Публикувано на 13.11.2019 / 8:45

КАК СВЕТИЯ СИНОД ХАРИЗА СВОЙ ИМОТ, А РЕВЕ ПРЕД БОРИСОВ ЗА ПАРИ И ТОЙ ИМ ТЪПЧЕ ТУМБАЦИТЕ. ИДЕ И ПОПСКОТО РЕСТО!

КАК СВЕТИЯ СИНОД ХАРИЗА СВОЙ ИМОТ, А РЕВЕ ПРЕД БОРИСОВ ЗА ПАРИ И ТОЙ ИМ ТЪПЧЕ ТУМБАЦИТЕПрез 2017 г. Синода на БПЦ – собственик на имот с кадастрален идентификатор № 68134.4339.238, в кв. „Овча купел“, гр. София, ул. „Ливада“ №7 се разделя доброволно и харизва имота си на фирма „Софекс-Консулт” АД.

„Софекс-Консулт” АД обявява през м. май 2017 год. собствеността си върху същия имот в Агенция по геодезия, кадастър и картография, гр. София и го декларира данъчно пред Столична община, Дирекция Общински приходи, отдел „Овча купел”, след като през 2016 г. го е придобила (закупила) по изпълнително дело на ЧСИ Мариян Петков, per. № 851/СГС с Постановление за възлагане на недвижими имот вписано в Службата по вписвания гр. София, 2016 год.

Фирмата се изненадала след като Кадастъра им издал скица за имота, в която освен фирмата, като собственик е била вписана и БПЦ- БП с Нотариален акт от 1925 г.

Същевременно и в изпълнение на Закона, Началника на Софийския кадастър с уведомително писмо, изх.№ 24-10313/30.05.2017 год. на АГКК – УВЕДОМЯВА Св.Синод на БПЦ-БП, на основание чл.53, ал.З от ЗКИР, за извършено изменение в КРНИ за Поземлен имот с идентификатор № 68134.4339.238, което се състои в записване на данни за нов собственик , а именно фирмата „Софекс-Консулт” АД, въз основа на издаденото от ЧСИ Мариян Петков Постановление.

Именно такива уведомителни писма от Кадастъра, служат за информиране на собствениците при посегателство върху имотите им и са основания за съответна защита.

Резултатът от уведомлението е посочен в писмо до Изпълнителния директор на АГКК на новия собственик на имота фирма „Софекс-Консулт” АД, от декември 2018 г.: „… С уведомително писмо , с изх.№ 24-10313/30.05.2017 год. на АГКК до Св.Синод на БПЦ-БП, с ЕИК…. , Началника на СГКК- София, на основание чл.53, ал.З от ЗКИР, ги е уведомил за извършено изменение в КРНИ за Поземлен имот с идентификатор № 68134.4339.238, което се състои в записване на данни за собственик , а именно – „Софекс-Консулт” АД ,с ЕИК…., въз основа на цитираното по-горе постановление за възлагане на недвижим имот. В законоустановения срок, Св.Синод на БПЦ-БП, с ЕИК….. , като заинтересовано лице не са счели, че са засегнати от извършеното изменение, тъй като на практика не са собственици на процесния имот. Поради този факт и не са възразили, съответно не са предявили иск по общия гражданскоправен ред...“

Честито!
В синода по имотни и финансови въпроси и шеф на съответния стопански съвет, както многократно е съобщавано, е несменяемият Ловчански владика Гаврийл.

Съществена в случая е ролята на верния на владиката Гаврийл, главен секретар на синода епикоп Герасим, който приема и разпределя пощата на синода. Интересен е факта, че синодалните чиновници не слагат с одобрението на главния секретар, входящи номера на служебната кореспонденция и я предават веднага на секретаря.

Така владиците били държани на сухо и се занимавали само с това до което ги допуснат Герасим и Гаврийл.

Но най-голямата „заслуга“ за всичко това е на почетния гражданин на Перник, Неофит патриарх. Именно като такъв (патриарх) Неофит е пряко отговорен за работата на огромната синодална администрация от пет човека. Неофит, който никога не знаел нищо.

Проспиването и даването на имота щяло да се стовари на гърба на г-н Радимир Чолаков, синодален чиновник занимаващ се с църковните имоти и верен на Пловдивския владика Николай – човек, лично награден от него с с най-високия църковен орден за вярна служба.

Веднага след това харизване, през 2018 г. синодалите зареваха за пари от държавния бюджет, че нямали средства за заплати. И получиха. И на тях честито! Но, както каза първият партиен и държавен ръководител – на някои места се превърнаха в дерибеи, не може така и ще има наказания. А иде и попското ресто!!!

НЕОФИТЕ ИДИ СИ! САМ!
НЯМА ВРЕМЕ!

Симеон Балкански

Коментари 8 за
“КАК СВЕТИЯ СИНОД ХАРИЗА СВОЙ ИМОТ, А РЕВЕ ПРЕД БОРИСОВ ЗА ПАРИ И ТОЙ ИМ ТЪПЧЕ ТУМБАЦИТЕ. ИДЕ И ПОПСКОТО РЕСТО!”

 1. Абе задници като не знаете не коментирайте!….Просто и логично!!!!…Единият ватман е прескочил на половина стрелката,а другият тъп!- е отворил стрелката в в неговата посока,която е у десно с дистанционно!…И те ти,половин трамвай на право и половин на дясно!-А мен там ми очегърта боята ватман,които играеше игри с GSM! -Гоних го да го набия до бул.“Сливница“,ама го съжалих и го дадох на неговите началници!-Дали имаше възпитателен ефект!!!!!

 2. Исая приятелю ,имаш шанс при нас ,ама само на последния етаж заедно с Айнщайн и Рамщайн !
  Там ,ако не ти признаят научните титли или не можеш да РОКуваш ше те запопят ,което оказва се в България не е толкова зле .
  ,,Приватизация му е майката ,ако ще и да е закъсняла“ – казва оня дето се плези …
  Той ,още тогава си е бил нередовен ,ама сега хептен подлудя…

  1. Кольо, като ми изтече мандата на професор при Хамериканците, ще дойда при вас на Четвърти километър. Жив само да съм още 2 г., идвам одма! Ти ми пази мястото при упоменатите!…

 3. Ех и този блюдолизец радомир чолаков,бивш изпълнителен директор на БНТ…

 4. Нашия поп тука на Четвърти километър, се самопопържа и самоопява ,щото изтървал срока на организирания от него търг за селската църква ,който сам определил . Попадията ,като разбрала какво е сторил тогава ,го парясала и се кандидатирала за кметица.
  Не е лесна работа да си поп в България ,ей .

  1. Ей, Кольо, откакто те взеха на Четвърти километър, нямаш равен в остроумието си! Благодарско за веселието!
   Ама кажи и на мене, дето съм проЗ доктор по две науки и професор по тях в Хамерикански университет, как и аз да се уредя там при вас? Връзки нямам, пари за „на ръка“ – също, ама обещавам да папкам, да спинкам, да слушкам и много да не се насирам и напикавам, а ако се случи – сам да се подмивам…

 5. Блажите ли, блажите ли дедовци попове? каза:

  Много интересно, все си го задавам този въпрос – защо всички попове, владици, клисари, калугери, папи, патриарси и т.н. са все мазни, дебели и охранени.Няма сред тях човек с живо тегло по-малко от 150-160 кила?Интересно и какви ли мазни, дебели пацули серат?

  1. Килограмите им не са най-голямото зло, макар и да не са от спазване на Светите пости…
   Друго е лошото – душите им са затънали в безбожна алчност и лой, в скверни помисли, водещи до продажни дела и всичкото това в угода не Богу, а на ползу Себе си!

   А само като си помислим къде са били със своя дух и саможертва Божиите отци и духовните им съмишленици и сподвижници пет века, за да запазят духа Български?!…Нямам предвид онези, които с право Дяконът и Поетът, двамата най-велики по дело и дух, осмиват, а онези, които са били пример и за тях самите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *