Публикувано на 21.10.2019 / 20:00

ЗДРАВКОВ И ФАНДЪКОВА С НОВ НЕБОСТЪРГАЧ. В „АРХИТЕКТУРА“ ВИЛНЕЯТ ДВЕ ДАМИ. ПРЕПЛЕТКИ: МАСОНИ, ПОЛКОВНИЦИ РАЖДА СИМБИОЗАТА – КОЯТО И ОТ ДВЕТЕ КАКИ ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА В СОФИЯ, ЩЕ ЧАКАМЕ СЛЕДВАЩИЯ НЕБОСТЪРГАЧ В ПОЛИТЕ НА ВИТОША

ЗДРАВКОВ И ФАНДЪКОВА С НОВ НЕБОСТЪРГАЧ. В „АРХИТЕКТУРА“ ВИЛНЕЯТ ДВЕ ДАМИ. ПРЕПЛЕТКИ: МАСОНИ, ПОЛКОВНИЦИ РАЖДА СИМБИОЗАТА – КОЯТО И ОТ ДВЕТЕ КАКИ ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА В СОФИЯ, ЩЕ ЧАКАМЕ СЛЕДВАЩИЯ НЕБОСТЪРГАЧ В ПОЛИТЕ НА ВИТОШАВ информационни сайтове излезе новина за нов „нзаконен небостъргач“ в столичния квартал „Кръстова гора“
https://www.abcnews.bg/bg/nezakonen-nebostargach-shte-se-stroi-v-kv-krastova-vada/

След преглед на поставената на сайта на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична Община информация /заповед № РА50-165/23.02.2018 и заповед № РА50-455/21.06.2019/ се присъединяваме към направените изводи за незаконосъобразност на одобрените от главния архитект на общината проекти. Безобразието е очевидно. Нарушенията са многобройни. При одобряването на проекта са отворени всички тайни врати и прозорци в закона, които арх. Здравков и мадам Фандъкова вече три години твърдят, че затварят.

Позволяваме си да допълним колегите, разпространили информацията за новата строителна изцепка. По повод жалба на собственик на съседен имот е издадено Определение № 7631 от 10.10.2019 г. по административно дело № 5361/2019 на Административен съд – София град /съдия Дойчинова/, с което жалбата е оставена без разглеждане, като недопустима. Жалбоподателят не бил заинтересовано лице. Всъщност, има поне две основания да се твърди обратното, което, разбира се, трябва да прецени Върховния административен съд. Определението е подписано от съдия, но няма вид да е писано от съдия. Кой е чел поне малко съдебни актове, може да се убеди тук:

file///C:/Users/User/Downloads/Act Content%20(6).pdf

Нека изясним кой кой е.

В новинарския материал се споменава един от собствениците на проекта – Борислав Точевски.
В цитираното определение на съда се посочва и адвокат Станислава Лазарова – също като собственик на част от този проект.
Двамата са съпрузи.

Станислава Лазарова е в изключително близки отношения с директорката на правната дирекция на Направление „Архитектура и градоустройство“ Стела Щерева, като за втората даже се твърди, че е в зависимост от нея. Говори се, че Щерева дължи назначението си на Лазарова. Двете си правят каквото си искат в Общината. Лазарова е почти ежедневно в сградата на „Сердика“ 5 и командори наред. Щерева си позволява да блокира преписки, като за решаване на проблема притиска и изпраща хората при Лазарова. Лазарова в типичен ГЕРБ – стил, получавала не малко „комплименти“, но често не вършела обещаното.
Проектанти и строители в София много добре знаят рекетьорската схема, но си траят в БГ – стил. Само пъшкат и шушукат. Двете дами даже са поели и кадровата политика на Направлението, особено след уволнението на директора на строителния контрол – арх. Калинов.

Арх. Здравков пък изпълнява без да пита. И Фандъкова не пита. Защо?

Сестрата на адвокат Станислава Лазарова е съпруга на Санко Максимов Пешев. Санко е син на полковник Максим Пешев – в момента бизнесмен и виден масон. Полковникът е бил шеф на кабинета на Генералния щаб на армията. Твърди негова съпричастност към някогашните служби на НРБ.

Наскоро негова фирма в консорциума „Плобур“ взе голяма обществена поръчка в жп – транспорта за около 185 млн. без ДДС. В консорциума участват „ДжиПиГруп“ и клонове на „Бомбардие“ от Полша и Италия.

Контактите на тези хора налагат в Общината тандема Лазарова – Щерева като ментори на арх. Здравков чрез общинския съветник Орлин Алексиев.

Да, ама този Орлин Алексиев вече не е в листата на ГЕРБ за местните избори.

Нищо. Групата вече е заложила на Мая Манолова. Другото дете на полковника – Иван Максимов Пешев, е на четвъртото място в листата на БСП.

Борис Точевски, съпругът на Лазарова, е член на Националната асоциация на строителните предприемачи, в която са фирмите „Артекс“, „Тобо“, „Бигла III“ и „Феърплей“. Тази асоциация подкрепя кандидатурата на свидетеля Ваклин по делото срещу Иванчева за „независим“ общински съветник в столицата. Благодарение на тях в Общинския съвет в София може да се появи съветник от „прокурорската квота“.

Участието на тези и подобни родословни дървета и обвързаности в простотиите със застрояването, кражбите от обществени поръчки и административния рекет върху предприемачите, е обществена тайна. По-голямата тайна обаче е защо мълчи това наше „общество“.

Управлението на Фандъкова е белязано с разрешаването на множество високи сгради. На „Артекс“, на Николай Вълканов, на Гриша Ганчев, на Давид Михайлович – все наши хора „с чисти пари“.

В същото време се блокира всяка строителна инициатива на „случайни“ фирми или на „врагове“, като „НИКМИ“. Обикновените хора нямат шанс да пробият глухата отбрана на столичната администрация за каквото и да било, без да си платят. Дори и за елементарни технически услуги.

Която и да е от двете каки да вземе властта в София, ще чакаме следващия небостъргач в полите на Витоша.

Андрей Червенков

Коментари 11 за
“ЗДРАВКОВ И ФАНДЪКОВА С НОВ НЕБОСТЪРГАЧ. В „АРХИТЕКТУРА“ ВИЛНЕЯТ ДВЕ ДАМИ. ПРЕПЛЕТКИ: МАСОНИ, ПОЛКОВНИЦИ РАЖДА СИМБИОЗАТА – КОЯТО И ОТ ДВЕТЕ КАКИ ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА В СОФИЯ, ЩЕ ЧАКАМЕ СЛЕДВАЩИЯ НЕБОСТЪРГАЧ В ПОЛИТЕ НА ВИТОША”

 1. Гарантирано от ГЕРБ! И ремонтът на „Солунска“ цъфна с дефекти. Въпреки че Столичната община обяви ремонтите в центъра на София в района около улица „Граф Игнатиев“ за успешно приключени, жителите на града продължават да откриват нови дефекти и да подават сигнали за лошо изпълнение. Най-пресният случай е с току-що обновената улица „Солунска“.
  Гражданин информира контактния център на общината, че прясно положената тротоарна настилка вече се руши. Той е приложил и снимка. „Моля да се възстанови от строителя за негова сметка“, призовава столичанинът. Също вчера е подаден и сигнал за рушаща се настилка по друга централна софийска улица – „Паренсов“.

 2. Американците си имат EMPIRE STATE BUILDING,
  англичаните си имат GHERKIN /корнишон/,
  на София и липсва само един PENIS ,ама да видим кой ще живее горе с терасите ,кой в скротума ,кой ше му изяде главата накрая и кой ше му тармъчи вълната .

 3. ВСЕКИ, КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ, Е АБСОЛЮТЕН БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛ ПРЯК СЛУГА НА ДЯВОЛА!

 4. ***НЯМА НИЩО ПО ВАЖНО НА ТОЗИ СВЯТ ОТ РЕКЛАМАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ***
  НАЧЕЛО на МС е ПРОСТИЯ УЙ ОТ БАНКЯ трети мандат държавата е пред фалит и ЖУРНАЛИСТИТЕ непрекъснато тиражират ЛЪЖИТЕ И ПРОСТОТИИТЕ му за икономически ръст за стабилност за инвеститори и инвестиции..ДРЪН ДРЪН ЯРИНА.ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА. НИЩО ПОДОБНО..ТОЧНО ОБРАТНОТО както казва БАРНИ РЪБЕЛА на ПРАВОТО белия хакер с обърнатия ГЪЗ на обратно СИСТЕМАТА НАИСТИНА ОТЧЕТЕ ГРЕШКА. ВРЕМЕ Е ФЪНДА И СИЕ ДА ОСВОБОДЯТ МОСКОВСКА 33 И ДА СЕ НАПРАВИ РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКО.
  ЗА ЦЕЛТА ТРЯБВА ДРУГ ЧОВЕК..БАЛОТАЖА ЩЕ ПОКАЖЕ КОЙ Е ТОЙ И ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО ВСИЧКИ СРЕЩУ ГРУПИРОВКАТА МУ И ВМРО НА БАНДИТИТЕ И ТЪРГОВЦИТЕ.
  КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ИБРИКЧИЯТА С ИБРИКА ПРОСТИЯ УЙ КАЛИТКО ЧЕРНИЯТ ГЛИГАН БАЙ ХУЙ И ПЛОНДИРА РУСЕНСКИЯ МАКЕДОНЕЦ И ДЖАМБАЗИНА КОНЕКРАДЕЦА КОНЕПРОДАВАЧА ДЖЕНДЪРА ГЛАСУВА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И ЕДИН ДЕН ЩЕ МУ СЕ ТЪРСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ. ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПОВТАРЯМ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

 5. СВЕНЛИВАТА КРАДЛА
  (по Илф и Петров, Дванадесетте стола, гл.8)
  „Кметицата на столицата бе стеснителна изпечена крадла. Цялото й същество протестираше против кражбите, но тя не можеше да не краде. Крадеше и се срамуваше. Крадеше постоянно, постоянно се срамуваше и поради това нейните гладко епилирани бузички винаги пламнееха от руменината на смущението, срама, стеснителността и неловкостта. Светът не е виждал още такава свенлива крадла като Йорданка Фандъкова.“

  Гениално! Илф и Петров са я описали едно към едно.
  П.П. Първото издание на „12-те стола“ е през 1928 год.

  1. Свенлива и сополива крадла, как покорно се остави на Дол да я опипва на обществено място. Това са герберите, всичко за победата, а на всичкото отгоре свенлива! Имала ценности, вика. Крадливото Данче пак кмет на София ?!Да бе, да ! Хората по селата може още да ги залъгвате с това, че ГЕРБ правили нещо за България. Софиянци обаче не пасат трева и не ядат доматите с колците. Краят на измамата „ГЕРБ“ започва от София тази есен. На провинцията ще и трябва още година-две, докато прогледне.

   1. Ти си мислиш,че някаква промяна ще доѝде от София.Всички сте навързани,като свински черва.И Боѝко си го избирахте 2-пъти.И Данчето също.И пак ще си ги избирате.
    От провинцията казваш не сме разбирали!?
    Да ви имам и умниците от столичани в повече!

 6. ФИРМА „НИКМИ“-НИКОЛАЙ И МИЛЧО.ПРОТЕЖЕТА НА СДС-НАДЕЖДА БИВША МИХАЙЛОВА,А СЕГА НЕ ЗАМ КАКВА СИ!! БОКЛУЦИ ДО БОКЛУЦИТЕ!!!
  ГЕРБ-ФАНДЪКА,МАЯ КЮСТЕНДИЛСКАТА СЛИВА ВСЕ ЕДНО И СЪЩО!!!
  ТАМ НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА!!!

 7. Тези истории за архитектура, кметства, фирми и софийски строежи все повече ми заприличват на сагата за СЕМ. И там вилнеят некадърни дамички, сложени по милост на политиците. Само дето мащабите са по-малки, парите – също, но щетите не са никак за пренебрегване.

 8. Ние от Четвърти километър имаме бизнес план за небостъргач висок колкото Черни връх ,ама кмет трябва да стане някой от Варна ,щото варналии са свикнали на всичко ,даже да им крадат жените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *