Регистрация
Публикувано на 30.10.2014 / 19:10

И що ги ручахме жабетата – за да са доволни БМБ, Куна, СКАТ и Радан ли? А бе, някой знае ли къде изчезнаха паветата от бул. Бъкстон, че ще ми трябват?

Жозеф Дол„ГЕРБ и Реформаторския блок ще предложат управленска прогара, отразяваща приоритетите на патриотичния фронт и около тази програма ще структурира политическо мнозинство.“ Радан Кънев

Няколко простички неща, които следват от това сложно изречение:
1. Правителство ще има.
2. Официално ще е от ГЕРБ и РБ.
3. Патриотичният фронт ще осигурява мнозинството, но няма да участва с лица в правителството.
4. Очакваната подкрепа ще е от 126 депутата минимум.
5. Програмата на правителството ще е програмата на ПФ т.е. ако патриотарите решат, че правителството не изпълнява тяхната програма, ще оттеглят подкрепата си и правителството си заминава.
И няколко простички въпроса:
1. Какво стана с предизборната програма на ГЕРБ? Тя няма ли да се изпълнява?
2. Тези, които гласуваха за ГЕРБ, съгласни ли са техните хора да изпълняват националистическа програма? БМБ интересува ли се от това въобще?
3. Десните избиратели, подкрепили РБ, очакваха ли, че по този начин са направили БМБ премиер? Искали ли са това и съгласни ли са с него? Кунева интересува ли се от това или само пита за министерския пост на вънКАшните работи?
4. Радане, кой на кого изви ръцете и кой на кого ги счупи?
5. Хер Дол доволен ли е от визитата си? И как мина рандевуто с кметицата?
И що ги ручахме жабетата – за да са доволни БМБ, Куна, СКАТ и Радан ли?
А бе, някой знае ли къде изчезнаха паветата от бул. Бъкстон, че ще ми трябват?

Иван ПетровИван Петров
Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

Коментари 4 за
“И що ги ручахме жабетата – за да са доволни БМБ, Куна, СКАТ и Радан ли? А бе, някой знае ли къде изчезнаха паветата от бул. Бъкстон, че ще ми трябват?”

 1. Разликата между Атака и ПФ е че Атака има оправдание- тогава все още ГЕРБ не бяха се проявили нито като първи другари на Ердоган, нито се знаеше, че за всяко решение ще посещават американското посолство.
  Нито се канеха да строят ислямски център, който ще е малък град, нито срещу ремонта на една църква да строят 3 джамии.
  Не знаехме също, че на 3 март Цветанов ще каже, че сме се освободили от „османските представители тука“.
  Не знаехме, че ще използват държавата, полицията и съда за да унищожават своите бизнес-конкуренти и ще нанесат непоправими демографски щети на България.

  А ПФ няма нито оправдание, нито обяснение за поведението си, и най вече защо 4 години плю по Атака, а сега прави същото и по-лошо.

 2. Някой може ли да посочи една разлика между „Атака“ в предния Парламент и „Патриотарите“ в сегашния?А между ГЕРБ сега и БСП преди?А между РБ и ДПС?Сега щели да действат по програма,а преди са нямали.Глупости на търкалета.Демокрация?Да бе да.5-4-3-2-1-старт.

  1. Hristov-е, като не можеш да различиш сено от слама никой не ти е виновен! В предишния парламент Сидеров осигуряваше КВОРУМА , докато в сегашния- паричния фонд на Симеонов и & се точат да осребрят подкрепата си за ГРОБ. Те и затова бяха създадени-да са патерица на Тиквата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>