Регистрация
Публикувано на 25.07.2008 / 11:12

Камелия Бончева организирала отвличането на мъжа си, духнала с парите

 

 

Експрезидентът на "Литекс" Ангел Бончев бе отвлечен в нощта на 21 срещу 22 май, докато паркирал джипа си пред блока му в кв. "Дървеница". Повече от 50 дни Бончев бе в неизвестност.
Според източници на вестника, докато бил при похитителите, те му отрязали два пръста. После бандитите ги изпратили като "дар" на Гриша Ганчев и на Камелия. В средата на юли похитителите изхвърлиха президента на "Литекс" в крайпътна канавка в кв. "Княжево". На негово място бандитите взеха Камелия. Това стана точно, когато предавала първата вноска 390 хил. лв. от 2 млн. откуп за мъжа си. Според първите информации бандитите я взели за заложник, защото спецченге до Камелия издънило операцията, като се разкрило.
Начинът, по който жената на футболния бос беше похитена, накарал ченгетата сериозно да се заровят в отношенията между двамата. "За първи път се случва да бъде похитен човекът, който носи откупа. Няма никаква логика в това, нещата не се връзват", обясни спецченге. Криминалистите открили, че семейство Бончеви не било в добри отношения и Камелия от доста време търсела начин да се измъкне, но не с празни ръце.
Преди време Ангел Бончев открил сметки на името на жена си. В тях наливал парите от съдружието с член на Земунския клан. Бившият шеф на "Литекс" имал параноя, че някой постоянно следи парите му. Пред спецченгетата близки на семейството разказали, че Ангел и Камелия имали лични проблеми. Бончев се отнасял тиранично към жена си. Полицаите свързали сметките на Камелия с поведението на Ангел и стигнали до най-новата версия. Според ченгетата Камелия е организирала похищението на Ангел и е предала съпруга си на бандитите. При предаването на откупа е имало план да се инсценира нейното отвличане и затова операцията по проследяването и задържането на похитителите се провалила. Това обяснява и защо похитителите са били така добре подготвени технически, защо са заглушили станции на ченгетата с Камелия. Възможно е веднага след театъра Камелия да е напуснала страната със солидна сума пари.
Новата версия за двойното похищение на Бончеви стигна дори парламента. Депутати признаха пред "Стандарт", че за нея от седмица се говори под сурдинка в кулоарите. Но никой не смее публично да я разкаже.
При разпитите след освобождаването му Бончев пък твърдял, че няма проблеми със съпругата си и отрекъл да е имал лошо отношение към нея.
Освен по тази версия спецченгетата работят и по всички останали. Сред тях са бизнес отношения на Бончев с някой от съдружниците му и просто отвличане за откуп. Последната обаче е най-малко вероятна, защото в подобни случаи престъпниците посягат на децата на богати хора. Полицаи смятат, че ако беше отвлечен някой от синовете на футболния бос, е имало по-голям шанс Бончев да събере парите и да плати голяма сума за освобождаването на детето си. Сега те са съсредоточили голяма част от усилията да търсят Камелия извън България. Възможно е да поискат дори съдействието на Интерпол.

Ангел и Камелия живееха като съквартиранти. Това твърдят съседите им от блок 43 в столичния квартал "Дървеница". От апартамента във вход Б не са се чували свади и шумни скандали, но било видно, че Бончеви не се разбират добре. Никога не съм ги виждала заедно, сякаш се избягваха, обяснява възрастна жена от горния етаж. Бившият шеф на "Литекс" работил много и често отсъствал от дома. През по-голямата част от времето съпругата сама въртяла домакинството. Цялото си внимание Камелия отдавала на грижите за по-малкия им син Ангел. Била много мълчалива още преди отвличането на съпруга й. След драмата пък съвсем се затворила в себе си. Личеше си, че нещо я мъчи, сподели една от по-близките й приятелки сред комшийките. Ангел и Камелия винаги излизали по различно време от вкъщи, освен това са се прибирали поотделно. Никога не съм ги виждал да ходят на вечеря навън, даже до супермаркета сама си ходеше и се връщаше натоварена с торбите, обяснява съсед. След изчезването на мъжа й около Камелия в тежките моменти винаги бил един от семейните приятели на Бончеви. Никой в блока обаче не знае името му. Денят преди изчезването на Бончева съседи са сменяли крушките на полото й, защото нямало кого друг да помоли за помощ.

Родното ФБР е засякло дирите на сръбски гражданин, за когото се предполага, че е свързан с отвличането на Ангел Бончев. През последните два месеца и половина той три пъти е влизал и напускал страната. Запознати твърдят, че в момента е в България. Към него агентите на ДАНС са се насочили след получен сигнал и внимателно го следят. Под контрол са и хората, с които контактува. По непотвърдена информация сърбинът имал брат, който живее в България и има бизнес тук. Чужденецът е бивша барета, която преди 5 г. е напуснала системата на сръбското МВР. Оттогава той имал връзки с криминалнопроявени българи, занимаващи се с трафик на наркотици. Предполага се, че преди година е създадена интернационалната бригада за отвличане на хора срещу откуп, в която чужденецът участва. От няколкото такива в България, тази е най-сериозната, твърдят полицаи. Те смятат, че престъпниците са изключителни професионалисти, оборудвани с разнообразна и скъпа техника, което засега ги прави неуловими. Бандитите успяват да предвидят всеки ход на полицаите, което не може да се каже за разследващите.
В същото време хора от Земунския клан също търсят похитителите, научи още "Стандарт". Те са пристигнали малко след отвличането на футболния бос. Те били бесни, че някой е посмял да посегне на техен бизнес партньор и люто са се заканили, че ще отмъстят за това. Те твърдели пред български бандити, че само те могат да се справят с "бригадата", отвлякла Бончев. МВР следи и действията на земунци. Запознати твърдят, че сигурна смърт чака похитителите, след като едни от най-страшните хора в Сърбия са им издали присъдата.

В. "Стандарт"

Коментари 0 за
“Камелия Бончева организирала отвличането на мъжа си, духнала с парите”

 1. Чета и тръпки ме побиват.Особено от онова за Земунския клан.Сигурно и в Европа, че и в Америка, е същото.Не може и да е друго в условията на капитализъм.Един приятел ми каза, че капитализмът, разбирай големите пари, непрекъснато поражда престъпност.Сигурно е прав.

 2. Дали ние дето пишем излагаме страната пред Европата или тия дето ги вършат: какви са тия неназовани източници от МВР-отделите им за разпространение на слухове ли ? Кой ще ни каже нещо на нас, наивници ? Те ни пробутват лъже информация, за да се дърляме помежду си.
  Ние кога ще почнем да се обичаме един друг като народ, кухавелковци ? Затова са ни дали 360 и кусур партии да не можем да се опомним, че имаме нужда от една, за да ни върши работа!
  Ех, неразумни юроде!

 3. Добре, че ги търсят от Земунския клан, по-опасно е да ги търси Сретен (той Бойко знае). Но и хората на Лукович (Легия) не са за подценяване. Весе помниш ли един от тях, на Златни пясъци, в едно заведение на плажа, беше преди пет години, на един рожден ден.

 4. Не статиите ни излагат пред Европа, а крадливите ни политици, които такива като теб избират.

 5. Стига сте писали врели-некипели.
  Всичко у нас си е наред. Това не е отвличане а другарска закачка. С тези статийки само излагате страната пред Европата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>