Регистрация
Публикувано на 15.09.2018 / 16:43

ЗА МЪРТВИТЕ ИЛИ ХУБАВО, ИЛИ НИЩО! НО… НЕ Е ТОЧНО ТАКА.

ФИЛКО СЛАВОВЗа мъртвите или хубаво, или нищо! Но… не е точно така.

Бившият шеф на баретите Филко Славов се самоуби. Работил съм с него няколко години. Познавам в дълбочина това природно явление. Една нелепа откъм същност, но съществена откъм деяния фигура от престъпната шахматна дъска на политическия и икономически преход.

За публичното пространство тази фигура остана встрани, но за моята книга на прехода тя е акцент. Съществен акцент! Дотук ще замълча, защото зная, че неговият живот и смърт трябва да отминат незабелязано. Всяко осветяване на истината е недопустимо, защото поръчителите са все още живи.

И регистрират всяко светло дихание…

НИКОЛАЙ МАРКОВНиколай Марков

Коментари 18 за
“ЗА МЪРТВИТЕ ИЛИ ХУБАВО, ИЛИ НИЩО! НО… НЕ Е ТОЧНО ТАКА.”

 1. Абсолютно прав е Н. Марков – не е съвсем вярна сентенцията „за мъртвия или добро или нищо“. Ами ако слугуваме на сентенцията, трябва да славословим Хитлер, Сталин, Береа и ред други. Когато нечии действия имат значение за цялото общество, няма значение жив ли е или мъртъв!

 2. Прав си дядо Лико.Аз съм на същото мнение.
  НЯМА ТАКЪВ ВАРИАНТ.БИЛ УМРЯЛ ДАЙ САМО ХУБАВИ НЕЩА ДА ГОВОРИМ ЗА НЕГО И ДА МУ ОПРОСТИМ ВСИЧКО!БОГ ДА ГО ПРОСТИ.
  БИЛ УМРЯЛ,БИЛ ЖИВ…ГОВОРИ СЕ САМО,САМО ИСТИНАТА!
  ТОЙ ГОРЕ ИМА КОЙ ДА МУ ПРОЩАВА И ДА ГО СЪДИ ЗА ПОСТЪПКИТЕ МУ.

 3. Отдели за „мокри“ поръчки имат практически всички ДС-та, имам в предвид не само от Източния Блок. Например един американец показа заповед подписана от Буш старши, като шеф на ЦРУ :-) . Така, че нищо ново под слънцето. Китай го практикува от хиляди години.

  Това, което е интригуващо е, що за качества следва да притежаваш, и вярваш, за да се съгласиш да го правиш, просто по заповед. Ако не си във война, но дори и тогава е под въпрос. Всъщност американеца е измъчван, попаднал в плен, във Виетнам. Така, че поне за него е разбираемо, един от малкото оцелели и директно рекрутван, веднага, от ЦРУ. Подобно е положението и в СССР. Николай Хохлов написа книга, обеща да напише подобна и за Виетнам, там е бил по покана на Сайгон, т.е. работи вече за САЩ но почина преди да си изпълни обещанието, незнам дали не го посъветваха да не я пише тая книга :-)

  Наскоро попаднах на един украинец, който отказва да убива по политически причини, по разпореждане, непряко, на Порошенко. Сетете се сами какво му се е случило и откъде си разказваше историята .

  „Дедпул 2″ има интересни идеи по въпроса.

  Резун в Аквариума го описа цветущо как е било а и вероятно е и днес. Друг пример е Лавров, който сам изпита, на гърба си, „лоялноста“ на корумпираните му началници :-(

  https://www.youtube.com/watch?v=LKwF6W6KNIA

  Така, че има неща за които не само не се говори а и не може да се говори, думите са безсилни, нямат такъв информационен капацитет ;-)

  1. Как да вярва човек, позоваващ се в писаницата си на Суворов-Резун?

   1. Резун говори за нещо което ако си чел Сун Дзъ е просто и разбираемо, той следва неговите 3 принципа., описани във филмчето което съм дал в една друга тема .

    Достатъчно е да се занимаеш например с 9-а Армия, която е следвало да влезе в България, ако Гроза е била успешна това е щяло да се случи още 41-ва а не 44-а. Освен това не се подпирам само на Резун :-), защото ми е ясна неприязънта към него, особено на някои „професоналисти“.

    https://www.youtube.com/watch?v=ailSUXGRwTo

    1. И вероятно тогава Толбухин(Добрич) щеше да е преименуван на Черниченко, може би дори и днес :-) . Сталин си разбира от работата, той знае колко е важен нефта на Румъния за Германия. Ами именно за това американските бомбардировачи минават над България по-късно, заради което следват и бомбардировките на София !

    2. Или ако префразирам Сун Дзъ в случая Резун :

     Удари с най-силното(9-а Армия), по най-слабото (нефта на Румъния) ;-) !

    3. А колко е важен нефта и днес едва ли заслужава да се коментира, дори и за Баце, който „ухажва“ и охранява Валентин Златев. :-)

  1. Ми, то, щото се Бог чакаме за справедливост, то затова разни толупи ни такова а и вярата и мамата!

 4. На екстрадицията на Йоце Ротердама тоя през 10-15 секунди се обаждаше : др.генерал, др.гл.секретар, и така през обаждане, а ако пропуснеше веднага следваше позвъняване. Направи лошо впечатление на холандците и се наложи да му бъде обяснявано, че това е изпълнение на съдебно решение и е съдебна процедура, а не милиционерско мероприятие, в каквото тоя се опита да го превърне, а той трябваше само да обезпечи трасето от Ц.Гара до военната база във Враждебна. Между другото някой тогава си поиска белезниците, които бяха на ръцете на Йоце. Холандците му ги върнаха и му дадоха ощи 3 чифта чисто нови белезници за компенсация за допуснатата грешка.
  Естествено в момента, в който се затвори вратата на самолета бе последния доклад – др.тенерал, той излетя.
  Всичко написано по-горе може да се види от видеозаписа на цалата процедура по екстрадицията на Йоце в архивите на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>