Регистрация
Публикувано на 03.01.2019 / 10:18

ЗОМБИ АКЪЛОЛИПСИС

бойко борисовОтскоро поради недостиг на качествени забавления освен Вавилонската кула в Пловдив, следя страницата на Премиера-Слънце, като отбелязвам със съжаление, че досега съм пропускала истински шедьоври на речта и клиничната психиатрия. Най-вече от феновете му, които с оцъклен поглед и пяна на уста защитават като Матросов Главната Мутра на Републиката от здравия разум на народа.

Много пъти съм се замисляла за една група хора, които винаги присъстват в българското общество, аз си ги наричам келепир-номади или партийни зомбита. Характерни с фанатизъм, скудоумие и злоба към всеки инакомислещ, та дори и към всеки мислещ.

Не е характерно само за феновете на гербавите, макар и в последните години само те да се забелязват от горната категория. В началото на прехода фанатизмът и партийната вярност взеха в жертва ум и разум на много хора. И изстъпленията на промитите мозъци бяха от вид, който би накарал всеки психиатър да се замисли за необходимостта от спешна намеса. Тук визирам не само скачането като маймуни по площадите, но и самото извращаване на мисленето. Като най-голям куриоз си спомням една иначе обикновена женица, член на СДС, която беше омъжена за партиен секретар от БСП . По принцип кротка женица. Която в един момент изтрещя тотално, при което на партийни събрания изказваше вярност към СДС, съответно агресивно нападене на всеки от БСП и най-вече – публично заяви, че понеже й е партиен враг, е изгонила мъжа си да спи на дивана и повече не му разрешавала да се доближава до нея. Защото бил комунист. Явно това, че бяха от 30 години заедно и имаха две деца, не минаваше дори през остатъците от мозък на женицата. Дори искаше да ходим да проверяваме дали спи с мъжа си.

В последствие се нагледах на много подобни примери. Хора, уж разумни, в момента, в който станат фенове или членове на някоя партия, мозъчните им клетки окончателно загиват, а поведението им започва да наподобява това на зомбитата . Никаква мисъл извън поръчаното от Вожда /който и да е той/, никакво допускане, че може да не е прав, никакво виждане на действителността.

По какъв начин нормален човек става партийно зомби, винаги е било загадка за мен, защото колкото и да съм била привързана към някоя идея, винаги и за всичко съм подлагала решенията и действията на съмнения, за да се убедя в правилността им. Но за партийните зомбита е характерно, че фанатизирано вярват само и единствено на ушите си, но никога на очите си.

Част от тях са на хранилката, заобиколени от себеподобни зомбита – най-често в администрацията. Още по-голяма част са хора, които са оскъдни откъм качества и ум и приемат достъпът си до държавната хранилка като личен подвиг, който трябва да се защитава с нокти и зъби и най-вече – с липса на здрав разум.

А най-лошото е, че това е тази част от народа, която не е особено интелектуално надарена, изникнала от калта и самоповярвала си. Присъединяването към силните на деня, дава на нещастните им души усещането, че не са пълен и тотален личен провал, че представляват нещо, че някой им обръща внимание. Дори не е само ГЕРБ, подобни имаше и в СДС, и в НДСВ, БСП, Атака и прочие партии, които са имали шанса да са във властта. Интересното е, че със загубата на властта, обикновено партийните зомбита рЕзко изтрезняват и започват отново да се оглеждат за подходящ донор на самочувствие.

Характерно за партийните зомбита е злобата, която пръскат навсякъде. Те са част от стадото, но се опитват да се изкарат овчарски кучета, без да разбират, че съдбата на стадото е и тяхна съдба. И никой няма да ги пожали, тъй като трапезата вече е разпределена. Те са само инструмент, с който управляващата партия да манипулира и да пази властта си. Но в интелектуалната си нищета, те това не го разбират.

Мисленето е луксозно качество, не всеки може да си позволи да го има. А фанатизмът се намества там, където липсва разума.

Винаги съм се питала какво кара хора, уж нормални, да изтрещяват дотолкова, че да загубят всякакъв срам и липса на уважение към другите. Загледайте се в коментарите на гербавите фенове например. Елементарно, агресивно и най-вече – лишено от аргументи и разум. На принципа: „Щото така!”. Иделна почва за популисткото и лишено от логика говорене на Боку-Слънцето. Той има нужда от зомбираната тълпа, която да крещи : „Осанна”, защото и той като тях търси самоутърждаването само във възхищението от другите и това да си част от управляващата тълпа.

Това, че лидерът е мутра и прилича на деградирал мафиот, неизкласил дори осми клас, не ги спира. Не ги спира и мисленето и говоренето му, които предизвикват душевни гърчове в мислещите хора. Напротив, те се опияняват от това, защото считат агресията и самохвалството за признак на сила, а не на скудоумие.

Не мисля, че това има лечение. Дори ГЕРБ да паднат от власт, тези, зомбираните, ще си потърсят друга управляваща партия, която да защитават със същия хъс и злоба, за да се чувстват като част от победителите. А са овце, просто овце и то – по-големи от всички останали. Защото дори не мислят, докато реалността се стоварва в живота им.

Няма смисъл да се хаби енергия да се говори с тях или да се убеждават. Може да убедиш мислещ човек, но не и фанатик. Който намира основание на самочувствието си само в принадлежността към победителите. Затова и подминавайте. Нелечимо е…..

Елена Гунчева

Коментари 19 за
“ЗОМБИ АКЪЛОЛИПСИС”

 1. Аплодисменти за смислените Ви материали, уважаема г-жо Елена Гунчева! След Вас просто няма какво повече да се коментира!

 2. Факт е,че от около 2014г. и особено от 2016 година се засили масово преследването,мачкането и т.н. на хора симпатизиращи на герберите,но също така и притискане на хора(в по-мек вариант),които са против герберите.Не ми харесва такъв вид агресия,защото страдат обикновени хора.А тази игра не се води от българи,тревожа се от факта,че дори Доган излезе да се изказва,което е доста обезпокояващо за България,той не е човек,който да излезе току-така да каже празни приказки.

 3. Госпожо Томова,не че не сте права,но с вашите статии ще ни вкарате в някой майдан и хората ще се избият помежду си в кървава вендета,Доган не случайно излезе да се изкаже.Ще понесете ли отговорност за загубените животи,ако това се случи? Няма значение от коя партия е даден човек,всички са български граждани,всеки човешки живот е ценен в България.

 4. Многоуважаема госпожо Гунчева,
  Повечето от Вашите тези са обективно верни. Използваният образ на „зомбито“ макар и не много характерен за нашата действителност и натоварен с голяма степен ирационалност, все пак е много красноречив. Всяко браво за Вашите материали и заслужено и представлява споделено съгласие – браво и от мен. Не ме напуска усещането, че някъде житейските ни пътища са се пресичали – може би в ЮФ на СУ. Ттакава безпощадна логика в мисленето не се забравя! Ако съм прав за миналото, поздрави от един Ваш колега!

  1. Герберските тролове не са българи,някои от тях дори се присмиваха зад гърба на България и на Бойко,те дори не са родом от България,а от други държави.

 5. ОВЦЕТЕ ОТ ГЕРБЕРАСТКОТО СТАДО НЕ СА ОБИКНОВЕНИ ОВЦЕ, А В СЛУЧАЯ ЩЕ ЦИТИРАМ КЕВОРКЯН, КОЙТО ПЪК БЕШЕ ЦИТИРАЛ НЯКОЙ ДРУГ, ЧЕ ТЕ СА „СВИРЕПИ ОВЦЕ“!

 6. Добре са . Партията мисли вместо тях : Тома Биков : На 28 септември 2012 г., в качеството си на член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”, Биков изстреля тези думи: „Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора. По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до една същинска революция „Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме … Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя“.”..а ето какво казва в Бургас (май 2013 г.) водачът на листата на „България на гражданите“ Тома Биков: „Ако бъда избран за депутат, ще бъда един от хората, които ще инициират проверка в парламента на цялостната дейност на Цветан Цветанов като вътрешен министър. Няма да спра докато не видя този човек обвинен и осъден за всички престъпления, които е извършил през последните четири години. Случаите са стотици.Трябва веднъж завинаги да покажем, че след всяка злоупотреба с власт ще има справедливост…” Браво, браво, моето момче, ела да те почеша зад ушите! (Така казваше дядо, когато прасето си изядеше всичката помия.

 7. живеем в страната на победилия идиотизъм ! психопатът от банкя продължава да лудее ! няма ли у нас читав психиатър, който да му надене усмирителната ризница, че да спре да излага държавата и народа ни ?! а безсрамните ПРЕСтитутки пак примират от удоволствие, като слушат олигофрена да ги ругае с мутренския си жаргон, и дори ни убеждават, че простотиите, които ръси, са висша форма на мъдрост… та значи, „буда“ вече ще решава съдбата на цялото човечество / и вече няма да си губи времето за „мат’ряла“ у нас / – дано бог да пази планетата ни от такива изчадия !

 8. Много,много харесвам,всеки път всичко което пишете Уважаема Госпожо Гунчева!Изключително точно и възсействащо!Браво!
  От началото до края на статията,разпознах няколко зомбита и келепир номади(много ми хареса това)!
  Антон Тодоров,Тома Биков,Найо Тицин,Иво Инджев,Александър Йорданов,Миглена Кунева,Емил Кошлуков,Гала на кафето(без качества,години на екран „изникнала от нищото,и самоповярвала си“),“професор“ Антонета Христова,просто директно със тези асоциарах текста ви,може и не съм ги нацелила незнам!!!
  Дълбоко уважение към това което пишете,поклон!!!

 9. Госпожо Гунчева абсолютно права сте за оФцете които след като ги острижат в някоя партия след рухването на същата се присламчват в поредната партия еднодневка дори и да е опозиция на предишната започват да пеят дитирамби в чест на новият месия. Примери под път и над път от днешното тридесет годишно безвремие! Но същите тези „певци“ са много лоши ученици и то по история тъй като не си направиха труда да разберат защо рухна партията-държава БКП! А ако си бяха направили малко труда да прочетат тая пуста наука история щяха да установят, че партията-държава БКП я събориха видните и нейни членове по върховете и а не обикновените и членове!

 10. .. хора разберете : боко ви говори глупости и вие се радвате! докато тоя идиот е на власт и е жив , ще бъдете все по гладни и без пари … мошеник и крадец е боко !!!

 11. Госпожо Гунчева, разбира се, коментарът ви е добър, но малко хора ще го прочетат….

  Има по-ясно обяснение за политиката, което е дадено от Желязната лейди Маргарет Тачър преди много години, но никой не я бръсне за слива. Затова ще ни смъкнат и гащите, и ризите, и каквото имаме там още.

  ПОЛИТИКАТА Е НА РАВНИЩЕТО НА ДЖОБА – по-добре не може да се каже. Това е положението!

 12. Партийни зомбита на Герб – безчет са, но най-ярките: Цецо, Пекинската патка, Лъчо Мозъка, Дани Тъпото, Влади Алчното, кака Цеца Рабфаковска, и присъдружните им палачинкови рупори, да им имам чувството за срам и мярка: Биков, Тодоров, Гърнето… И безхаберните им крадливи кметове, най-вече на София, Пловдив и Варна, скоро и в други градове. И упорито-тъпите купени социолози и медии. И пишман-патриотчетата, ненаяли се и те, милите. Правилно пишете, че всички се строяват по калъпа на Главната мутра. Всякаква собствена мисъл или мнение тук са забранени.

 13. Перфектен анализ!!!
  Ама, какво от това!?
  Когато 800 000 зомбита и антураж пуснат съответната бюлетина и се изфабрикуват още 800 000 записа в избирателните списъци – какво правим?! Да ходим да ги стреляме ли?! Така им харесва – така си живеят!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>