Регистрация
Публикувано на 11.09.2018 / 21:16

КАРТИТЕ СА РАЗДАДЕНИ, ПАРИТЕ И БАНИЦАТА – РАЗДЕЛЕНИ. НИКАКВА ПОЛИТИКА. РУСКА РУЛЕТКА, ПРИ КОЯТО ВИНАГИ НЯКОЙ УМИРА.

БОЙКО БОРИСОВПолитическият конфликт е в сублимната си фаза. Картите са раздадени, парите и баницата – разделени.

Има, обаче, няколко проблема!

Най-големият е, че премиерът ни е професионален политически изнудвач. Няма политик, олигарх, магистрат, кмет, админтистратор, милиционер или собственик на медия, който да не му е в ръцете. Буквално. Искаш даден пост или богатство – само срещу подготвена за теб папка при шефа. Бесило, на което сам риташ бъчвата под краката си, ако врагът на шефа те изкуши и те мотивира да не си послушен.

Следващият проблем е невидимата власт на ъндърграунда, който е бижу в короната на партиеца-каморист и настоящ управник. Дистанционното управление на този сегмент е изцяло в Банкя! Всички знаете, пък и политици и магистрати знаят, че който вдигне глава или свидетелства за престъпления, умира. Как ще се случи е въпрос на време и отиграна престъпна технология.

Непреодолим остава проблемът с отмъстителността на боса. Той е добър, но и справедлив. Даващ живот, но и отнемащ диханието. Сляп за своеволията ти, но и всевиждащ, когато се наложи. Истински мафиотски бос. Неговата дума е над всеки закон.

В тази мъртва хватка няма никаква политика. Руска рулетка, при която винаги някой умира. Шефът знае, че и неговият ред е неизбежен, но играе. Такива са правилата и той не веднъж ги е казвал в ефир. Неговият ефир.

Разумът е духовна привилегия. Красивият ум ще продължи да дразни войнстващата посредственост. Парите и близостта до властта, ще продължат да бъдат кич на негодниците. Левите и десните комунисти ще продължат да тровят земята и душите ни с говедарската си патетика.

Дуел на честта няма има. Невъзможен е.

Не защото престъпната и зависима политическа класа има нужда от прост народ, а защото простият народ има нужда от своите политически отрепки. Без тях и без тяхната посредственост ще лъсне истината, че сме се превърнали в обикновени негодници…

Николай Марков

Колаж: Спиро Перов

Коментари 11 за
“КАРТИТЕ СА РАЗДАДЕНИ, ПАРИТЕ И БАНИЦАТА – РАЗДЕЛЕНИ. НИКАКВА ПОЛИТИКА. РУСКА РУЛЕТКА, ПРИ КОЯТО ВИНАГИ НЯКОЙ УМИРА.”

 1. “ Шефът знае, че и неговият ред е неизбежен, но играе. Такива са правилата и той не веднъж ги е казвал в ефир. Неговият ефир.“ Ето с тези три изречения не съм съгласна……първо, не е шеф, а само изпълнител, второ, той не играе, защото не е играч и никога не е бил и трето, при него няма правила, само страх изпълва душата му. Играта я играят големите и можещите, тези които ние не виждаме. Той е в цугцванг, просто трябва да направи своя ход, макар че това ще доведе до беда.

 2. Не бързайте изненади са възможни по всяко време и отвсякъде каза:

  Ако това

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/grigor-lilov-hotel-marinela-beshe-podslushvan-po-vreme-na-evropredsedatelstvoto.html

  е изненада за Някой или Някои
  то много ми е много чудно какво е работил
  един бивш Главен Секретар на МВР?
  А за да се случи това минимум фамозното НСО трябва
  или да са пълни плашипутарници или ……
  А ако Някой си мисли че това е от вчера и е само в хотел Маринела или само в хотелите значи явно нещо е много назад
  с много неща !
  А г-н Борисов може би би могъл да очаква фамозни изненади по тая линия от времето на фамозното му управление !

  1. Тая служба, поне преди, не бе под шапката на НСО.

   Сега може и да е, знам ли, Баце е експерт в тоя вид охрани и може да ги е препопдчинил ;-), поне официално са си към МВР.

 3. ВРЕМЕ Е ЗА ХЕКАТОМБА… Въпросът е има ли смисъл душата да се прероди поне два пъти за да отмие кармата от това да убиеш лайна на нивото на чехълче ?!?!?

 4. Най – лесно е руска рулетка с пистолет-гарантирана работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>