Публикувано на 09.09.2020 / 16:44

КМЕТИЦАТА НА ТЕТЕВЕН С ЧАДЪР НАД ГОРСКАТА МАФИЯ! ДЪРЖАВАТА СЛЯПА ЗА ЧОВЕКА НА ЦВЕТАНОВ!

КМЕТИЦАТА НА ТЕТЕВЕН С ЧАДЪР НАД ГОРСКАТА МАФИЯ! ДЪРЖАВАТА СЛЯПЯ ЗА ЧОВЕКА НА ЦВЕТАНОВ!

След години безобразия държавата продължава да бъде сляпа! Кметицата на Тетевен с чадър над горската мафия!

Близката на Цветан Цветанов Мадлена Бояджиева два мандата пази многобройните нарушения и незаконната сеч в Тетевен и Рибарица

В продължение на пет години, въпреки десетките публикации в най-различни медии, безобразията на горската мафия в Тетевен и Рибарица не само не стихват, а напротив, тънат в пълен комфорт, показа разследване на NBOX, въз основа на различни медийни публикации.

Нашата медия също многократно е писала за безобразията и извращенията в района, но никога не е имало нито отговор, нито реакция от някои от държавните институции отговорни за тези злоупотреби.

Всъщност у нас вече дори децата знаят, че за да се шири мафията безнаказано за това е нужен политически чадър. Такъв е и случаят в Тетевен, където близката на Цветан Цветанов кметица – Мадлена Бояджиева, е разпънала мощен политически навес над най-големите бандити в района.

Що се отнася до нарушенията, те са многобройни и най-разнородни. И дума не може да става за стопанисване на общинските гори, за незаконната сеч, за която знаят всички в двата малки подбалкански града. Този факт обаче не безпокои нито една държавна институция, като общинската структура, която отговаря за горите в Община Тетевен начело с инж. Цветомир Симеонов, всъщност е самата глава на мафията, пише сайтът vestnik.eu.

За абсолютно никого в града не е тайна, че с незаконната сеч в района се занимават приближените до него местни фирми – ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД, „Харвест индъстрийс“ ЕООД, „Иви 2008“ ЕООД, „Валд Иберг“ ЕООД, „ ИИВ МАД ЛЕС“ ЕООД и „Рибарски лес“ ООД.

Това са единствените компании, които се допускат до участие в общинските търгове за продажба на дървесина, като за благодарност всяка една фирма се отчита  на инж. Цветомир Симеонов с между 5 и 10 лв на всеки кубик дървесина, пише сайтът vestnik.eu.

Местните жители дори твърдят, че фирмите ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД са собственост на Цветомир Симеонов, като обаче официално зад тях стоят поставени лица. Именно точно тези две компании печелят и най-добрите и близки обекти за добив на дървесина в цялата Община Тетевен.

След като приключат със сечта същите тези фирми и техните собственици оставят пътищата в безобразно и окаяно състояние, като реално с това си действие унищожават цялата природа в тази част на Балкана.

Няма да е лошо министър Емил Димитров- Ревизоро вместо да обикаля само Рила и да обяснява как много скоро цялата държава ще потъне във водна криза, да се вдигне и да посети и Тетевенския Балкан.

Няма да е лошо и премиерът Бойко Борисов да запали джипа и вместо да обикаля само по магистралите, да отиде да види в какво е превърнала неговата кметица един от най-красивите райони в страната ни!

Няма да е лошо и главният прокурор Иван Гешев, който не спира да обяснява как бори мафията, да отиде и той в Тетевен, за да види лично как мафията си има свое царство насред пъпа на България.

Няма да е лошо всички те да отидат и да видят как камионите на тези фирми, танспортиращи дървесина лично по нареждане на инж. Симеонов товаря допълнително материал, а неговите служители пускат билети за значително по-малки количества от официално обявените. Реално с това си действие те крадат дължимите такси на държавата от кубиците превозен материал.

Всъщност ситуацията в тази част на милата ни родина, както вече казахме по-горе не е тайна за абсолютно никой, освен за държавата. Не е тайна, че същият инж. Цветомир Симеонов чрез фирмите си, без да има това право, извършва и маркирането на насъжденията в общинските гори, като прибира парите за себе си.

Що се отнася до нарушенията, то те са многобройни и най-разнородни. И дума не може да става за съвестно стопанисване на общинските гори! Незаконната сеч, за която знаят всички в двата малки подбалкански града не секва.

www.nbox.bg

Коментари 5 за
“КМЕТИЦАТА НА ТЕТЕВЕН С ЧАДЪР НАД ГОРСКАТА МАФИЯ! ДЪРЖАВАТА СЛЯПА ЗА ЧОВЕКА НА ЦВЕТАНОВ!”

  1. Така е по цялото протежение на Стара Планина ! А то никак не е малко. Навсякъде поголовна сеч, полу-законна, или незаконна. Навсякъде чадър от политиците на местно или държавно ниво.

  2. Ние, които сме ходили на училище в други времена, учихме, че турците, барабар с „присъствието“ си, са изсичали безогледно и поголовно горите на България и са оставили цели райони от планините оголени и превръщащи се в сипеи. Още през 50-те години, пак по онова време, е започнало активно залесяване, което продължи до 80-те години. Затова, а и не само, демократичните управници завариха гъсти зелени гори и пълноводни реки. И решиха, че им се полагат по право, че са създадени за тях, за техните чекмеджета и далавери. И с много по-голямо ожесточение от потисниците унищожават и отнемат на българите капките вода и молекулите кислород. Само един от многобройните начини за геноцид и физическо изтребление на народа. За такива- съдене за масови убийства и затвор до живот.

  3. Може би умишлено се пропуска в статията фирма Ниладвес Еоод , на криминалния представител на Делта Гард , активист на Герб и близък на кметицата Румен Младенов- кметицата , която печели търговете за общински гори .

  4. Нещо, което е известно на много хора, но не съм срещал публикации по този повод – между 50 и 70 % от приходите от нелегален дърводобив се отчитат на партията, която е на власт.

  5. Горите в Северозападна Стара Планина се „стопанисват“ от Фидосова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *