Публикувано на 02.12.2019 / 9:37

И ИТАЛИЯ ГРЪМНА: НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХАЗАРТНИ БОСОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА СВЪРЗАНИ С РАСИСТКИТЕ СКАНДАМИ И ПРАНЕ НА ПАРИ

И ИТАЛИЯ ГРЪМНА: НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХАЗАРТНИ БОСОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА СВЪРЗАНИ С РАСИСТКИТЕ СКАНДАМИ И ПРАНЕ НА ПАРИЦяла серия от медии, които доскоро рекламираха Efbet съобщавайки за лиценза й на Ботуша, се отказаха от публична подкрепа за компанията и съобщиха за скандала, който тресе 5 държави вече повече от месец

Десетки онлайн медии в Италия гръмнаха със скандала Efbet, който вече от повече от месец тресе няколко държави. След като по темата вече писаха цял куп издания в България, Великобритания, Гърция и Малта, сега хазартната компания се превърна и в любопитна тема и за публиката в Италия.

Поводът е, че „Цеките“ вече имат лиценз за хазартна дейност и за Ботуша, но това видимо от публикациите, по-скоро притеснява италианците.

Сайтовете ossolanews.it и torinoggi.it публикуваха материал със снимка на бившия вече президент на футбола Борислав Михайлов и Боян Найденов, един от собствениците на „Efbet”, напомняйки, че български футболни фенове са предизвикали демонстрации на гнусен расизъм, песнопения на маймуни и платени футболни хулигани, които очевидно бяха на стадиона само за да развалят футболната игра.

И ИТАЛИЯ ГРЪМНА: НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХАЗАРТНИ БОСОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА СВЪРЗАНИ С РАСИСТКИТЕ СКАНДАМИ И ПРАНЕ НА ПАРИ

Италианските медии напомнят всички глоби за последните 10-15 години, наложени от УЕФА на българската федерация и български футболни отбори.

Медиите се спират също така и на темата с оставката на Боби Михайлов и последвалите проверки на ДАНС.

Ето какво пишат колегите от Италия:
„Оставката на Борислав Михайлов обаче беше само върхът на айсберга. След расистките обиди срещу футболистите на британския национален отбор скандалът се разрастна. Дълго време в България съществува връзка между футбола и организираната престъпност. Доста често ултрасите действат под натиска, наложен от външни влиятелни сили. Има много случаи, в които футболното хулиганство е използвано специално за отприщване и предизвикване на хаос по време на мачове. И това може да е така. Подозирайки фонов сценарий, специалните сили също разследват спонсорите. Това доведе до поредица от събития, които е малко вероятно да бъдат просто случайни“, пише torinoggi.it.

Медиите на Ботуша разкриват още, че специалните служби в България са започнали проверка на възможността едни от най-големите босове в хазарта в страната – Стефан Найденов, да стои зад инцидента, пише caffeinamagazine.it.

И ИТАЛИЯ ГРЪМНА: НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХАЗАРТНИ БОСОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА СВЪРЗАНИ С РАСИСТКИТЕ СКАНДАМИ И ПРАНЕ НА ПАРИ

„Въпреки мрежата от информатори на УЕФА в цяла Европа, работещи по решаване на проблема с определянето на мачове, серията спортни манипулации изглежда е организирана доста добре и тя е направена от синовете на българския хазартен бос. Найденов е обвиняван не само в различни прояви на спортна корупция, но странични източници също съобщават, че за Стефан Найденов работи Марио Коструков, човекът, който доскоро наблюдаваше корупцията към БФС.

Заедно със синовете си Боян Найденов и Цветомир Найденов, Стефан Найденов, ръководи една от най-големите компании за хазартни игри в Източна Европа – Efbet. Търговската марка е собственост на „Brobet LTD“ и е сред основните спонсори на футбола в България. Съвсем наскоро компанията “Efbet” е замесена в огромен скандал, който разкри чудовищен брой нарушения на Закона за хазарта в България, както и на Закона за ограничаване на плащанията в брой (ЗЗЛД), който се извършва систематично от собствениците на Efbet“, разкрива и torinoggi.it.

И ИТАЛИЯ ГРЪМНА: НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХАЗАРТНИ БОСОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА СВЪРЗАНИ С РАСИСТКИТЕ СКАНДАМИ И ПРАНЕ НА ПАРИ

„След дълго разследване на Efbet и неговите собственици агенти от Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) щурмуваха централата на Efbet на 4 октомври. Българските медии публикуваха много информация по темата, свързвайки семейство Найденов с корупция, пране на пари и други финансови престъпления. Освен това по неофициална информация от службите, имената на собствениците на букмейкъра бяха свързани и с хора, които са част от организираната престъпност и корупция не само в България, но и в други европейски страни. И все пак сагата за Efbet не свършва до тук.

Подобни разследвания срещу компанията Brobet, която е собственик на марката Efbet, започнаха също така и в Гърция, Румъния и Великобритания. И докато информацията от малтийската полиция подчертава, че българите са свързани с италианската мафия в Сицилия и Милано, някои британски и гръцки журналисти твърдят, че Стефан Найденов и синовете му са били част от корупционни схеми, финансови измами и укриване на данъци на територията на Гърция. Нещо повече, италианските медии съобщават, че хазартният бос Стефан Найденов е бил част от комунистическите тайни служби в страната си. Той е работел под псевдонима „Николов” и е бил вербуван от служителя на Държавна сигурност Кр. Кръстев още през 1980 г. – факти, излезли преди това и в други медии от Великобритания и Гърция.“

И ИТАЛИЯ ГРЪМНА: НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХАЗАРТНИ БОСОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА СВЪРЗАНИ С РАСИСТКИТЕ СКАНДАМИ И ПРАНЕ НА ПАРИ

https://nbox.bg

Коментари 3 за
“И ИТАЛИЯ ГРЪМНА: НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХАЗАРТНИ БОСОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА СВЪРЗАНИ С РАСИСТКИТЕ СКАНДАМИ И ПРАНЕ НА ПАРИ”

 1. Всичко, свързано с футбола е мафия, и не само в България а и във всяка точка на земното кълбо. Като се започне от ФИФА и УЕФА, спортни министри, фирми за залози – Еврофутбол,
  Efbet, Sportingbet, Betfair, Bwin, Palms Bet, Winbet, Bet365, 1xbet, и т.н. Не е само Ефбет.
  Ами Васил Божков? Как е станал най – богатия българин?
  https://www.youtube.com/watch?v=lYY0lHpU6nY
  SPORT MAFIA I KORUPCJA
  Ами голямата звезда Христо Стоичков, който може да си купи един средно голям град в България, и е спец по всички въпроси, малко ли данъци е укрил?
  Ами държавната глава с Фланелката на Ефбет?
  Ами сливенския бивш кмет и хотелиер Йордан Лечков? В Сливен от никой обикновен човек няма да чуетe добра дума за него.

 2. И никакви, ама никакви връзки с политически кръгове.Нито с парламента, нито със законът за ДДС, за хазарта.Какви са тези публикации.?Ама, Те нямат съдружници, растат ей така, в саксия . Държавата никак, ама хич не ги поощрява .
  Когато Те искаха да си плащат 20% ДДС законотворците рекоха “ КАКВО за лекарства ли да ги даваме или за книги или пък за харани.Разберете се първо, за кого по напред.Конструктивност трябва и правилно да се мисли“.

 3. Дон Колеоне : „Мафията не може да бъде победена, но може да бъде оглавена !“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *