Регистрация
Публикувано на 17.10.2017 / 16:19

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ПЕТРОВ НE РАБОТEЛ С РОДНИНИ И СВЪРЗАНИ ЛИЦА? Я, ДА ВИДИМ „ЗЕТЯ“, „СВАТЯТА“ И ДЪЩЕРЯТА!

МЗ НИКОЛАЙ ПЕТРОВВъпреки твърденията на здравния министър ген. Проф. Николай Петров, че не работи с фирми, свързани с негови близки и роднини, очевидно не е съвсем така. Неговият положителен ПР напоследък го изкара по всички големи телевизии, но пък документите оставени по договорите, докато е бил шеф на ВМА, говорят за други неща.

В публичното пространство вече бе осветен договор за доставка на медицински консумативи, сключен с дружеството „Ортопедие – Инвекс”, на обща стойност 1 117 731 лева с ДДС.

Основно установено нарушение там бе, че плащанията са превеждани не на това дружество, а към друга фирма от него с управител Явор Цонев. Той пък се оказва мъжът, с който живее дъщерята на генерал Николай Петров –  Руслана Петрова, която е била служител на МЗ и медиен съветник на служебния министър на здравето Ненков, понастоящем замествик – министър на Николай Петров.

Руслана и Явор имат вече дете и живеят на семейни начала, без брак.

Фирмата бенецифиент на тази поръчка за доставка от ВМА е регистрирана в кв. „Витоша” в София на ул. „21 век”, където са и фирмите на майката на Явор Цонев – Павлинка Нецова. На същия адрес е била и ПР фирмата на Руслана Петрова, която тя формално е напуснала. Вероятно за да се занимава с държавен ПР.

В резюмето на одиторския доклад, който ви представихме в предишна публикация, има много констатации за нарушения на Закона за обществените поръчки и констатации за конфликт на интереси. Докладът е бил на вниманието на прокуратурата, но според наша информация образуване на досъдебно производство е отказано.

Сигурно има и политически мотивирани основания за това. Човекът е назначен в правителството да тушира безпътицата в здравната ни система, оценена в последния доклад на правителството за националната сигурност като особена заплаха за развитието на нацията, наред с демографската криза.

За да не сме голословни, оборвайки твърденията на здравния министър, че не е работил с роднини и свързани лица, ви предоставяме още един документ, който фигурира в Агенцията за обществени поръчки.

Той е към фирмата „Ортопедие-БГ”, представлявано от Явор Цонев, отново за доставки към ВМА. Договорът е за 357 750 лева. Скромно – в сравнения с първия за над 1 млн.лв.Последният е сключен на 6.02.2017 г.

В това време дъщерята на генерал Николай Петров – Руслана е била в отпуск по майчинство, а той все още директор на ВМА. След изборите вече става министър на здравеопазването.

Afera.bg

МЗ НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

МЗ НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

МЗ НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

МЗ НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

МЗ НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

МЗ НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

Коментари 6 за
“ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ПЕТРОВ НE РАБОТEЛ С РОДНИНИ И СВЪРЗАНИ ЛИЦА? Я, ДА ВИДИМ „ЗЕТЯ“, „СВАТЯТА“ И ДЪЩЕРЯТА!”

  1. Нищо ново под слънцито! Глупавата дъщеря на генерал Петров, взела се насериозно след „назначението“ си за ПР на МЗ, се спука като сапунен мехур, заедно с „мъжа“ на живота си!

  2. Toq явор цонев продава и коли на околовръстното във ISAUTO PAZETE TE GOLQM UZMAMNIK E KOLITE POVECHETO SA KRADENI NE KYPYVAITE NISHTO OT TAM IZMAMA E VSICHKO

  3. А ми то няма нищо нередно , те партизаните още слизат от гората , само дето не останаха паметници да ги увековечават ,защото същите пребоядисани комунистически маймуни ги събарят от срам и потрес.То няма и конфликт на интереси ,когато парите са от държавната хазна -е най сладко да се краде нали така другарки и другари?

    1. ,,Unucite,,na pishman/partizanite ,sa v GEP I ,,se cherkovat,,na ,,Kozjak,,…sreshtu ,,oproshtavane na grehovete,,kam sobstvenijat ni narod!

  4. В България просто не може по друг начин. Това е правилото! Виновни няма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>