Публикувано на 27.07.2008 / 22:24

За приятелите, предателите и балканския синдром

 

 

За пореден път ставаме свидетели на стария балкански синдром – предателството. Всички медии публикуваха световната новина за задържането на Караджич и това стана, по ирония на съдбата, 13 години по-късно след повдигането на обвинения в геноцид.

През тези 13 години, предполагам какъв е бил живота на Караджич и някак не мога да разбера изумлението на медиите, каква огромна разлика имало във физическия вид на Караджич от тогава досега.

Представете си един човек, който 13 години е изживявал своето собствено наказание и всяка нощ се е стряскал от кошмари, а всеки ден е ходел и се е вглеждал в хората по улиците за да познае кой ще го предаде.

Накрая, както винаги се случва, го издава най-близкия до него човек.

Което напълно оправдава поговорката по нашите ширини: “Господи, пази ме от приятелите, от враговете аз сам ще се опазя!”.

Не се ли случи същото с Левски, човекът, който даде живота си за свободата на България и бе предаден не от турците, а от българи?

Разбира се, че не сравнявам бъгарският Исус Христос с Радован Караджич, просто сравнявам две постъпки.

Като казах Исус Христос, та се сетих, че някой наскоро извади теория, че Христос бил българин. Не знам дали е така, но ако това е истината, стопроцентово и Юда Искариотски също е българин.

Ще си кажете сигурно – какво толкова му домъчня на тоя за Караджич и защо се бърка в чужди извънбългарски манжи.

Не взимам ничия страна, съгласен съм, че Караджич е участвал в срамен геноцид, който е недопустим и отвратителен за 21 век, но се питам – защо не се издирват и мюсюлманите, които също извършиха зверства и престъпления срещу сръбския народ? Или това е, защото сърбите трябва да станат член на общотото ни европейско семейство?!

Гледах наскоро едно телевизонно интервю по Нова телевизия на Лора Крумова с шефа на местата, в които пребивават лица, които излежават присъди – Петър Василев.

Лора Крумова беше изключително разтревожена, че човек като Митю Очите бил пуснат в отпуск и, че като излезел щял да направи ново престъпление. Не съм защитник на Митю Очите, но  питам – осъдиха ли го Митю Очите? Да. На четири години и шест месеца. Има ли разлика между него и, който и да е друг затворник, осъден, било то за грабеж, или за каквото и да е. Ако законът е закон еднакъв за всички, то след като един обикновен затворник има право на отпуск, защо отпуск да не се полага и на Митю Очите? По-безопасен ли ще е той в отпуск, от един осъден за изнасилване, или блудство?

И няма ли да са нарушени правата, на който и да е затворник, ако не го пускат в отпуск, само заради “безпокойството” на медиите и “възмутените граждани”?

Не е ли ролята на затвора да върнем “заблудената овца” в лоното на обществото? Ако е така – кой тогава е по-лош – Митю Очите или обществото, което му казва – ти нямаш право да се върнеш при нас.

Набедиха Златко Баретата за взривовете в Челопечене, но обвинение няма. Не ви ли прилича това на активно мероприятие, което цели да отклони вниманието на общественото мнение от най-важното – страховитата инфлация, геноцида спрямо пенсионерите и прогонването на децата ни от държавата.

И тези няколко души ли, чиито имена се използват като салфетки тогава, когато стане напечено, са проблема на България и на Европейския съюз?

Аз не вярвам, че това е така.

А вие?

 

Веселин Данов

Коментари 0 за
“За приятелите, предателите и балканския синдром”

  1. Ти наистина май нищо не си разбрала,и защо си мислиш,че всички тези хора,които си изброила треперят от страх да не ги разкрият или хванат?!?Митьо Очите не е с нищо по-различен о другите затворници,даже е абсолютно безопасен в сравнение с някой гаден педофил,на който му става само от някое 7 годишно момченце…Какво може да направи Очите като излезе в отпуск-да тръгне да убива,да продава дрога,да отвлича…..???Наистина се отклонява общественото мнение от ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ…прав сте г-н Данов,прав сте!!!А тези които не са Ви разбрали-нека пак да прочетат статията Ви!!!

  2. За мен тези, без болните, получили присъди ще са по-полезни и за себе си и за нас, ако им се даде работа.Тези хора имат нужда от помощ-никой не се ражда престъпник.Престъпниците са плод на живота, но за това трябват по-дълбоки разсъждения, а българинът за всичко маха с ръка и казва: „Абе, карай“Г-н Данов, отдавна имам идея и смятам, че трябва да си помогнем сами-във всяка църква трябва да има помещение, където нуждаещия се българин да намери сушина и подслон, дрехи и храна – фондациите са чужд продукт и целта им ме погнусява.
    Ами как изглеждат гробищата ни-идиоти сме,читалищата ни – къде са, т

  3. ako ne drygo, to pone ve4e govotite vazpitano, ne rygaete i obijdate, pak e neshto nali…dano vie razberete kakvo iskam da kaja

  4. i ybiicite na sestri belneiski sega ne spiat i se strahyvat da ne gi razkriqt i hvanat,pohititelite na semeistvo bon4evi sa na trani da ne stigne policiata do tqh,pohititelite na vlaka sofia-kardam,i kilara na georgi stoev i o6te kolko prestapnici, pedofili, nasilnici treperqt za jivota si, tova zna4i li,4e trqbva da sme snizhoditelni kam tqh,i zashto trqbva da se podgotvia obshtestvoto za tova,ne pravite li tova g-n danov?

  5. МНОГО ХАРЕСВАМ ЧУЖДА ТЕРМИНОЛОГИЯ В МОИ ЗАГЛАВИЯ – ТАКА СЕ ПРАВИ ПУБЛИЦИСТИЗЪМ.

  6. Веселин данов да малчи защо неразкаже малко за бизнеса си с ЯХИЯ ХАШИЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *