Публикувано на 06.03.2008 / 21:46

Какво заболяване е ГЕРБ и как се лекува

 

 

ГЕРБ значи гастроензофагеална рефлуксна болест,  при която киселото съдържимо от стомаха /солна киселина, храносмилателни ферменти, понякога дори и жлъчен сок/ попада в хранопровода. Това дразни лигавицата му и болният получава киселини, болка и започва да се оригва.

За развитието на това заболяване най-често причина са:

херния на отверствието на диафрагмата

редовно преяждане

повишено коремно налягане /при повдигане на тежести например/

злоупотреба с алкохол и цигари

Най-добре е лечението да се контролира от гастроенеролог. Лекарите предписват препарати против киселини, които в повечето случаи рещават проблема. Ако не сте привърженик на таблетките, опитайте със собствени сили да се лекувате от ГЕРБ с помощта на лекарствени билки.

Око това лечение не ви помогне трябва да се обърнете към лекар за допълнителни изследвания.

 

В. “Доктор”

 

Коментари 0 за
“Какво заболяване е ГЕРБ и как се лекува”

  1. Някой ще попитат защо еврейско? Ами просто е? Стига да можеш да мислиш! Б.Б. го създаде еврейската телевизия BTV,както и еврейските ВАЦ вестници като ТРУП, 24 Лъжи, Стандарт…
    Не се посвени и той до сущ като агента Алберт-Коритаров, да се изкара и той жертва на болшевико-еврейското НКВД в последствие КГБ.Неговият дядо бил убит от тях? И затова не му давали да завърши ДС в Симеоново? Глупости за наивници! Как ти дадоха да охраняваш правишкият къскет Тодор Живков тогава? Казва ли ти някой,смееш ли да питаш! Просто трябва да се мисли- а не да слушате боядисаните новини на еврейската BTV,NovaTV

  2. ГЕРБ-еврейско заболяване.Привикват ги в Тел Авив-понякога и в Испания,но най често в Съединените Еврейски Щати- САЩ. Интернационалните евреи, са просто на всякъде.Само където се крият зад местни имена.Не случайно неговата приятелка е кукла на конци в СИ БАНК. Но преди не бе ли тази Банка на Костов и неговият послушник Славчо Христов? Най лесно се лекува тази болест, като не му обръщате никакво внимание и никога не му вярвайте.Не били му позволили да завърши Симионово комунистите?Но му дали възможност да охранява правишкият каскет номер-1? А сега де, къде чукаш,къде се пука това болшевишко..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *