Регистрация
Публикувано на 16.11.2008 / 19:34

И дружка на Румен Петков ще съди Юрген Рот

 

 

Пред плевенска медия Антонов разясни още от неверните неща в книгата: "Много манипулативно са използвани моите партийни и лични отношения с Румен Петков, за да бъде очернено неговото име. Безбожно се злоупотребява и с един трагичен случай (убийството на д-р Людмил Конов) със същата цел. Абсолютни лъжи са изнесените факти, че Конов е убит в хотел "Ростов" (а той бе застрелян пред дома си), както и че по това време, през 2004 г., Румен Петков е бил кмет. Факт е, че мандатът му приключи през 1999 г. Истината е, че и аз, и близките на моя покоен съдружник многократно сме настоявали и писмено, и устно – включително и пред Румен Петков, да се ускори работата по разкриване на престъплението. И се възползвам още веднъж от възможността публично да призова вътрешния министър Михаил Миков и прокуратурата да открият извършителя на убийството. Смехотворно е направо твърдението, че съм "родом от Плевен". Аз съм роден в Монтана, макар че по-голямата част от живота ми е свързана с Плевен. След като не са верни толкова елементарни факти, които в ерата на Интернет лесно могат да се проверят, какво да коментираме останалото? Но все пак аз съм длъжен да кажа някои неща, които плевенчани знаят и които също могат да бъдат лесно проверени. Фирма "КА Груп" купи 40-годишния хотел "Ростов" след вторична приватизация, т. е. от частни лица, а не от държавата. Сделката е била обект на многократни проверки от Агенцията за приватизация и компетентните органи, без да са установени нарушения. "КА Груп" е създадена през август 1998 г. и няма как да е "стояла на входа и на изхода на една фирма за преработка на петрол", тъй като плевенската рафинерия бе приватизирана две години по-рано. (Плевенчани сигурно си спомнят как през 1996 г. правителството на Жан Виденов хариза "Плама" на "Евроенерджи" на цената на 6 апартамента в София – б. а)."
Васил Антонов заяви, че не е удовлетворен от полученото лично извинение от немския журналист в едно от най-гледаните телевизионни предавания и настоява за публично извинение. Народният представител декларира, че в противен случай ще заведе дело за клевета срещу Юрген Рот. Той е категоричен, че, ако книгата излезе и в Германия, без да са коригирани неверните факти и твърдения, свързани с неговото име, той ще потърси правата си и чрез немското законодателство.

Георги Стоянов
 

 

Коментари 0 за
“И дружка на Румен Петков ще съди Юрген Рот”

  1. СМЕШНИЦИ ! ЩЕ МЛЪКНЕТЕ ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ?
    ДОКОГА ЩЕ СЕ ПОДИГРАВАТЕ С ХОРАТА ?
    НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО , ЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА ?
    ИМАТЕ КЪСМЕТ ЧЕ ЖИВЕЕТЕ В БЪЛГАРИЯ – ИНАЧЕ ОТДАВНА ДА СТЕ НА ДРУГО МЯСТО !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>