Регистрация
Публикувано на 06.10.2017 / 19:32

„ИЗНАСИЛЕНА СВОБОДА НА СЛОВОТО. НО ВСИЧКИ СИ МЪЛЧИМ. И АЗ СИ МЪЛЧА.“ „АФЕРА“: „КАК ЕДНИ МОЖЕМ ДА КРЕЩИМ, А ВИЕ МЪЛЧИТЕ БЕ, КАК!!!“

медииНай-гадното и гнусно нещо в цялата история с Виктор Николаев, Антон Тодоров и Валери Симеонов е, че отдавна има създаден прецедент на отношението на властта към медиите. Започна с един премиер, който звънеше на главните редактори и на репортерите, за да се кара. Можеше да си го позволи тогава, може и сега. След това се затвърди поведението на политиците към журналистите – ту като на обидена любовница, страдаща от липса на внимание, ту като на сутеньори, прибиращи такса „спокойствие“. А това тази сутрин по Нова телевизия е просто естественият завършек на целия процес. И не е само в Нова телевизия. Убедена съм, че всички колеги имаме подобни примери. На същата тази наглост и безпардонност, гримирана във власт. Но всички си мълчим. И аз си мълча. Изнасилената свобода на словото…

Мария Николаева

Фейсбук

Бележка на АФЕРА: Е, как едни можем да крещим, а вие мълчите, бе, как?!!! Ние нямаме ли личен живот и лични проблеми, ние нямаме ли нужда от „хляб“ и „масло“, а? Да не би да сме от стомана? Защо ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ, след каквато и да е буря в чаша вода относно ТАКА НАРЕЧЕНАТА „свобода на словото“, започва голямото „ДЖурналистическо“ „възмущение“ и „хленчене“, НО! До утре, когато ПАК ще ви звънне Оня по телефона, или някой негов дерибей. До утре, когато ПАК отначало ще се гънете, като червеи под унижението на което днес бе подложен и „храбреца“ Виктор Николаев. Да, Мария, ВСИЧКИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТОВА НЕ Е НИТО ОТ ВЧЕРА, НИТО ОТ ДНЕС, НО МЪЛЧИТЕ! А мълчанието е ИЗБОР! ИЗБОР! ВСЕКИ ПРАВИ ИЗБОРА СИ САМ! Ако си мишок, значи избора ти е да си мишок, ако си боец, значи избора ти е да си боец. Всичко останало е оправдание. И … кинти. С които си продал журналистическата си чест.

Коментари 17 за
“„ИЗНАСИЛЕНА СВОБОДА НА СЛОВОТО. НО ВСИЧКИ СИ МЪЛЧИМ. И АЗ СИ МЪЛЧА.“ „АФЕРА“: „КАК ЕДНИ МОЖЕМ ДА КРЕЩИМ, А ВИЕ МЪЛЧИТЕ БЕ, КАК!!!“”

 1. Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец с огромен жълт и добронамерено пулсиращ ГМО порец каза:

  никва свобода нямаме тва си е наложена свобода за да не мрънкаме 4е сме в потур4ено робство.евреите командват светои най ве4е българия .отвсягде сме обградени от оръжие за сплашване-боснахерцеговина косово албания турция 4ерна гора,а мръднем да се изправим и ше ни се ибе маааминото пизде..и шеразделят българия на 5 державици…

 2. Вестникът Афера е явление в българската журналистика. Афера показва, че „и сам войнът е воин“, макар че е вярно и другото-“една птичка пролет не прави“. Аз изхвърлих телевизора преди три години. От вестниците има само два, които дават анализ на събитията, а останалите запълват страниците (т.е. хабят хартията и разхищават природните ресурси) с плейметки, чалгаджийки, „ВИП“ персони и разни т.н. политици, които се изживяват като определящи съдбата едва ли не на света, и под тяхното „мъдро“ ръководство сме влезли едва ли не в рая.
  За съжаление нещата в т.н. „демократична общност“ не са по-различни (виж книгата „Купените журналисти“ от Удо Улфкоте). Разбира се и там има журналистика като в Афера, но не е масова. Все пак, ако предаване като „Лудницата“ по ЦДФ се появи в БНТ, едва ли ще просъществува дълго. Нашите демократи спряха предаването Деконструкция, та ще допуснат и други критични предавания.
  Възхищавам се от Афера, затова, че държи на истината и е като трън в петата на самозабравили се властници

 3. до Христо Гарвалов – Господине, в нормалните държави издателите с десни убеждения назначават журналисти със същите такива, издателите с леви убеждения назначават леви журналисти и защитават съответния тип политика. Затова в Германия и Англия има вестници на по 150 години, а тука и 10 не могат да изкарат. Българските журналисти в по-голямата си част са въртиопашки, нямат представа за какво става дума, днес са леви, утре десни, без ясна позиция и достойнство, каквото им кажаг, това пишат. Тези пък по телевизора въобще не ги броя. Затова вестници отдавна не се купуват, освен жълти и готварски. А журналистите със собствена медия, както казвате, те си знаят как я карат. Моите уважения на Веселина Томова и Иван Бакалов!

  1. Госпожо Мери,това което искам да кажа с написаното от мен е,че свободата на журналиста,наемен работник,е в рамките,определени от собственика на медията.Било то леви? или десни.А истината за собственика на медията,лява или дясна,е тясно свързана с печалбата.Именно тук е проблема и затова В.Томова,според мен,е явление в българската журналистика.За едни права,за други не,откъде черпи информацията си,сама ли е или не,но на Запад може и да има 150годишни медий,но колко има,такива,като АФЕРА?

 4. УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, ЧЕТЕТЕ, УЧЕТЕ СЕ ОТ УСПЕХИТЕ СИ ДО СЕГА, ПРОЧТЕТЕ „ШАЙКА“ И ГЛАСУВАЙТЕ ОТНОВО ЗА „ГРОБ“ НА ВСИЧКИ СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ !!! ДО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ !!! ТАКЪВ ЛИДЕР, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, КОЙТО БЕЗ ДА ЗНАЕ ЧУЖД ЕЗИК МОЖЕ ДА КОНТАКТУВА НА „ЧЕТИРИ ОЧИ“ С КОЛЕГИТЕ СИ ОТ 28/27 СТРАНИ ОТ ЕС Е „ДАР БОЖИ“ ЗА ВСИЧКИ НАС. МАМКА МУ ? ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО И СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ. ПЪК И ЗА ЦВ.ЦВ., КАТО ТЯХ НЯМА !!! А И ВСИЧКИ ОКОЛО ТЯХ, ИМАШЕ КОМЕНТАР, ЧЕ ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ ФАЛИРАЛ, ПРОДАВАЙКИ ЯЙЦА ПРЕДИ ВЕЛИК ДЕН И ДР.ПОД. !!! ХАК ДА ВИ Е КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ !!!

 5. Добре че я има „Aфера“ поне ,иначе да съм се гръмнал от безсилие,безнадежности и мълчание.

 6. Силни, но верни и точни думи на Веселина Томова!/Бележката на Афера/.Боли от истината,но за съжаление 90% от журналистите са се превърнали в подлоги.Затова и спрях да си купувам вестници, да гледам дежурните телевизии.Там всичко е гланцирано,просто го усещаш.

 7. Белия, Дебелия и Тъпото копеле гоУеми патриоти се извъдиха. Двойника на Химлер е ясен, човекът е болен и трябва да се лекува на 5-и километър. Няма ли кой да му заведе дело за освидетелстване?..

 8. Другари журналя, когато се влачите под краката на някой властимащ, който се..е, не се възмущавайте, че ви омазват!

 9. Извини ме В.Томова,но ти все пак си в своята медия,а колегите ти,наемни работници,винаги ще живеят между истината и подчинението.Някои ще заложат на кариерата,други ще побелеят рано,разкъсвани от противоречията,една малка част,ще се опълчи,но така илли иначе в медията ще излезе това,което разреши собственика,на когото са наемни работници.

  1. Гарвалов, през целия си журналистически път, не съм била само в „своята медия“. В случая АФЕРА.Била съм наемник, увлонявана съм, гонена съм, тръгвала съм си сама, и съм правела своя избор! Както виждаш не съм умряла от глад, но съм си запазила името чисто. Журналистът никога не може да бъде наемник в смисъла, в който пишеш. Ако той е истински журналист, си тръгва, уволняват го, свалят го от ефир, защото не е мълчал и се е борил за позицията си. В момента всичките са като продавачи на тоалетна хартия пред кенефа. И сами са се направили наемници.

   1. Да налваш в продънен съд …. не си губи времето персонално – сайта дава достатъчно обяснения за много неща …. Успех !!!

   2. Госпожо В.Томова,с отговора,който сте ми написала,отговаряте защо може да има такива заглавия,като горното-Изнасилена свобода……

 10. Афера, ти отново улучваш десятката! Въпросът е, защо продължават да мълчат и се правят на разсеяни, т.нар. джурналисти. Господ не може да бъде българин, както им се иска на същите и подобните им – малодушните – срамно е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>