Публикувано на 07.03.2009 / 15:38

Кметовете в плевенския регион се вдигнаха на бунт

 

 

След като стана ясно, че проектът за бюджет 2009 на община Плевен не бе приет, вълна от недоволство се надигна сред кметовете и кметските наместници в общината. "Бюджет 2009 г. е справедлив за всички населени места и не приемаме политическите мотиви за неговото отхвърляне, което поставя кметовете в трудна ситуация за изпълнение на дейности в полза на населените места и населението без разделяне на етнически, възрастови и политически критерии", се казва в декларация изпратена до общината от 24-има кметове и кметски наместници.
Припомняме, че съветниците на ГЕРБ, БСП и ДПС отхвърлиха проектобюджета на градоначалника Найден Зеленогорски за пръв път в деветгодишното му управление досега, а политическата група на АТАКА гласува изненадващо с "въздържал се".
Ясни мотиви за това не бяха посочени. Заради отхвърлянето на бюджета за момента са стопирани част от големи проекти като охраната в селата, планираният ремонт на сградата на ЕСГРАО, работата по специалната зала за Гена Димитрова в Историческия музей, ремонта на канализацията в село Бръшляница… Кметските наместници и кметовете в общината вече са изпратили предизвестия до охранителните фирми, с които работят, че се отказват от услугите им, защото нямат средства да плащат.
Застрашени са и летните ремонти на училищата и детските градини. Последиците от неприемането на бюджет 2009 ще нарастват още.
Кметът Зеленогорски започва от понеделник срещи с представителите на ГЕРБ, БСП и АТАКА, в които ще се опитат да постигнат консенсусно решение относно финансовия план на Община Плевен за тази година.
Кметовете и кметските наместници се надяват, че политическия разум все пак ще надделее.

Георги Стоянов

Коментари 0 за
“Кметовете в плевенския регион се вдигнаха на бунт”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *