Регистрация
Публикувано на 07.09.2017 / 17:07

ИРИНА БОКОВА НЕ ЗНАЕЛА ЗА АЗЕРБАЙДЖАНСКИЯ ХОНОРАР НА СЪПРУГА СИ? В ИМЕТО НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ, А И ЗАРАДИ АЗЕРСКИЯ ГАЗ, ТРЯБВА ДА ВЯРВАМЕ НА ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА ЮНЕСКО!

бойко борисовГарван гарвану око не вади. След като вчера финансовият министър Владислав Горанов призна, че правителството е притеснено от информацията в „Монд“, „Гардиън“ и „Зюддойче Цайтунг“ за участието на Калин Митрев в аферата „Азербайджанска пералня“, днес същият Горанов почти оневини българския представител в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) .

Горанов излезе с плоското оправдание, че съпругът на генералния секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова не е нарушил българското законодателство, че българското правителство само номинирало, но не назначавало шефовете в ЕБВР и че се чакало становището на банката по аферата.

За Бойко Борисов очевидно не е притеснително участието на Калин Митрев в мащабна тайна схема, с която властите в Азербайджан плащали на политици и журналисти в лобистка кампания за отклоняване на критиките срещу управлението на президента Илхам Алиев.

За кабинета на ГЕРБ и ОП не е притеснително, че по времето, когато парите от черната каса на Баку увеличават банковите сметки на Калин Митрев с 425 000 евро, азербайджанското правителство вкарва в затвора журналисти и граждански активисти.

За управляващите ни изобщо не е съмнително, че плащания към съпруга на Ирина Бокова съвпадат във времето с официални прояви на ЮНЕСКО, организирани в чест на каспийската държава.

За българското правителство няма нищо срамно във факта, че на 16 октомври 2013-та Ирина Бокова изпраща писмо със “сърдечни поздравления” за “безапелационната победа” на президента Алиев на изборите и така опетнява репутацията на ЮНЕСКО. Защото победата на Алиев идва, след като в затвора са хвърлени изявени критици на неговия режим.

За българския финансов министър няма нищо странно във факта, че имотното и финансовото състояние на Ирина Бокова и съпруга й се разминава с официалните им доходи. Тъй като нито заплатата на Бокова, като генерален директор на ЮНЕСКО, нито заплатата на Калин Митрев в ЕБВР са достатъчни, за да се купят и поддържат четири луксозни апартамента в Париж, Лондон и Ню Йорк…и то придобити в последните няколко години. А както изнасят разследващи журналисти, разходите за недвижими имоти, записани на името на двамата, са за 4.7 милиона долара, като тази сума надхвърля с един милион долара известните доходи на фамилията за последните десет години.

Защо вчера Владислав Горанов бе бесен на Калин Митрев, а днес го оневинява?

Може би заради визитата на съпругата на диктатора Алиев в София, когато тя бе посрещната с царски почести от Бойко Борисов? Може би заради дарените от Мерхабан Алиева милиони за археологически разкопки и заради очаквани крупни дарения. А може би заради азерския газ, който не миришел лошо като руския?

Каквито и да са отговорите, едва ли някой ще отрече, че в тази афера първата жертва е моралът. Митрев може и да не е нарушил българските закони и да си е платил всички данъци. Но с какви очи съпругата му оглавява ЮНЕСКО и отстоява човешките права по света, след като семейството й е било захранвано с парите на диктатор, газещ човешките права?

В отговор на журналистическия въпрос дали знаела за плащанията към нейния съпруг и дали те са свързани с политиката на ЮНЕСКО към Азербайджан, Бокова заяви, че не е запозната с консултантския бизнес на съпруга си и заплаши, че ще съди всеки, публикувал “неверни твърдения” по неин адрес…

В името на евроатлантическите ценности, а и заради азерския газ, който някога ще напълни хъбчето на Борисов, трябва да вярваме на генералния секретар на ЮНЕСКО. И здраво да си затворим устата, за да не бъдем съдени от семейство, разполагащо с милиони за адвокати.

Както си затвори устата Владислав Горанов.

велизар енчевВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

Коментари 25 за
“ИРИНА БОКОВА НЕ ЗНАЕЛА ЗА АЗЕРБАЙДЖАНСКИЯ ХОНОРАР НА СЪПРУГА СИ? В ИМЕТО НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ, А И ЗАРАДИ АЗЕРСКИЯ ГАЗ, ТРЯБВА ДА ВЯРВАМЕ НА ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА ЮНЕСКО!”

 1. Консултации.Ама че в Азербайджан да не би да са олигофрени по рождение, че си нямат умове? Я дайте да видим писмените му консултации, тогава нека бокова съди когото си иска в който си иска съд.

 2. Митрев и Бокова не са хора на Боко, а в мозъка и костите си на БСП 200%. Официалната комисионна на Митрев е нищо в сравнение на полученото неофициално, което както пишат за цялата афера от 3-4 млрд.евро, сигурно е между 20 и 50 млн., не случайно Бокова веднага каза, че не знае нищо за бизнеса на съпруга си…

 3. Митрев – хидрополитически консултант. Като Доган.

  От 2012 до 2014 г. Калин Митрев е получил общо осем плащания, като само едно е към българска сметка, а останалите на сметка в швейцарска банка. Всички плащания са обозначени като “супервайзърски услуги”.
  Наводненията причинени от река Кура през 2010 г. разрушават около 20 000 къщи

  Но ако имаше река сас сащото име ф Българиа сам сигурен че щеше да отнесе
  апартамента на Бок ова
  дори ако оплакванията на гражданите да будат изхваряни ф
  кошче за Бок Лук …

 4. Апартаментите на Митрев и Бокова

  1 Paris 27.05.2011 EUR 1,000,000.00 Заем
  2 New-York 11.06.2012 USD 1,189,000.00 Без заем
  3 new York 04.03.2014 USD 1,225,000.00 Без заем
  4 London 08.04.2014 GBP 925,000.00 Без заем

  Ето още четири пирона ф кофчега на загниващия капитализам
  от другарката Бокова и другария Митреф

 5. Митрев, който е бивш агент на комунистическите тайни служби с псевдоним агент “Симеонов”, е дългогодишен представител на България в ЕБВР. Правителството на Бойко Борисов го остави на този пост като анулира собственото си правителственото решение от ноември 2014 г. той да бъде оттеглен. Това се случи в разгара на кампанията на Ирина Бокова за поста главен секретар на ООН, когато България официално подкрепяше нейната кандидатура. В крайна сметка Бокова беше оттеглена и заместена с Кристалина Георгиева. След провала на кандидатурата на Бокова Бойко Борисов се възмути пред медиите, че го критикували, защото „не бил подсигурил за още пет години една комунистическа фамилия“.

 6. Президент Ильхам Алиев принял участвующих в проходящем в Баку Глобальном форуме молодых лидеров сопредседателя Международного центра Низами Гянджеви Исмаила Серагельдина, экс-президентов Латвии Валдиса Затлерса, Болгарии Росена Плевнелиева и Петара Стоянова, Хорватии Иво Йосиповича, Израиля Далию Ицик.

  Также он провел встречу с бывшим премьер-министром Боснии и Герцеговины Златко Лагумджиа, бывшим министром иностранных дел Турции Хикметом Четиной.

  Информацию об этом распространила пресс-служба президента Азербайджана.

 7. Енчев, да те еба в капута тъп!!! От тук мирише на постановка на театър Путьо Сорос, но ти го играеш честен. КТБ, Суджук гейт, Влайков, кой ли още не, а Енчев подхваща нещо, което е преди години. Защо бе капут нещастен не подхванеш аферата Иван Славков, къде са джурналята от ББС? Няма такива, тъпак.

 8. Газта изобщо няма мирис. Парите също не миришат. Ако приемем че не е знаела тогава, ето – сега вече знае. Би трябвало да си подаде оставката веднага. Така че това дали е знаела или не е знаела не е никакво оправдание. Ако иска да изчисти името си нека веднага подава оставка. Срам и позор е да мрляви името на българия. Малко ли са ни тарикатите и шмекерите вътре в страната. Хората казват че ако изведеш магарето на пазара, задължително ще си покаже магариите. Като знаете какви мръсни табиети имат, крийте ги вътре в страната – ето главния прокурор е на своя пост и който каквото ще да прави, всичко ще се прикрие и замаже.

 9. На тази снимка Бойко кърти мивки както винаги.Имаш чувство,че я кани на танц.Но той си е такъв,първичен инстинкт.425000 евро са жълти стотинки в ЕС.И ако ги е взел без да нарушава закона и си е платил данъците ,то къде е проблемът.Големите играчи винаги гледат икономическите и политически изгоди.Ние щото сме малък,но прост народ сме готови да се самоунищожим.И понеже Бокова била „комунистка“я прецакахме за ООН.Обаче се прецакахме и ние щото никой от БГ не стана .По принцип на тия издания не може много да се вярва.Аз като чуя Дойче веле,британски учени и т.н. много не вярвам.А Митрев ако е сгафил да си понесе отговорността,заедно с Бокова.Но да се говори без доказателства не става.

 10. ИМА ЛИ НЯКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ТОЗИ ХОНОРАР Е НЕЗАКОНЕН ИЛИ Е СВЪРЗАН С ИЗВЪРШВАНЕ НА НЯКАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЛИ ….ПРОСТО ТАКА СИ ПРИКАЗВАМЕ ЩОТО ШЛЬОКАВИЦАТА ТАЗИ ГОДИНА ИЗЛЕЗНА СЛАБА И НИ ДРАЗНИ ….. ЕДИН ОТ НАЙ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ПРИОМИ НА МАНИПУЛАЦИЯТА Е ДА ВКАРАШ ОФЦЕТЕ В ПОЛЕМИКА ДАЛИ ВЧЕРАШНИЯТ СНЯГ Е БИЛ ЧИСТО БЯЛ ИЛИ ЛЕКО ЗАМЪРСЕН ОТ ХИМИКАЛИ И ОФЦИТЕ ЦЯЛ ДЕН ДА ТРОПАТ КОЙ КАКВО МИСЛИ, НО НИКОЙ ДА НЕ СЕ СЕТИ , ЧЕ ВЧЕРА СИ БЕШЕ ЛЯТО И СНЯГ НЕ Е ВЯЛЯЛ !

  1. това във КОБ-ДОТУ се нарича, да ви предложат да избирате измежду две лъжи , а не измежду лъжа и истина …. така се отклонява вниманието от истината и се вкарвате в омагьосан кръг, където независимо от избора ви и двете предложения са лъжа

 11. Присъединявам се към мнението на Мареа и с риск, коментарът ми да бъде изтрит, ще добавя: По странен начин темата за Азърбейджан под една или друга форма, се завъртя в последно време у нас! Да бяхте проявили повече смелост г-н Енчев по темата за т.нар.“хвърчаща бг дипломация“, да бяхте обърнали внимание на честите разходки на Плевнелиев до тази страна… Само че това са теми на ниво, на което нито един бг политик не смее да си отвори устата! А така …, просто вятър!

  1. Азарбайджан е интересна дестинация защото купуват от нас оръжие и го превозват с дипломатически самолети. Знаете ли къде е крайната цел? Крайната цел е игил и всички обвиняват българия че сътрудничи с терористите, макар и индиректно. У терористите са намерени огромни количества оръжия и муниции българско производство. Официално ние продаваме обаче на Азарбайджан. Дипломатическия азарбайджански самолет на път за азарбайджан , каца междинно в йордания и там се изтоварва самолета. Нека припомним че по всички международни закони има забрана да се превозва оръжие с дипломатически полети – със самолета на президента.

 12. Морал? Що ли Велизар не са напне да ни разясни що е то. С аналогични примери. За Юнкер например. Дет го разследваха и него за „консултански“ услуги. Пък и за еврогейските цености ша е по-убедителен. И една българо-люксембургска афера може да ни припомни.

 13. СТИГА ВЕЧЕ С ТИЯ ЕВРОПЕЙСКИ“ ЦЕННОСТИ ,КРИТЕРИИ И ЧОВЕШКИ ПРАВА“……….АМАН!

 14. Тези хора не изпитват нито срам!
  Що за чест и морал демонстрират?!
  След всичките им гафове до сега – още ли им вярвате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>