Публикувано на 29.10.2008 / 14:31

Ива Николова напусна “Монитор” – вестникът си е техен, достойнството си е мое

 

 

Според журналистката, известна с острия си език, факт било, че медията няма никаква позиция по определени теми, които в момента тресат цялата държава. "Вестникът си е техен, а достойнството си е мое и всеки друг на мое място би постъпил така. Първо обаче ще си почина, ще разтоваря с приятели и съм се захванала с някои изостанали преводи, които искам да довърша", казва още Ива Николова.

Ива Николова участва и в предаванията на шоуто "Биг Брадър" в "Страшния съд".

По същото време на нейното напускане е била освободена и Росица Цонева от отдел "Анализи", тъй като е работила с определен кръг от автори, които не са били удобни на ръководството, твърди frognews.bg

В началото на годината Цонева пак е била освободена от същата медия, по същата причина, но по-късно се връща там.

Вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика" бяха закупени преди около година и половина от бившата шефка на тотото Ирена Кръстева, която ги придоби от Петьо Блъсков и упражнява едноличен контрол върху тях. След това се извърши и друга сделка, при която бе закупен и в. "Меридиан Мач". През август Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на съвместен контрол от страна на „Нова Българска Медийна Група Холдинг” АД – София, върху „Издателска къща Борба” ЕООД – Велико Търново, тоест беше закупен и вестник "Борба". В журналистическата гилдия е обществена тайна, че медиите са свързани с ДПС.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Ива Николова напусна “Монитор” – вестникът си е техен, достойнството си е мое”

 1. КОЙ ТЕ ПРАТИ ДА РАБОТИШ В ТЕЗИ УЖАСНИ ВЕСТНИЦИ- АМА НАЛИ СИ ТЕЛЕЦ- ДАКОТО СЕ УСЕТИШ И ИМ СВЪРШИ ДОСТА РАБОТА

 2. БОЖЕ, БОЖЕ пак си се объркал.Време е да слезеш на земята за да добиеш представа за реалностите.ЛЕСНО ТИ Е ТАМ ОТ ВИСОКОТО….

 3. След като немойе да и се нарежда какво да пише, значи е писала каквото си иска.Защо тогава не ми е известно въпросното вестниче да се откроява с безпристрастни,достоверни , актуални и дълбоко аналитични статии от жалката наша деиствителност?Поне до сега, докато въпросната Ива Николова е работила там.Явно защото до сега и тя е била от ПОСЛУШКОВЦИТЕ.

 4. Къде ми сравнявате Ива с онзи боклук Велева???????????????? Ива не прави интервюта с Доган, наричайки го на галено „Ахмед“. Поръчкова? Дали? Ако беше таква щеше да стои още в Монитор, да си взима тлъстата заплата и да трае още по-тлъстата си шефка Ирена Кръстева, айде малко мислете преди да пишете! И друго не забравяйте – че ,ако Велева е просто един бушон, готов да си даде дупето в името на парите, то Ива е преводач, коментатор, психолог и какво ли още не. Абе кво ви се обяснявам, зле сте

 5. Винаги е била поръчкова журналистка. Безпардонна и арогантна, тя се отърква винаги във властта и оттам е необяснимия й „успех“. Поръчковите й материали нямат край, една втора Валерия Велева и няма да се учудя, че едната е агент „Бреза“, а другата може и да е „Топола“, ако не са се уредили с ново активиране в сегашните служби, за да не им излязат досиетата.

 6. Не зная какви познания има, но е толкова противна и неприятна жена,в стремежа си към повече медийни изяви става смешна и неприятна в очите на хората

 7. Недейте да правите плоски коментари точно за Ива, защото не може да й стъпите на малкия пръст. Разкарала се е от там, защото тя не е човек, на когото политическите изтривалки могат да диктуват какво да пише и какво не. Плюйте я, ако беше уволнена, а не когато си е тръгнала САМА. Тя е човек с достойнство и богати познания в областта на политиката. Жалки до нея биха изглеждали както сегашните собственици на конкретната пресгрупа, така и вие…

 8. Да, така е! Тая си е чист плъх – напуска потъващият кораб…
  Ама, карай… важното е точно тая гемия да потъне!!!

 9. Тая като я видя направо полудявам. Горко на семейството и. Как я търпят не знам

 10. Тая чак сега ли разбра,че имала достойнство. Защо не се сети по-рано , добре и беше във вестника на Доган толкова дълго време, но явно е усетила на къде духа вятъра и е побързала да „напусне“. Къде ли ще отиде като си почине…. май се досещате…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *