Регистрация
Публикувано на 02.07.2017 / 16:33

ЗА ТИШИНАТА В ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА И „ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ“ СИЛИСТРА

Главният прокурор обяви състоянието на тишина в Окръжна прокуратура Силистра и Икономическа полиция. Защо тишината е характерна за района на Силистра? За да е тихо, навярно някой покровителства тишината. И този някой не е на ниво Силистра.Но все пак какво значи тишина в Силистра?

През 2016 година Георги Цолов Георгиев – съдружник в „Жоси“ ООД подава сигнал в РП Дулово. Сигналът е за неистински документ-протокол от общо събрание на дружеството. С този неистински документ другият съдружник Симеон Присадашки продава на своята съпруга, по-точно на нейната фирма ЕТ „Моника -87 Н.Присадашка“, имот на дружеството.

Образувано е досъдебно производство  срещу неизвестен извършител. Колко неизвестен е нарушителят е интересно – съпруг продава на съпругата си.

Възложена е експертиза, която доказва, че подписът в протокола от общото събрание на „Жоси“ ООД,  положен срещу името на Георги Цолов Георгиев, не е негов. Т.е. в протокола е истински само подписът на Симеон Присадашки и следователно той знае кой е подписал Георги Георгиев.

Но в този момент прокурорът от РП Дулово П.Петров решава да прекрати наказателното производство и го прави. Прави го заради тишината, която е на особена почит в района на Силистра, към който принадлежи и Дулово.

Постановлението на РП Дулово е обжалвано пред РС Дулово и на 21.12.2016 г е отменено. РС Дулово дава указания на РП Дулово- усилията на водещия разследването следва да се насочат  към това кой е използвал неистинския документ и евентуално ако се съберат допълнителни данни кой го е съставил.

Шест месеца РП Дулово все още няма произнасяне. Тишината побеждава експертизата и истината. Именно заради тази тишина с подобни протоколи е  изтеглен огромен  кредит от името на дружеството. В този кредит за солидарен длъжник е посочена и фирма на съпругата на Симеон Присадашки. Същият този кредит впоследствие е цесиран на   друга фирма на съпругата на Симеон Присадашки. И всичко това е в резултат на тишината.

И да завършим накрая с едно изречение. Имаме следният казус. Симеон Присадашки чрез неистински документ продава на съпругата си имот, който е собственост на „Жоси“ООД. Какво е толкова трудно в този казус?

Трудно е за пострадалия да се бори с тишината.

Серафим Игнатов

прокуратура дулово

икономическа силистра

икономическа полиция силистра

икономическа полиция силистра

 

 

Коментари 7 за
“ЗА ТИШИНАТА В ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА И „ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ“ СИЛИСТРА”

 1. Тишината в Дулово, за която говорите, е по голяма от тишината в космоса.

 2. Не че се чувсвам пренебрегнат , ама ако тръгнете да пишете за такива случаи няма да ви стигне живота да ги преполовите …

 3. СИМЕОН ПРИСАДАШКИ,ПО ИЗВЕСТЕН В НАШИТЕ СРЕДИ КАТО „МОНЬО“ (ЗАЩОТО СМЕ СЪУЧЕНИЦИ) ВИНАГИ,АМА ВИНАГИ В БИЗНЕСА Е БИЛ ИЗМАМНИК!!!
  ТОЙ ПРЕЦАКА И ПРЕДИШНИТЕ СИ СЪДРУЖНИЦИ ОТ СОФИЯ,ТОПИ И ДРУГИЯТ НЕ СЕ СЕЩАМ ИМЕТО МУ С ПАРИ И НАЙ-РАЗЛИЧНИ КРАЖБИ НА ИМУЩЕСТВО КОЕТО ИМ БЕШЕ ОБЩО ФИРМЕНО!
  СЕГА ВЕЧЕ Е ГОЛЯМАТА РАБОТА НАЛИ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА МЛЕЧНАТА АСОЦИАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ НО ПАК СИ ОСТАНА МОШЕННИК!!!
  А ТОЗИ ЖОРО (КОЙТО АЗ НЕ ПОЗНАВАМ) ГО ИЗКАРА НА ТАКАВА ВИСОКА ПОЗИЦИЯ И ТОЙ НЕ ПРОПУСНА ВЪЗМОЖНОСТА И НЕГО ДА ГО ПРЕЦАКА!
  НА ВРЕМЕТО МОНЬО ЖИВЕЕШЕ В КВ.Х.ДИМИТЪР В СОФИЯ И МАЙКА МУ БЕШЕ ЧИСТАКА В 24-ТО УЧИЛИЩЕ И БИЕШЕ КАМБАНАТА НА УЧИЛИЩЕТО!
  ЗАСЕГА ТОЛКОВА!

 4. В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ВЕДНАГА СЕ ПИШЕ СИГНАЛ ДО ВСС И ДО ИНСПЕКТОРАТА НА МП И ВЪПРОСНИЯ ПРОКУРОРСЛЕДВАЩИТЕ 3-4 МЕСЕЦА ЩЕ Е НА ТЕЖКИ УСПОКОИТЕЛНИ ХАПЧЕТА И ТАКИВА ЗА СЪРЦЕ И КРЪВНО …… САМО ОТ ТОВА ГИ Е СТРАХ И ИЗПАДАТ В ПАНИКА ……… ОСОБЕНО КОГАТО СЕ КАСАЕ ЗА ДРЕБНИ МЕСТИ РУШВЕТНИ ИСТОРИИ

 5. Историята много прилича на нашата – вж „Новини по делото за нашата имотна измама (от 2013 г. досега)“. Пета година сме на етап досъдебно. В момента срокът е удължен за пореден път до 07.10.2017. Имаме всичко – и фалшифициран подпис, и подправен документ (не само един и не само частен), но … Майка ми – пострадалата от имотната измама – почина на 15.03.2017 на 84 години в 4-тата година от имитацията на разследване в РП-Плевен.

 6. За Протокола :
  - Следва да Се отбележи че има Цели две Знакови лица (или Обратното на) от ‘наште’ които СА ДоказаноСвързани с Този район.
  (Атанасова и Гущеров)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>