Публикувано на 05.08.2008 / 17:41

Изхвърлиха синият лидер от Интернет

 

 

"Личният уеб сайт http://www.youroukov.org на Пламен Юруков е спрян и няма да бъде пуснат отново. Клиентът не е заплащал за ползване на услугата в продължение срок от два месеца след изтичането на абонаментния план. Въпреки проявената толерантност на FColor.bg, освен липсата на плащане, клиентът използва уеб хостинг плана си в нарушение споразумението за ползване на услугите с FColor.bg. На 4-и август в ефира на Българско национално радио собственикът на блога призова българските граждани да не плащат данъци и да "спрат да пълнят хазната".

FColor.bg спира услугата, защото не съхранява уеб сайтове на хора, които призовават гражданите да нарушават правовия ред и законите на страната. Фирмата носи отговорност за решението си и е готова да го защити по съдебен ред.", пише на страницата на лидера на СДС Пламен Юруков, която е блокирана.

Пред “Всеки ден” собственикът на хостинг компанията FColor.bg и политолог Димитър Аврамов твърди, че блогът е спрян и няма да бъде пуснат отново. “Не може дясна партия – и въобще не може партия, която зачита правовата държава – да толерира вътре в нея да има политици, които призовават за нарушаването на законите на страната. Плащането на данъци е основно задължение на всички граждани във всяка страна”, казва Димитър Аврамов.

Статията в блога си Пламен Юруков е озаглавил “Гражданите могат да накажат управляващите като неплащат данъци”.

От своя страна партията “Ред, законност и справедливост” нападна Юруков, че призива му за неплащане на данъци обслужва сивия сектор на икономиката.

Яне Янев счита, че призивите на Юруков са нагли, тъй като Комисията за борба с корупцията е разпоредила да се изиска извършване на проверка от ДАНС относно фактите, свързани с прането на пари, митническите измами и контрабандата, а името на синия лидер бе забъркано с контарабанда на кафе.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Изхвърлиха синият лидер от Интернет”

  1. Голяма работа!Че кой уважаващ себе си бизнесмен плаща данъци в пълен размер?Чунким Димитър Аврамов ги плаща.Не му е за данъците, а го е яд за неплатените такси, там го стяга чепикът.А Юруков кой знае колко го е черпил с кафе – от онова, дето твърдят, че било контрабандно.И това няма значение, важното е че е донасял на служлите за други контрабандисти.Добър гражданин е Пламен Юруков!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *