Публикувано на 21.04.2020 / 22:41

ЗДРАСТИ, КАТО УМРЯ СЕ СЕТИХ ЗА ТЕБЕ!

ЗДРАСТИ, КАТО УМРЯ СЕ СЕТИХ ЗА ТЕБЕ!Втори ден следя сърцераздирателните вопли, сълзи и сополи на медийни „топ“ герои – каква загуба бил Милен Цветков за журналистиката и телевизионния ефир, как бил един от най-добрите телевизионни водещи, и как бил незаменим.

Куцо, кьораво и сакато в тв журналистиката, изживяващо се като „топ“, се изреди да реве за Милен Цветков. И да плаче върху гроба на журналистиката.

Чак и Нова телевизия се пренави, да и се чудиш на типигьозлъка. Две капки с вода, без вода, мапки, магърдичи, гали, „опозиционни“ УЖ телевизийки и така нататък, и така нататък, се покатериха върху убийството на Милен Цветков, белким блеснат, че и те „смели“, „уважавайки“ смелостта му.

Не се заяждам, ама тая „мъка“ у онези, които са могли да му помогнат приживе, ми идва чак до гърлото.

Къде бяхте, бре, оплаквачи, когато Милен Цветков през последните две години бе без работа?

Гледах тази вечер предаването на Генка Шикерова, посветено на Милен Цветков и въпреки че Генка бе подчертано обрана в емоцията, колежка на Милен, която е била изключително близка до него, не устоя и бе бясна на всички лицемери, които дори не са го поздравявали и не са му вдигали телефона, и как той – горд човек! – не го е боляло от друго, а че са го лъжели нагло и са се криели като мишки…

По Коледа Милен и е споделил, че спестяванията му позволяват да издържи до месец март т.г., а нататък…

Нататък не стигна. Като се изключи, че малко преди убийството му Тв1 му даде шанс.

Знам какво е „падналият няма приятели“, изживявала съм го.

И този оплаквачески хор на „примрели от мъка“ продуценти, тв босове и чорбаджии, и лицемерни колеги, които рецитират надгробни слова за смелостта на Милен Цветков, а самите те са се сгънали като мишоци, е позорно лицемерие!

Незаменим бил. Да, и кво?! Що не го взехте на работа? Защо не му дадохте предаване? Защо, бе, плашипутарници?!

Защото Чорбаджията на Хунтата Боко Тиквата щеше да ви „опраска“ ли? Ами, хубаво, плазмодии сте му, мълчете си и козирувайте, какво пищите сега лицемерно за Милен Цветков СЛЕД СМЪРТТА МУ?!

Ах, ох, оф, трябвало нещо да се промени, убийството на Милен Цветков го показвало…

Нищо няма да промените, мишоци, нищичко!

Защото това трябваше да правите непрекъснато и откакто въобще сте се докоснали до професията на журналистиката. Но, тъй като тая професия за вас е бакалия, нищо няма да направите, нищичко!

За журналистиката се иска свобода. Свобода, която всеки ден се извоюва с храброст, а не с лизане на задника на Властта, която управлява.

В България такива журналисти, на които не им пука да говорят истината, без да примигват, без грам автоцензура, без да надуват лицемерно джуки, се броят на петте ми пръстта.

И най-отвратителното е, че дори сега, когато лицемерно хленчите по храбростта на МЪРТВИЯ Милен Цветков, продължавате в битността си на журналисти да се държите като плазмодии.

Трябваше да умре Милен, че да се сетите за него.

Имаше преди години един лаф: „Здрасти, като те видях се сетих за тебе!“.

Ех, Милене, признаха те – като умря се сетиха за тебе.

Само още дето не са те върнали в сутрешния блок с трудов договор.

Нещастници.

Веселина Томова

Коментари 41 за
“ЗДРАСТИ, КАТО УМРЯ СЕ СЕТИХ ЗА ТЕБЕ!”

 1. БРАВО,ВЕСИ!
  ТОЧНО И РАЗКЪСВАЩО!
  ПРАВО,КУМЕ!
  БОЛИ МЕ,ЗА ТОВА МОМЧЕ!
  НЯКОЛКО ДЕНА СЕ ТРЕСА!
  НУЖЕН НИ БЕШЕ!ОЩЕ!
  ЖАЛКО!ГРОЗНО!СТРАШНО!

 2. само думи, думи …….БЪРГАРСКИ овчиции с наведени главици язък за ВАС

 3. Това реване го гледаме всеки път, когато светска личност почине… Лека им пръст. Много точна статия…Намалете лицемерието особенно на лизача Малгарджич Хуйебан, боклук от висока каласа лично толериран от ББ И Цвъ Цвъ на времето.

 4. Това, което прочетох, показва колко истинска е Веселина Томова. Точно по този начин тя пише в своята книга „Този живот е за смелите“. Браво!!! За разлика от болшинството мисирки.

 5. Браво за верния изказ, Гопожо Томова. Това е почит към невинно убития и тънка нишка за удържане на ‘миленовци’, заплашени от издевателства на легитимни изроди-преди да бъдат убити от тях. Истината и посмъртно излиза. Жалко, че е посмъртно. Приживе, не отърва.

 6. Точно в десятката, като Стрелец! Вчера плачеха и ронеха сълзи за колегата си Милен Цветков и в същия ден на брифинга скочиха срещу живия си колега, който задаваше неудобни въпроси. Защото те не можели да питат, пък не се замислят какво питат! Заслужават си с покорството определението на слънцето!

 7. Г-жо ТОМОВА, БРАВО! Шапки долу пред ИСТИНАТА, СМЕЛОСТТА И ПРОФЕСИОНАЛИЗМА! ЗА ЖАЛОСТ ТАКИВА СМЕ – Склонни да угодничим, да лижем задници, да корумпираме, да се страхуваме, да не се противопоставяме на тиквите и предателите на националните интереси. Както е казал НАРОДА-„ИМА СИ КРУШКА ОПАШКА“, та нали всички тези грозни, нечистоплътни пороци са моделирани още от турското робство /за някои присъствие/, царизма – „БОГ ВИСОКО-ЦАР ДАЛЕКО“; „социализъма“-изродил се в т.н. ДЕМОКРАЦИЯ, за де прероди в ГЕРБ на БОЙКО, бедняка, който има само 30 хил.лева в книжката, живее като куче /какъвто си така живееш/;демагог и манипулатор, наглец позволяващ си да изрече в националния ТВ ефир – „Аз съм прост и Вие /народа/ сте прости и затова се разбираме“ и вече за кой ли пък ме преизбирате не без моята подкрепа. К,во да искаш от прост челяк – концепция и средства за БАН, КУЛТУРА, КНИЖОВНОСТ, ТЕАТРИ, КИНЕМАТОГРАФИЯ…Ако питаш него отговора-клише е в джоба му – „АЗ ДАДОХ – толкова и толкова милиони за полицията, за армията и проектната документация на хамериканските самолети-чак как се казваше американския президент, го посочи за пример на Меркел; толкова милиона за стадиони и приближени му олигарси, за магистрали…Е не достигат и няма за: инвалидите, майките на децата инвалиди, безработ ните, пенсионерите; учителите и „вся асталная сволачь“ /от гледна точка на управляващи и политици/. Дано доживеем узряването ни до оная степен на справедливост, която ще доведе от изриване на всички виновници за този ни хал на историческото бунище.

 8. БРАВО ВЕСЕ , МНОГО СИ ПРАВА ,МИЛЕН Е ПРЕД ОЧИТЕ МИ ,НАПРАВО СЕ РАЗПЛАКВАМ , ТАКА УБИВАТ В БЪЛГАРИЯ – ОСТАВАТ ТЕ БЕЗ РАБОТА ДА ИЗГНИЕШ И СЕ ПРАВЯТ ЧЕ ТЕ НЯМА , КАТО ЗАГИНЕШ СЕ СЕЩАТ ЗА ТЕБЕ И ТЕ ВЪЗХВАЛЯВАТ…

 9. От няколко дни непрекъснато е пред очите ми! Чиста и наивна душа, която мисли, че има много като него, каквито са повечето интелигентни и образовани хора!
  Няма, Милене! Хората като тебе са малко!

  Все още не мога да повярвам, че това се случи точно на теб!
  Господ да ни помогне, не знам как!

 10. тепегьозлък — съществително име, мъжки род, Браво за статията!

 11. Госпожо Томова, благодаря Ви за точните думи в точното време и за това, че Ви има! /Все още. И дано да е за дълго!/

 12. Това е най-силния материал, в памет на великия журналист Милен Цветков! Благодаря Ви, истинска, неподражаема, смела Веси!

 13. По стар български обичай сега всеки ще се сети за него, както е написала и г-жа Томова, па макар и за три дни като всяко чудо в Територията Му. Хубавото обаче е, че когато Той се възнесе или по-точно слезе долу, ще има поне едномесечни всенародни веселия – пак по стар български обичай. Това сме вече 1300 г.

 14. Защо си спомням едно неприятно чувство,което ме превзе,когато в САЩ почина племенникът на Гала при някакъв инцидент, а тя продължаваше да се дере,че животът е хубав!

 15. Госпожо Томова, а разбрахте ли, че този свидетел, дето качихте предаването на Антон Хекимян се оказа ловец на автографи! Дори има снимка с Бойко Борисов!

 16. Гърми газовата бутилка в Субаруто. Слава богу, че не намери искра белия облак.

 17. Подобно писание мислех да напиша оня ден след ,,речта на Халваджиян , сега съм доволна , че Веселина Томова написа тази истина за истината , поздравления госпожа Томова , прекланям се пред Вас , изразихте това което мислят много хора , благодаря Ви

 18. Няма спасение,братя и сестри,кОрвалъка влезе даже и в съдебната зала. Той е много по смъртоносен от коронавируса.

 19. Журналист, в истинския смисъл на думата-Без пози, без подмазване-СВОБОДЕН-А журналята които сега „РЕВАТ“ за него, къде бяха да изразят мнението си, когато го уволняваха-тогава тези журналя сИ траяха,защото ПАЧКИТЕ СА ПО-ВАЖНИ ОТ ДОСТОЙНИТЕ ХОРА-Така че лицемери ще забравите Милен Цветков точно след като мине погребението-е ще отидете да ви снимат по телевизора, ще се преструвате колко сте тъжни и после- нищо-на слудващия ден няма и да си спомняте, защото вече няма да има камери пред които да лицемерничите-ОТВРАТ

 20. Добро утро! За ИСТИНАТА – само с думи, които са истина! Адмирации за изречената истина.

 21. БРАВО! Това е за съжаление Истината която никога няма да чуем от Боковите мисирки.

 22. Не пожелавам на никого, както и на мен , да му се отвори еърбег при удар. На мен ми се е случвало при удар , като моята кола беше 2,4 тона празна -бивша полицейска Мъркюри Краун Виктория -интерсептър- V 4,9 л- / Форд /. Имаше лек дим от задействаната възглавница- пиропатрон, но в никакъв случай не толкова гъст и толкова много като количество. Какво е това, което толкова много пуши от субаруто? Освен ако от синия удар всички възглавници – предни и странични да са се отворили едновременно?

 23. Ударът започва според камерата в 18.03,и 47/48 сек.Веднага след това излиза силен бял пушек. Можеше да се предполага , че е от спукан или направо скъсан маркуч-антифриз на аудито, като антифриз е попаднал на гореща тръба от ауспуха. При разделянето на колите обаче ясно се вижда, че аудито продължава само, без пушек, а купето на субарото пуши, като антифриз отзад няма как да има. Което е много странно.

 24. Боко мразеше Милен Петков защото беше независим и не му лижеше задника. След предаването за гръцкия остров Боко даде команда да бъде уволнен от Нова и никоя телевизия или медия да не го наема на работа. Това го знае цяла България. Боко освен че е прост е много отмъстителен, завистлив ,комплексиран и злопаметен и много мрази интелигентните независими професионалисти.

 25. Абсолютно подкрепям изказването на г-жа Томова. Преди няколко дни написах нещо подобно( за Бенатова, за Шикерова ) за журналистките, които до оня ден подкрепяха властта на Борисов, скачаха радостно и щастливо с ‘умните и интелигентните’, а сега го дават загрижени от случващото се, опечалени от трагедията, която е показателна за убитото ни общество. Моля не забравяйте, кой какъв е бил, какво е писал, какво е правил и с кого се е движил. Сега ще има плеяда от подобни изпълнения на мисирки и запартъци, опитващи да извлекат дивидент като ония, антикомунисти, които били дисиденти по времето на соца. Като дядото на тиквеника от Бянка, като онова лицемерно лайно Кошлуков, като Хекимян, като цялото войнство от ‘ВИП’ове миски, певци артисти които пеят и лобират за ГЕРБ а бяха храненици на властта по соца. Помнете ги и не им давайте трибуни – те са долни лицемерни предатели на такива не може да се разчита. Права е Томово, до оня ден никой не му подаде ръка на Цветков, а сега ще се изкарат първи приятели. Хора без срам, без чест достойнство. Гнило общество .. реално няма общество няма социум, всичко беше убито от хунтата ГЕРБ и сателитите им.

  1. CJAL GIVOT,,TARSESHTI PATECHKA,,….SELJANCHETA…GOTOVI ,,NA VSICHKO,,..IZPOLZVANI..,,ZA VSICHKO,..,,MISIRKITE,,SA TEHEN,,PODKLAS,,..

 26. Безусловно и категорично сте права УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ТОМОВА!!!
  Лично се чувствам омерзена такива като това най долното нещо в българския ефир гала(на кафе),го взима в мръсната си уста!!!

 27. А халвата в капките само дето не се разплаква а се хилеха всичкипрез цяло време, до момента на тирадата. Ама Милен бил, .

 28. Така е, всичко написано е безпощадно вярно. Но нищо няма да промени. Нито Хекимян ще помръдне от удобното си статукво, нито Кошлуков ще разхлаби примката в БНТ, нито досадните и банални Вики и Ади ще спрат да се държат като фолклорен дует, споглеждайки се на всяка втора дума. Нито пък вестничетата-парцали ще кривнат от курса – ми как, че тва им е хранилката! За полумъртвата БТА дори не ми се говори. Нито пък за СЕМ този напълно излишен тумор. Спете спокойно, деца! В БГ няма медии, те са на 111-то място, което значи, че не съществуват по никакви нормални признаци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *