Публикувано на 11.01.2021 / 8:28

ЗА СКОРОСТТА НА ПАЛАЧИНКАТА И ТАШАКА

 

 

Колкото повече наближават изборите, толкова повече политическата палачинка набира скорост. Това научно откритие е толкова видно от официалните правителствени медии като БНТ и БНР, че не е нужно да си Нютон, та да го формулираш като закон.

Следствието от това откритие е обаче друго. Скоростта на палачинката се оказва право пропорционална на ташака. Според варненския сленг, турската дума „ташак“ означава най-вече майтап.

Вижте Георги Любенов. Той си прави пълен ташак с наследника на Пишурката, с поета Спас Гърневски. Водещият на неделната сутрин в БНТ само дето не умря от смях на тъпите клишета на пловдивския екскмет. И все му навираше двата и кусур милиона гласове в полза на президента Радев като греда в окото.

Вижте пък какво стана в „Неделя 150“. То не бяха издевателства с Дариткова, както казват руснаците, то не бяха ташаци, както казват българите от Варна. Водещият само дето не се изсмя на видната гербаджийка, както Любенов го направи с Гърневски.

Ужас. Нещо става в България. Май совите не са това, което са. И правилото на Гьобелс, че една лъжа, казана сто пъти, става истина, не работи. Мантрата, че ГЕРБ е вечният победител на всички възможни парламентарни избори в България, започва да дава фира. Палачинката не само се обръща горе във въздуха, но и се върти все по-бързо ден след ден.

Ясно е, че управляващите имат най-точната и най-скритата информация за това какво ще се случи на вота. Те са толкова уплашени, че Дариткова дига лапички за милост и е готова на всякаква коалиция с БСП. Само и само омертата за безобразията да бъде спазена. Трябвало да има национално спасение, той и самият Борисов най-после го изплю. Защо ли прилича на повик за помилване?

ГЕРБ явно са в пълна паника, щом викат Плевнелиев да оплюва Радев по БТВ. Този човек не спря да ръкомаха, да прави пластики с ръце във въздуха. Явно треньорите му по ораторско майсторство не са му обяснили, че жестовете са за хора, които не владеят добре думите.

То си се върти, като му влезе, бе казал навремето един гениален български премиер.

Цанко Цанев

Коментари 16 за
“ЗА СКОРОСТТА НА ПАЛАЧИНКАТА И ТАШАКА”

 1. На тоя сульо, ако му вържат ръцете, няма да може и името си да каже! Спомням си една снимка на това влечуго с бибитко в един коридор, как е подвил ляво краченце и се хили на боковизмите му. Прилича на подрастващо курве. Афера, вие имате това кадро, пускайте него по-често.

 2. Най-голямото магаре сред президентите и…, най-големият президент сред магаретата…

 3. Усмивката на Росен Плевнелиев наподобява вагина с разкритие от 3,5 см.

 4. ЖЕСТОВЕТЕ С РЪЦЕ СА СПЕЦИАЛИТЕТ НА МЕКИТЕ КИТКИ,ЧИЙТО ХАЙ-ХАМАВ ПРЕДСТАВИТЕЛ Е ЛЕКЕТО ПЛЕВНАЛИЕВ

 5. Туй влечуго СИНОПТИЧКИН дето е родено да ПЪЛЗИ никогиш няма да може да ПОЛЕТИ като Президента!!!!

 6. В целия свят има двама бивши президенти, които се занимават с плюене по наследника си. Плевньо и Обонго. И единия и другия не са свършили нищо полезно в своите си мандати, но критикуват. Това лигаво човече на снимката не спира да дразни хората с неадекватните си изказвания по медиите. Всички помним позорния му мандат и наведената му стойка спрямо Тиквата и някои посланици. Със сигурност най-слабия президент в историята на страната ни. Да си гледа облагите от президенството и да си трае е най-добре…

 7. ГЕРБ не иска да спечели изборите пролетта. С всичките си действия показват това. А и как да искат, като знаят какво оставят в наследство. Напротив, искат да подарят власта на БСП. Нинова, гладна за власт, ще се хване на кукичката и ще намери разграбена държава, без грам лев в хазната, със съсипана икономика, която ще фалира до есента. В този момент тариката Тиква, щеше се появи отново, ще каже „Видяхте ли, пак ни докараха до национална катастрофа“ и на бял кон ще заграби изпълнителната, а и президентската власт. После ще ни „оправя“ още няколко години, дорде свършат онези европейски 27 милиарда!

 8. Колелото на живота( политиката) се върти благодарение на алтернативната смяна на положението на педалите. Левият- горе, десният – долу, левият – горе, десният – долу. Ако единият от педалите остане горе дълго време значи движението е по инерция или по надолнище. И ако няма спирачки катастрофата е неизбежна.
  Затова в щатите има двупартийна система и нещата вървят. А у нас десният педал се е застопорил горе и нещата не вървят както трябва.

 9. Елементарното човешко възпитание повелява поведение,ако не на колегиалност,то поне на неутралитет. Изявите на Плевналиев са като на невъзпитан посредственик.

 10. Кретенът на снимката не се нуждае от коментар. Ташак не е турска дума, но се пробутват разни измишльотини. Персийският модел на сядане е наричан от българите „сядане по турски” защото го виждат от т.н. турци – наименование означаващо гадове в онази бивша империя. Масоните, създали етнос с името „турци”, обичат да си правят такива ташаци. Подобно е погрешното наименование „арабски цифри”, които всъщност са индийски,но арабите ги разпространяват и това добива „гражданственост”. Погрешно е и наименованието „финикийски знаци” за парите, но финикийците не са измислили парите.

 11. Най-самоубийствената глупост на БСП ще бъде, ако влезе в съглашателство с ГЕРБ с цел да се замажат 11-годишните золуми и безобразия на Шайката. И без това Корнела е на минус – Пловдивски окръг, а сега и Пернишки, вече не са на нейна страна. Така че по-полека с резките движения!

  1. Бай Генчо, не само ще е самоубийствено, а ще е и абсолютна глупост! И тук, се чудя та всички останали кандидати за власт, къде са тръгнали на избори на принципа „всеки за себе си“ и задължително без БСП? Чий врати затварят и чий покани чуват? Колкото до Нинова и до нейния „минус“ в Пловдив, той е напълно резонен, но всички трябва да имате пред вид следното: Когато задуха „вятърът на промяната“ особено в годините на СДС и ГЕРБ в пловдивско за социалист, нямаше мястго дори някъде за чистач. Гергов, бе онзи остров на спасението, който гарантираше работа на съпъртийци благодарение на неговите далавери със СДС и сега с ГЕРБ, вкл. до директорски постове в държавни предприятия и институции.

 12. … у дупарата… :::))) – цитирам до края видния български miniSTAR… :::)))

  Ха, ха, ха… :::)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *