Публикувано на 11.09.2020 / 9:09

И ТАКА МИРНО ДО МЕСЕЦ МАРТ. СЛЕД ТОВА МИРНО КЪМ ТЕРМИНАЛ 2. ДА ЖИВЕЕ МИРНА БЪЛГАРИЯ!

И ТАКА МИРНО ДО МЕСЕЦ МАРТ. СЛЕД ТОВА МИРНО КЪМ ТЕРМИНАЛ 2. ДА ЖИВЕЕ МИРНА БЪЛГАРИЯ!

Много хубав мирен сутрешен протест се получи. Депутатите мирно влязоха в парламента, мирно си осигуриха кворум и мирно се изнизаха.

Ние мирно обикаляхме, скандирахме и се молехме на цар Тиква да си ходи с мир.

И така мирно до месец март, когато ще отидем все така мирни до урните и ще пуснем някакви хартийки в кутии от плексиглас.

Мирно ще се раздават пачки за гласове и напечатани бюлетини.

След това мирно към Терминал 2.

Да живее мирна България!

Кристиян Занев

Бележка на АФЕРА: А тази сутрин с угоена усмивка, Харалан Александров по Домусчиева телевизия размазано доволен обобщи: „много красив протест снощи, особено със светулките…“. Красота!

Васил Кендов:

Вчера бях на протеста с Павката и Агоп. Гледаме и си мислим.

„Гладни хора не виждаме. Всички са добре облечени и във видимо добро здраве. Явно чувството за несправедливост ги е изкарало на протеста.“

Обаче нещо не виждам мегдан за успех с такива протести.

Преди да протестираш те преджобват, викаш си на воля, светиш си с телефона и в 24.00 всички се прибират.

И какво се получава? 10 000 човека, казваме, че искаме промяна. Толкова силно я искаме, че сме готови да светим по 5 минути с телефоните всяка вечер.

Хубаво, ама представете си сега, ако сте едни управляващи и 10 000 човека Ви поискат оставката ше я дадете ли?

Да Ви кажа аз няма да я дам. Ами че то повече хора има на плажа бе.

И какво се получава? Налага се едно мнение, че трябва да се протестира мирно.

Ами да попитам аз колко промени са се осъществили с мирен протест? В България николко, ами в световен план?

Я да видим сега…

Украйна – изкараха 2-ма снайпериста на Майдана и стана една… Но промяната е факт. Хубава или лоша – факт е.

Гърция – за повече коктейли Молотов никъде не съм виждал.

Франция – докато имаше палежи и обърнати коли, имаше отстъпки. Спря насилието и жълтите жилетки изчезнаха.

САЩ – след убийството на чернокож, видяхте какво стана. Даже Оскарите промениха правилата си.

Ами какво да ви кажа? Като не искате да си сложите главата в торбата, няма да имате промяна.

Не забравяйте, че несправедливото за нас е справедливо за 600 000 души държавна администрация и зависещи от държавния бюджет.

Без радикализация няма да има промяна. Просто никога и никъде не е имало, защото липсва причина. Най-доброто на което да се надяваме е реакция от ЕС. Но като ги знам какви са, биха реагирали само ако нещо ги засегне пряко или ако имат интерес някакъв да изнудят ББ за нещо друго – я да не строи нова тръба, я да затрие транспортния ни бранш…

Спомням си при предходните протести бях организирал протести против банковия произвол. Малко хора дойдоха. Беше преди около 10 години. Обаче офисът ми горя, арестуваха ме и ми пратиха НАП. Тогава Хиполенд правиха пари. КТБ, Баневи и Божков също. После дойде и техния ред. А хората все така бяха сити и протестираха против „несправедливостта“.

С две думи приключвам с активните протести. Ще се включа пак, когато се радикализират протестите и видя други, които са си сложили главите в торбите. До тогава ще подкрепям активно във ФБ.

Коментари 94 за
“И ТАКА МИРНО ДО МЕСЕЦ МАРТ. СЛЕД ТОВА МИРНО КЪМ ТЕРМИНАЛ 2. ДА ЖИВЕЕ МИРНА БЪЛГАРИЯ!”

 1. Торба с глави

  Главата във торбата слагат силните
  със смелостта на честната безумност
  от таз глава кълни Живот за дивните
  и само тя е израз на Разумност:

  Разумността на честна героичност
  във пътя на Народното спасение,
  ала Разумност пали подла личност
  за грабене и плен на избавление.

  Грабежът, подлостта и интереса
  разпънали Разумност със безсричие-
  законна гавра с вярната намеса,
  вилнеят в омазнено неприличие!

  Погазили закона и …законност,
  отхвърлили морала и …приличие,
  разпнали Бога, кръстят се с притврорност
  и няма край позорното отличие!

  Защото във торбата е главата
  на малкото смелчаци със безумност
  за род и чест, но кюта си раята
  в изгодата на робска кално-думност.

  08ч, 12.09.2020

  Прехвърлянето на своето отрицателно на другия е утвърден трик за манипулация. Цвета Караянчева нарече протестиращите „мафия“ и се опита да го докаже. А когато Цвета доказва, работата е сериозна! Каквито и да са конструкторите на обръщането на своето към другия, каквато и да е пропагнадата, кал не се чисти с прехвърляне към другия, нито се крие. Разбира се, Цвета не може да направи и вярно изречение сама. Какви екипи и подават фразите, но …фрази. Да сложиш в устата на Цвета и теорията за отностелността, пак остава възклицанието на Айнщайн за безкрайността на глупостта. А при Цвета не е само глупост. Явлението ‘цвета’ е наглия позор присъда над мафията, което се преподписва с Цветините глупости. Протестът ликвидира властта: извади я от равновесието на закона, изкара жестокостта и гаврата с децата на България и отврати честните от властта. Халал да им е властта без Разум и Бог! Оставка!

 2. БГ реалност –
  Фани попа,блъсни го в синдикалиста – третия сам ше падне !

 3. По повод думите, че нямало подготвени хора да управляват Ами те 10 години се готвят и още не са подготвени Или освен технологично време за подготовка, трябва и капацитет Хора с капацитет могат бързо да наваксат

 4. СВОБОДА НА НАРОДА!
  ………..
  65-ият пореден ден на антиправителствени демонстрации започна тази вечер в цялата страна под надлов ”Нас не ни е страх!”. Исканията на протестиращите – незабавни оставки на Бойко Борисов и Иван Гешев. Движението по „Цар Освободител“ беше спряно тази вечер от протестиращите, които паркираха на булеварда озвучителната уредба. Протестиращите огласиха центъра на столицата със свирки, вулвузели и викове „Оставка“.
  Протестът във Варна преди малко се премести на Аспарухов мост, където хора настояваха за спешен ремонт на съоръжението. „Искаме да отпуснат пари за спешен ремонт на Аспарухов мост и до една седмица очакваме реакция. Ако няма такава, ще отидем до Областна управа, ще разговаряме с Пасев, ако трябва ще затворим и моста. Това е само началото, надявам се да ни чуят, ако не, ще продължим с други действия.”, заяви по мегафона един от протестиращите.
  ………..
  Проф.Минеков: След шамарите от Вашингтон и Брюксел какво решиха да кажат управляващите – че сме мафия. Но те трябва да знаят, че мафията е свързана с властта. Правителството на Борисов е разбойническо , което ограби България. Вече два месеца Борисов като държавен чиновник не е стъпил на работа и трябва да бъде уволнен. Премиерът на България не работи. Като циркаджия обикаля по софияските села като се крие от гнева на хората и чака да му благодарят. Утре Борисов ще бъде в Кърджали и местните хора трябва да му поискат оставката.
  ……………..
  Адв.Хаджигенов: Ние ще осъдим председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Причината – днешното й изказване, че мафията и олигарси финансират “Отровното трио“ и протестите. В понеделник ще заведем граждански иск срещу нея за 3000 лева. Парите ще отидат в ИСУЛ за дарение.
  Едно от постиженията на протеста е това, че за 65 дни ги научихме мутрите да работят под напрежение. Ние сме напрежението. Следващото голямо събитие ще бъде обявено в понеделник. Ще има и трето Велико Народно Въстание ако тия двамата не се вслушат във волята на народа. Вчерашното въстание беше един от най-големите протести в българската история. Според най-скромните изчисления само в София протестираха над 70 хил. българи.
  ……………
  ………

  С една дума – кучетата си лаят, но керванът си върви…и ще си върви до окончателната ни победа над мракобесието.

 5. „Мирният преход“ от тоталитаризма към демокрация продължава…Тоталитаризма,обаче също продэлжава:прие ново лице и нов/стар/ диктатор,по-могъщ,по-зловещ и по-жесток от учителя си-заличителят на нацията: Бойко Методиев Борисов-недосегаемия!

 6. Тикво, свиньо банкянска недоклатена, айдук сикаджийски, ибрик меркелски и доганова дупка, всички стратегии ще ти влязат отзад на два ката !
  Даже ПКП Цвета Хлевоустата не може да ти помогне.
  За Коледа си аут, мазнико !
  Смърт за Тиквата и Шайката му !

 7. За да се свали това управление на диктагора Борисов, който казва ,че в България няма подготвени хора да управляват, трябва и малко смелост , тоест и малко насилие- за да се свали тиранията ще се поемат и жертви. Готови ли сме.

 8. Лесно е да се предлага „въоръжено“ въстание. Кой ще бъде бит, арестуван, убит, влачен, окървавен, тормозен, с ограбен бизнес, атакуван от НАП и др. бухалки? Това ли ще е цената? Отровното трио,след нахлуването на ИГ в президентството и след акцията на Христо Иванов в Росенец инициира протеста и вдъхнови много хора. и до момента не са спирали. Правят всичко каквото могат и даже повече. Отказът от протест е лична позиция, заслужаваща уважение. Призиви за радикализация са неуместни, ако някой иска да се лее кръв, редно е да разполага единствено със своята.

  1. Кой нап ще ти вземе бизнеса на борисов ли? Нли затова се протестира да се изхвърли мафията борисов и всичките им подопечни? Като няй дойде да взима нечий бизнес къде спят тия протестери??? Защо не сме като един? Ти лично смяташ ли че с разходи пред парламента оня наглия ще подаде оставка и ще отиде в затвора?? Как да не призоваваме за радикализация? Значи за протест може ама по гей правилата – мирен? Е тук един го беше написал прекрасно – нищо не става с мирни протести НИЩОООО И НИКЪДЕ! В Украйна нещата се промениха ( макар и за лошо ) след като изкараха снайперисти, в Гърция, стачки блокират граници държавата с трактори машини, коктейли молотов като никъде другаде по света и става на тяхното, във ФРанция Макрон напълни гащите когато жълтите жилетки трошаха и лапеха по улицата тогава оня им обеща реформа на реформата му. Като спряха и оня се опери и нищо не им даде… Ти от умрял писмо ще чакаш. Всеки си разполага със своята кръв и си взима сам решението, но защо да не призовавам аз не задължавам а призовавам както мирните тримца призовават.. Аре не идвай тук да списваш да пишеш поредните глупости за толерантност и мирни протести заради тия глупотевини оня дебелия ни се смее и тлъстее с нашите пари за сметка на нашите деца. И Татяна Дончева ви го каза – тоя дебелак трябва да бъде изнесе ако трябва със стола от министерски съвет!!! Аман от толерантност – към педали, към мангали, към крадци, към мутри, към ГЕРБ и борисов, към каскет към кой ли не а нас майната ни! И по тоя повод чети малко тук

   http://glasove.com/categories/svyat/news/za-oskar-shte-bydat-nominirani-samo-filmi-s-gejove-lesbijki-cvetnokozhi-invalidi-i-transseksualnihttp://glasove.com/categories/svyat/news/za-oskar-shte-bydat-nominirani-samo-filmi-s-gejove-lesbijki-cvetnokozhi-invalidi-i-transseksualni

   Ето докъде води шибаната ви толерантност. Нормалните вече сме извън толерантните норми.

   1. Свали си маската, кажи кой си, кажи къде, как и с какви оръжия и ще се намерят въстанници, които да те последват.

    1. Аз не нося маска и призовавам и вие да не носите. Обявете гражданско неподчинение както аз правя! Аз съм един обикновен българин, с глава на раменете, която никога няма да бъде промита с либералната идеология а натрупаните знание по времето на соца са ми изключително полезни с малки изключения – че морала и честността в сегашните условия ме правят уязвим за престъпниците от ГЕРБ. Оръжия – кой каквото има подръка, но и по една пръчка и един камък е достатъчен. Къде – в София, пред министерски съвет и партийния дом, овладеят ли се тия сгради другите ще паднат лесно. Съотношението между протестиращи и ченгета трябва да е > 3:1 . Ако са 15 000 копоите трябва да сме поне 50 000 за да се получи ( а бяхме 120 000 на 02.09 ) . Кой ще ме последва ли – предполагам не повече от 1 .. 2 % от протестерите – тъжно но факт. И да уточня, не съм в агитки, нито съм платен, нито съм мутра, хулиган, батка, бияч и т.н. Искам справедливост и възмездие, но с мирните методи и разходки и песни и фенерчета няма да я получим!

     1. Според, макар и с мирни средства, триото върши добра работа. А иначе, много добре си го написал, но не съм разбрал кой се крие под твоята маска и кога си обявил гражданско неподчинение, ама може да пробваш с партизанлък. Ще бъдеш първият съвременен партизанин излязал с оръжие в балкана. Все от някъде трябва да започне съвременното въоръжено септемврийско въстание.

   2. ДОЛУ МАСКИТЕ, отговарям Ви на въпроса – мирен протест никога никого не е свалял. По тази точка имаме съгласие. Аз съм почти всеки ден на протеста, макар и не до късно. ОК съм да има някаква форма на принуда, обаче как я виждате да стане? Едно е да се призовава по интернет, съвсем второ и трето да се направи. Прави се паралел с минали героични събития в историята ни. Дори ефектът от Априлското въстание е само в привличане на обществено внимание от вън въпреки многобройните жертви. Защо протестът към дадения момент не успява в основната си цел – според мене няма стратегия, има само тактика. И разнобой сред основни фигури, макар че по никакъв начин не се насърчава партийната реторика.

    1. „Едно е да се призовава по интернет, съвсем второ и трето да се направи. “ – За съжаление съм съгласен с това. Аз лично призовавах ‘приятели’ и нито един не дойде НИТО ЕДИН. Единия ‘болен’ другия – ‘работя немога’ третия – ‘е то няма кой да дойде на тяхно място те другите са по-зле’ и т.н. … То в такива моменти се вижда кой колко струва. Инак на маса всички сме много готини и забавни и се разбираме и прекарвам приятно. То качествените хора по тия земи са били изтрепани от турците и тук са останали само ония с наведение глави и вирнати задници които ятагана подминава. По оперените са ги изклали в продължение на 500 години те затова сме овце! Тук там има някой, който носи ген на някои от тези революционери( те и повечето от загиналите са си отишли млади без деца и наследници ) и е малко по-смел то и Славейков го е казал „не народ а мърша“.

  2. До скитник – и сега, и след време могат да бъдат влачени, бити, окървавени. Само дето след време няма да може да се реагира.

 9. В момента Властта „СЕДИ НА ЕДНО БУРЕ С БАРУТ“ ТЕПЪРВА ПОЧВАТ ИСТИНСКИТЕ ПРОТЕСТИ -ХИЛЯДИ СЛЕД МЕСЕЦ ОСТАВАТ БЕЗ РАБОТА И НЯМАТ ПРАВА ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ-ХИЛЯДИ ОСТАВАТ БЕЗ ВОДА(ПОЛОВИН БЪЛГАРИУЯ-ЯМБОЛ ВАРНА БУРГАС СЛИВЕН И ДРУГИ) И НЯМАТ ПАРИ ЗА ДА СИ КУПУВАТ ВОДА!!! – ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ СА МОЩНИ ГАДНИ И МИРИЗЛИВИ!! ПРОСТО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ПРЕДСТОИ!! НЕ ЗНАМ ДОРИ ГОСПОД ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ!! ДРУГОТО ЛЯТО СЕЗОНЪТ ЩЕ СВЪРШИ -ВОДА НЯМА ДА ИМА!! КОЙ ИДИОТ ТУРИСТ ЩЕ ДОЙДЕ ??? ЧАКАТ НИ МНОГОГОЛЕМИ КАТАКЛИЗМИ!!! ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ВСИЧКО -ДОРИ ЗА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!!

 10. В България от 600 години насам няма ни въстание ,ни протест, ни каквото и да е в което да са взели участие повече от 2% от населението . Почти 90% от хората които сега подържат протеста жив имат някаква пряка или косвена връзка със западна Европа. Изглеждат доста добре ,искам да кажа нямат вид на такива които спешно се нуждаят от някаква промяна . Тези които изглеждат ,като да имат спешна нужда от справедливост са тези за които Апостола казва, горе-долу следното :Българския народ много обича свободата , ма да му я поднесът на тепсия . Нямам претенций , за умен и начетен , ма май ппоблема ни е , фундаментален….де да беше само боко

  1. Прав си на 100%. А в допълниение за това постояно призоваване за мирен протест ( апропо – най-голямата тъпота която работи само и в полза на борисов ) само да вметна, че ако не бяха окървавени и то минорно протеста на 2.09 то никой в Европа нямаше да ни отрази.. не, че кой знае колко ни отразиха но тук там някъде писаха. А и въпроса не е в отразяването, а да си вземем сами свободата, а не да чакаме оная дръта мастия Меркел ( съжалявам, че възпитанието ми не ми позволява да употребя и по-силни и обидни думи към тая ) или някой друг евролиберал трансджендър с мерак за световен кукловод да си назначи нов послушник тук! Без тупаник и критична маса няма да стане! Критичната маса я имаше на 2’ри и ако не бяха после педерастките изказвания за ‘призовавам за мирни протести’ на 10.09 нещата можеха да имат съвсем друго измерение и днес да бъдем свободни!

  2. Този тъй наречен народ никога не е правил революция. Промените му винаги са следствие на външни събития и влияние, които истинските нации реализират на практика. А ние сме единаци, живеещи постоянно на кръстопът. Както се казва: „Хората на кръстопът не пикаят, а ние държава сме направили“. Българите са заедно и се хващат един за друг само на ХОРО. Тогава се чувстват силни и подвикват и свиркат и изпадат в племенна гордост. След като свърши хорото си разотиват и започват да си гледат СВОЕТО и само СВОЕТО. ОБЩОТО не ги интересува. Щастието и късметът на другия ги ДРАЗНИ и само тогава заемат БОЙНА стойка. Българинът е щастлив когато е НЕЗАВИСИМ в личния си живот и ЗАВИСИМ от ГОЛЕМИЯ чужденец. Това е карма, орис, съдба. Такъв народ го променят само събития предизвикани от други народи и евентуално тотален природен катаклизъм. АЛЕКО Е ВЕЛИК! Затова българите го убиха.

 11. На тиквата трябва да му се насини грозната физьономя, иначе полза никаква от тези протести. Терминал 2 е добро решение за всички с IQ повече от 70.

 12. бойко
  ти не се появи физически в триъгълника
  при залез слънце за да получиш
  сухия комат който ти бях приготвил
  но това вече е без значение
  скрит като мишка в чекмеджето
  между успокояващо шумолящите пачки
  пазен от гладно облизващите се котараци
  бавно сварен като квакаща жаба от народа
  който си мислеше че си надхитрил
  не разбра как капана щракна за теб
  не разбра и че си вътре в него
  ех това хапещо и плюещо отрова умиращо его
  защото бойко не всички битки се водят
  в така наречения реален тримерен свят
  свят свидетелстван от ограничените сетива и ум

  хляба корав като камъка давидов достигна целта си
  между двете вежди са човешките надежди

  странно чувство за хумор има реала
  вселената или бог ако така ти харесва
  както са забелязали мъдреци жреци учени комарджии
  а и кой ли още не от древността до днес
  света природата и случващото се в тях
  са подчинени на циклични закономерности
  на математически фокуси
  на мета_физични не_вероятности
  на изглеждащи случайни за невежия синхронности
  та да се върна на божия хумор
  каква ирония на съдбата
  че имено човек потайно наречен буда
  с войнствено бойно име
  с учителско просветлителско презиме
  и царствена фамилия
  събуди и обедини българския народ
  е срещу себе си
  но това не променя гореспоменатия факт

  народ съставен от крайно радикализирани индивидуалисти
  което логично му отрежда нелека историческа съдба
  защото всеки се спасява поединично и както му оттърва
  трудно може да бъде централно събуден и събран в едно

  искам да ти изкажа благодарност за това
  че успя да сториш почти невъзможното
  пробуди и обедини около обща идея
  подготви кали и освободи от страха
  точно навреме екзистенцминимума от българи
  необходим за поддържане на светлината
  в предстоящия тъмен глобален ураган
  българия и българите няма да бъдат
  счупени скършени
  приписвания на хан кубрат завет е все още жив
  и е посят в сърцата на хората
  те ще устоят армирани от най жилавите
  и свободолюбиви свои сънародници

  благодаря ти бойко

  ти изигра своята светска политическа и житейска роля
  според силите си и можеш да се оттеглиш в заслужена почивка

  но преди това събери кураж за последните две битки

  първо битката с обкръжението ти
  вече нямаш нужда от него
  пусни ги да оцеляват сами
  а ако не щат ги унищожи
  и го направи така че да те помнят
  до последния си дъх

  а после следва битката
  със зависимостите страстите желанията
  и всичко което не можеш да вземеш отвъд
  битката със себе си

  бойко за тази обещавам последна битка
  се отдадай на аскетичен рутинен живот
  който с учудване си чувствал че те привлича
  там дълбоко в мислите ти в сънищата и сърцето
  знам че тази детска простота на ежедневието
  е твоето щастливо носталгично дежаву
  то те преследва в моментите на спряло време
  оттегли се в подготвената за теб килия
  не се гневи на хората
  не ги съди
  те ще те съдят
  защото така наречената
  разплата и справедливост
  са им нужни за да продължат
  не се страхувай
  не се бори с нищо външно
  врага не е вън от теб
  насочи вниманието си към огледалното сърце
  там където посочваш с пръст когато казваш
  аз аз аз
  наблюдавай тази безмерна точка
  без да се опитваш да контролираш
  без да се намесваш
  въздуха е живот
  живота е въздух
  той изпълва това нетленно сърце с празнота
  а после го напуска оставяйки празнота
  наблюдавай мислите
  как кръжат
  как се бият
  как грачат
  гладни врани над покрито с трупове бойно поле
  не ги гони
  остави ги да се нахранят и да отлетят
  наблюдавай наблюдавай наблюдавай
  нека сълзите ти да се стичат по лицето
  не се срамувай от тях

  и тогава се запитай
  не веднъж не дваж
  а като отчаяна молитва
  кой съм аз кой съм аз кой съм аз кой…

  кой задава въпроса
  кой въпрос
  въпроса кой задава въпроса…

  остани в
  блажената вътрешна
  тишина и пустота
  поискай прошка
  и си прости

  върви върви отвъд
  премини завинаги отвъд
  за света си мъртъв
  ликувай не се страхувай

  чакам те на другия бряг братко

  1. КОЙТО И ДА СИ „ДА….“,СМЕ ОТ ЕДНАТА СТРАНА ,НА С В Е Т Л И Н А Т А, ВСЕКИ ИМА
   СВОЙ СОБСТВЕН ПЪТ КЪМ ВЪРХА ,НО ГЛЕДКАТА ОТГОРЕ Е ЕДНА ЗА ВСИЧКИ. СПОЛАЙ ЗА
   СВЪРШЕНОТО ,КОЙТО РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ.

   1. сетивен взрив
    в свят от нищо
    таз тленна плът
    не се засища

    с четири букви
    пишеш еволюция
    а в книгите свещени
    четеш дяволюция

    човешкото его
    цели еони
    бога проклина
    из небесата го гони

    а само смирен
    взор да обърнеш
    безнадеждния мрак
    в светлина ще превърнеш

    вътре безкрайност
    вън e клетка
    простиш ли си
    триеш старата сметка

    разпилявай любов
    събирай с търпение
    и в миг неподвластен
    искра просветление

    в песъчинка
    скрит е твоят рай
    без познатото начало
    без познатия край

 13. Ключът е в преминаване към повсеместни профсъюзни стачни действия. но вече май е късничко?!
  Профсъюзният протести не трябва да е насочен срещу Борисов-Гешев.
  Тяхната кауза трябва да бъде: Пламен Димитров и Димитър Манолов – Оставка! Далеч по-реална и лесно за постигане цел.
  Мотивите – колкото си искате: Гробно мълчание на ръководството на двата профсъюза и утвърждаване на профсъюзите в казионни сателити на властта, с всички произтичащи от това вреди. От време на време участие в „тристранката“ и разпалено бръщолевене по телевизията на двамата синдикални председатели.
  От липсата на реални синдикати губят хората, а ГУБИ и ВЛАСТТА, защото профсъюзните протести/стачки винаги са далеч по-мирни, предсказуеми, координирани и с ясни цели и искания. А действията им в края на краищата са далеч по-ефективни. Разбира се, има и радикален вариант и това е в краен случай национата стачка, когато могат да бъдат издигнати и политически искания. Управляващите пообъркаха стъпките в този „френдли танц“ с профсъюзите, сега нямаше да се пекат на този огън, ако бяха допуснали през годините като коректив да има по-независими и реални профсъюзи и щяха без проблем да си изкарат до пролетта.
  На „отровното трио“ или не им позволиха или не им достигна хоризонта, досега да бяха разкарали отдавна П. Димитров и Д. Манолов от профсъюзните им кресла и сега щяха да диктуват и управляват по-успешно протестите в страната, в цялата страна, а не само „Великите възстания“ в София. Защото тогава нямаше да е възможно мощта на цялата МВР машина да се стоварва на едно място – върху „възстанниците“ в столицата. Елементарна военна тактика!
  Ами ясно е, с тези „отровители“ нещата вървят вече към редовни избори, тандемът Димитров-Манолов ще продължи да се пени от телевизорите ни и ще дочака пролетта, а депутатите ще се упражняват върху „Шев и кройки“ в законодателната сфера.
  Аз ли, аз съм лесен. Ако не позная ще изям курсовата си работа за „Политически анализи“ от Харвард.

  1. Абсолютно съм съгласен. Сигурно нашите синдикати са първите и единствени в света, които са против повишаването на заплатите, каквото уж иска властта.

  2. КНСБ защо мълчиш? „ПОДКРЕПА“ защо мълчиш? Защо синдикатите не подкрепят протестите?
   Защото на лидерите им запушиха устите. Получиха от ГЕРБ подарък луксозни апартаменти срещу това да имитират синдикална дейност.

 14. Най-интересна беше полицейската постановка,дето нахвърлили една камара вторични суровини и се правиха на артисти!

 15. Запоследните 11 г. при управлението на дпс -герб всички стратегически енергийни проекти отидоха в ТУРЦИЯ
  тУРЦИЯ СЕ СДОБИ С тец вАРНА И ПРИСТАНИЩЕТО И.
  През следващият мандат на дпс герб Турция ще си осъществи и картата показвана на няколко пъти през тези години -а иенно Родопи, Рила и Пирин основни водоистоичници-
  по заповед на САЩ за да се унищожи БГ

 16. В света няма друга такава държава, която да изнася ЗЛАТО и да внася БОКЛУЦИ. Единствено се случва в държавата Бълагрия. Засега е държава.

 17. Посещението на Боко Тиквата в САЩ е следствие от изразходваните 3 милиарда долара за американски самолети, защото при покупка до 5 милиарда американската администрация е „длъжна“ да благодари по този начин за „печалбата“. Това се нарича „административна традиция“ и изцяло неглежира каквато и да е уважение към България. С тези 3 милиарда народна пара Боко бетонира подкрепата си от Вашингтон и ще управлява докато изчезне държавата България.

 18. Последните грандиозни успехи на управлението доказват за сетен път, че премиерът Бойко Борисов е истинският строител на нова България. Той строи пътища, магистрали и околовръстни пътища, каквито нито Омуртаг, Калоян и Бай Тошо не са правили.
  Гражданите са щастливи, но не го разбират и изразяват по подходящ начин. Вместо да тичат с букети и баници да благодарят на любимия Баща на народа, те излизат на площадите и крещят някакви неприятни неща.

  Но г-н Борисов вижда всичко: това са мафия, контрабанда и хазарт, маскирани като млади мъже и жени, като деца дори, а също е техни родители. Но те не могат да го заблудят – вижда ги чак от Петърч…

  Такъв си е генералисимус Борисов – закрилникът на всички българи по света и у нас. Строител на съвременна икономика, надминала по темпове на развитие дори германската.

  Те (мафията, контрабандата и хазарта на площадите) не са направили нищо, а ние работим, работим… – казва скромно Вождът и Учителят. Открихме новата отсечка на околовръстното на 10 септември, както сме обещали. По обветреното му лице – от трудните пътувания с джипката, се търкулва топла сълза
  Откритата отсечка на околовръстното – остава да се пипнат едно-две неща…

  Такъв е той, нашият Бащица. Каквото каже – изпълнява го. Думата му тежи, защото никога не си е променял мнението и казва единствено и само истината.

  Приемете следващата статистика като манипулация на злите сили срещу успехите на българския лъв-премиер.

  Магистрали:

  Хърватия – 1,5 хил км построени за 5 години.

  Гърция – 2,2 хил. км, от които 1,1 хил. км през последните 12 г.

  В България за последните 24 години – 443 км магистрален път. както се казва: Малко, но от сърце…

  Не вярвайте на тази пропаганда, платена от Васил Божков и разпространявана от президента Румен Радев и група негодници.

  Ето още един факт, който разбива всички лъжи за родната действителност, която процъвтява под топлите грижи на партията. Партия ГЕРБ, разбира се.

  ГЕРБ-Монтана отнесе купища подигравки във „Фейсбук“ днес – на страницата му беше публикувано изображение на магистрала с множество разклонения и детелини, а отгоре грейна надпис, че това е новият пътен възел при Мездра.

  Българи, вземете се в ръце, и оценете най-сетне направеното за вас от Първия партиен и държавен ръководител.

  В допълнение прилагаме мнение на наш читател, подписал се като „Строителен инженер“.

  До 31.12.2019 г. АМ в България са построени 733.1 км
  От 1973-1989 г. са построени 274 км АМ – Отговарящи на всички строителни норми.
  От 1990-2019 г. са построени 459.1 км АМ – построено при Демокрацията.
  При средно годишна ДЕМОКРАТИЧНА скорост на строителство 15.4 км/год.
  Оставащи за строителство АМ (1346-733.1) = 612.5км
  Оставащо време Т = 40 години –>Т.е. до 2060 г.
  Според последни цени за 1 км АМ = 20 милиона на километър, Т = 1.225 билиона лева. Честито!

  1. Ей за това на децата ще сложат маски, да не учат цифри и статистика та да пребъде вожда несменяем!

 19. Така им се внушава,да я карат кротко и разбойниците някак си ще се разкаят.Това са софиянци ,на тях се разчита,а тях ги позавъртя шайбата едва наскоро,мъничко,лекичко.Те не са стояли гладни,болни не са мръзнали и оставали без грош,буквално.Затова излизат като на хепи-ленд,правят тур за овации,забавляват се,протеста се поддържа повече от младежи,които се върнаха от гурбет заради ковид-аферата.Те изглежда не разбират с каква опасна хидра се захващат и че не може да я премахнат с молитви и свещи като едно време.

 20. ДЕМОКРАЦИЯТА възниква в Гърция по време на РОБОВЛАДЕЛСКИЯ обществен строй. Тогава основният принцип на управление е бил ИЗБОРЪТ, но историята умушлено пропуска да споменава условието, че ПРАВО НА ИЗБОР са имали само БОГАТИТЕ.
  В наше време НЕОЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ се явява най-долната и уродлива форма за съществуване именно на РОБОВЛАДЕЛСТВОТО, прикрито под маската на някакви права на човека. След като 1% от населението на света притежава 80% от материално-финансовите му блага, то това не е нищо друго освен РОБОВЛАДЕЛСТВО. С цел ПРИТЪПЯВАНЕ на човешкото чувство за справедливост СЪВРЕМЕННИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ създадоха такива организации като Европейски съюз, Шенген, НПО-та и други и проучиха и назначиха за държавни ръководители представители на МАФИЯТА. В този смисъл НЕОЛИБЕРАЛИЗМА се явява последния и най-уродлив стадий на ДЕМОКРАЦИЯТА.

 21. Ако изборите са днес, в следващото Народно събрание със сигурност ще се окажат пет партии, сочат данните от последното изследване на „Тренд“, приключило преди дни.
  Това са ГЕРБ, които имат подкрепата на от 23,8% от запитаните, БСП – с 23,4%, „Има такъв народ“ на шоумена Слави Трифонов (15,9%), ДПС (10,4%) и „Демократична България“ (9,9%).

  Което пък означава, че двете най-големи партии ГЕРБ и БСП ще останат такива и в 45-я парламент и ще имат по около 70 депутата (разпределението на мандатите е хипотетично и направено единствено с цел да онагледи ситуацията, в която всички ще се окажем– б.р.).

  Партията на Слави Трифонов ще разполага с около 40 народни представители, а ДПС и „Демократична България“ – с по около 30 народни представители.

  За опитите да се сформира правителство – основната задача на Народното събрание в една парламентарна република, догодина голямо значение ще има дали ГЕРБ ще успее да запази първата си позиция или ще я отстъпи на БСП.

  Но и на двете партии хич няма да им е лесно.

  ГЕРБ излизат от силно критикуван период на десетгодишно управление, а БСП продължава да носи товара на бивша комунистическа партия.
  По конституция първа правото да реализира мандат има най-голямата група в парламента, следва втората, а едва при третия опит президентът има право на преценка на кого да връчи последния мандат.

  Математически по-лесно изглежда да се направи кабинет с ядро една от двете големи фракции.

  Вероятно в 45-я парламент ще има опити да се повтори тактиката от 42-ото Народно събрание – „всички срещу ГЕРБ“. Тогава обаче в законодателния храм влязоха четири партии, а партията на Бойко Борисов имаше почти сто депутати (97). Заедно с тези на „Атака“ те ставаха точно 120. Толкова имаха и съюзниците БСП (84) и ДПС (36), които излъчиха кабинета на Пламен Орешарски.
  Тези почти 100 народни представители даваха на Борисов правото да смята партията си за пренебрегнат победител на вота, а формиралите правителството – за узурпатори. Още повече, че Борисов бе в удобната позиция на лидер, отказал се от властта при „първата капка пролята кръв“ (той подаде оставка на другата сутрин след сблъсъците при паметника на Васил Левски). А и тогава премиерът бе още с ненакърнена харизма, бе любимият бат’Бойко за голяма част от българите.

  Днес ситуацията е коренно различна. Никой не иска ГЕРБ, а дори и да иска – не смее да го признае.
  От петте сигурни формации в бъдещия парламент две са се обявили твърдо против съюза с ГЕРБ – БСП и десните. Остават Слави Трифонов и ДПС като евентуални съюзници на ГЕРБ.

  Досега ДПС е било в позицията на балансьор, която партията на Слави Трифонов може да му отнеме – ако има повече мандати. Но това ще стане, ако кадрите на шоумена се окажат достатъчно дипломатични и гъвкави, за да подсигурят 120 гласа плюс един за кабинет.
  Трудна работа. Ако „Има такъв народ“ подкрепи заедно с ДПС кабинет на Борисов, веднага ще се самозаклейми като партия на статуквото и ще катастрофира политически още при дебюта си.
  Защото „Има такъв народ“ трупа рейтинг от протестен вот и едва ли тези, които са посегнали към бюлетината на Слави, биха искали да го видят зад Борисов.

  С други думи, макар да изглежда, че правителство, подкрепено от ГЕРБ плюс „Има такъв народ“ плюс ДПС с техните общо около 140 депутати не би трябвало да има никакъв проблем, това не е така, защото между тези партии няма „цимент“. Тази конструкция трудно ще се получи, особено като се има предвид, че ще бъде подложена на атаки и от дясно, и от ляво.

  Десницата, която и преди седем години, и преди четири заради вътрешни сътресения и крамоли не успя да влезе в парламента, сега със сигурност ще има представителство. И нейните представители, дори и да се окажат най-малката парламентарна група, ще се държат като маята, без която хляб не става. И нищо чудно от десните и от тяхната готовност или не готовност за компромис да зависи дали ще има правителство или отново ще се върви към избори.

  Това ще бъде труден морален казус за десните, които започнаха протестите срещу кабинета. Защото ако изборите за 45-ия парламент са редовни, Борисов (когото те декларират, че не могат да търпят и минута повече на „Дондуков“ 1) ще продължи да управлява през цялото време, докато траят споровете около формирането или не на редовно правителство. Практиката показва, че те траят около два месеца.

  Правителство с ядро БСП също няма много шансове.

  Засега изглежда, че социалистите нямат съюзници. Голямата коалиция с ГЕРБ е абсолютно неприемлива за тях, а и би била равна на политическо самоубийство за Корнелия Нинова. Лидерът на БСП, който е сигурен победител на вътрешнопартийния вот в събота, няма как да стартира мандата си на избран от цялата партия председател, отричайки всичко, за което се е борила и което е олицетворявала досега.

  БСП с Нинова начело е абсолютен „враг“ на ГЕРБ, но не иска и съюз с ДПС. Десните пък едва ли биха се прегърнали с бившите комунисти – техните избиратели ще ги бият.

  Днешната ситуация казва и, че БСП и „Има такъв народ“ не могат да излъчат самостоятелно правителство. Подкрепа зад кадър от страна ГЕРБ за когото и било е немислима, все пак това е партията на Борисов. Задкулисна подкрепа от десните е невъзможна, а от ДПС – убийствена за кабинет БСП – Слави.

  Правителство на малцинството, начело с формацията на Слави също изглежда невероятно. Кой ще бъде премиер? Някой от сценаристите на шоуто му ли?

  Невероятно изглежда и малцинствен кабинет на десницата, подкрепен от всички останали в името на евроатлантическите ценности. Гордостта и амбициите на Борисов и на Нинова едва ли ще преглътнат Христо Иванов за премиер.

  В тази ситуация изглежда, че възможно е единствено експертно правителство на националното спасение. Но тъй като това е любимата идея на ДПС, едва ли ще намери подкрепа.

  Проучването на „Тренд“ показва, че шанс да се окажат в следващия парламент имат и формацията на Мая Манолова „Изправи се, България“ (4,0%) и „Обединени патриоти“ (3,9%).
  В този случай 45-ото Народно събрание ще има седем парламентарни групи и ще прилича повече не на 42-ото, а на 43-ото, в което през есента на 2014 г. след проведени предсрочни избори влязоха осем формации. Това бяха ГЕРБ (84 депутати), БСП (39), ДПС (38), Реформаторски блок (23), Патриотичен фронт (19), България без цензура (15), „Атака“ (11) и АБВ (11). Този парламент излъчи втория кабинет на Бойко Борисов, зад който застанаха ГЕРБ, „Реформаторския блок“ и АБВ.

  Ако в следващия парламент се окажат изброените партии разпределението на мандатите ще изглежда примерно така: ГЕРБ (66), БСП (66), „Има такъв народ“ (33), ДПС (30), „Демократична България“ (24), „Изправи се, България“ (11), „Обединени патриоти“ (10) (разпределението на мандатите е хипотетично – бр.р).

  Тази конструкция на бъдещето Народно събрание има някаква вероятност да излъчи кабинет, особено, ако БСП успее да вземе макар и един мандат повече от ГЕРБ.
  От първа позиция една партия, чиито лидер е бил последователен борец срещу ГЕРБ и Борисов, може да преговаря за по-широка подкрепа.
  Формацията на Манолова, например, няма как да подкрепи кабинет на ГЕРБ, но може да застане зад кабинет на БСП.
  „Обединени патриоти“ също могат да намерят причини да подкрепят такова правителство. Тук ключова отново е подкрепата на десницата. Подкрепата за ДПС обаче е токсична за правителство, начело с Нинова, а на „Демократична България“ – силно проблематична.

  Затова подобно правителство няма много шансове за живот.

  Още по-малки има четвърти кабинет на Борисов. Той може да разчита на „Обединени патриоти“ и може би на Слави, а зад кадър – на ДПС. Правителство на ГЕРБ и патриотите, подкрепено от ДПС, е повторение на днешната ситуация. И отново ще изкара хората на улицата, като пътем „убие“ Слави Трифонов. Затова и той едва ли ще даде ОК за такава формация.

  От всичко казано заключението е едно – ако сега има избори, няма да има правителство.

  Ще се отиде на нови избори. И България ще се подреди до страни като Испания, където за последните четири години имаше избори четири пъти. Гражданите на Израел пък ходиха до урните три пъти в рамките на една календарна година.

  Ако България се окаже в такава ситуация, въпросът ще бъде кой ще управлява докато се точи парламентарната криза.
  До изборите, ако са редовни, е ясно – Борисов.
  Според конституцията, избори за ново Народно събрание се произвеждат най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишното.
  Мандатът на сегашния парламент изтича на 26 март 2021 г., което означава, че изборите могат да бъдат най-рано на 28 март – неделя, а най-късно – 23 или 30 май.

  Обикновено излъчването на правителство заема около два месеца, а мандатът на президента Румен Радев изтича чак на 21 януари 2022 г. Догодина обаче освен парламентарни, има и президентски избори, които трябва да се проведат през есента. Но както и да завършат изборите за президент, Радев е действащ държавен глава до 21 януари, когато изтича мандатът му. По конституция в последните три месеца от мандата си президентът не може да разпуска Народното събрание. Но той е длъжен да назначи служебен кабинет, ако парламентът не е успял да излъчи правителство.
  С други думи, няма как да се избегне служебен кабинет на Радев, дори и по-голямата част от депутатите да минат на акъла на ГЕРБ и да бавят топката, за да остане по-дълго Борисов на „Дондуков“ 1. Парламентът трудно би удължил живота си чак до 21 октомври.

  А това означава само едно – ако следващият парламент не излъчи правителство, което е по-вероятно при днешното разпределение на силите, сигурно е едно – ще има служебен кабинет на Румен Радев.

  Подкрепата за отделните партии обаче може да се промени. Но едва ли много, освен ако нещата наистина не станат революционни.
  Кристина Кръстева

 22. Около г-жа Гунчева в тези горещи дни изпълнени с протести, сигурно ухае на деликатен но интригуващ парфюм! Така и трябва да бъде – привлекателна жена е – полага се! Но на улицата вони на газ – г-жа Гунчева, не забелязвате ли? Вонята сега идва от юг – Александрополис! По голямо слагане на БМБ не е имало. Тъй като Вие сте изкушена в тези подробности – постнете с кое решение на сегашното НС е одобрен договора с Гърция, кой е текущият номер на решението на правителството за сключването на договора от министър-председателя , има ли санкция – простете ми за тъпотията на министъра на енергетиката и т.н. и т.н. Нещото май е от рода “ аз давам ……. милиона за пенсионерите“

 23. Демографията спасява Баце и Гешев, братя българи!
  Всеки час намаляваме с 15 души, като етническите българи (те протестират) намаляваме с 19 души, а братята цигани (те не протестират, да не са луди!) се увеличават всеки час с 4 души:
  -19+4=-15
  Баце, сега трябва още малко да устискаш, криейки се в жипката на Горското, и протестите ще свършат, щото няма да има кой да протестира!
  Айде, цукунфт!

  Акад Петър Иванов

  1. с БРОЙКАТА съм съгласен…но я си представете Цар Леонид и неговите 300-та да светеха с ТЕЛЕФОНЧЕТА срещу ПЕРСИТЕ…та БРОЙКАТА не е ВАЖНА ….а КАКВО ПРАВИ…тази бройка…

 24. ЗАКОН НА ИСТОРИЯТА:
  ЖИВОТЪТ НА ХОРАТА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ С ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМИ, А САМО ЧРЕЗ ВОЙНА, РЕВОЛЮЦИЯ И ВОЕНЕН ПРЕВРАТ.

 25. Интересна новина от днес. В редовния доклад на Държавния депортамент на САЩ, страната ни е посочена като пример за ендемична корупция и липса на върховенство на закона. Посочват се канали за наркотици, хора и контрабанда, които допринасяли за корупцията. А, добро утро! Сетихте се.

  Верният ви стратегически партньор Борисов, известен сред населението като Онуй и Главна Мутра на Републиката е пример за мутра, завзела властта и упражняваща диктатура спрямо народа си. Не, че това някога е притеснявало САЩ. Затова и е толкова показателен този доклад. Критиките са жестоки и то на фона на доскорошните хвалби и фотки с Мустафата. Явно нещо в бойко-американската любов не върви както трябва.

  В същия доклад се посочва като основна добродетел на държавата евтината работна ръка. Което е и унизително, и обидно, и показателно. Най-бедната и корумпирана държава в Европа дава шерпи на богатите инвеститори. Които плащат в пъти по-малко за същия труд, отколкото в собствените си държави. Онуй се гордее с инвеститорите. Същите инвеститори като в Бангладеш и Индонезия, където роби им работят за центове….просперитет, значи! Да бяхте казали в началото, да си знаем, че се превръщаме във фабрика за евтина работна ръка, тоест роби. Защото когато за труда си получаваш по-малко от полагаемото се, и не можеш да си платиш сметките и да живееш нормално, си просто роб.

  Какви ще са последиците от доклада? Мустафата вече не се снима с Онуй, според слуховете заради изрична заповед от американското правителство. Мисис Ким пък не е ясно какви ги върши, само е фон на снимки от разни срещи, като гледа лошо пприсъстващите. Но не се и съмнявам, че има съответната роля за доклада.

  И въпросът е – кога ще бъде вдигнат чадъра на защита над Онуй и ще бъде оставен на съдбата си? Защото да не се лъжем – промените не се случват само на улицата, но и на международната сцена. А вече Онуй стана неудобен на господарите си….
  .
  Елена Гунчева

  1. И кво от това? Спасение дебне ОТНИКЪДЕ. Мафиотският модел Манфред Вебер е непоклатим. Оцелявайте роби!

 26. Много лесно е да се обвинява „Отровното трио“ за неефективност.
  Това показва,че не са играчи,а хора влагащи всичко
  от себе си за благото на българският народ.
  Критикуващите.Моля дайте предложение и излезете пред много
  хилядният митинг,за да се обосновете!
  „Няма ненаказано добро“

 27. Стадото блее под прозорците на пъдара и си мисли, че ще спрат да го стрижат и колят! Овце!

 28. со КРОТЦЕ со БЛАГО от протестиращите и малко КЮТЕК от НАС- ГЕРБ….БЛЕЕНЕТО на ОВЦЕТЕ не ПЛАШИ вълците…

  1. триото могат да ги канят по света…да организират ПРОТЕСТИ с цел БЕТОНИРАНЕ на ВЛАСТИМАЩИТЕ…

   1. АМИ ПРАВИЛНО МУТРОКОМУНИСТА БОРИСОВ ВИ ГО КАЗА че сте „ЛОШ МАТРЯЛ“ КАКТО ХИТЛЕР ИСКАШЕ ДА УНИЩОЖИ ЕВРЕИ И СЛАВЯНИ .ЗАЩОТО СА „ЛОШ МАТРЯЛ „..ТАКА И МУТРОКОМУНИСТА ИСКА ДА Е НЕГОВ ПОСЛЕДОВАТЕЛ . …КУПЕТЕ СИ ФЕНЕРЧЕТА …ПОМАГАТ ДА СТЕ ДОБРИ СЛУГИ НА ШАЙКАТА

 29. Това заглавие е най-точната квалификация, която съм прочел през тези 60 и кусур дни!

 30. Много моля, не се подигравайте на хората на площада и на Отровното трио!

  Най-интелигентната и будна част от хората е на протеста, независимо дали са студенти, родители, учители, работници, селскостопански производители, миньори, земеделци, цигани, джендъри, леви, десни, няма значение кой е на протеста – всеки честен човек е там!

  Борисов, не сме ти роби!

  Не искам да работя за теб и ПКП-тата ти. Един лев дълг нямам към никоя институция и никога не съм работила на държавна работа!

  Моите уважения за проф. Минеков, адв. Хаджигенов и г-н Арман Бабикян!

  Протестът трябва да е такъв, какъвто е!

  Нито една капка кръв не бива да се пролее заради Спящия с кюлчета, нито една капка на нашия изстрадал народ!

  Истинските полицаи имат семейства и деца, и ги обичат, така както и ние! Истинските полицаи няма да бият децата и техните родители!

  А на ЕС не се надявам (…..с 200)!

  1. Вярно …горките …Ама има лесно -що не им предложите безплатни сексуални услуги – направо там на площада – под колоните, в градинките … Любовта ще спаси света….

  2. за ТОВА НА ЕНИЧАРИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ИМ ДАВАТ ПО 600 ЛЕВА НА ДЕН ДА БИЯТ ПРОТЕСТИРАЩИ ….КОИТО ИСКАТ ОСТАВКАТА С ФЕНЕРЧЕТА ЗА СМЯХ НА МУТРОКОМУНИСТА

  3. Мери ли си, Марин ли си, не знам и не ме интересува.
   От написаното ти става ясно, че явно не си гледала протестите дори по телевизията, така че ако случайно отидеш там, в първия случай вдигай полата, а във втория сваляй панталона.

 31. Не може един човек заемащ поста министър председател да говори и да мисли по този начин за президент за политически лидери за бизнесмени съдии и прокурори . ЕП няма да му се хване на манипулациите и ще го разобличи. В България може да лъже да краде да мами да изнудва но в Европа е господин никой

 32. Че съм тъп,тъп съм. Премиера каза че съм и прост! Не ме познава слава богу но вероятно и това е вярно – прост съм! Не мога да разбера, как след тридесет години демокрация отново замириса на революция. Няма ли демокрация в България или има! Ако има значи не трябва да се радикализира протеста а да се удовлетворят исканията му. Ядец, тази не става – значи няма демокрация! А какво има – не съм съгласен с Дончева, че за всичко била виновна групировката СИК. То имаше и има много други групировки но те ли са виновни? Да вземаме калашниците и да палим – кого? Народно въстание, народен съд – сакън , всички викахте против един такъв миналия век. На там ли вървим? Че и някои професори изразяват такова мнение – дали и тях ги е имал предвид премиера или казаното не се отнася за „синодалните старци“ ако все още си спомняте за този образ и автора му. Време ли е да се събудим от този кошмар или да си трайкаме на възглавничката – нали сме прости! Умните че си крадат, ние че си трайкаме. Като в един стар виц – „Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя!“. Ситуацията не е нищо особенно – бедните – още-по бедни, богатите – по-богати! Всички не могат да са равни дори и при демокрацията!

 33. На тоя хараланчо майка му явно много го е мразила за да го кръсти с това „прекрасно“именце.

  1. „Хара“ на гръцки „радост“. 🙂
   „Радва“ ни човекът… Толкова, че да спреш да гледаш телевизия…(Или пък да си строшиш телевизора.)

 34. Е,то лесно се призовава за кръв и насилие,но друг да го направи.И ако има резултат,да оберем плодовете.Ако се провали,за тяхна сметка…Революционери пред смартфоните,дал Господ!По-добре е да агитират приятели,роднини,съседи,колеги…
  Ако всеки го направи,подкрепящите протеста от 62%ще станат 90%.

 35. Отровното трио уби енргията на протестта!!!!С флашмоби и речи нищо няма да стане-докато не полетят павета по главите на заптиетата Тулупа ще си е на власт!!!!

  1. КОЙТО ЩЕ СЕ МАХА, ДА СЕ МАХА, БЕЗ МНОГО МНОГО ДА НИ АГИТИРА! ВИЖДАМ ТУКА РАЗНИ ПОЛИТАГИТАТОРИ, КОИТО ПРИЗОВАВАТ ДА СИ СЛОЖИМ ГЛАВИТЕ В ТОРБИТЕ, ЗА ДА ВЗЕМАТ ТЕ ВЛАСТТА! ИСКАТ КРЪВ ДА СЕ ЛЕЕ, ЩОТО ОБИЧАТ ПАРТИЗАНСКИТЕ БОРБИ, НО ВЕЧЕ СМЕ В ДРУГ ВЕК И ХОРАТА СА ДРУГИ. БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е ЛЮБИТЕЛ НА ГРАЖДАНСКИТЕ ВОЙНИ НЕ ЗАЩОТО Е СТРАХЛИВ, А ЗАЩОТО Е ХУМАНИСТ ПО ПРИРОДА. И НЕ ВНУШАВАЙТЕ КАК БИЛИ 10 000 НА ПРОТЕСТА, ЩОТО БЯХА 10Х100000, А ВИЕ МАЙ СТЕ ОТ БОЙКОВЦИТЕ! 100000 ДУШИ, РАЗПОЛОЖЕНИ В ОГРОМНОТО ПРОСТРАНСТВО МЕЖДУ ШЕРАТОН И УНИВЕРСИТЕТА, КОЙТО ИМА УМ В ГЛАВАТА, МОЖЕ ДА ПРЕЦЕНИ КОЛКО СА БИЛИ! И КОЙТО Е ГЛЕДАЛ ДИРЕКТНИТЕ РЕПОРТАЖИ ОТ ТАМ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН!

   1. Е И КАТО СТО ХИЛЯДИ КАКВО НАПРАВИХТЕ посВетихте на МУТРОКОМУНИСТА ДА СИ ПРЕБРОИ ПАЧКИТЕ ПОЛУЧЕНИ ДНЕС ….СМЕШНИЦИ ….МУТРАТА Е УМРЯЛ ОТ СМЯХ . ТОЗИ ЛИ ЛОШ МАТРЯЛ С ФЕНЕРЧЕТА ЩЕ МИ ИСКА ОСТАВКА ? БЕГАЙ ГЕШЕВ ДА ИМ НОСИШ С КОФАТА ТОК ЧЕ НЕ МОГАТ СЕ ПРИБРА ПО КЪЩЯТА

 36. Сит на гладен не вярва! Добре платени държавни служители на заплата и пенсия… трудно ще ги извадиш на протест.

 37. Пепеляшка си е късметлийка, при нея Тиквата се превърна в каляска, а при нас в премиер

 38. АЗ СЪЩО СЕ ОТКАЗВАМ ДА ПРОТЕСТИРАМ!! ТОВА ВЕЕ НЕ Е ПРОТЕСТ, А ЦИРК, ПРИБИРАЙТЕ СЕ, ЯСНО Е, ОНЯ ОТ БАНКЯ, ОТНОВО ПОБЕДИ…СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ НАГЛИЯТ, БЕЗСКРУПУЛЕН ПОЖАРНИКАР, ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ГЕРБАДЖИЙСКА ГМЕЖ, СЕ ПРИСМИВА НА ЧЕСТНИТЕ, ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ!! ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, КАКТО И СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ, НЯМА ДА ИМА, ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА МУТРОМЛИЦИОНЕРА ОТ БАНКЯ С ПЪЛНОТО ШКАФЧЕ С ЕВРА И ЗЛАТО, ЛЮБИМИЯТ НА ЕС И КРАВАРИЯ, НЕПРИМИРИМ БОРЕЦ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА, НЯМА ДА ИМА, ЩЕ ИМА НОВА, ТЯХНА КОНСТИТУЦИЯ, НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ МАРТ, ЩЕ ИМА НОВА КОАЛИЦИЯ, ГЕРБ, ПАРТИЯТА НА ЧАЛГАРЯ, А ЗАЩО НЕ И БСП!? ЩЕ ИМА И НОВ ПРЕЗИДЕНТ, ДРУГАРЯТ БОРИСОВ, ШОФЬОРА НА ДЖИПА, ЩЕ СЕ КЛАНЯ И КОЗИРУВА НА СУЛЬО И ПУЛЬО, ТУЛУП ТВ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗЛЪЧВА ПРОСТОТИИТЕ МУ ЗА ТАНГЕНТИ И КОЛЕКТОРИ….ТОГАВА, КОЙТО МОЖЕ, ТЕРМИНАЛ 2, А ТАКИВА КАТО МЕН, ЩЕ КРЕТАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОДАЯНИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩАТА СГАН И ТАКА, ДОКАТО ПОСЛЕДНИЯТ УГАСИ ЛАМПАТА И ЗАТВОРИ ВРАТАТА….ЖАЛКО ЗА НАС, ДЕЦАТА НИ И ВНУЦИТЕ НИ….

  1. Отровното Трио си оправда напълно названието – бавно и сигурно ОТРОВИХА ПРОТЕСТА. Тия трима самозванци откъде се пръкнаха не е ясно но защо се пръкнаха вече стана ясно. И са налице всички признаци, че са „свещенни крави“ на протеста – нито веднъж не ги набиха (Ренета Инджова е почупиха още след първата и изява), не ги обгазиха и с нищо не ти притесниха .Свинско-мутренските медии ги тиражираха и приеха безпрекословно за „водачите“ ,което е доста подозрително на фона на практиките на мутро-хунтата срещу опонентите си. Триото отрови протеста още на третия ден, когато дъщерята на единия от тях тръгна „с гърди“ да брани орките пред вратата на партийния дом. После организираха едни безсмислени блокади с което спечелиха неодобрението на доста столичани. Направиха необходимото за да информират подробно властите за всяка своя „въстаническа“ изява в столицата и навсякъде другаде … Класически договорен спаринг. Първият побой „под колоните“ показа ,че са сеирджии и нямат намерение да пазят „своите“. Ситуацията на 02.09 беше абсурдна гротеска – оградена с полицейски коли „площад -кошара“ и тежко окомплектовани биячи срещу пребърквани и претърсвани на подстъпите протестиращи. После идват едни мутро-хайванчета и гърмят сватбарски почти половин час а Триото стои и им се радва. И как стана така, че предните дни на разходките до Орлов мост и обратно побоища нямаше а точно в тази нощ , без всякаква съпротива се приложиха “ полицейските тактики“ и побои над мирни граждани. Тези тримата по-тъпи ли да или по-страхливи и продажни. След месец протести, нямаше ли кой да им обясни, че грижата за мирността на протеста и безопастността на участниците е тяхна грижа. Че трябва да имат вътрешна организация и охрана – силова, макар и незадължително въоръжена . Тези така и не разбраха , че с големи усти, малки сърца и меки китки мутро-мафиот от власт не се сваля.Ама те и изначално не са искали да го свалят – искаха да се самосвали с оставка – нещо ,което и децата знаят, че няма как да се случи – кое куче само пуска захапания кокал ? Е …Триото може да се поздрави с успех – успешно „оглавиха“, „заглАвиха“ ,“овъртолиха“ и скопиха най-силния спонтанен народен порив да се отвоюва държавата и свободата от мутро-хунтата на Мафиота. Нещата се движат в правилния дневен ред на Тиквата.

   1. Какво може да очакваш от платени русофоби, отявлени радетели на дженър идеологията и по думите на тиквата – ненаситно алчни подлоги?

   2. АЙ СИКТИР И У ЛЕВО НА РАЗБИРАЧИТЕ! ПРЕДИ-БЪЛГАРИНЪТ ЗАСПАЛ, НЕ ПРОТЕСТИРА, СЕГА-АМА НЕ ТАКА, А ИНАЧЕ ДА СЕ ПРОТЕСТИРА! НЕЩО МЕ СЪМНЯВАТЕ, ПЕЕТЕ ПОГРЕБАЛНИ ПЕСНИ ОЩЕ ОТ ПЪРВИТЕ ДНИ НА ПРОТЕСТА, А ТОЙ ВИДИМО НЕ УМИРА! ТО Е ЯСНО, ЧЕ И ТУКА СЛУЖБИТЕ ИМАТ УШИ И ОЧИ, КАКТО ВЪВ ВСЕКИ САЙТ! И ДА ВИ КАЖА: ХОРАТА НЯМА ДА СЕ ПРИБЕРАТ И НЯМА ДА СЕ ПРИМИРЯТ ТОЗИ ПЪТ! ВИЖДА СЕ ОТ НЕПРЕДУБЕДЕНИТЕ/ ЗА ВАС НЕ СЕ ОТНАСЯ!/ А КАКВО ЩЕ СТАНЕ-БОГ ДА ПОМАГА! НО КОЙТО ИСКА КРЪВ, ДА БЪДЕ ДОБЪР ДА ПРОЛЕЕ ПЪРВО СОБСТВЕНАТА СИ И ТАЗИ НА ДЕЦАТА СИ! И ДА НЕ ВЗЕМЕ НЯКОЙ ДА МИ ДАВА ЗА ПРИМЕР РЕВОЛЮЦИИТЕ С КОИТО СЕ ПОСТИГАЛИ ПРОМЕНИТЕ? ТЕ ДО ЕДНА СА БИЛИ МАСОНСКИ И НЕ СА ДОВЕЛИ НИЩО ПО-ДОБРО. ИЗКЛЮЧЕНИЕ СА МОЖЕ БИ ТЕЗИ В ЛАТИНСКА АМЕРИКА!

 39. В Украйна радикализацияата доведе до загуба на Крим и на цяла Източна Украйна в замяна реално на нищо. В Гърция протестите са винаги за права и така докато свършиха парите и пак почнаха да емигрират, но поради липса на работа.
  В Сирия е чсно до какво доведе радикализавията, в Либия – също…

  1. Какво ни казваш – Протестите стигат до там, до където каже Чичо Сам!

 40. Велико Народно Въстание. Сигурно аз съм се объркал нещо, но въстание е организирана, открита и въоръжена акция на дадена съпротивителна групировка срещу властта на правителството. В нашият случай определението “Велико Народно Въстание“ не е коректно. Може би трябва да се нарече “Велико Народно Негодувание“. Или пък да остане “въстание“, но да действаме според дифиницията.

  1. Прав сте убийствено точно, извън някои малки, но значещи граматически грешки….Е, какво пък….важна е идеята, не, идеализмът на всички нас, подкрепящите мирните негодуващи….Негласно се чака като Месия развръзката…..за истината, победата, реванша!!!

 41. Това не е протест! Това е вечерна разходка преди сън! Във Франция или Гърция, ако протеста не потроши един-два булеварда все едно, че е нямало протест! Какви са тези КПП-та, „мирни протести“, цветя на милиционерите и т.н.?! Никоя власт досега не си е отишла с мирни средства. И настоящата няма да си иде. Един погром и правителството пада, а следващото си прави сметката, че ако скоро не подкара държавата в правилна посока с резултати, ще последва предното!…

 42. Като не е мирно, какво се получава? Бой, спрей, арести. И пак без ефект. Само дето се нарадвахме на прекрасни снимки на полицаи – един с шкембе до коленете, други с черепи, боксове, кръвожадни надписи, бради, черни тюбетейки-афганки и много, много палки… И по 600 лв. премия им дават за всяка „охрана“ на митинг. И хотели, превоз, кетъринг. Остава само да ги заведат на изложба на Веждичката, да ги ограмотят малко „културно“. Ама и там ще трябва да платят билетчета.

 43. Като не ви харесва г-да Занеев и Кендов този начин на протест, купете си оръжие и започнете да стреляте! Ама надали ви стиска, че е по-лесно да се критикува по сайтовете!

  1. Хей, bbb, добра идея даваш! В тази връзка – Умолявам, г-н К.Кеворкян, ако пази в своя архив, разговора му с генерал Стою Недялков да го предостави на кротките, умните, красивите и най-вече на такива като нас, ПИШЕЩИТЕ! В този разговор е истината за промяната! А, бе, да сте живи и здрави! Поне ще ви останат разходките в топлите софийски вечери!

 44. На 20 години самолет лесно не се кара.
  Трябва фамилията Ти да е от приватизаторите ,ама не на държавата,а на ДС . После ще има всичко от участие в сондажите в Черно море до сделка за изтребители със Натовските партнъори . А когато Вие се гърчите пред КПП-та Те си летят със самолетите.
  Ще купували Някои си ЧЕЗ,ще взимала Лилана и Божков ТОЛ системата.
  То и Бойко ще си ходи ама ако Му разрешът.

  https://www.facebook.com/lazar.lyubomirov/photos

 45. Страхотен концерт за мир и любов стана! За другия път от Отровното трио да продадат малко билетчета и да напълнят касата. Те полицаите и без това са по КПП-тата и ще ги проверяват. Предлагам и да използват стадион Васил Левски. Така и събитието ще се охранява по-добре и с по-малко разходи, пък и акустиката не е за пренебрегване. С по-големия бюджет ще могат да организират повече известни звезди да ни попеят. Като стана дума, къде е онзи мушморок Слави. Вчера го гледах как коментира с Камен Воденичаров протестите. Нито един от тея кавали, които ще влязат в бъдещия парламент заедно с дългия, не отиде на протеста вече повече от два месеца. Ако се плаща на изпълнителите, учиндолеца ще има оправдание пред тиквата, за да стане и той един от протеста. Също ще може да спечели още малко от гласовете на заблудените българи, които вярват в чалгаря. Ще се поразровя в литературата дали през 1789г. и 1917г. въстаниците са предупредили властта седмица по-рано с официални покани. И дали са им пяли на Луи XVI и Николай II. Сигурно съм го пропуснал.

  1. Какво фрапантно съвпадение …..и аз също така…..а можеше, а можеше да е съвсем различно…..Дай Боже!!!

  2. ЗНАЕХ СИ! МАСОНЧЕТА В САЙТА! ДАВАТ ЗА ПРИМЕР ВОСР И ФРЕНСКАТА МАСОНСКИ РЕВОЛЮЦИИ! УНИЩОЖИЛИ ДВЕ ЦВЕТУЩИ ЦИВИЛИЗАЦИИ, ПРОЛЕЛИ РЕКИ ОТ КРЪВ НА НЕВИННИ ХОРА. И ВСЕ ПОД ДЕВИЗА: СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО. И РАЗБИРА СЕ НИЩО ОТ ТОВА НЕ СЕ Е СБЪДНАЛО! ЦЕЛТА Е БИЛА СЪВСЕМ ДРУГА! МАЛЕЕЕЕЕ КОЛКО СТЕ МИ ПРОЗРАЧНИ! АГИТАТОРЧЕТА НЕНАГЛЕДНИ!

 46. Туск отказа колективна подкрепа на Борисов.

  А бе и аз отказвам да проумея още колко бой трябва да изядат протестите,за да има Оставка,ама кой ме пита ?!

 47. Не чакайте подкрепа от Европейския съюз. На всеки 1 милиард отпуснати за България по европейски програми Боко Тиквата връща 200 милиона на Манфред Вебер и Европейската народна партия, с което си купува подкрепата на ЕС и властта. Затова той казва по телефона, че „ги оножда с 200“.
  НЕ БЪЛГАРИЯ СЕ НАУЧИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ДА ЖИВЕЕ ПО ЗАКОНИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, А ЗАПАДНА ЕВРОПА СЕ НАУЧИ ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ПО ЗАКОНИТЕ НА МАФИЯТА.
  ТОВА Е ИСТИНАТА!
  И ВСИЧКО Е МИРНО!

  1. Никога не съм чакала нищо от ЕС. В това число- и боклуци за горене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *