Регистрация
Публикувано на 06.09.2018 / 11:23

ИСТИНСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ВЪРВЯТ ПРЕД ПОБЕДИТЕЛИТЕ, НЕ КАТО У НАС – СЛЕД ТЯХ!

ЖУРНАЛИСТИКАМнозина смятат, че “The Sun” е вестник от най-ниско ниво – клюкарница и вестник на общите работници, и донякъде са прави. Повече обаче не са прави. “The Sun” постоянно прави разкрития, които освен свързани с обичайните публични личности на Острова – независимо дали политически, културни или тип “Big Brother” измисленяци, вади и истории, от които може да ви настръхнат косите. Ето само два примера.

Преди години благодарение на собствено разследване “The Sun” успя да внедри свой репортер като шофьор в четиричленна румънско-албанска банда, която подготвя отвличането с цел искането на откуп на Виктория Бекъм. Човекът на вестника е трябвало да бъде шофьор на групата. След като събрал всички необходими доказателства, от вестника се обадили в полицият, където хал хабер си нямали за готвеното отвличане, и вечерта преди акцията бандата бе арестувана. Този случай разтърси много сериозно полицията. Тиражът на вестинка хвръкна нагоре.

Вторият случай бе малко след това. От вестника изпратиха свой репортер под прикрите в Молдова. Там успяха да го снабдят с фалшиви молдовски документи за самоличност, да го върнат с тях нелегално в Англия, да му изкарат всички необходими документи тук, и да му осигурят всички възможни видове помощи. Този пък случай разтърси из основи британската система за емиграция. Тиражът на вестника пак хвръкна нагоре.

Сериозни истории подобни на тези две в “The Sun” има редовно.

Защо ви разказвам тези неща?

Чета от десетина дни разни материали с надслов: Извънредно, Ексклузивно, Само в еди къде си, за семействата на Ветко Арабаджиев и Миню Стайков. И това са материали, разказващи за истории, които стигат доста назад във времето – луксозен живот, трупане на богатство, неплащане на данъци… И ето тук е разликата между голямата част от българските медии (за щастие все още има и такива, които пишат истината преди да са дошли победителите) и “The Sun”. Щом ведната след акцията срещу Арабаджиев и Стайков може да извадиш тонове материали за и срещу тях, какво си правил досега? Тези материали не се събират за една вечер! Защо си мълчал? Това не вдига тиража, а прави тези издания да изглеждат жалки. Много е лесно да риташ падналия или да пишеш за някого, когото прокуратурата вече е погнала. Истинският журналист би го направил преди това и би дал повод на прокуратурата да се задвижи.

Така че по-лека с екслузивността и извънредността. Тях може да ги ползвате, ако напишете за подобните на Арабаджиев и Стайков, защото като тях има още много в България, но да пишете преди да са паднали в калта.

Но, разбира се, не ви стиска!

Галин Люцканов

www.lyutskanov.co.uk

Коментари 12 за
“ИСТИНСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ВЪРВЯТ ПРЕД ПОБЕДИТЕЛИТЕ, НЕ КАТО У НАС – СЛЕД ТЯХ!”

 1. Фразата, че телевизията вървяла след победителите, бе произнесена от казионния Агов-парвеню, комунистически хрантутник, дърт гъзар, псевдоседесар, нагаждач, лаком за власт и облаги, бил в отлично материално-то друго какво го интересува?- състояние и преди „промяната“ и след нея. По-късно Агов бе слуга на Ване Цигането от с. Драгалевци, Софийско, но не бе допуснат изцяло до господарската трапеза. В сравнение със своя господар, Асенчо се облажи значително по-скромно. Ване има акции в една банка, авоари в Лугано и Милано , както и недвижимости. Кръсти се всяка неделя в Драгалевския манастир, но това е част от мафиотската игра, научена от Луканов партийната му другарка Елена, и част от известното православно лицемерие и фарисейщина.

 2. „In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God…“
  Истинската власт е Силата, която свързва думите с нещата. журналист е само човекът, който поставя честта си над хляба и е готов да се откаже от хляба си в името на истината и правдата ! а всички други са най-обикновени ПРЕС-титутки…и са най-верните защитници на престъпната шайка, която ни управлява ! и всяка ежедневно се опитват да приспиват българския народ /срещу солидно заплащане+бонуси/ с дежурното си празноговорене, че видите ли – няма нищо по-добро за нас от „стабилността“ на държавата, сиреч на мафията… а ако някой се опита да изкаже противно на тях мнение, първо му прилагат хватката да го разконцентрират с други въпроси, нямащи отношение по темата, и ако номерът им не успее – веднага издигат плашилото, че видите ли „някой иска да направи преврат“ ! позор на мръсните подлоги !

  1. …I ZAD DVAMATA,,GEROI NA PREHODA,,SEDI BIVSHATA DS ,NSS,DANS..I,,PROIZVODNITE I KRAGOVE,,S,,PREPLETKI,,VAV VLASTTA….,,OBRATNIJAT PAT,,NA KINTITE E,,GARANTIRAN,,..INAK….NALI VIGDATE ,,KAKVO STAVA SEGA,,..

 3. Е-е-е-ех , Галине , е-е-е-ех , Люцканов , ами на тях въобще не им пука дали ги чете някой или не!
  Нали знаеш , че България е единствената страна в която държавата от хазната с нашите пари плаща на всякакви медии и на тях въобще не им пука дали ще ги купуват и четат!

 4. Макар че “The Sun” е таблоид, си пише истината, не като жалките жълти нещастници у нас. Всъщност не знам дали имаме читав вестник, моля да ме информирате, ако има такъв!

 5. Аз пък, ще си купя сега един Макларън с централна дирекция,щото Вейроните Бугатитата са тесни,от едната страна качвам синоптичката на БТВ,от другата синоптичката от НОВА,те са най-добрите журналисти в България и заслужават един тур за овации.

 6. Много точно,г-не. У нас журналисти почти няма,но виж четвърти проститутки на кг.

 7. Зад всеки журналист стои по един чичко-паричко !!! Иначе нема начин ….. В което и да е общество първо се овладяват медиите-журналистите , а това не става със семки и бонбонки ……

  1. В т.н. Канцлеракт , който се явява договора, по който Германия е подчинена политически и икономически на САЩ и който всеки немски канцлер отива да подпише в САЩ веднага след като встъпи в длъжност, та в него една от пърмите точки е, че всички немски медии трябва да бъдат с краен собственик гражданин на САЩ и това е така на практика …… Всички немски медии са собственост на американци ………….

   1. Същото беше направено у нас с медии веднага след преврата от 10.10.1989 г. …. Медиите бяха предадени в ръцете на Господарите от САШ и Западна Европа , а други под контрол чрез т.н. НПО-та, от които са финансово зависими …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>