Публикувано на 18.05.2008 / 9:35

Как Рангел от Черноочене е от 16 години в Парламента

 

 

Ремзи Осман е един от малкото висши партийни функционери от ДПС, които неизменно обитават българския парламент от 1990 г. насам, без значение дали Доган е във властта или не.

В края на 80-те години на миналия век Ремзи Осман все още се казва Рангел Огнянов и обикаля кърджалийските улици в амплоато си на автомобилен инструктор и прилежен комунист. Като повечето български турци от онова време, и той си има мечта – да се изсели в Турция. Но събитията се завъртат така, че никому неизвестният и незабележим

Рангел става "политик", а след регистрацията на ДПС и народен представител във Великото народно събрание.

Покрай депутатстването чернооченецът успя да се "изучи" – стана "правист", забогатя и смени "революционно-националистическите речи" с далеч по-прагматични и умерени приказки. Това обаче не му пречи от време на време да дръпва предизборни речи, възхваляващи турците и мюсюлманите като "господари на Родопите".

През 2001 г. водачът на листата на ДПС в Кърджали Ремзи Осман, гневен от съставените предупредителни протоколи на младежи, лепили плакати на партията на непозволени места, се обажда в РДВР и заявява: "Ако подобен случай се повтори, ще стане нещо, което не можете да си представите". За скандала е сигнализирана РИК и прокуратурата.

След парламентарните избори през 2001 г. Осман се разминава на косъм с

вицепремиерския пост. Въпреки че е посочен лично от Доган, касета с негова скандална реч в Момчилград силно притеснява Пламен Панайотов, който убеждава Симеон да не прави подобна стъпка.

В Черноочене Ремзи Осман управлява общината еднолично чрез кмета Айдън Осман.

Последният не се съобразява с областния лидер на ДПС Бахри Юмер. До парламентарните избори "най-добрите приятели" на депутата бяха председателят на Общинския съвет в Кърджали Сейфи Неджиб и ексдепутатът Расим Муса. Осман беше "лобито" на Неджиб в София и го пазеше така, че последният да прави каквото си иска в Кърджали.

Сейфи Неджиб беше най-големият кадровик на ДПС в областния град. Но преди изборите той и кликата му бяха изпързаляни от Осман в буквалния смисъл на думата. Оказа се, че в листата на ДПС община Кърджали няма свой представител. Обявяването й на 26 май тогава хвърли в паника и депресия Неджиб.

През това време "приятелят" му обикаля бодро заведенията и навсякъде разказва приказката за "единността и неделимостта на ДПС на предстоящите избори…"

В два поредни парламента Ремзи Осман е председател на комисията по регионална политика и благоустройство. През нея минават много пари, които в 39-ия парламент ДПС не успя да усвои заради министър Валентин Церовски. Последният изолира зам.-министъра си Хасан Хасан, който беше сложен там с едничката цел – да обслужва партийните комисионерски интереси на Доган.

Много енергия изхаби Ремзи Осман да обяснява по медиите "колко вреден за България е строителният министър". Церовски беше наистина "вреден" за турската партия, тъй като спираше източването на европари от "обръча от фирми на Доган".

В края на миналия парламент бяха оповестени данните за изминатите километри със служебни автомобили. Оказа се, че чернооченецът държи едно от първите места – само от началото на 2005 г. е пропътувал 30 000 км.

Вчера по време на събор в местността Демир Баба Ремзи Осман се изцепи: "Време е ДПС да влезе и президентската институция. Защо постът вицепрезидент например да не е на движението!". Осман призова турците да атакуват полицията и съда с кандидатстване за полицаи и съдии и ако им откажат да съдят институциите заради дискриминация. Марин Андреев

Коментари 0 за
“Как Рангел от Черноочене е от 16 години в Парламента”

  1. Покрай хитрата лисица Доган турците в България изживяват никъде невиждано забогатяване и абсолютно незаслужено издигане, но покрай примитивни и превтасали баклави като бай Осман, ще загубят всичко, защото нямат чувство за мярка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *