинизми, на неприлични, непристойни, мръсни неща някому, особено, когато става въпрос за широка публика.

Колкото по-голяма е тази публика, например, митинг, радиослушатели, телевизионни зрители и др., особено и ако включва деца, юноши, жени и девойки, толкова по-сериозни се оказват психичните отклонения на говорещия.

Заболяването се нарича скатолалия (от гръцкото σκατος – лайно, мръсотия), или копролалия. Бива директна и анонимна (скрита), първична и вторична.

Първичната, произхождаща от генетична предразположеност, тя е наследена, а вторичната е придобита и е свързана с хомосексуалност. Поражда се от страховете и задръжките спрямо хетеросексуалните контакти, които се заместват от далеч по-лесните връзки и взаимоотношения на хомосексуалиста с хора от същия пол, чийто символен контрагент са цинизмите и обидите.

Същинската директна скатолалия е опасна, тя е свързана с воайорството и със сексуалния садизъм, доколкото предполага унижаване на жертвата по най-брутален начин. В същото време пациентът, който по правило е мъж, обикновено мустакат и брадясал, демонстрира маскулинност и сексуални възможности, които обикновено по някакви причини му липсват или са значително по-малки, отколкото той би желал да са.

Болният от скатолалия не осъзнава страданието си и никога не се извинява за нанесените обиди и за вулгарността.

Обикновено са нужни изолация и прилагане на психотерапия.

ПЕТЪР ИВАНОВакад. Петър Иванов

Коментари 18 за
“КОЙ ПОЛИТИК Е С ОСТРА ПСИХОПАТОЛОГИЯ НА СЕКСУАЛНА ОСНОВА – СКАТОЛАЛИЯ”

  1. ИМАМ И НОВА ПОЕЗИЯ ПО ВЪПРОСА: ГЕРБЕРАСТ ДО ГЕРБЕРАСТ, ПО СРЕДАТА – ОБИКНОВЕН ПЕДЕРАСТ!

 1. Напишете в Гугъл „дегенерология“ и ще имате възможността да прочетете едно подобно и по-задълбочено изследване.

 2. Описанието не се отнася единствено до конкретен индивид, а е обобщаващ портрет на най-отвратителната прослойка от човешкото общество – професионалния политик.

 3. Въобразих си, че ще бъда първият познал, но ме изпревариха. Мислех че става дума за СКАТ-аджия, а то било за л…о от гръцки. Същността обаче не се променя.

 4. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ АКО ЧОВЕК Е НОРМАЛЕН НЕ ГО СЛАГАТ НА НИКАКВИ ПОСТОВЕ И ГО МАЧКАТ ДА МРЕ
  ВЛАСТ И ПАРИ ДАВАТ В ДНЕПНО ВРЕМЕ САМО НА ХОРА С ТЕЖКИ ДИАГНОЗИ ЗА ДА ОБЪРКВАТ СВЕТА!

 5. .“…….физиогномични особености, телесна конституция……“.?!? Това трансформиране на конституцията в телесна нещо съм го пропуснала.
  Господин академик Петър Иванов Вие случайно да не сте роднина на оня дръгия академик Стамен Стаменов от ТВ СКАТ,или на академика по циркаджилък Маг-Гърдич Халва-Джян ?
  А това „СКАТ-олалия“ от ТВ СКАТ ли идва:-) ?

 6. Един е Бойко !
  Втори лифт!
  Трети пол !
  4 тона суджук.
  5 тунела за мечки.
  6 апартамента за Цветанов.
  7 години за Цацаров.
  8 министри носят блатни кокичета.
  9 кръга на ада.
  10 декара на витоша
  11 пъти ремонтират Дондуков
  12 пенсий на година
  13 пъти обирана къща
  14 – годишни бият с кол ъчителя си
  15 братовчеда на Делян добрев
  16 годишни със силикон
  17 оШфорни фирми
  18 пъти пада оградата на границата
  19 човека гледат БНТ
  20 процента ДДС за книги ?
  КАК ДА НЕ СЕ ВЛЮБИШ В ТАЯ ДЪРЖАВА ?
  КАЛИНКА § ГИНКА

 7. По-лесният въпрос е – Кой политик не е с посочените симптоми?

  1. …,,nomenklaturata,,,,obslugvashtijat personal/personalno/maminite sincheta I momicheta,,montirani,,za politici v GERB,sa ,,iztakani ,,ot komplexi,zaradi tova che sa,,predali,,druga pol.partija/te ili blizkite I’m/izmennici na svojata kasta/vnuci na ABPFK/deca na policai I kontrabandisti,chisteshti,,minalo,pari na roditelite si…tova se izpolzva ot Tzvachko I Boko,koito ,,gi polzvat po prednaznachenie,,no,,vinagi ,,dargat drugijat kray na cherdgeto!,,

 8. Браво професоре!Умните разбрахме за КОЙ става въпрос в статията.Лошото е , че той е толкова тъп

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>