Регистрация
Публикувано на 16.09.2018 / 19:27

КОГАТО НЯКОЙ ИСКА ОТВЪН ДА СВАЛЯ ВЛАСТТА, ВЛИЗА С РАДЕЦКИ, САБИ И КУРШУМИ. ВИЕ, КЪДЕ, МИЛИЧКИ?!

ПРОТЕСТ 16 СЕЕПТЕМВРИАлександър Хараланов:

Сладурчета, когато някой иска отвън да сваля властта, влиза с Радецки, саби и куршуми.

Вие, къде, милички ?!

Веселина Томова:

Сега сериозно за т.нар. „протест“! Още преди седмица написах, че протести след работно време или в почивни дни, са не протести, а ешмедеме. Няма да коментирам т.нар. „водач“ от Лондон, ако човек има очи да види – то се вижда и без коментар. Да правиш предварително предизвестен малоброен, хаотичен, протест срещу мафията на Боко и компания, е абсолютна загуба на енергия в полза на управляващите. Впрочем, те успешно си разиграха активното мероприятие, прекрасно знаейки резила на предстоящия протест. Именно заради това надуха умишлено слугинските си медии, че се чакало „кървав преврат“, за да го омаловажат съвсем и да го направят стократно умножено гротесков. Елементарен пропаганден трик. Не приемам истерията на крещящите тук, че който критикувал този „протест“, бил мишка, страхливец и прочие. Така не става, истерици! С махане на юмруци във въздуха на всички посоки и с когото дойде. Така не става! Всичко това, което стана днес наля вода в мелницата на Мафията на Боко. А защо народа не излиза? Защото не се е появила харизматична личност, която да ги увлече. Тази власт с разрешени протести и не в работно време няма как да бъде свалена. Днес същата тая Власт ви употреби, защото предварително беше ясно що за тъпня ще е тоя „протест“.

Емил Попов:

Този протест да не е Мисия в Биг Брадър?

Станислав Генов:

Когато се е случила Френската революция никой не е предупредил краля за точен час на започване. Когато червената революция гръмна с оръдието на крайцера ‘Аврора“ никой не предупреди власта с точен час и дата. Никой, който се взема насериозно, не прави циркове и постановки, а действа. Никой не тръгва с голи ръце и не крещи като изтърван по микрофони, а действа. Или сваляш някого или не му даваш време да реагира. Толкова за“нежните революции“ на Желю Желев. Сега берем плодовете на неговата „нежна“ революция.

Ванко Българионъ Николѣов

Протестите продължавали до сряда (19-ти) и след това следвало продължение от 26.09. – демек с пауза от една седмица. Е те такава революция няма в историята. Сун Дзъ и „Изкуството на войната“ ряпа да ядат…

З0 000 това прави около 200 самолета; Вие акъл имате лиQ като пишете?! Дойдоха двама от Лондон, дори жените си не доведоха и приличат на варени бахури;

Afera.bg

Коментари 33 за
“КОГАТО НЯКОЙ ИСКА ОТВЪН ДА СВАЛЯ ВЛАСТТА, ВЛИЗА С РАДЕЦКИ, САБИ И КУРШУМИ. ВИЕ, КЪДЕ, МИЛИЧКИ?!”

 1. Госпожо, Томова, харесвам Ви като журналист, редовно ви чета, но този път не съм съгласна с Вас. Не мога да разбера, защо трябва водачите да са манекени? Ентусиазмът и усилията, които влагат трябва да уважим, защото трудно се изкарва народ лъган и подлъгван, къде с пари, къде с кебапчета, къде с държавни службички. Тия българи повярваха, че може да раздвижат народа и вложиха много от себе си. Ако Вие, като борбен и неуморен журналист ги бяхте подкрепили, с два реда , нямаше да се чувствам, така разочарована, защото по-добре малко и не толкова перфектно направено отколкото нищо .
  Моето убеждение е, че протеста е истински, момчетата макари не отговарящи на естетическите представи за воеводи са истински и от сърце им желая да не си тръгнат омерзени и много наранени. Бог да помага на БЪЛГАРИЯ, то май друго ни ни остана…

 2. Смехория и удобство за управляващата хунта е да се залага на измислени протести,булдоците се възползват от предоставената възможност да дозатегнат бурмите.Когато се изпълнят всички необходими и достатъчни условия,и без никой да е извикал:юруш!,ще излезе маса народ,ще действа смело и безотговорно.А не като сега ,а и по-рано,с ачик конспирации,само за разлайване на кучетата не става.

 3. Още нещо,ако някой вярва,на Този Маринкин Льотчика Президента,че е на страната на Народа,значи е 100% Дебил!
  Задкулисието си му дърпат конците,без всякакъв Отпор!
  Това е!

  1. Чл. 98.
   Президентът на републиката:
   1. насрочва избори за Народно събрание и органи на местно самоуправление и определя датата за произвеждане на национален референдум, когато за това има решение на Народното събрание.
   2. отправя обръщения към народа и Народното събрание.
   3. сключва международни договори в случаите, определени със закон;
   4. обнародва законите;
   5. утвърждава промени на границите и центровете на административно-териториалните единици по предложение на Министерския съвет;
   6. назначава и освобождава от длъжност ръководителите на дипломатическите представителства и постоянните представители на Република България при международни организации по предложение на Министерския съвет и приема акредитивните и отзователните писма на чуждестранните дипломатически представители в страната;
   7. назначава и освобождава от длъжност и други държавни служители, определени със закон;
   8. награждава с ордени и медали;
   9. дава и възстановява българско гражданство и освобождава и лишава от него;
   10. предоставя убежище;
   11. упражнява право на помилване;
   12. опрощава несъбираеми държавни вземания;
   13. наименува обекти с национално значение и населени места;
   14. информира Народното събрание по основни въпроси в кръга на своите правомощия.

 4. А къде се скри оня АЛКОХОЛИК от народа шефчето ПРЕЗИДЕНТА на
  кт.Подкрепа.
  ??????????????????????????

  1. Не само синдиката „Подкрепа“, и КНСБ, и „Промяна“ и други отраслови синдикати отдавна са купени. Откога малкото останали работещи не са излизали на организиран протест от синдикатите, въпреки драстичните нарушения на трудовото законодателство. Да не говориме за отбелязването на Международният Ден на Труда който е извоюван с многобройни демонстрации на трудещите се в цял свят. Само в България синдикатите обявиха Първи Май за комунистически празник!?

 5. След няколко дни , когато “протеста“ приключи и се успокоят и коментиращите тук , ви препоръчвам да се поинтересувате къде са спали голяма част от “протестиращите“!
  Хотел и общежития на близки до властта хора са дали безплатно убежище на “демонстрантите“!
  Голям майтап , нали?
  А , пък вие се карайте по форумите кое какво е и има ли почва за гражданско общество в България!?

  1. ….,,SLOGINAGA,,,,ot BTV,gramko,,objasnjava,che Demonstrantat ot snimkata,,,bil saden za kragba,,/nay/verjojatno,,reabilitiran,,veche….A ZA,,TEZI,,ZA KOITO MLADEGAT E ,,NA GALTITE PAVETA,,I DEMONSTRIRA/KRADCITE NA SAVREMENNA BALGARIJA…,,TJAHNITE PRISADI,,…BRAVO MLADI HORA/BORETE SE,SAZDAVAYTE KLIMAT NA ,,NETARPIMOST,,KAM KORUPCIJA,PRINUDITELNA EMIGRACIJA I GRAGDANSKO OBSHTESTVO…S,,PSEVDO MUTRI/OLIGARSI,,,,NOMENKLATURNA RODOVA PARTOKRACIJA,,OBSLUGVASHTA BJUROKRACIJA,,,I…S,,ROBI,,NE STAVA!NAPRED!

 6. Нещо е по добре от нищо..
  От 97 насам ми е станало ясно че протести в този вид не водят до нищо почти, но въпреки всичко пак ходя .Не умаловажавайте труда на тези които си направиха труда да отидат, за разлика от вас които си пърдяхте пред компютъра на топло.

 7. Българи от страната и чужбина излизат на протест под надслов ”Оставка, съд и смяна на системата”. Демонстрации ще има както пред сградата на Народното събрание в столицата, така и пред посолствата на България по света.

  Сънародниците ни настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната, като предлагат швейцарския.
  Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от фейсбук групата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии“. Настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната.
  „Пряко да се избират всички хора, които ще участват в администрацията на тази държава, както и да могат да се отзовават също, защото както си ги избрал, така и би трябвало да можеш да ги отзовеш“, казва пред БНР Емил Русанов, издател на в. „Будилник“ в Лондон.
  Протестиращите не искат разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от тях. Твърдят, че страната трябва да се управлява по швейцарски модел.
  Протестът ще се проведе между 12 и 22 часа и ще продължи три дни. Към столицата пътуват граждани от Франция, Белгия, Италия, Испания, Англия и Холандия.
  В сряда българи ще протестират и пред централата на ЕК в Брюксел.

 8. Аз днес отидох и видях малко хора (предимно пенсионери), които наистина НЯМА как да свалят властта и за сетен път се убедих, че протестите са част от т.нар. демокрация (както и изборите). С тях несъгласните с властта се обозначават, но те не могат да свалят властта с мирни протести, а само разлайват кучетата!
  Затова власт, която ни мачка скрито се унищожава СКРИТО! Власт, дошла с кръв се взема пак с кръв! От власт и шефове, които крадат се КРАДЕ безмилостно и без свян! Полицаи, които не защитават народа си се мачкат като гнусни червеи (те са си такива) и не им се помага в беда, както не се изпитва никакво съжаление към страданията им! Предателите са накисват брутално и без никаква милост! А когато дойде времето горепосочените боклуци просто се ликвидират…
  Не очаквайте милост от тях и не им я давайте! НИКОГА!

 9. Не от всяка клечка избухва пожар, но е важно пожарникарят да го знае като възможност.

 10. НЯМА ГИ ЛЪСКАВИТЕ АКСЕСОАРИ,микрофони,сцени,кафенца,протеста е истински.

 11. „дребна“ подробност : власт се завзема с пари. с много пари ! т. нар. „протести“,“революции“ и „преврати“ винаги са поръчвани от хора с много пари – сиреч от клептокрацията… и не случайно мъдрите хора / а не употребената в подобни случаи малограмотна човешка маса / са нарекли революцията : „еврейската жътва“… защото винаги е организирана и финансирана от евреи, а те обичат да ловят риба в мътна вода – т.е. при такива „извънредни ситуации“ / всъщност планиран от тях хаос / да умножават капитала си от 80-100 пъти и да си осигуряват нови ресурси и пазари… a дoкато лyдата бабичкa Меркел е на влаcт, геpбажийcкaта шайкa y наc „cтабилно“ ще пpодължи да ни граби безнакaзано…

  1. Точно казано, кредитора КОНТРОЛИРА :–) , а дали е Меркел е под тежък въпрос. Немската финансова система е декапитлизирана и то много :-)

   „Златото е парите на царете,
   Среброто, парите на джентълмените,
   Бартера, парите на селяните
   А КРЕДИТА Е ПАРИТЕ НА СЛУГИТЕ“ ;-)

   Най-весело е когато слугите се мислят за господари. В тая игра „журналистиката“ си има специално място ей го разказано от „професионален“ журналист от СССР :-)

   https://www.youtube.com/watch?v=y3qkf3bajd4

   А как изглежда спонтанен протест, макар и да го приписват на загубата за купата Стенли :-)

   https://www.youtube.com/watch?v=Sf5llrEjnok – полицията никога не е била/изглеждала толкова безпомощна

  2. Племенника на Фройд го е описал преди около 90 години :-)
   „CHAPTER I
   ORGANIZING CHAOS

   THE conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen mechanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country.
   We are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of. This is a logical result of the way in which our democratic society is organized. Vast numbers of human beings must cooperate in this manner if they are to live together as a smoothly functioning society.
   Our invisible governors are, in many cases, unaware of the identity of their fellow members in the inner cabinet.
   They govern us by their qualities of natural leadership, their ability to supply needed ideas and by their key position in the social structure. Whatever attitude one chooses to take toward this condition, it remains a fact that in almost every act of our daily lives, whether in the sphere of politics or business, in our social conduct or our ethical thinking, we are dominated by the relatively small number of persons—a trifling fraction of our hundred and twenty million—who understand the mental processes and social patterns of the masses. It is they who pull the wires which control the public mind, who harness old social forces and contrive new ways to bind and guide the world.
   It is not usually realized how necessary these invisible governors are to the orderly functioning of our group life. In theory, every citizen may vote for whom he pleases. Our Constitution does not envisage political parties as part of the mechanism of government, and its framers seem not to have pictured to themselves the existence in our national politics of anything like the modern political machine. But the American voters soon found that without organization and direction their individual votes, cast, perhaps, for dozens or hundreds of candidates, would produce nothing but confusion. Invisible government, in the shape of rudimentary political parties, arose almost overnight. Ever since then we have agreed, for the sake of simplicity and practicality, that party machines should narrow down the field of choice to two candidates, or at most three or four. “

   https://www.youtube.com/watch?v=-WpFzTplp28

 12. Със столица на това място не става на тея дръва и заплатите незаслужено големи и ниски пенсии няма сигурно с малки исключения е те тава те пази властта нищо няма да стане ( се случи ) и Българския промениха а чуваха Български само по новините

 13. Атила небеше ли турски главорез?

  злобата лъхаща от самозванеца Атила явно подсказва че майка му Мустафа Анал била изнасилена от Поп Кръстьо след което семенниа материял бил метнат на във фурната на татко му Айше Гювендиева.

 14. Путьовци и дебили, сковани от страх… срам!!!
  Не народ, а мърша!

 15. Поредният мургав братец я се поразровете да видите че тва мекере е на Боко от ректората!Търсят начин да отклонят общественото мнение от всички простотии които стават в България!Тия гербераси се насират от страх че може да паднат от трона и сега и службите за сигурност са впегнали да ги пази!Аре Баце нали бе разкрил че уж искали да го трепят!Кой бре арно юначе нали и ти си шефа на мафиотите !!!

  1. На мен ми се струва,че протеста е истински,но не е изключено межди тех да има хора на герберите,за да контролират протестиращите.

 16. Как да има нормален протест,след като в държавната администрация в София сигурно има 200хил.човека.Как да отидат на протест,след като им е казано „ако видим някой на протестите,си отива от работа на другия ден“.Работещите хора от т.н. ПРОВИНЦИЯ,също.Как се изпуска кокъла?Така,че не очаквайте нещо друго.Ако се направи по градовете,може би ще е по добре

 17. Днеска,карайкиси Вейрона Бугатито с 400км./ч. към София,си мисля – ами ,ако бях с Радецки ,как щях да стигна по магистралата до София нашта столица -Град държава,иначе колко муй да го откача от Козлодуй,ма после са сетих ,че е копие на оня,а бе може и да върви по асфалта, си викам,автобусите щом вървят напреки като вали ,кошамуй дедазнам.

  1. Три пъти се опитах да ти прочета поста Кольо и пак не го разбрах.
   Остави правописните грешки, ами кажи как успя да събереш всичко това в едно изречение.

  2. Koльо за целта си купуваш моторница или наемащ паур боата Цигаретте на братДиневи .Цигарете моторница е Бугатито сред моторните лодки и снего пориш по Дунава вьоражен с 2 картечници

 18. Що бе, майка му да еба, вмирисвате българския език с това „случване“? Френската революция не се е „случила“, тя е избухнала, започнала, обявена, пламнала… Същото е да кажеш „когато се такова френската революция“. Много ли фръцнато е да се случват избори, магистрали и кюфтета даже? Давайба и джендърите пръцнати.

  1. Защото така говорят нашите лектори на нашите семинари , когато обучаваме вашите лидери ……

 19. САМО 80% МОГАТ ДА СИ ФАНТАЗИРАТ, ЧЕ ТАКА СЕ „СВАЛЯ ВЛАСТ“ ……. НО ТАКЪВ ПРОТЕСТ Е НУЖЕН И ПОЛЕЗЕН, ЗАЩОТО ТОЙ Е ЧАСТ ОТ ИЗГРАЖДАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННОТО ПРОСТРАНСТВО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЪБИТИЯ И СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ………… САМО ДА ВМЕТНА, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЯКОЙ МОЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИ СВАЛЕНО ПРАВИТЕЛСТВОТО И „ТЕЗИ ОРГАНИЗАТОРИ“ ОТ ДНЕС ДА ПОЕМАТ БЪДЕЩА ВЛАСТ И ДА УПРАВЛЯВАТ ……. ТАКИВА НЕЩА СТАВАТ САМО В АНИМАЦИОННИТЕ ФИЛМИ И САПУНЕНИТЕ СЕРИАЛИ ………. ЗА ТОВА И БЪЛГАРИНА ПРЕЦЕНЯВА, ЧЕ НЕ СА ТОВА НЕГОВИТЕ ЛИДЕРИ И НЕ ЗАСТАВА ЗАД ТЯХ ………… ТО ВЪОБЩЕ НЕ ВИЖДАМ ЛИДЕРИ НА ТЕЗИ ПРОТЕСТИ ОТ ДНЕС И ПРЕДНИЯ ТОЖЕ

 20. И аз мисля подобно, но искам да акцентирам върху две много неадекватни послания на ръководителите на протеста – протест срещу всички, това е все едно срещу никой.Ти свсли сегашната власт пък писле прави други неща. Също много неадекватно звучи референдум за всичко. В България един референфум се прави за година и половина и до като дойде гласуването вече е забравен. Тези хора може и да направят нещо, но трябва някой техен и наш доброжелател да им помогне в посланията и исканията. Да удовлетворяват по голям брой хора и съсловия. Онеправданите съсловия, с ниски доходи и без подкрепа, пенсионерите, многодетните семейства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>