Публикувано на 15.10.2020 / 7:48

КАКВО СТАВА, КОГАТО ЧОВЕК СЕ ПРЕВЪРНЕ В МРЪСНА ДУМА

КАКВО СТАВА, КОГАТО ЧОВЕК СЕ ПРЕВЪРНЕ В МРЪСНА ДУМА

Всеки ден живи хора се превръщат в мръсни думи. Или поне, имената им. Какви са тези човеци? Наистина ли са същества от плът, кръв и душа?

Всеки ден се питам и отговор няма.

Опитвам се да вляза в кожата на Караянчева. При нея омърсяването се превърна от акт на външна намеса в дълбоко вътрешно състояние. Което излиза на показ и води до пълен гьорсуратлък. Така би казал мъдрият герберски суфи Харалан.

Мъча се да си представя, че съм Сачева. Не мога. Простете ми…

Искам да бъда едно добродушно джудже като Ананиев. Да седя до Бойко под някое дърво. Или да му държа чадъра и в пряк, и в преносен смисъл. Ужасно е.

Тренирал съм да се кикотя като Нанков. Мислил съм си, колко ли му е гот на задната седалка на джипа. Уви, не ми се получава.

Опитвам се да бъда като Томето. Слушам философските му каканижения и накрая се сещам. Човек за ширгерберска употреба. Не става.

Изведнъж се замислих за коалиционния партньор. От една година ГЕРБ управлява според това, което каже той. Поне това е оправданието. Да, ама няма партия, която да е 100 процента Държавна сигурност като ВМРО. Навремето ми казваха от нея, няма значение, че родът ти е от Килифарево, ти си македонец! Не върви някак алтерегото ти да е Каракачанов.

Гледам Валери Симеонов, знам как третираше репортерите си, знам колко атентата на офисите си преживя. Знам как подмами протестиращите през 2013-та от Варна да му направят партия на този долночифлишки политически гений. Как да се превъплътя в него, как да се самобичувам с още една мръсна дума?

Страшно ми става, когато трябва да се питам мръсни думи ли са вече Пламен Димитров и Димитър Манолов. Мъча се да си ги представя сутрин пред огледалото. Небръснати, неизтрезняли, неподмазали се. После обаче ги виждам с т. нар. премиер и разбирам защо и синдикатите са вече мръсна дума.

Накрая се сетих за Борисов. Каква пиеска изигра той на  Кръстова гора! Чете нещо, после се направи на луд по мутренски. Накрая на сценката го наби с 200 на българския народ. И напълно оправда партизанското си име Бойко. А него той отдавна е превърнал в мръсна дума…

Цанко Цанев

Коментари 4 за
“КАКВО СТАВА, КОГАТО ЧОВЕК СЕ ПРЕВЪРНЕ В МРЪСНА ДУМА”

  1. И вярно , и умно , и много талантливо! Браво! Има още доста като Вас уважаеми г-н Цанев! И понеже не само „партия“ , а и „група “ , „движение“ и т-н. са силно негативно натоварени думи, то нека всеки да остане сам със своите преживявания . Преди десетилетия – няколко, се чудехме какво е това „алиенация“ и защо съществува – е, сега вече е ясно!

  2. Бай Хуй си го прибира, а ПКП си пуска смокиновия лист да я покрие катерицата селска , интересно какво ли станало преди това ?

  3. ЗГАН и ИЗМЕТ
    ТРЪМП не стане ли президент…
    ЗАБРАВЕТЕ НЯКЪКВА ПРОМЯНА

  4. Всеки народ си заслужава управниците……“В Европа, като вдигнат парното хората си свалят правителството, а в България си свалят радиаторите…“ „Ами като свалим тези, КОЙ да дойде?…..“ Ами стойте си в къщи пред „талавизора“…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *