Публикувано на 22.05.2008 / 20:24

Кой бате, кой чичко, в ГЕРБ чакат пак 1 май

 

 

В началото на месец март варненският лидер на ГЕРБ Павел Димитров рече и отсече: “Шансовете да обърнем мнозинството в Общинският съвет на Варна стават още по- реални. Обещал и съм поел ангажимент това да се случи до месец май”. Човекът на Бойко Борисов в морската столица дори обеща, че като се обърне мнозинството в местния парламент ще излезе от Общинския съвет.

Черешите не само цъфнаха, но и се продават на пазара по 7,50 килото. 1 май избледня като гербер, оставен за твърде дълго на слънце. Мнозинството остана непокътнато. Павел Димитров нито си подаде оставката като местен лидер на ГЕРБ, поради неспазване на политическия ангажимент, който пое на всеослушание, нито му трепна под оченцето, че някак си не е мъжко да се правиш на пич само на думи. Но, както вече анализира afera.bg някои хора като видят камери и изместват центъра на психично си здраве.

Ден преди 24 май, наместникът на Бойко Борисов във Варна вече твърди, че никога не бил обещавал да сформира ново мнозинство до 1 май с конкретна дата. И сигурно е убеден, че медиите са малоумни. Не дотолкова обаче, че да не преценяват кой, кога и как лъже и се отмята от думите си.

На последната сесия варненският гербаджия отново направи опит да осъществи фикс-идеята си да обърне мнозинството в Общинския съвет.

Павел Димитров дръпна една репетирана патосна реч и заклейми всички бордове на общински фирми – били раздути, трябвало икономии, ГЕРБ бил изчислил, че с тези пари можело да се построят поне две детски градини. Бордоваците получавали по 1000 лева на месец и крайно време било да взимат колкото съветниците – по една минимална работна заплата.

Варненският Бойко Борисов на практика стартира предизборната си кампания. Обаче го направи точно като капитанът на “Челси” пред финалната дузпа – подхлъзна се върху собственото си високомерие.

Точката за промени в бордовете на директорите в общинските фирми влезе в дневния ред. И аха-аха да мине – не достигна един глас. Това накара варненският гербаджия №1 така да се надуе като пуяк – победител, че позата му бе достойна за всяка първа страница на някой таблоид.

Около него пърхаха някакви еуфорични т.нар. десни, които обаче в сянка се облагодетелстват съвсем по-лявому. Димитров отново заговори, че новото мнозинство вече просто е вързано в левия му джоб.

През това време обаче “Нашия град” на ТИМ се подсмихваха подигравателно в кулоарите. Защото знаеха целта на упражнението. “Атака” също играха по предварително режисирани правила – като поискатаха подкрепа от ГЕРБ за арменския геноцид, срещу гласуване за влизането на точката за бордовете. Ако обаче се бе стигнало до решаване на гласуване на конкретни решения, хората на “Атака” тихо щяха да “се замислят”.

Председателят на местния парламент и на червените Борислав Гуцанов спретна нова изненадка на ГЕРБ и направи открита коалиция с хората на “Свободен избор” и ОБТ, което уби всякаква надежда на гербаджиите, че ще дочакат нов 1 май с “вся власт у нас”.

Лидерът на ГЕРБ Павел Димитров всъщност изигра някаква читалищна сценка, която трябваше да мине за премиера на политически спектакъл. Повече от популистки Димитров заклейми бордовете на общинските фирми, но се изказа тотално неподготвен. Бордоваците не получават по 1000 лева заплати, нито имат някакви екстри. По търговския закон те плащат от всяка заплата немалка сума за определен фонд отговорност и се подписват на практика под 200-тина лева заплата. В общинските фирми наистина има пера, които могат да бъдат свити и изкоренени за да се направи икономия, за която говори гербаджията, но това са привилегиите, които са извоювани за работещите в тези фирми.

Павел Димитров обаче не обели лаф на тази тема, защото трябваше да атакува електората и хората щяха да възнегодуват срещу ГЕРБ. И направи най-простото – ревна срещу бордовете на директорите. Защо? Ами простичко е – защото не успя да набута своите си хора в бордовете. И не защото не му даваха, ами защото много искаше.

Същият “борец за правда” някак идиотски стоеше в цялата “революционна” картина след като ГЕРБ във Варна има свой заместник-кмет, държи комисии в Общинския съвет, участва в доста задкулисни договорки, а и не се отказва от някоя и друга екстра от комисиите по раздаване на павилиони.

Каква опозиция е тогава ГЕРБ?

Нещо като септември ще бъде май.

Всички онези, които моментално след последната сесия на местния парламент започнаха да пресмятат отново гласовете, които биха могли да оформят ново мнозинство, трябва да се разходят покрай морето, за да си проветрят главите. Защото зад сметките им няма информация.

Мнозинството не само не се пука, ами се и разшири.

Всички видими гласувания не винаги означават онова, което изглеждат.

“Атака” е под пълен контрол, каквото и да означава това. “Нашия град” се забавляват от време на време да си поиграят на “видима” опозиция, но там нещата никога не се решават от Неделчо Михайлов. И това е ясно и на онези, които дори не са чували за ТИМ.

Т.нар. група “Център” се рои по стар обичай, както и в предишния местен парламент. Защото просто няма какво да я спои. А и парите на онези, които осем години добре си заработиха от “техния” град вече не са такива, каквито бяха.

Радослав Коев може и да стои по цял ден в кабинета на кмета Кирил Йорданов, но който познава Кирил знае, че това няма почти никакво значение.

“Войната” между кмета и председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов е претоплена манджа. Играта е със съвсем променени параметри и посветените знаят, че някои бъдещи събития вече са решени на най-високото ниво. И вълкът е сит, и агнето е цяло. Но затова, когато му дойде времето.

Така че, опозиция във Варна почти не се очертава. И това, ако питате мен, е ужасяващо. Най-лошото е, че от година поне, червените в морската столица дори правят неистови движения за да си я отгледат. Защото без опозиция нищо не върви на добре.

“Ето, преди малко видях тук един човек с голям корем, не му запомних името, се обръща към мене като „бате Бойко”. Аз си имам име” каза вчера Бойко Борисов. И се обиди.

Павел Димитров не прилича на “бате”, а на “чичко”. Дано не стане дядо, докато дочакаме неговото мнозинство на някой си 1 май.

 

Яна Маринова

 

 

 

 

 

Коментари 0 за
“Кой бате, кой чичко, в ГЕРБ чакат пак 1 май”

 1. Когато Павелчо каже къде са парите,които получи от гръмнат,от различни фирми и лица с бандитско начало в бизнеса си,когато каже защо държи крадци и измамници в редовете на ГЕРБ,когато каже с колко пари дадени от групировката стана зам.председател на Общински съвет,когато каже защо гони хора които за разлика от него могат да мислят и не са били в ДС тогава ще повярвам.Хайде тръгвай си,че вече много пречиш и си вземи измекярите със себе си.

 2. Ех, какво остро перо! :-)))) Абе Веси , защо те стегна чепика, че ще ти вземат сиренцето?? Ами като си толкова принципна, откажи се от борда, пардон-„Съвет на директорите“!!! А Веселинчо, твоят спонсор и информатор май също ще остане зад борда , но в Общ. съвет…това понаболява, а??? :-)))

 3. Още една мъничка подробност – за четири месеца afera.bg постигна следния резултат – средно посещения на ден 4000 и 24000 импресии. Това Чичко не се постига с реклами, а с можене. За сведение някои сайтове достигнаха подобни резултати след три години работа.

 4. Най-искренно се забавлявам със злобарчетата – завистници във форума тук. Некадърни да направят нещо, анонимни като страхливи мишки, те са изключително усърдни да гледат в паничките на другите. Бъдете живи и здрави, а това, че ще излеете тук всичките си комплекси може и да е добре, защото ще спестите някой лев за психоаналитик.

 5. г-жо Томова, нещо се стреснахте, че ще ви намалят възнаграждението като член на борд. А тази реклама на ПАЗАРИ сигурно е част от заслугите ви за заплатата ви. Данов нали ви успокои, ще си прибирате хилядарката на месец от ПАЗАРИ и ще си стои обявата. До кога, ще ви каже Данов.

 6. Г-жо Томова-Маринова, явно ви настъпиха по мазолеца! Ама защо така жлъчно, защо така ви засяга предложението за заплатите на бордистите? И защо не си напишите в кой борд участвате и кой ви е „сложил“ там? Някак си не е честно..
  „Истината и само истината“, но на каква цена!?

 7. В момента АТАКА е определяща в ОС.Но те си мълчат и се подсмиват на медийните анализи.Просто досега никой не знае за тях нищо.Те наистина са под контрол,но само и единствено от Сидеров.

 8. полк П.Димитров е областен координатор на ПП“Варненски ГЕРБ & фамилия“-малкият му син Р.Димитров е орг.секретар,снаха му Роза Димитрова е секретар и ковчежник,братовчед му Тодор Маймунарника е в управата на старейшините.Професионалната политработничка Лили Христова му е дясна ръка а нейния незавършил Свободния университет син Павел е член на областното ръководство и председател на младежкия ГЕРБ!Представител на на мощен холдинг финансирал полк.П.Димитров е Д.Атанасов-.общ.съветник,член на обл.съвет на ГЕРБ а неговия син е заместник областен предс.на МГЕРБ… Партия от затворен семеен тип

 9. Що не си гледа бизнеса със защитата на автоапашите, ами се завира и там където нито му е работа, нито нещо разбира от нея?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *