Публикувано на 30.10.2020 / 10:26

КИРИЛ ДОБРЕВ ПРАВИ ПАРТИЯ НА МАЯ МАНОЛОВА

Изгубилият изборите в БСП кандидат Киро ползва Мая, за да угоди на Бойко, като цепи столетницата

Кирил Добрев ударил рамо на Мая Манолова в родния си град Гоце Делчев, където бившата омбудсманка и настояща гражданска активистка възнамерявала да сформира структура на платформата си Изправи се.бг., научи медията ни от сигурен източник. Това се потвърждава и директно от факта, че с това дело се е заел близък до Добрев приятел и бизнес партньор.

И в Гоце Делчев Добрев изгуби катастрофално съревнованието с Корнелия Нинова на прекия избор за лидер на БСП. Там съпартийците му срамно му показаха червен картон и че авторитета му е съсипан, а месец и половина по-късно Добрев готвел вендета като се канел да откъсне членска маса от партията в полза на Маноловата платформа.

Изгубилият състезанието за председател на БСП организирал среща на Мая Манолова родния си град, а домакин на сбирката бил Ангел Гераксиев.

Близкият приятел на Кирил Добрев и негов градски Ангел Гераксиев е част от паяжината от фирми около бившия зам.-председател на столетницата. Гераксиев участва в кръга „Добрева и приятели от Гоце Делчев“, за който медиите неотдавна писаха подробно и разкриха многобройните бизнес свързаности на Кирил Добрев чрез неговата сестра Марияна Добрева и куп Гоце-Делчевски предприемачи, някои от които със съмнителна репутация.

Според медийни публикации Марияна Добрева фигурира и като съсобственик на дружеството „Търговски център „Възраждане“ ООД, което притежава сградата на Mall Blagoevgrad и отдава търговската площ под наем. Там съдружници са й още пет човека, между които съдружникът на брат й Кирил Добрев по линия на дружеството „Пирин Ват“ООД – Ангел Гераксиев.

За „обезкървяването“ на БСП в родния си град и преливането на хора от партията към проекта на Мая Манолова, Кирил Добрев използвал освен машата си Гераксиев, но и всички методи на „убеждаване“, включително и груб натиск, свидетелстват потърпевши. Добрев има от години широки бизнес интереси в родния му град и използвал спрямо гоцеделчевци методи, близки до рекета.

Миналия вторник, когато Манолова е имала среща с хора от Гоце Делчев, са присъствали и насилствено пратени там от Добрев и Гераксиев, споделят самите те.

На Добрев му е пределно ясно, че Мая Манолова и нейния проект Изправи се.бг нямат шанс да влязат в следващия парламент. Защо тогава е това усърдие да й помага с прехвърлянето на социалисти към нейните рехави редици?

Отговорът е прозрачен – целта му е БСП да загуби предстоящите избори и той да вземе реванш над Нинова заради позорния му резултат на прекия избор, а и да помогне на ГЕРБ и Борисов  като разпарчатосва столетницата, която го отгледа, а медиите затова го нарекоха „успялото дете на партията“.

Поредицата от журналистически разследвания наскоро показаха непоклатимите зависимости на Кирил Добрев от Борисов. И произтичащите от това задължения на Добрев към Борисов и ГЕРБ.  Те днес са видими с просто око, а заклинанията му за единение в БСП – крещящо голословно и лицемерно.

Иван Теодоров

Коментари 7 за
“КИРИЛ ДОБРЕВ ПРАВИ ПАРТИЯ НА МАЯ МАНОЛОВА”

 1. Какво има да цепи, като тази партия(БСП), е обслужваща сащ точто както и Герб, и по нищо не се различава от Борисов Нинова – нали затова бе внедрена в БСП, за да изчисти и малкото останало социални дейности.

 2. В нашата прекрасна Родина има демокрация.
  И всеки е свободен да прави каквото му харесва.
  Манолова е добри отношения с ДПС, както и Добрев, тъй че всичко си е ОК!

  🙂

 3. Добрев е крайно отблъскваща персона, алчна, арогантна и готова на всичко за власт и пари. Никакви идеологии, липса на съвест и безскрупулен слугинаж на ГЕПП – това са му идеалите. Такива лицемери нямат място в нормална партия.

 4. Кирил Добрев е един неприятен, властолюбив и алчен човек, който за партийната си кариера се ползва от авторитета на покойния си баща.

  1. 90% от сегашното и миналото ръководство на БСП страда от остра когнитивна дисфункция . А в провинцията процеса е станал необратим. Там само бензин и клечка кибрит оправят нещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *