Публикувано на 21.03.2020 / 19:08

КАРАНТИНА НА ГНЕВА. ЧУДИШ СЕ ЗАЩО ТЕ ЗАТВОРИХА ЛИ? ЗА ДА СПАСЯТ СЕБЕ СИ! НЕ ЛЕКУВАЙ ГНЕВА СИ. СКОРО ЩЕ ТИ ПОТРЯБВА.

КАРАНТИНА НА ГНЕВА. ЧУДИШ СЕ ЗАЩО ТЕ ЗАТВОРИХА ЛИ? ЗА ДА СПАСЯТ СЕБЕ СИ!Здравей, затворнико,

Свил си се в собствената квадратура страх, гледаш право в стената от фейсбук и си препрочиташ присъдата, надраскана на всяка тухла. И вече не те обхваща ужас, а гняв. Чист, първичен гняв.

Гняв към ченгетата на изходите от града, към тия връзкари с кучетата, към ония хаймани с пенсиите, към кибиците по парковете, към завърналите се гурбетчии, към милионерчето, дето затваря болница да се лекува в нея, към другото милионерче, дето дарява за собствения си гъз, към оня професор с „това е само грип“ или към другия професор, дето твърди, че всички ще ни тръшне, към тъпата съдба и шибаното топло време!

Имаш много гняв вкъщи и ще трупаш още. Ще стане повече от тоалетната ти хартия. Скоро.

Чудиш се защо те затвориха ли? Не е защото си опасен. Дори не и защото им пука особено за твоята безопасност.

Истината е, че те затвориха, за да спасят себе си. Защото те отделиха години да съсипят всички системи на държавата и когато ти реално би имал нужда от нея, тя може да колабира пред очите ти. Правосъдна система, която съди криво. Образователна система, която е на просия. Здравна система, в която няма здрав орган.

Тези, които те затвориха, знаят че тази китайска буря може да отнесе държавата, която притежават. И единственото, което могат да направят, е да те затворят. И после да се молят да им се размине. Без предпазни средства, без тестове за зараза, с малоумно драскане на закони, без реални облекчения за потребители и бизнес, с няколко стари дюшека в зала Армеец и лекар с пагони в ролята на Торбалан.

Не лекувай гнева си. Не го потискай с наивен оптимизъм или самоцелен непукизъм. Вярваш или не, гневът е най-ценната ти придобивка. Затова го спаси. Затвори го вкъщи и не го пускай да излиза.

Скоро ще ти потрябва. Когато изтече присъдата ни, ще можем да излезем и да се съберем. И представяш ли си, затворнико, може да се съберем не на по бира. А някъде, където може би гневът ни ще има смисъл да е в едно.

Часът и мястото, надявам се, ще уточним допълнително. Скоро.

Радослав Бимбалов

Коментари 37 за
“КАРАНТИНА НА ГНЕВА. ЧУДИШ СЕ ЗАЩО ТЕ ЗАТВОРИХА ЛИ? ЗА ДА СПАСЯТ СЕБЕ СИ! НЕ ЛЕКУВАЙ ГНЕВА СИ. СКОРО ЩЕ ТИ ПОТРЯБВА.”

 1. Боко е във вихъра си. Така е страхувал раята си,че тя горката едва мърда. Аха аха и да преклони просата си главица безусловно. Като толкова са се притеснили за българския народ и в частност за възрастните си родители премиер, ,щаба за борба с корона вируса,президент,народни представители,главен прокурор и прокуратура,полиция и администрация както и здравни работници защо са впрегнали цялата държавна машина с такъв хъс че преминават границите на разумното, а се отказаха от битката с битовата престъпност и войната по пътищата където загиналите и умрелите са в пъти в повече. Ами там нямат интерес явно и оставят раята сама да се грижи за себе си. Но това възрастните хора не могат да разберат и умират пребити от сиганските набези. А деца и други хора загиват от самозабравили се дерибеи надрусани или пияни които с колите си убиват всекидневно по някой българин и се разминават само с условни присъди.

 2. Не разбрах къде раздават новите зведи за реверите на 60+ и кога имаме право да ги сваляме

 3. Сега си давам сметка, че излюпените за една нощ през ноември 1989 г. „демократи“, са се възмущавали от лагерите в Белене и Скравена, не заради факта на съществуването им в миналото, а от техните скромни размери. За да поправят това, след 30-годишна старателна подготовка, през 2020 те успяха да превърнат цяла България в едно голямо Белене. Питам се, дали след още 30 години ще дават обезщетения на тези, които са преживели ужаса от превръщането на България в концлагер. Мисля си, че има два възможни варианта за времето, в което ще излезем от тази ситуация: първи вариант – хората са се превърнали в кротко и безволево стадо, което се е примирило със съдбата си да бъде обект на различни лабораторни и социални експерименти; 2 вториант – хората да осъзнаят, че така повече не може да продължава и капиталистическият модел на управление е най-антихуманният и противоестествен проект, създаден от болни мозъци, които отдавна са забравили човешките и природните закони.

 4. В магазин ДАР на бул. „Петко Тодоров“ блок 4 срещу езерото на Южния парк – тази сутрин искат лична карта на всички пенсионери, наредени чинно на опашка в 8.30 ч. Пикли и пикльовци се държат безобразно и нагло, гаврят се с възрастните хора, дори да са на видима възраст над 70-80 години. Връщат ги, без да и м пука какво ще стане по-нататък с тях. Въпрос: ИМА ЛИ ТАКАВА НАРЕДБА за предявяване на лична карта? ИМА ЛИ ЗАБРАНА хора над 60 г. да пазаруват след 10.30 ч.??? Питам онези НОЩ-ници и НОЩ-пижами, с лампазите и надутите празни приказки.

  1. пиклите и пикльовците – жертви на погубената ценностна система на обществото ни в комбинация с извратената образователна система

 5. Въпроси до главния прокурор и професор Мутафчийски: Продължава ли геноцидът над пенсионерите в България – за 2019 година около 800 хиляди от тях са на минимална пенсия от 250 лева МЕСЕЧНО, социална по старост – 141 лева и така ценните 63 стотинки, средна пенсия за България – 386 лева и 27 стотинки? И сега, днес, обеднелия български пенсионер го заливат новини за това, как той е най- уязвим за тази болест, как трябва да се изолира социално- що за израз – колко много властта е загрижена за неговия живот и здраве! А не казват как досега и занапред се е хранил, лекувал , профилактирал и живял социално българският пенсионер, и по вина на кого? Не обърнахте ли внимание, че много евтини и ефикасни лекарства се замениха със скъпи такива? И колко много са се обогатили фармацевтични гиганти! Може би тази пандемия ще върне изконните житейски ценности, семейството, десетте Божи заповеди, ще се вгледаме към мъдрите народни поговорки. Има една приказка: добрата дума лекува. Сменете командарджийския си тон, не всявайте страх, бъдете човечни и по човешки ни кажете как да бъдем стриктни защо и как да изпълняваме ограниченията. Сега, според мен, се оказва , че сте добри към плутокрацията, и зли към народа. Втори ден рекламирате как някой си мили….не знам размера на спечелените върху гърба на пенсионерите и болните пари, бил дарил 100 опаковки. Истинските дарители остават анонимни. Може би е дошло време разделно и светът ще се раздели с тази икономическа система.

 6. ИЗМАМАТА НА ВЕКА.ДОРИ ВАНГА НИКОГА НЕ Е СПОМЕНАВАЛА ЗА ПЕДЕРАСТИЯТА В КОЯТО ВЪВЛЯКОХА СВЕТА. СЕГА НАЙ ДОБРЕ СЕ ВИЖДА КЪДЕ СМЕ НИЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА И ОНЗИ ПРОЦЕНТ ПЛУЖЕЦИ ПРАВЕЩИ СЕ НА БОГОИЗБРАНИ.ДА. ОНЗИ ПРОЦЕНТ БЕЗ КОЙТО ЖИВОТА БИ БИЛ НОРМАЛЕН.НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ЗДРАВЕТО И СЕМЕЙСТВОТО НА ЧОВЕК И ДА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА МУ – ОСВЕН САМИЯ ЧОВЕК. ТОВА КОЕТО НИ ПРЕДСАВЯТ МОГАТ ДА ГО СЪТВОРЯТ ВЕЩЕСТВА – БОЛНИ ВЕЩЕСТВА ОТ НАЙ ДОЛНОТО КАЧЕСТВО. ЕВРОГЕЙСКА ПЕДЕРАСТИЯ.

 7. Като измислиха лекарство за туберкулозата, спряха да говорят за нея, веднага след това се появи болестта рак. Сега вече никой не споменава думата рак, пак си имаме нова болест.

 8. Хунта и Диктатура се свалят само с въстание, въоръжено при това !

  1. Земята на Ботев и Левски
   отново е робска земя,
   Балканът хайдушките песни
   отново размирно запя.

   Кой люби народа поробен
   и пази завета велик
   завета на Левски бунтовен,
   при нас нека дойде войник!

   Народната мъка разпали
   в сърца ни нестихващ пожар;
   затуй сме ний знаме развяли,
   тъй както развял го Чавдар.

   С Ботевски пламък в душата,
   на Левски с духа несломим,
   ний търсим в борбата разплата
   и робски вериги рушим.

   Министри продават народа,
   палачи бесилки коват;
   да вдигнем народа в тревога,
   избитите жертви зоват.

   Кой люби народа поробен
   и пази завета велик,
   завета на Левски бунтовен,
   при нас нека дойде войник!

 9. Очертават се в близко бъдеще едни избори, на които с кеф ще отида да гласувам. Вместо с бюлетини ще се гласува с твърди предмети. Мажоритарни – даваш гласа си директно по тъпата, нагла и крадлива кратуна на своя избраник.

 10. Днес един по телевизията вика,че човека бил социално животно. Да,обаче животните ги загробиха,а нас,социалните животни ще ни направят на прах и пепел ако умрем от новата чума. На мен нещо не ми се връзват нещата,има нещо гнило в тая работа. Направо ми мирише на глобална имотна мафия.

 11. Имаше едно време игрален филм „С пагоните на дявола“, май че вече гледаме 2-ра серия, ънкът, нецензурираната версия 40 години по-късно.

 12. Вчера и днес в Италия са умрели над 1400 човека, а там пандемията тепърва започва да се развихря. България е несравнимо по -зле с наличието на болници, оборудване, материали и мед. персонал. След около месец, българите ще бъдат на дереджето на италианците в момента. Ще умират от 100 до 200 човека на ден, защото в България населението е 10 пъти по малко. Спасението е всички хора да се стоят в къщи, това е..

  1. Спасението? Да се задушаваш в къщи, защото на здравеопазването му … мамата за 30 години? Защото здравния министър контролира пазаруването от супера, но не и наличието на тестове, защитни средства и най-вече специализирано оборудване?

 13. Тази вечер между 18 и 20+ часа – докато „провеждах“ задължителната си профилактична процедура (водка с портокалов сок) за борба срещу коронавируса – забелелЕзАх по една ТЕЛЕвизия в предаването „Карай направо (демек кистерме)“ как водещата му едро-габаритна журналистка общуваше в опасна близост (< 1,5 м) с главния санитарен инспектор или нещо подобно на Републиката, който, по-късно разбрах, ни заплашвал с още по-строга карантина.
  Моля компетентните органи сами да се сезират!
  И да не стане така само с моленето да си остана!

 14. Здравейте, г-жо Томова!
  Пожелавам Ви, дълги години живот, здраве и силен имунитет!!!
  Моля, Ви побликувайте на Вашият сайт моето писмо до г-н Веселин Марешки.
  Здравейте г-н Марешки!
  Човек трябва да помни всичките си успехи, да си спомним един от първите ни успехи. През 1985 г. Вие и аз сме в редовете на 25-ти свързочен полк и в условия на високи критерии и стандарти за боеготовност, нашият полк е първенец на Военноморския флот. ФАКТ! Сега е момента за пореден успех и доказване, че когато се захваните с нещо, Вашата цел е да сте най-добрият! Генерал-майор, професор, доктор каза, че бърз тест е показал антитела, с което се доказва, че тестваният е преболедувал коронавируса. Медиците твърдят, че много хора ще го преболедуват на крак, дори без да се усетят. Докажете, че сте национално отговорен и с Вашите възможности на бизнесмен и политик, организирайте доставка и дистрибуция на бърз тест. Да се изкупят от работодателите, най-вече в сферата на туризма. Тестването да бъде първото задължително условие на служителите им – да останат на работа или да бъдат назначени само тези, които при теста са показали антитела. Обяснението беше, че който го е преболедувал вече не може да се зарази и не може да заразява. Такива екипи от служители ще могат да упражняват своите професии и длъжности. Бизнесът трябва да бъде мобилизиран и мотивиран. Направете го Вие !!! Да спасим туристически сезон 2020.
  С уважение : ИСГ

  1. Тоя апел към Маришки, част от хунтата и суперолигархията закопала България, е все едно да поискаш да получиш от умрелия писмо. Граничарски, не бъди наивен в тези тежки времена. Та точно такива типове като този, с който си служил във ВМФ, са причинита да ни управлява хунта начело с най-неграмотния и некомпетентен тип в българската политика – лицето ББ. Дали обаче тези, които ги чака съдбата на Черепа и други – тимаджиите например, ще се съгласят с това, е спорно…

  1. Agenda ID2020
   Фондация „Рокфелер“
   Фондация Бил и Мелинда Гейтс “
   GAVI
   Истинските причинители на световната истерия

 15. Един виц /от НЕТ-а/:
  Гр. Банско, 19.55ч., N-ти ден на блокадата и вечерния час – започващ в 20.00ч.
  Улица, двама полицаи следят за спазване на реда.
  Покрай тях притичва самотен мъж, вероятно да се прибира у дома.
  Единият полицай вади пистолета и го застрелва на място.
  Другия полицай го пита учуден:
  „Колега, защо го гръмна, има още 5минути до вечерния час“.
  Стрелецът му отговаря: „Тоя го познавам. Живее най-малко на 15минути от тук. Нямаше да може да се прибере до 20.00часа. Всичко е законно“!

 16. За съжаление, днес минахме нулевата бариера на икономиката ни. Не знам какво, кого и кой толкова пазят, не са възрастните хора, защото няма как 29 години да ги бъзикаш и сега да се сетиш. Чист битовизъм – в парка гледам разхождат пумияри, а бъдещето на нацията /децата/, пак в лайна стоят /и преносно и буквално/. Повярвайте ми / имам що годе някаква експертиза/, държавата ни е отпишете!!! Със сълзи на очи го казвам. Септември – ноември ще проличи остинският вирус /не короната/, и тогава всички ще кажат цинично – защо не позволихме да измрат 200-300 човека общо, като и без това здравеопазването ни ще го направи/, но уви, ще бъде късно. И тогава ще ревете и пищите, но не от короната, а от глупоста. Запазете го това , за анализ

 17. Бимбалов,Бимбалов!
  Каква ти „по една бира“ бе готин? Описаната така точно от теб група очаква именно това – да продължи да ни промива мозъците след края на бурята с тъпите реклами на бира – „Ледено от …………… “ Тая обаче няма да я бъде. Котелът ври, налягането няма как да го спрат с някакви си нови „по- строги мерки“ защото събота и неделя сме били непослушни. Няма как ! Девизът на следващата ни сбирка ще бъде този на „Бърдоквата“ – “ На едно кило кръв“ – имало е и такива моменти по тези земи! Кротки сме но незавинаги!

 18. НЕ Е ЛИ ЯСНО, ЧЕ ПОКРАЙ ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ВИРУС ОТ СВЕТОВНОТО ЗАДКУЛИСИЕ- ТУКАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ТИКВИТЕ ИЗПОЛЗВА ХИТРО ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПОСЛЕДНО ДА ПРИЛОЖИ МЕТОДИТЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА КОЛОНИЯТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ……НЕ Е ЛИ ВИДНО, ЧЕ СГАНТА ОТ ТИКВИТЕ В МОМЕНТА ПРИЛАГА МЕТОДА ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НИ КАТО НАРОД КАТО НЕ НИ ПОЗВОЛЯВА ДОРИ ДА СЕ СПАСИМ…..СЛЕД 1-2 МЕСЕЦА, КОГАТО ХОРАТА НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ?????? АЗ ЩЕ ВИ КАЖА КАКВО – ЩЕ СЕ РАЗГЪРНЕ АРМИЯТА НА САЩ И НАТО НАВСЯКЪСЕ В БЪЛГАРИЯ, ТАКА ЩЕ Е ПО ЦЯЛА ЕВРОПА, ЗАТОВА ВКАРАХА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДНА ВОЕННА ТЕХНИКА В ЕВРОПА, ЗА ДА СДЪРЖАТ ИДВАЩИТЕ БУНТОВЕ….ЩЕ СТРЕЛЯТ НА МЕСО…..ЩЕ ДЪРЖАТ ХОРАТА ПО ДОМОВЕТЕ СИ, ДОКАТО ГЛАДУВАТ, ЗА ДА ИЗМИРАТ……..ТОВА ЩЕ ПРЪДЪЛЖИ 7-8 МЕСЕЦА…….ПОСЛЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ СЛУГИТЕ НА КУКЛОВОДИТЕ, КОГАТО ВЕЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО Е НАМАЛЯЛО С 20-30 ПРОЦЕНТА И ЩЕ НАЛОЖАТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД….КОЙТО ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ВОДЕН ОТ САЩ…..КНИЖНИ ПАРИ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА….НАДНАЦИОНАЛНИТЕ КОРПОРАЦИИ ЩЕ ВЛАСТВАТ, МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС НЯМА ДА ИМА……ТОВА Е ЦЕЛТА НА ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА, НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА

 19. Вече не знам какво трябва да се случи, за да се разбере, че е настанало времето (с огромно закъснение) след тази „драконовски“ напълно ненужни мерки от българоубийственото продажно правителство на ТИКВИТЕ – ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ЕДНА ДАТА И ВСЕКИ ЖИВ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ НАСОЧИ В СОФИЯ И ИЗМЕТЕМ ТАЗИ МРЪСНА ИЗМЕТ…..КОГА ЩЕ ВЪЗСТАНЕМ БЕ ХОРА, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ НИ УНИЩОЖАВАТ, И НИ СЕ ПОДИГРАВАТ НАЙ-НАГЛО И НЕЧОВЕШКИ

  1. Абе хора, не се ли сещате, че българите които мислим все още сме под 20%. 10% от тях са страхливи и призивите за въстания просто са несъстоятелни. Не говоря празни приказки, а след години подобни опити. Докато „народът“ масово не озверее от глад или не ги споходи нещо по-страшно, революционерите ще са само в нета. Превземат ни родината пред очите, а нищо не можем да направим, а има и паплач наричаща се българи, които се радват на случващото се.

   1. Няма такъв малоумен затъпял народ, но не съм съгласен с теб, че не може да стане революция, защото до сега виж колко протести ставаха с хиляди хора….знаеш ли коя е причината да не става нищо? За повечето си прав…. Причината е, че няма ясна алтернатива и идеи какво да стане след свалянето на властта, просто хората са малоумни да прозрят, че в революциите се раждат алтернативите. Тук е заровено кучето….трябва си нов икономеческо-политически модел на България, подобен на руския и китайския, но с ъпгрейд, където има и частна и държавна икономика, обаче властта да е децентрализирана…..с нови млади политици, нямащи нищо общо със сегашната номенклатура, която нали се сещаш е наследничка на най-продажните фигури от бкп, които за един ден се пребоядисаха в синьо. 30 години задкулисно и не толкова задкулисно управляват нереализиралите се тогава партийни мишоци, чакащи своя ред. И ето , че дойде техния ред и си поделиха държавата, всеки окраде каквото можа…Идеолози на всичко това бяха изродите луканов, гоцев, доган, първанов, станишев и т.н и т.н. като се продадоха на Сащ и Англия за политическа индулгенция да не бъдат закачани, но с цената на всичко винаги да са против Русия….това изтъргуваха тия боклуци….бкп да остане на власт, на да е винаги против Русия!

    1. Има само опити за протести. Доста мижави и дирижиране, за да не се стигне до голям. Нови млади политици казваш. Тези дето са с промити мозъци и се мислят за наглосаксонци, обичат мантри за ценности, много са толерантни (което чисто и просто означава да търпиш като те мачкат) ……….. а и най-важното да мразят Русия………. Все пак политиката не е футбол и ако си можещ и честен не би трябвало годините да са проблем. В доста развити държави имат за президенти хора над 70, така че това за младостта, въобще не ми се вързва.

   2. Ти ли си смелият ,бе помияр, На колко протеста бе, ти самият, или гледаше ТВ и си пиеше ракията. Мамка ви и,,герои“ зад клавишите.

 20. Ще чакам знак! Не се сещам, но името Ви беше популярно? Одъртял съм, но имам сила да застана под едно знаме! След кокъл, никога не съм вървял!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *