Публикувано на 19.02.2008 / 9:33

Истината излезе на бял свят – Джон Кенеди убит от американската мафия

 

 

От документите следва, че убийството на президента на САЩ в Далас през 1963 година е било извършено по заповед и с пари на мафията от Чикаго. “Всичко, което правя е да предам информацията, която имам”, каза на журналистите Уоткинс, по думите, на който документите били събрани в 14 картонени кутии и се пазят в сейфа на окръжната прокуратура в продължение на 45 години.

Заедно с документите в сейфа са намерени и други вещи, които имат касание към извършеното престъпление, в това число и кобур на пистолет, който е принадлжела на убииеца на президента Ли Харви Осуалд.

Уоткинс каза още, че в папките в сейфа има документ от двучасова стенограма от разговор, състоял се на 4 октомври 1963 година, половин месец преди убийството на Кенеди, проведен в ресторант “Корусел клуб” в Далас. Разговорът е между Ли Харви Осуалд и Джеки Руби, който по0късно убива арестувания Осуалд и умира по време на изтърпяването на присъдата си.

“Ти каза, че момчетата от Чикаго искат да се избавят от главния прокурор?”, пита Осуалд Руби като визира по-малкия брат на президента Робърт Кенеди, заемащ тогава този пост.

“Да, има начин да се избавим от него, но не убивайки го”, казва още Осуалд, на което Руби го пита – как. Осуалд отвръща “Аз мога да застрелям брат му. “Ти имаш предвид президента?”, пита Руби. “Да, президента”, отвръща Осуалд. После получава инструкции как да действа.

Руби го инструктира как да се скрие след убийството и казва: “Ако ти се укриеш, те ще обвинят за убийството някой луд, комунист или даже политик, но никога никой не трябва да узнае откъде са дошли парите за тази работа”.

В отговор Осуалд се интересува: “А откъде са парите?”. Поднасяйки дясната си ръка пред себе си и вдигайки палец Руби отговаря: “Ти чувал ли си за “черната ръка”, за “черната ръка на смъртта”? Мафията? – пита Осуалд. “Да, мафията” – отговаря Руби.

От своя страна експертите историци се съмняват в истинността на тази стенограма. Според шефа на музея в Далас Гари Мак същата вечер, когато е правен записа Осуалд бил в дома си с жена си Марина и не би могъл да се намира в Далас.

Afera.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *