Публикувано на 12.04.2008 / 11:31

Кво праим ся?

И кво праим ся? Дали до изборите ще се появи политическа сила, която да предложи либерална, про-западна и антикорупционна политика? Едва ли. Дори и да се появи, тя няма да привлече достатъчно симпатизанти, които да й гарантират изборен успех.
Бойко? А той къде е? Открива за пореден път езеро. Той не избра позиция, когато мислещата част от обществото настръхна срещу безочието на Румен Петков. Или може би е избрал, но ние не сме разбрали. Сутрин е против всички ченгета, следобед ги дели на храбри разузнавачи и подли доносници, вечер се кара на всеки, който посмее да критикува МВР. И всеки път се чувствам виновен, когато обяснява защо в София има дупки и мръсотия.
СДС ли? Тези не знам системата ли ще сменят, данъците ли ще намаляват или кафе ще продават. Един иска оставката на президента, а друг се среща с него. Не се вижда ясно, прозорците не са мити отдавна.
Костов пък никой не иска да го слуша. Дори и много често да формулира ясни и точни позиции. С изключение на последната – вотът на недоверие не бе необходим на опозицията. Но пък се превърна в чудесен повод за Царя отново да влезе в играта. Въпреки, че бе извън страната.
Съжалявам, но трябва да напиша, че най-последователно и категорично опозиционно поведение има само Волен Сидеров. Ненавиждам нацистките му изцепки, но признавам последователното му поведение. Още преди 2 години и половина той обяви от трибуната на Народното събрание какво означава съкращението МВР – Маджо Вика Румен. Но и за Волен не мога да гласувам.
И кво праим ся? Май отново ще ни управляват амфетамини, бандероли и Батковци с пътни фирми.
Все пак търсенето определя предлагането. Ако броят на гражданите, които изискват от политиците последователност, стане достатъчно голям, тогава може и да дойде по-добър резултат.
А дотогава? Стотина души на протеста срещу мафията. Това е положението.Иван Бедров

 ivanbedrov.blogspot.com

 

 

Коментари 0 за
“Кво праим ся?”

  1. Искането за ПРЯКА ВЛАСТ е тест за комуняги – на каквито и да се правят – вдига им ризката се вижда… – прочети заглавието. Сети ли се, мутре другарско? Освен „национализацийката“ и „партизански песни“ друго не ти е родила главата. Пряката демокрация е „другаро-ченго-мутро-почистващ“ препарат. Запомни и разпрострнявай!;)

  2. Тука май някои хора четат до късно приказки и после ни разправят сънищата си, хахаха!
    ПРЯКА ВЛАСТ ЗА ГРАЖДАНИТЕ, ПРАВО НА РЕФЕРЕНДУМ,ПРАВО НА ОТЗОВАВАНЕ и пр.Това да не ви е приказка от 1001 нощ?Или пък да би да сме станали част от Европата, та така бълнувате?Та нали с изпълнението на такива искания ще си подпишат сами присъдата! Я стига сте мечтали,ами вземете да публикувате вече книжка със старите партизански песни,особено „Партизан за бой се стяга“!Май отново им е дошло времето!А за спретването на една национализацийка,после ще говорим, само че по-бързо докато не са изнесли и Бг в чужбина!

  3. Представи си огромно търсене и само ментета на пазара. Резултат – народ от трезвеници.
    В случая – роби – ако търсената стока е „свобода“ – търсещите, но не ненамиращи свобода, а само нейни ментета на „пазара“, си остават роби.
    Дори на тази „демонстрация“ не позволиха да се предложи на публиката нещо истинско, според мен – искания за ПРЯКА ВЛАСТ на гражданите с всички възможни инструменти за това. Дори заплашиха да извикат полиция, когато издигнахме лозуги ПРАВО НА РЕФЕРЕНДУМ, ПРАВО НА ОТЗОВАВАНЕ и пр. Чудеса/:Р

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *