Регистрация
Публикувано на 10.01.2019 / 9:13

И ПОНЕЖЕ СВОБОДАТА, САНЧО, НЕ Е В САЛАМА, ЩЕ ОСТАНЕ САМО СВОБОДАТА… ДА ИСКАМЕ ЛИНЧ. ПО ТЕЛЕВИЗОРА.

ТВЕдните щели да бият всички, които им влизали в махалата, другите искат линч от телевизорите. Сичкото туй сега, тук, 21-ви век, в цивилизована България. Битивиту щели малко по-късно да ни покажат „поредното разрушаване“. И Нова и те ще прожектират бутаниците. Хляб и зрелища.

Хлябът в по-малки количества, че поскъпна, но за сметка на това зрелищата си ги бива… Днес гол бегач, утре бутане на къщи, малко Марешки, малко Поптодорова, малко тирове по границата, щото сняг, и ей го – януари минал. По-добре прав пред бара, отколкото седнал пред струга, ми е казал древният мъдрец.

Ми така е, то и без това стругове не останаха много. Няма да се тровкате, че няма работа, че ви ниски пенсиите, че поскъпва тока, така че няма да може хич хляб да си купуваме скоро и ще останем само на пасти… А шоколада само го миришем. Бизнесът вика, че Аз ям ще затвори, щото така ще му повишат тока, че свят ще му се извие.

И понеже свободата, Санчо не е в салама, ще остане само свободата … да искаме линч. По телевизора. И телевизорът не намира нищо лошо в това. Ку-клукс-клан са били по-срамежливи, нали знаете какви качулки си имат?

Айде пред телевизорите! Ще бутат къщи. Пет. Тоя път. За командос – 10 къщи, за обикновен инженер – 2, за 5 старци – 1. Има си ред в кочината!

––––––––

Великият комбинатор седеше до бамбукова масичка и пишеше.

— Бият Паниковски! — викна Балаганов, застанал като картина на вратата.

— Вече? — попита деловито Бендер. — Нещо много бързо.

— Бият Паниковски! — повтори отчаяно рижият Шура. — До „Херкулес“.

— Защо ревете като бяла мечка в топло време? — каза строго Остап. — Отдавна ли го бият?

— Повече от пет минути.

— Тогава веднага да бяхте казал. Ей, че глупав старец! Хайде да идем да погледаме! Из пътя ще ми разкажете.

Виктория Тинтерова

Коментари 8 за
“И ПОНЕЖЕ СВОБОДАТА, САНЧО, НЕ Е В САЛАМА, ЩЕ ОСТАНЕ САМО СВОБОДАТА… ДА ИСКАМЕ ЛИНЧ. ПО ТЕЛЕВИЗОРА.”

 1. ами, гинчето,ако трябва да се пускат,да се пускат-то ножа реже вече и кокала.За кога да чакаме вече?Пазарджик,Асеновград,Катуница,а сега и Войводино-колко още?…и с какви „интеграционни“ средства?
  Един познат казваше така“на такъв гъ.з,такъв х.уй

 2. За разстрела на данъчния, Бойко рече, че е атакувана държавата. За атаката срещу военнослужещия.. НИЩО !
  Мишката си е мишка и не очаквайте от нея да се произлезе лъв !

 3. Ако за всеки цигански золум събаряха по 3 къщи ,ко шеше да стане …

 4. А леле, значи Крадливото Ленче пак са го пуснали да сее атлантически мъдрости по телевизиите? Явно здравата са закъсали откъм агитпропчици. Добре, че съм го пропуснал.

  1. Като я слушаш, оставаш с впечатлението, че шведите с техните Грипени, живеят някъде на Изток и са проксита на Путин.

 5. Защо тъй нареченият министър-председател на тъй наречената държава България Боко-тиквата мълчи по въпроса за циганското нападение над военнослужещ?

  1. ЗАЩОТО ЦИГАНИТЕ СА ОСНОВНИЯТ ЕЛЕКТОРАТ НА ГЕРБ, НА КОЙТО ЦЕЦО-ПЪПЕША ПЛАЩА ОТ ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НАРОДА ПАРИ ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБЕРАСТИТЕ. ЗАТОВА СА СТАНАЛИ НАХАЛНИ И ДОЛНИ, ЗАЩОТО ЗАД ТЯХ СТОИ ГЕРБ И БОКО-ТИКВАТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>