Публикувано на 07.05.2008 / 18:38

Кого да знае цялото село – екскомуниста Бойко или бившия гербаджия Георги

 

 

През далечната 1977 година Бойко Борисов кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет "Държавна сигурност", но e пренасочен и приет във факултет "Противопожарна охрана" с оглед миналото на дядо му, който е разстрелян на 22.09.1944 година. През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин младши лейтенант.
В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР – “Противопожарна охрана”. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). Известно време е физкултурник на Софийско градско управление – МВР. През 1989 год. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция.

Член е на БКП. През През 1990 година отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност.

Преди време в ефира сегашният лидер на ГЕРБ каза, че “когато е бил на 18 или 19 години във факултета „Противопожарна охрана” на МВР в Симеоново, всички студенти, включително и той, са станали ленове на БКП”. Борисов обаче моментално “се застрахова”, че единият от дядовците му е бил убит от комунистическия режим веднага след 9-ти септември 1944 г. Защо въпреки репресиите срещу дядо си, обаче е станал член на партията, която го е убила, Борисов не обясни.

Днес кметът на Ветрино Георги Андреев, който бе издигнат от ГЕРБ на местните избори дезертира от Бойковата партия и стана член на БСП. Според Бойко Борисов Андреев е подписал декларация, че ако не изпълнява принципите и изискванията на политическа партия ГЕРБ, е задължен да напусне поста си. На въпрос дали се чувства предаден, Бойко Борисов отговаря: “Ни най-малко. Защото хиляди членове на БСП стават членове на ГЕРБ, но ние приемаме само тези, които считаме, че са достойни”

Не прави опит да обясни обаче как така са приели “достойния” Георги Андреев, пък сега той се оказва предател. Борисов остро напада самият кмет на Ветрино: “Нека цялото село да го знае, да знае какъв кмет-лъжец има, който е използвал името на ГЕРБ да подведе хората”. И подчертава, че Георги Андреев “е подписал декларация, че трябва да си подаде незабавно оставката. Ако този човек няма морал и не си я подаде, то с радост го даваме на Станишев, тъй като там са събрани само такива хора без морал”.

Като бивш член на БКП обаче, Бойко Борисов също вероятно се е клел във вярност на партията и в един известен период даже е надминал очакванията и, като при деполитизирането на МВР е напуснал сам, отказвайки да си хвърли партийния билет. Години по-късно, вече като създател на ГЕРБ, той претендира, че е десен в убежденията си и е създал чисто дясна партия.

Сега е ред на “цялото село” да знае кой какъв е.

Яна Маринова

Коментари 0 за
“Кого да знае цялото село – екскомуниста Бойко или бившия гербаджия Георги”

  1. Всички знаехме как се ставаше член на БКП и че тези в системата на МВР и отбраната бяха длъжни да са членове. Въпроса по скоро е морален – когато е имал възможност, ББ не се е отказал от БКП, което говори че той е убеден член не на БСП а на БКП. Ккъв демократ ми се пише сега?

  2. През годините, за които говорите, във всичките 4 курса от три факултета /около 800 души/ членове на БКП бяха не повече от 60. От тях 7 бяха от факултет противопожарна охрана….

  3. То и общинския му съветник Гълъбин Боевски е такъв,на места пък ГЕРБ се прегръшат с БСП/в общинските съвети/Сега този кмет-ами и той е капут като другите…Бойко и той е „ода бок“

  4. Ето, както и предположих! Нека всички добре да се замислят какъв всъщност е Борисов! Не е ли той това, което нарича кмета Андреев! Че тях една майка ги е раждала, една ги е кърмила и продължават да цицат! И всички да се замислят не е ли реакцията му показателна за това, че винаги ще се измъква сух от всяка ситуация, винаги ще се перчи и поучава другите. Хора, мислете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *