Публикувано на 20.10.2019 / 13:43

ИЗБОРИ СЛЕД ИЗБОРИ, ИДИОТ СЛЕД ИДИОТ, БОЙКО СЛЕД БОЙКО. БОРИСОВ ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ НЕ САМО ЦВЕТАНОВ Е ОТ „ТРЕТАТА ПЛАНЕТА“, А ЧЕ ЦЯЛАТА МУ ПАРТИЯ Е ИНОПЛАНЕТЯНСКИ ТЕРТИП И ЧЕ ПЕРСОНАЛНО Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА СТАДО ОТ ЛИГОТЕЧАЩИ ИЗВЪНЗЕМНИ

ИЗБОРИ СЛЕДИ ИЗБОРИ, ИДИОТ СЛЕД ИДИОТ, БОЙКО СЛЕД БОЙКО. БОРИСОВ ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ НЕ САМО ЦВЕТАНОВ Е ОТ „ТРЕТАТА ПЛАНЕТА“, А ЧЕ ЦЯЛАТА МУ ПАРТИЯ Е ИНОПЛАНЕТЯНСКИ ТЕРТИП И ЧЕ ПЕРСОНАЛНО Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА СТАДО ОТ ЛИГОТЕЧАЩИ ИЗВЪНЗЕМНИВ навечерието на 10 ноември.

Преди доста години Павел Писарев през смях ми разказваше с какъв лозунг бил посрещнал Тодор Живков, докато първият оглавявал „киното“ – „По, по-малко, но за по-дълго!“

Лозунг, който чисто културно ще остане завинаги пълна енигма за настоящата политическа класа, като говоря за целия й цветови спектър, щото и Фидосова, и Борисов, и Учителката, и Кюстендилската агрономка, и Близнашки, и паметникът на Съветската армия, та дори и еманацията на Еверест в местната политика Милко Калайджиев, виждат в Гърция и Властта единствено пайдакя, сиреч, агнешки котлети. Мазно е, но поне не е свинско, би заключил от телевизора някой социален антрополог.

У нас правенето на политика през последните 30 години твърдо легна върху стария животновъдски принцип, майната му на утре, важното е да нахраним кравите си днес!

У нас няма нюанси. Ни в сиво, ни в бежаво. Или на Босненски поляни, или никакъв секс!

У нас няма как да спрем употребата на пластмаса, както наскоро реши съседна Гърция, щото, а го направим, а останахме без жени!

И без политически мозъци.

Ние твърдо вървим по пътя на нация с двойна употреба. Първо ни тунинговат в умопомрачително щастие, след като ни пускат подземно влакче тип метро, после захранват абстинентната нужда от радост на изпиления ни от мизерия и тъга мозък с чисто нови айфони на изгодни цени, а после ни рециклират директно в гранули, които влизат в ниското производство на страни от ЕС в ролята на портокалови берачи от Валенсия, варови бъркачи от Лондон, и разбира се сексбъркачки от Дубай.

И всичко това няма край. Година след година, избори след избори, идиот след идиот, кражба след кражба, а в последно време (вече близо 20 години) Бойко след Бойко.

Естествено, както преди малко мъдро отбеляза от телевизора синоптичката на БНТ, всяка нещо има край.

Нещо повече, оказва се, че дори и лятото на Борисов има своя край. Е, той все още не знае, щото и той е преял с пластмаса, нищо че от Банкя, но дет се вика, следващият понеделник ще разбере. Ще разбере преди всичко, че 10 ноември иде за всеки, както и че човек трябва да познава класиката. Не я ли познаваш, може да останеш неприятно изненадан от факта, че и теб са те предали най-близките.

Борисов най-вероятно ще разбере още, че не само Цветанов е от „третата планета“, но и че цялата му партия е създадена по инопланетянски тертип. Може би ще разбере също, че персонално той е виновен за отглеждането на това стадото от лиготечащи извънземни с амбиции в местната корпоративна власт, което много скоро шумно ще му иска главата от площада. Ще разбере и още, че е загубил Варна, Велико Търново, Ямбол, Русе, Видин, Плевен, а най-вероятно и София. И нещо още по-лошо, от гледна точка на Борисов, премиерът ще осъзнае, че вече е есен, а зимата му намига от хладилника на политическото забвение. Споменът за люляците и Самсунг бързо ще избледява, а лошият дъх от устите на неговите гербаджийски Петър Младенов и Андрей Луканов все по-силно ще залива със зелена плазма магистралите на неговото романтично политическо наследство.

Казано най-общо, светът на премиерът ще опустее, а глобалното затопляне постепенно ще изпепели душата му. Вчерашните приятели, щедро черпили го с конска упойка, рязко ще се оттеглят по села и яхти, а футболът от победа, ще се превърне просто в една тъпа игра. Накратко, пластмасата ще се еманципира.

Но всичко това, уважаеми зрители, тепърва предстои. И веселата, и болезнената част. Дотогава планетата ще продължи да се върти класически, а тичащите с пайдакя в ръка кметски наместници, едва ли ще се замислят върху думите на Писарев – „По, по-малко, но за по-дълго!“.

Щото скъпи мои, правенето на изводи, не е приятно занимание. Особено в света на пластмасата. В него, и преди, и сега най-важно си остава рециклирането. Факт, който много скоро ще бъде официално потвърден от г-н Цветанов. На пресконференция.

А що се отнася до нас, дотогава нека четем класика, dear animals, нека четем класика. По-малко, но по-дълго.

Васил Петев

Коментари 22 за
“ИЗБОРИ СЛЕД ИЗБОРИ, ИДИОТ СЛЕД ИДИОТ, БОЙКО СЛЕД БОЙКО. БОРИСОВ ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ НЕ САМО ЦВЕТАНОВ Е ОТ „ТРЕТАТА ПЛАНЕТА“, А ЧЕ ЦЯЛАТА МУ ПАРТИЯ Е ИНОПЛАНЕТЯНСКИ ТЕРТИП И ЧЕ ПЕРСОНАЛНО Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА СТАДО ОТ ЛИГОТЕЧАЩИ ИЗВЪНЗЕМНИ”

 1. Вчeрa пo фрeнcкaтa тeлeвизия, приятeн мъж, c бeзупрeчeн фрeнcки, дaдe дългo интeрвю. Aндрeй Плeнкoвич ce кaзвa – миниcтър-прeдceдaтeл нa Хървaтия. В нaчaлoтo нa мeceцa в Пaриж приcтигнa нoвият прeзидeнт нa Гърция – Кирякoc Мицoтaкиc. Рaзличнитe тeлeвизии ce cкъcaхa дa гo кaнят. И имaшe зaщo. Прeдcтaвитeлният грък, блecтящ фрaнкoфoн, излeждaшe нa „ти“ c Eмaнюeл Мaкрoн. Нa пocлeднaтa cрeщa в Брюкceл румънcкият прeзидeнт Клaуc Йoхaниc дръпнa тaкaвa рeч нa aнглийcки, чe прeвoдaчкитe в eврoпaрлaмeнтa ce уплaшихa зa хлябa cи. В пocлeднo врeмe, чacт oт „Бaлкaнитe“ ce изрeдихa нa cцeнaтa нa Зaпaднa Eврoпa и нaпрaвихa oтличнo впeчaтлeниe.
  Извeднъж рaзбрaх oбaчe зaщo вce пo-чecтo нa eжeднeвнaтa eмиcия пo мeтeoрoлoгия в cутрeшнитe блoкoвe в Пaриж Бългaрия я нямa въoбщe!
  P.S. Чух eдин виц зa бoйкoбoриcoвия aнглийcки. Бългaрcкият миниcтър-прeдceдaтeл ce пoхвaлил нa eдин oт тeлoхрaнитeлитe cи, чe нaпрeдвaл, нo трябвaлo дa му ce гoвoри бaвнo. „Шeфe, oтгoвoрил чoвeкЪТ, щe ти нaмeримe тaкъв, дeтo зaeквa!“ Божидар Чеков

  1. …TIKVATA NA POLOVIN DUZINA OT ,,OHRANITELITE SI,,/IPON,NSO/E OPREDELIL ,,FIRMENO,,POPRISHTE,KATO,,PODSTAVENI LICA,,..I..OTCHISLJAVAT LI ,OTCHISLJAVAT…

 2. Много радостни перспективи, ама дали са верни и дали ще се сбъднат в кратко време? Хубаво е, но само със смях не става. Едва ли герб ще изпусне голеимя кокал още на тези избори. Може би някое и друго малко кокалче. Но и от това боли. А че лапачите ще се обърнат веднага срещу Главния, е повече от ясно. Нима не помни Той как се обърнаха срещу идола му бай Тошо неговите най-близки съратници? Нали беше все до него. После до Кобурга – е, там нещата бяха малко по-европейски и повратливи, ама пак царистчетата изоставиха на треитя ден стария човек. А Цецо Цървула дебне зад ъгъла и чака своя звезден час.

 3. ТИРАНИНЪТ- РАЗВИТИЕ И КРАЙ / По Платон
  Тиранинът възниква от корен ,наричан „народно представителство“.
  В началото той се усмихва, прегръща хората и им обещава много неща.
  Ставайки тиранин , узнава, че хората, които са му помогнали да се изкачи да върха, го осъждат ,той ще трябва да унищожава ,тези , които го осъждат, така , че накрая няма да има нито приятели , нито врагове.
  ПЛАТОН

  1. Затова Алеко Константинов е ВЕЛИК, защото каквото и да става по света и във Вселената българинът си остава БАЙ ГАНЬО – тъп, нагъл, крадлив, мързелив и завистлив. Няма друго такова животно. Това е КАРМА, ОРИС, СЪДБА, БОЖИЕ РЕШЕНИЕ. Българинът трябва да служи за пример за това каква не трябва да бъде живата твар. И това е единадесетата Божа заповед. Българинът ВИНАГИ избира най-големият БАЙ ГАНЬО да го управлява. И после псува. И ПАК ГО ИЗБИРА. Алеко е ВЕЛИК! А аз се смея на себе си, плачейки.

 4. планетата си има ясно именце, може да и се вика х.зайдел, може к.аденауер, може накратко госдеп и цру, решава козяк, не мат’ряла!

 5. ЕДНИ И СЪЩИ, ЕДНИ И СЪЩИ МУТРИ СЕ ТЪРКАЛЯТ ОТ ГОДИНИ ВЪВ ВЛАСТТА И ЖИВЕЯТ С ОТВРАТИТЕЛНОТО ЧУВСТВО ЗА НЕЗАМЕНИМОСТ. ТЕ СА НАЙ-МОЖЕЩИТЕ, НАЙ-БЕЗГРЕШНИТЕ И НАЙ-ЧЕСТНИТЕ. И БЕДНИЯТ И БОЛЕН БЪЛГАРИН СЕ ЧУДИ КАК Е ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРИТЕ ДА ГО УПРАВЛЯВАТ, А ПОЛОЖЕНИЕТО В ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ВЛОШАВА. ТЕ ОСТАВАТ ВЪВ ВЛАСТТА, А ДЪРЖАВАТА СИ ОТИВА. ТОВА В СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА СЕ НАРИЧА ТРАГЕДИЯ. ИЗХОД НЯМА.

  1. ИЗХОДА Е ЕДИН ОПЕРАЦИЯТА
   „МЕЧ“
   БУНТ НА НАРОДА СРЕЩУ МАФИЯТА ВЪВ ВЛАСТТА
   ИЛИ НИЕ ТЯХ ИЛИ ТЕ НАС
   НИЕ СМЕ МИЛИОНИ А ТЕ СА ЕДНА ШЕПА БАНДИТИ С ПОМОЩНИЯ ПЕРСОНАЛ Я ГО ДОКАРАТ ДО 100 000 ДУШИ РАЗБОЙНИЦИ И НЕХРАНИМАЙКОВЦИ

   1. ЗАКОН НА ИСТОРИЯТА: ЖИВОТЪТ НА ХОРАТА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ С ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМИ, А САМО ЧРЕЗ ВОЙНА, РЕВОЛЮЦИЯ И ВОЕНЕН ПРЕВРАТ.

 6. ЗАЩО 40% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ТОПЛЯТ? ЗАЩО 60% ЖИВЕЯТ ПОД НОРМАЛНИТЕ НОРМИ ЗА ЖИВОТ? ЗАЩО 70% НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ПОЧИВКА? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО?

 7. НЯКОЙ да каже на Урсула фон дер Лайен, че в тази просперираща държава деца умират от лечими болести, а родителите им събират левчета с СМС-и.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава стари хора умират зимата от глад и студ, защото живият със сто евро пенсия.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава режат микрофоните на медиите, за да не питат за Пацо и за откраднатите милиарди от мафията.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава журналистите ги арестуват и репресират по фалшиви сигнали заради разкритията им за корупцията на управляващите.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава гражданите ги преследват заради убеженията им и битката им за свобода.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава няма работна ръка защото хората избягаха от мизерията и диктатурата на мафията.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че тази просперираща държава е на първо място по корупция, на последно по доходи и на 111-то по свобода на словото.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава на всеки километър нова магистрала се пада по едно затворено училище, по една закрита болница и едно заличено село.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава възрастните хора нямат зъби, но имат таблети, за да си говорят с внучетата в чужбина. Някой старци умират с мъка без да са видели внуците си на живо.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава няма справедливост, а истината е мръсна и опасна дума, за нея убиват.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава този, с който се прегръща и нарича „Бойко“, е долен изрод и мутра прокудил над два милиона българи от родината им и отговорен за смъртта на стотици болни, невинни, или просто говорещи истината хора.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава милиардите, които Европа наля само направиха мафията ни още по могъща, а народа по-беден и обезверен.

  НЯКОЙ да каже на Урсула да спрат фондовете, да спрат да хранят свинете, които ни убиват и изяждат.

  НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава на 12.09. гражданите ще изметат изрода и бандата му и ако не могат да ни помогнат поне да не ни пречат.

  Само това.

  1. Браво .СМЕЛО НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ТЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ОПЕРАЦИЯТА “ МЕЧ “ Е В ХОД И ПО ВСИЧКО ИГЛЕЖДА ЧЕ БАЙ ХУЙЯ И ГРУПИРОВКАТА МУ СА СЕ ЗАПЪТИЛИ КЪМ ЗАТВОРА

   И НА МЕЧКАТА В ПИЧКАТА .СОРО ЩЕ ИДАТ НА ХУЙ ..

   1. Ти си човек с добро сърце.Аз не съм такъв и искам ВЪЗМЕЗДИЕ сега и веднага,и не само заради мен а заради 1.5 милиона потенциално бедни благодарение на банкянската любовница на Симитлийския кмет.Никакъв затвор,за измяна има само едно наказание,до стената,и попът да му прочете заупокойна молитва.

 8. „““ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ОПЕРАЦИЯТА „МЕЧ“ ДА ЗАПОЧНЕ НА 27 ВЕЧЕРТА. БУНТА НА НАРОДА СРЕЩУ МАФИЯТА ВЪВ ВЛАСТТА.“““

  ВТАЗИ ПАРТИЯ -ГРУПИРОВКА ИЗГРАДЕНА ПО ПРИМЕРА НА ПАРТИЯТА НА ХИТЛЕР В ГЕРМАНИЯ НЯМА НИЩО ДРУГО ОСВЕН КРАЖБИ ГРАБЕЖИ УНИЩОЖЕНИЕ КОРУПЦИЯ ЛЪЖИ ПРЪДНИ ПОД НАЛЯГАНЕ И ПРОСТОТИИ.ТОВА Е ОПГ МАФИОТСКО И БАНДИТСКО ОПГ В КОЕТО Е ВКАРАНА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА ДА ЗАЩИТАВА ПРОСТИЯ УЙ ОТ БАНКЯ С ДЖИПКАТА ИБРИКЧИЯТА С ИБРИКА И ПУТКАТА МЕЖДУ КРАКАТА ЗАЩО ТОЯ ПРЕСТЪПНИК Е ДЖЕНДЪР .ОТКАКТО ТОЙ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРАВОВИЯ РЕД И ЗАКОНОВИТЕ РАЗПОРЕДБИ СЕ НАРУШАВАТ ВСЕКИДНЕВНО!! НЯМА ПРОТОКОЛИ НАШИЯ МАА ГАЩИ КАТО ИЗОГЛАВЕН ПУТКОРАЗВЕЗДАЧ С ДЖИПКАТА НАСАМ НАТАМ И НАПРЕД НАЗАД С БЯЛАТА РИЗА С ННАВИТИТЕ РЪКАВИ И СИНЯТА ВРАТОВРЪЗКА ПОРНОЗВЕЗДАТА ИЗГРЯЛА НА НЕБЕСАТА НА МАРС ВЕНЕРА И НА ЛУНАТА. ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗАЩОТО ТОЙ НАЛОЖИ ТОЗИ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ С ЛЪЖИТЕ И ЛЪКАРДИИТЕ ИЗМАМИТЕ И ИЗБОРНИТЕ ШАШМИ КОИТО СЕ ИЗВЪРШВАТ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ.И СЕГА ПАК ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ЗАТОВА ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ОПЕРАЦИЯТА „“МЕЧ““
  КОЙТО НЕ ЗНАЕ КАКВО Е МЕЧ ДА НАПИШЕ ФИЛМА МЕЧ И ДО ГО ГЛЕДА .2 СЕЗОНА 45 СЕРИИ ИМА ГО С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ ДЕЙСТВАЙТЕ ДА 27 ДА СТЕ ГО ИЗГЛЕДАЛИ И ДА ГИ ПОЧВАМЕ..
  ВЕСЕЛИНА ТИ СИ НА ХОД СЕГА..

 9. Поздрави за написаното, г-н Петев – и като позиция, и като изказ!
  Поздрави и на фотографа, уловил най-съкровения израз на „Вожда, учителя и бащицата на нацията“: Аз може и да съм тъп, ама нека някой посмее да каже, че е по-умен от мене! И да ме слушате, ей! Банкянска Тиква, отгледана от Правешки Селянин!

  1. Направо си е сексуално извращение,придружено с изнасилване,партии и хора които са участвали в приемането и прилагането на ПЛАНЪТ РАН-ЪТ, да искат към днешна дата да продължават да ни оправят. Да искаш да убиеш цял един народ,се нарича геноцид. Да искаш да го оправяш,след като вече си го убил, се нарича нагло изнасилване от мозъчно болни хора.

   1. Илияна, този път се изразяваш прекалено възпитано, ама този хич не го заслужава!…

    1. Все ми се иска да кажа неща, които съм научил в Сърбия и Русия, но заради четящите коментарите дами ще се въздържа. Само ще напомня един „брадат“ виц, в края на който папагалът казва на собственика си: „Шефе, ти си знаеш, нали?!“

     1. Ама шефа оправял и папагала ли???? Ай сиктир,амчи той значи превъзхожда политиците по всички параграфи. Трябва да го открием този шеф и да го помолим да опраи и България. ПО ДОБРЕ КЪСНО,ОТКОЛКОТО НИКОГА. ПЪК И НА МЕН ВЕЧЕ ПОЧНА ДА МИ ОМРЪЗВА ТИШИНАТА В СПАЛНЯТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *