Публикувано на 24.12.2008 / 17:52

За Станишев – кънки, за Доган – Снежанка

 

 

Затова, мили Дядо Коледа, донеси ни хубави подаръци, защото много се постарахме. На най-заслужилите от нас поне награди като за последно. И тъй като, скъпи ми Дядо, повечето от тях са срамежливи и не си искат, а сами си взимат, за да не ти се изпразни безнадеждно чувалът, ти предлагам проектосписък с коледни дарове.
На Сергей Станишев донеси кънки за лед. Премиерът ще има нужда от тях. Трамваят му така и така беше празен, затова е добре следващите му изпълнения да са соло. Пък и вече идеята се изтърка. В новия си клип може щастливо да обикаля ледената пързалка, открита, разбира се, от Бойко Борисов, сам. Кънки с много остър връх, скъпи ми Дядо.
На министъра на културата Стефан Данаилов донеси правописен речник. Джуджетата ти казаха, че още не се е научил как се пише „сбогом” въпреки многото опити.
На социалния ни министър Емилия Масларова остави чувала си, но след коледната нощ, когато го опразниш. Така и така соцпримата обича аксесоари, а чантите й вече се препълниха. Ще напълни чувала с подаръци, пък после нека обещава морета на пенсионерите, то сега нали е зима.
На Меглена Плугчиева, въпреки че слушка отскоро, донеси една шейна. За да може да пуска Европа по-успешно по нея.
Когато идваш към "Дондуков" 1, мили ми Дядо, обаче не смей да носиш нищо на шефа на чиновниците Николай Василев. Нали не искаш после да те обвини в това, че не си взел мерки срещу кризата?!
Той човекът и картички не разпраща тази година, а ти бива ли такова разхищение – подаръци! И като заговорихме за чиновници, скъпи ми дядо, така и така трябва да свиваме администрацията – донеси на строителния министър Асен Гагаузов още един фонд, все едно какъв, за да може спокойно и него да ликвидира.
На колегата му Орешарски пък донеси едно сметало, защото се видя, че не се справя със смятането на бюджета безгрешно.
Вероятно, Дядо Коледа, редовете, които ще напиша сега, са ерес, защото ти си добър, но ще те помоля веднъж, много тихичко. На правосъдния министър Меглена Тачева не й носи нищо, а ако не се заклещиш в комина – й открадни. Вземи превръзката на Темида, Дядо Коледа. Така, добри ми Дядо, ще подариш на всички ни един по-спокоен февруари. Не само на България, а и на Европа.
На Румен Петков, Дядо Коледа, му донеси още една Татяна Дончева, но в негова защита. Донеси му още (защото много заслужи тази година) две близначета като братя Галеви. А към запалката му и лула. Тази на мира.
И като сме на тема аксесоари, не пропускай и неговия наследник Михаил Миков. Него дари с пепелник, за да има къде да си загасят цигарите пушещите полицаи.

На Антония Първанова пък, Дядо Коледа, донеси не един, а два фонда. И „ин витро”, и „ин виво”, хем да миряса, хем и пиарите й ще си починат по празниците.
На генерал Атанас Атанасов донеси няколко записа от службите, че аман от папки, очите на човека се насълзиха от четене. Малко да послуша и той, не само да се оплаква от несправедливостта, че го подслушват. На лидера му пък се постарай да намериш много ароматизирана, розова хартия за писма и мастило, защото, както сам знаеш, мили Дядо, много писане му предстои през новата година.
Писане на сърцераздирателни и увещаващи писма за обединение. Той вече изпрати първото си до новоизбрания лидер на СДС Мартин Димитров, но джуджета, маскирани като агенти, алармираха, че тъмносиньото му мастило свършвало. На самия Мартин пък донеси членове в партията.
Не че и сам воинът не е воин, но нали е малък Командир, поне да има кого да строява. На Пламен Юруков, скъпи Дядо Коледа, не забравяй да донесеш джезве, че единственото, което му остана, е да си вари кафето и да гадае какво още ще извади изпод тезгяха Яне Янев. На самия Яне пък, добри ми Дядо, донеси от билковата аптека мента, глог и валериан.
Мили Дядо Коледа, да не забравиш в чувала си и лаврова клонка за царя. Поне нещо горско да получи, за да не ни занимава със себе си още 800 дни. Пък и мир да има.
Добри ми Дядо, не забравяй и Ахмед Доган. За него една Снежанка донеси. За секретарка, че се измъчи с всички тези мъжки секретарки, които се оказа, че има.
И кмета на София да не забравиш. На него донеси – много детски градини още в столицата и нови улици, за да има какво да открива. Не можеш да оставиш този деен човек без работа, нали добри ми Дядо?
Идвайки насам, мили Дядо Коледа, не забравяй да донесеш 240 монети за питите на депутатите, защото, след като и до празнични бонуси стигнаха, сигурно нямат дребни. А са свикнали късметът винаги да се пада на тях.
На нас, Дядо Коледа, донеси издръжливост и чувство за хумор. Друго не ни трябва.
Поздрави всички джуджета, погали Рудолф и много внимавай, идвайки в България, да не те оберат.
Извини ме и за това, че ти пиша по този старомоден начин, но ако ти се обадя по телефона, подаръците за никого няма да са изненада. Казват – ДАНС не почивали по празниците.

 

Полина Паунова

В. “Новинар”

Коментари 0 за
“За Станишев – кънки, за Доган – Снежанка”

 1. Уважаеми,
  В политиката няма стари и нови приятели!
  Има общи интереси!
  Обединяване потенциала на Българската нация не означава, че само една партия ще управлява, а представители и от Националноотговорните партии!
  Програмата е за изпълнение незабавно,
  а не да се чака до изборите!
  Икономическата и търговската криза
  ни връхлетя!
  Ако се чакат изборите,
  ще затънем и няма да може да се изправим!
  Ако Тройната коалиция
  иска да пълзи до изборите,
  за да си запише г-н Станишев пълен мандат, това си е негов проблем!
  Настоящото правителство изпълни програмата си!
  Казах!

  Димитров

 2. Г-н Димитров, програмата Ви е прекрасна, с изключение на АЕЦ“Белене“- не е необходимо бедна България да се товари с нова АЕЦ, когато си имаме същата, но спряна за обслужване на чужда политика, вредна за България. Останалото е безупречно и дори е изпълнимо, но при едно условие, което сте пропуснали да споменете, а именно: 60% вот на доверие за Атака в предстоящите избори и програмата Ви тръгва автоматично. Иначе си остава една много хубава мечта, колкото и да казвате „казах“. А в България в момента да не се страхуват да си зписват имената тези, които са от престъпниците или пък са мъртви.

 3. Програма за развитие на РБългария

  Сега и в предстоящите 15-20 години!
  Постигане на стандарта на Германия,Белгия !

  Някои моменти от Програмата!

  Изграждане на :
  Енергиен център::АЕЦ БЕЛЕНЕ, ,тръбопроводи, нефтопроводи и т.н.
  Финансов център
  -Банки със 100% Български капитал:- търговски банки!
  -Финансов фонд за лекуване на деца и възрастни с тежки заболявания!
  -Финансов фонд за подпомагане развитието на Културата, Обединяване на Българската нация у нас и в Чужбина!
  Привличане на чужди инвестиции !
  Развитие на Българската Фондова борса на Световно ниво!
  Фонд подпомагане на Образованието, Здравеопазването, Съхраняване на Културните и Историческите ценности и тяхното представяне в Европа и Целия свят!
  Фонд за стимулиране на научните открития и тяхната реализация в Икономиката, Науката, Образованието, Културата!

  Културен Център
  – Развите на културите на етносите!
  – Развитиена етническото разбирателство!
  – Въвеждане на Вероучението като задължителен предмет в учебната програма!
  .- Разкриване и представяне пред света на Културните и Историческите забележителности!
  –Развитие на Туризма, Културния и Селския туризъм!

  Борба с корупцията на всички етажи!
  Ликвидиране на зависимостта на партиите от съмнителни бизнесмени и и престъпен контингент!
  Активизиране на всички държавни органи в борбата с корупцията, Сенчестия бизнес, престърления от всякакъв характер!
  Въвеждане на Смесена избирателна система!
  – Издигане на кандидати на депутати отдолу нагоре по възможности, висок морал,лични и делови качества!
  – Депутат, който отсъства без причина повече от три пъти да бъде отстраняван от Парламента и на негово място да влиза следващия по Избирателния списък!
  – Депутати, които гласуват с чужди карти да бъдат отстранявани от Парламента!
  – Депутати,които се занимават с частен бизнес в работно време също да бъдат отстранявани от Парламента!
  – Парламентът да не провежда Заседания без наличието на Кворум, т.е.минимум 121 гласа при гласнуване!
  – Депутатите да не привличат, назначават съветници, секретарки, а сами да се справят с задачите на народни избраници!
  – Парламентът да работи и тогава, когато е нужно!
  В областта на Международните отношения!
  -Баланс между интересите на САЩ, РУСИЯ, ЕС и развитие на нашите интереси!
  – Развитие на Взамоизгодна основа отношенията ни със съседните държави!
  .- Подпомагане и съдействие на Македония, Украйна, Албания, Сърбия и Турция за изграждане на отношения с ЕС, необходими за тяхното по-нананъшно интегриране!
  –Развитие на Отношенията ни със страни от ЕС на взаимоизгодна основа!
  –Участие на елитни военни подразделения по линия на ЕС, ООН, НАТО и т.н. в горещи точки с цел борба със Световния тероризъм и запазване на Световния мир!
  Развитие на икономически, културни и други отношенния със страните от Латинска Америка, Африка, Азия на взаимоизгодна основа!
  Във Вътрешен план:
  Изграждане и развитие на Инфраструктура, отговаряща на страна-членка на ЕС!
  Разгръщане на малкия, средния и големия бизнес с цел разкриване на нови работни места и издигане на жизнения стардарт!
  Развитие на Туризма, Селското стопанство, Новите технолигии!
  Закриване на губещи и замърсяващи атмосферата предприятия!

  Използване потенциала на Българската нация за управление на Държавните институции, без зачитане на партийна принадлежност и т.н.
  Ограничаване до санитарния минимум на проституцията, разпространението на наркотици, измамите, изнудванията над Българските граждани !
  В настоящия момент!
  Използване на всички механизми за излизане от Икономическата и Търговсктата криза, размразяване на Еврофондовете като се използва най-разумно възможностите на Бюджета!

  Господин Станишев, БСП трябва да раздели Председателя наВС на БСП от Премиера!
  Това ще даде възможност на БСП да управлява, а не да бъде управлявана от съмнителни бизнесинтереси и корупционни схеми!
  Вие не сте в състояние да изградите Нов МС, независим от съмнителни интереси, защото те съществуват и в самата БСП!
  Аз ще го изградя!
  Тройната Коалиция ще има правото на предложения, но аз ще решавам кой ще бъде министър и от коя партия!!
  Министри без съмнения за бизнесотношения, корупция и т.н. Професионалисти на необходимото ниво!
  Ако не приемете предложението ми, то ще мина и без Тройната коалиция!
  Имам достатъчно сили , възможности , вътрешна и външна подкрепа!
  Успехи на Конгреса на БСП!

  С уважение: Димитър Димитров

 4. Уважаеми Господа!
  Единият от Вас е прочел произведението на великия Сервантес!
  Но не е гледал филма „Хан Аспарух“!
  Фразата „казах“ не е моя, а на хан Кубрат!
  Аз я използвам, когато ме предизвикат!
  Много от пишещите се крият зад измислени имена или цифри, аз си изписвам и трите имена!
  Отначало изписвах името и фамилията, но читателите са будни и откриха и името на баща ми!
  Не си хвърлям думите на вятъра!
  Много пъти към го казвал и тези, които ме познават, знаят че е така!
  Колкото до ЕГН няма да го изпиша цялото, защото някои изобретатели могат да злоупотребят с него!
  Започва с 520910.

 5. г-н Дон Кихот де ла Манча – Позволете на оръженосеца една фраза от пропусната от СЕМ
  – И салама си го бива Ваша Светлост!
  След Вашето категорично КАЗАХ г-н СтаниШеф
  просто няма друг избор освен да се самообяви за Persona NON GRATA. Къде е СВОБОДАТА г-н Димитров ?

  За Царя е в Сила гатанката: Мъничко червеничко Царя от Пътя отби! Що е то?
  Сладко Казанлъшка Розичка! Ще да е било много вкусно,щом забрави,че Розичките имат Бодли ,дори не само Червените на цвят!

  Леля Поли дали няма впредвид името на котарака с Painkiller-а като споменава Рудолф ( Хес )

 6. Уважаема Паунова,
  Честит празник
  Рождество Христово!
  Не съм Дядо Коледа!
  Не раздавам подаръци!
  Не се казвам Станишев,Борисов..!
  Имената ми са изписани!
  Не ги крия!
  ДАНС е Спецслужба от ново поколение!
  Тя не спи, а 24 работи!
  ДАНС реагира 4 часа след началото на вероломното нападение
  на Грузия в Южна Осетия!
  Но НРС не! Защо?
  Премиерът също реагира навреме!
  Но не призна независимостта
  на Южна Осетия и Абхазия,
  както призна независимостта на Косово!
  Чака Саркози да му разреши!
  Съставих Ново правителство!
  Станишев има 24 часа
  да си подаде оставката!
  Не се шегувам!
  КАЗАХ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *