Регистрация
Публикувано на 11.01.2019 / 15:59

КАРАКАЧАНОВ „БЪЛГАРСКИ ДОСТОЕН МЪЖ“? АКАДЕМИЦИ СЕ КУПУВАТ С КОРТИК И МЕДАЛ!

КАРАКАЧАНОВБългарски академици написали кърваво писмо до Бойко Борисов, в което със сълзи на очи бранят вицето Каракачанов незнайно от кого. Но за да не остане съмнение на кой бог се кланят, маститите академици сервилничат и на премиера и в похвалното им слово четем тез елейни слова:

„Знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини, не можем да се въздържим да не отправим този призив за подкрепа на действията на вицепремиера г-н Каракачанов. Крайно време беше един държавен български мъж да заема такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия…“

Всъщност, какво искат с този призив уважаемите Георги Марков, Васил Сгурев, Благовест Сендов, Пламен Карталов, Стефан Воденичаров, Константин Косев, Антон Дончев, Васил Гюзелев, Иван Гранитски, Александър Чирков?

Те наистина ли мислят, че Каракачанов е национален герой, защото след кървавия инцидент във Войводино каза, че циганите в България ставали все по-нагли?

И защо цял отбор академици си затварят очите пред грозния факт, че кметът на Войводиново е избор на Каракачанов и поради това на всички избори циганите в селото гласуват под строй за ВМРО?

Наистина ли академиците не знаят, че вемереовският кмет не само не е посегнал на незаконното циганско гето, но е помагал за изграждането му, затваряйки си очите и за нелегалното енерго?

Лично аз мога да си затворя очите за фотосите, от които се вижда как министър Каракачанов награждава с офицерски кортици и медали писателят Антон Дончев и историкът Георги Марков. И няма да правя прибързани заключения за конфликт на интереси и покупка на академични съвести.

Но защо акад. Марков си затваря очите за собственото си писмо до държавните институции, в което осъжда договора с Република Македония, признаващ и македонска нация, и македонски език, и македонска история? Идеолог на този договор и негов първи адвокат е самият Красимир Каракачанов.

С този ли капитулантски договор Каракачанов е държавен български мъж, академик Марков?

Та самият Каракачанов наскоро се отрече от договора и поиска анекс към него, осъзнавайки, че е направил историческа грешка, която може да се сравни само с македонизирането на Пиринска Македония през 1946-а?

Удивително е как в рамките на два месеца български министър на два пъти попада в центъра на скандали с тежки политически последици и въпреки това академици го величаят като велик държавен мъж.

Нима академиците не знаят, че и арестуваният председател на Държавната агенция за българите в чужбина е лично назначение на Красимир Каракачанов? Нима са забравили, че тези дни самият Каракачанов си призна, че предупреждавал Харалампиев да не участва в корупционни схеми, сиреч министърът добре е знаел що за човек е инсталирал в ДАБЧ.

И какво излиза? Че кадрите на Каракачанов във Войводиново и Държавната агенция за българите в чужбина са извършили престъпления, но самият Каракачанов е достоен за уважение „държавен български мъж“?

Че политиците са продажни, това не е новина. Но че авторитетни учени, академици и историци се купуват с кортик и медал, това е вече новина.

Велизар Енчев

Коментари 28 за
“КАРАКАЧАНОВ „БЪЛГАРСКИ ДОСТОЕН МЪЖ“? АКАДЕМИЦИ СЕ КУПУВАТ С КОРТИК И МЕДАЛ!”

 1. Кортикът е сивол на честта! Когато го получаваш от тумбак е позор!

 2. До Мария Танева: Естествено, че ще плюеш, нали и ти си в такъв „институт“?! Само ревете и плюете, нещастни тунеядци, феодални старци и бабички! Той навремето Бай ви Тошо хубави беше казал, че трябва да изпрати един взвод войници в един от тези „академични“ институти, ама така иго изпратихте със сълзи на очи – от умиление по управлението му и от признателност, че не си изпълни заканата…

 3. Преди време някой питаше, къде е интелектуалният елит, че да поведе народа. Е те го те елитът, част от него де. Сигурно точно затова е лафът на С. Дянков за БАН-ските старци. Неудобните умници никой не ги бръсне, тях някакви измисленяци недоучени ги подлагат на „импийчмънт“ и на обществено порицание. За тях няма кортици и разни материални облаги и постове. Те не участват в разни фирми, НПО-та и лизингови компании. Е, точно те са трудни, ръбести, неудобни. Хора, които казват истината в очите, а тя боли и боде очи. Така се появяват онези, с безочието.

 4. Поредното доказателство за това , как с пари и награди може да купиш дори и най- умните хора на един народ!А снимката с Георги Марков просто ме уби!Историк, който прекрасно знае истината за Македония и т.н. „нация македонска“ да приема награда от човек, който няма нищо общо генетично и по убеждения от Каракачанов.Бащата на министъра днешен беше член на ПП на БЗНС – верен съюзник на БКП.Семейството на „великият “ войвода е от Русе, където НИКОГА не е имало македонци и ВМРО също.Този продукт на Държавна съгурност си присвои името на една велика организация , която е дала на България Гоце Делчев и Ванче Михайлов и е проливала кръв за свободата на България.Къде са наследниците на истинскити поборници от ВМРО?Защо мълчат 30 години и позволяват на един дебел тарикат да облива с мръсотия и корупция това свято име ВМРО?Всеки ден все повече ме е срам, че живея в блатото ,създадено от ГЕРБ и тариката , който цял живот е работил само шеф на ВМРО , а сега и вицепремиер .

 5. Някой знае ли сайта на Американската академия на науките (имам предвид на САЩ)?
  Ако му е известен, моля да го публикува!
  Много ми се интересувам от него, защото тази държава е толкова напред в науките и технологиите.

  1. САЩ нямат такава държавна структура, както и повечето нормални държави по света!

   БАН е поредното наследство от комунизма – и като структура, и като полезност,но и като гнездо на агенти и доносници!

   1. Трябва повече да четеш и се ограмотяваш. Комунистите не са ти виновни , че си неграмотен.

    1. Мишонов, винаги съм твърдял, че съм голям умник, но и винаги съм признавал, че съм безсилен пред агресивните простаци. Ти, обаче, си едно изключение. Ето защо и заради хората, които трябва да са наясно с действителното състояние на нещата, ще кажа:

     Първо, когато цитираш данни от Уикипедия, поне да беше добавил и изречението от няколко реда по-надолу: „Членовете на академията работят на обществени начала.“ А ако си беше направил труда да влезеш в сайта на Американската академия на науките, щеше да прочетеш, че: „The National Academy of Sciences (NAS) is a private, non-profit society of distinguished scholars.“ (Помагам на не говорещите английски: Националната академия на науките е частно сдружение на изтъкнати учени с нестопанска цел.“ Т.е нито Академията получава държавни субсидии, нито нейните членове получават заплати от държавата. Всичките приходи на Академията се формират от разработките по спечелени конкурси и от дарения на частни лица и фондации.

     Второ, съвсем другояче стоят нещата с Руската академия на науките, преди промените – Академия на науките на СССР. Тя е държавна, на бюджет от държавата и членовете й получават държавни заплати. Всичко това е посочено на сайта на тази академия.
     Разбира се, Българската академия на науките е създадена, функционира и се финансира по модела на Руската / Съветската, а не на американската. Основната част от бюджета й е държавна субсидия, всичките й членове получават държавни заплати. В десетките й институти сътрудниците ходят там само по веднъж седмично, няма никакви критерии за ефективност от работата им (познавам десетки такива на по-50-55 г. без нито една публикация за последните 10-15 г., но с гарантирана заплата!). Да, има няколко института, работещи в сферата на свръх високите технологии и други проблеми, свързани с националната сигурност, които напълно си заслужават парите, но останалите са абсолютни търтеи и тунеядци!…

     Та тъй, Мишонов – комунистическа подлого, това е реалността!

    2. Що се отнася до грамотността, без да се хваля, бих искал да те информирам, че имам две магистърски степени – една от България и една от Испания и две докторски степени – една от Канада и една от Австралия, общо в три научни направления.
     Ама какво ти разбира Мишка от наука, за нея това е нАука…

  2. В средата на ХХ-ти в., след като са ограбили ценностите на колониите, САЩ започват „изкупуване“ на „мозъци“ от други държави с откраднатите ценности на същите държави. Самите американци предпочитат някой друг да чете и пише и информацията да им се поднася наготово, „сдъвкана“ и „преработена“. А това, че нашенски „идоли“ в литературата и науката, след като са се пенсионирали, са готови да славословят всеки, който ги покаже на снимка и ги награди с някаква дрънкулка, е доказателство за истинската им същност.

   1. Сашките прибират 1 600 германски учени и си правят науката. вж. Операция Paper Clip и кой е Вернер фон Браун.
    Понеже германските учени посвършиха, сега забират китайци и японци. Наскоро гледах отличниците на MIT – само китайци, китайки и японци. Май и един индиец имаше.

  3. Национална академия на науките на САЩ
   Националната академия на науките на САЩ е водеща научна организация на САЩ, създадена на 3 март 1863 г. с акт на Конгреса, подписан от президентът Ейбрахам Линкълн. Академията служи за „съветник на нацията по въпросите на науката, техниката и медицината“. Членовете на академията работят на обществени начала.

   Адрес: 2101 Constitution Ave NW, Washington, DC 20418, Съединени щати
   Основатели: Ейбрахам Линкълн, Александър Далас Баш

   Российская академия наук

   Российская академия наук учреждена по распоряжению императора Петра I Указом правительствующего Сената от 28 января (8 февраля) 1724 года. Она воссоздана Указом Президента Российской Федерации от 21 ноября 1991 года как высшее научное учреждение России.

   Государственная академия наук Российской Федерации, крупнейший в стране центр фундаментальных исследований. Основной целью деятельности Российской академии наук является организация и проведение фундаментальных и прикладных научных исследований по проблемам естественных, технических, гуманитарных и общественных наук, направленных на получение новых знаний о законах развития природы, общества, человека и способствующих технологическому, экономическому, социальному и культурному развитию России. РАН призвана выполнять важную миссию обеспечения свободы научного творчества на благо и процветание страны.

   Адрес: Ленинский просп., 32А, Москва, Россия

   1. Почети по-горе, дано и повече хора го прочетат, за да разбират кой крив, кой прав и кой на булката…
    Ама то и името ти такова – на мишка…

 6. Част от тази плеяда бг учени някога ми бяха преподаватели, а един от тях и ръководител на дипломната ми работа:“Арабите като фактор в българо-византийските отношения“. Като знам какво четене беше и как шест месеца не излазях от библиотеките, щото все пак нивото треба да е високо!… Какви времена бяха само! И как уважавах тези хора!
  Но времето явно не щади никого! А и далеч от масите, просто си оставаш един недосегаем корифей!
  От как арабеските налазиха по Европата, често се сещам за дипломата си работа и все се питах какво ли се случва с уважавания професор?! Сега вече знам!
  Трябва да защитават не този сребреник, а българската кауза, за която толкова много пледират!

 7. Точна оценка и верни констатации, Г-н Енчев.

  Случаят във Войводино е и заради отказа на ‘патриотите’ да изпълнят предизборните си обещания спраямо циганите, т.е. това е наказателен случай.

  Удивлява ме фактът, че в тази ситуация – със случаи продажба на бг гражданство и провал на предизборни обещания от ‘патриотите’, имат наглостта да раздават медали. Да, недопустимите компенсации станаха практика за Кабинета,
  ‘патриотите’ усвоиха стила на недопустимост на Премиера, проста и ефективна адаптация.

  По-удивителното обаче, е това, че Акад. Марков приема този медал! Ръцете, подаващи медала, са изцапани и не са омити, както и цалата схема на властта, над която е компенсаторността. Удивителен е и тексът на академиците до Премиера-вместо критика, сервилност! Но тя работи, по модела ‘Вежди Рашидов’.

  Сартр е отказал Нобелова награда от достойнство, но ….достойнство. И Сартр!

  1. Един агент подкрепя друг агент – двупосочно е. И няма отърваване, поне в близките 40 години. ЦРУ твърди, че нещата у нас ще се оправят към 2060 г. Звучи оптимистично все пак.

 8. Драги мили сънародници!

  Не ви ли се ПЛАЧЕ!?

  От лицемерието и …унижението!

  Тях нищо не мож ги ОСЪВЕСТИ – ни протест, ни скандал.
  Нищо…
  ….

  Колко ли скъпи ще ни бъдат сълзите!
  !

 9. Много бих искал да се срещна с тези другари, да другари, защото всички са цицали по времето на бай Тошо да им кажа нещо директно в очите, ама няма да ме допуснат.Отвратителни „академици“

 10. Това е българският „елит“. Този академик нямаше ли картонче или да!?

  1. Приятелко Мери, затова съм посочил РЕШЕНИЕ № 110/ 09.02.2010 г. на Комисията по досиетата, ако ти че чете…
   На всички, които са съпричастни към темата за БКП и ДС, родната люлка на днешния политически „елит“ на България, ще кажа за пореден път – всичко го има на

   http://www.comdos.bg

   Сайтът е достъпен отвсякъде, четете и ще видите за какво става дума! Който иска, разбира се, който не – остава си за негова сметка…

 11. Дежурните интелекто-боклуци застанаха зад задника на Шкембе войвода. Всеки път преди избори се пуска циганската карта и крадливите политикани се опитват да манипулират матряла чрез циганите, които иначе си правят каквото си искат извън времето за избори. Каракачанов да не излиза пак със стария номер – бомбастични приказки и накрая НИЩО! Ако иска да остане в политиката – ДЕЛА, ДЕЛА и пак ДЕЛА! Сега е на власт и няма оправдания! Хората искат да видят мерки, иначе го пращат в политическото небитие – евроизборите са скоро, така че няма много време!

 12. Ако не ви мързи,прочетете РЕШЕНИЕ № 110/ 09.02.2010 г. на Комисията по досиетата и ще разберете кои са тези, които величаят своя колега – агент Иван.
  Така ще видите поредното доказателство за онова, което пиша вече толкова време – България се управлява от гнусните отрочета на БКП и ДС, проникнали като вируси и имплантирани в цялостния обществен живот. Какво повече?!…
  И за пореден път обявявам наградата от 1 000 (хиляда) AUD на онзи, който покаже копие от писмен документ, потвърждаващ, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са върнали членските си книжки от БКП!

 13. Чудесна демонстрация за саморазобличаване с въпросното писмо и форума за Единение” по тертипа на някой си ефенди в Народния театър на сбирщината „политици”, „академици”, „професори”, „бизнесмени” и пр. паплач, като долна измет от нищожества и негодяи! Никой не би могъл да представи по-достоверно действителната стойност и жалката цена на т. нар. „елит” на българската нация. Тая сган се пъчи да ти е водач, НАРОДЕ…!!!

 14. Господин Енчев всичко в тази държава е толкова долно, отвратително и пошло, че не си струва да бъде коментирано. Каквито са ни политиците, такива са и академиците. Могат много да знаят, но нищо да не разбират, а за второто се иска да имаш съвест.

 15. Помолих Тиквочев да ми даде Черкезчо Винкелов, за да изгради стената на границата на Мексико, както и Воеводчо Шкембето, за да продава зелени карти и тескерета на имигрантите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>